Мода

8 причин, чому твій гардероб виглядає нудно

Класний, модний гардероб створюють не окремі речі, а їх вдалі поєднання. Звісно, значну роль грає крій та якість тканин. Але найбільший вплив мають надивленість та вміння адаптувати тренди під себе та свій стиль. Якщо ж при погляді у дзеркало думаєш про те, що твій гардероб виглядає нудно, хоч речі нібито хороші та маєш не зовсім поганий смак, то саме час прочитати цю статтю! Розкажу про поширені причини, чому твої образи можуть виглядати одноманітними та не надто сучасними.

Як проявляється поганий смак?

“Зніміть це негайно”, “так більше не носять” — такі фрази добре заходять у соцмережах у відео від нав’язливих стилістів, які намагаються знайти один шаблон моди та запхнути у нього абсолютну більшість. У той час як їх етичніші колеги не оперують поняттями “провінційний гардероб” або “колгоспний стиль”. Бо несмак не має жодної прив’язки до місця проживання чи роду занять. Завдяки зручності онлайн-шоппінгу та службам доставки від стильного гардероба тебе відділяє недостатній рівень знань та надивленості, а не відсутність ТЦ та шоурумів поруч.

Як на мене, самі поняття “колгоспний стиль” та “провінційний гардероб”, які жінки чомусь і досі гуглять, є дуже застарілими. Адже мода то викидає на узбіччя ще зовсім недавно суперпопулярні тренди, то повертає з дна речі, які нещодавно вважались максимально неактуальними.

Цікаво на тему: Прості прийоми стилізації одягу, які ти можеш використати прямо зараз

Як на мене, головна ознака поганого смаку — це сліпе слідування шаблонам моди без врахування своєї індивідуальності. Бо так ти стаєш безликою копією, хоч і в нібито трендових речах.

Ось ще кілька ознак поганого смаку:

  • порушувати чужі кордони;
  • нав’язувати оцінювальну думку, про яку не просили;
  • дивитися лише на соціальний статус.

А те, що на тобі спідниця якогось не такого крою — це просто питання вподобань та пріоритетів. Дуже класно сприймати моду як на інструмент самовираження, шукати те, що подобається естетично та ціннісно. Адже несмак часто не в категорії “дорого чи дешево”, а в розрізі “доречно-недоречно”.

Нудний гардероб не є ознакою поганого смаку. Можливо, саме в мінімалістичності та одноманітності полягає концепція твого стилю. А от якщо ти все ж хочеш більшого різноманіття образів, але поки що не виходить його сформувати, додай цю статтю у збережені. Бо далі поділюсь розповсюдженими причинами відчуття нудного гардероба.

Цікаво на тему: 10 речей, які псують твій зовнішній вигляд

Ти носиш одні й ті самі речі

Шафа забита одягом, але частина з нього куплена під впливом знижок, інша — як данина трендам. І через те, що ти не дуже вмієш їх поєднувати у цілісний образ, так і залишаєш лежати на полиці. А тим часом ходиш в одних і тих же речах. Типова анекдотична ситуація: носити нічого, покласти нікуди.

До того ж ти купуєш багато схожих речей з тієї золотої серединки, яку навчилась комбінувати. Як результат — маленькі деталі відрізняються, але в цілому гардероб виглядає досить нудно та одноманітно.

Цікаво на тему: 28 ідей модних образів в стилі office core

Одяг однакового кольору та фактури

Невміння комбінувати кольори та фактури нерідко підштовхує йти шляхом найменшого спротиву, купувати речі, схожі тканиною та відтінком. Але в таких образах швидко стає нудно. Бо без додавання аксесуарів та акцентних кольорів полотно в тебе є, а цілісної картини — немає.

Проте монохромний гардероб не обов’язково буде нудним. Дуже важливим у ньому є гра фактур, поєднання їх контрастів. Зокрема, це стосується чорного кольору та інших темних відтінків. Якщо не хочеш справити враження, що ти постійно в траурі, не забувай про різницю матеріалів та цікаві нюдові або яскраві деталі.

Однотонна база корисна, коли вона доповнена акцентними речами та аксесуарами. Якщо не готова виділяти їм помітне місце, додавай тонкими рисами: шнурки, ремінь, краватка, сумка, хустка, цікава деталь одягу.

Цікаво на тему: Особливості стилю Baddie Aesthetic

Ти забуваєш про аксесуари

Вони додають образу відчуття цілісності та завершеності. Привертають увагу, урізноманітнюють лук необхідним кольором або мотивом. До того ж у мінливому світі моди аксесуари часом стають способом дешево поєднати базу й тренди. Адже як прикраси, так і сумки під швидкоплинні модні тенденції можна знайти у мас-маркеті під різний бюджет.

Підбирай аксесуари під особливості своєї зовнішності. Підкреслюй ними захоплення та цінності. Носи асиметрично або навіть змінюй призначення (хустка замість ременя, сережки-пусети замість брошки).

Цікаво на тему: Що таке сережки-кафи та як їх правильно носити

У тебе немає акцентних речей

Базові речі — це, звісно, ґрунт-основа, але якщо в гардеробі лише вони, то буде нудно. Важливо мати акцентний одяг, який виділяється кольором, фактурою, кроєм. Але й зворотна ситуація теж не ок. Якщо змішати лише акцентні речі, це мало чия харизма та зовнішність витягне.

Враховуй, що в глобальному розрізі те, що для одного гардеробу база, комусь може бути акцентом. І навпаки. Тож всі поради розглядай крізь призму своїх цінностей, вподобань та стилю.

Цікаво на тему: Мудборд як інструмент формування свого стилю

Ти не граєш з багатошаровістю

Відчуття, що гардероб нудний, як вже казала вище, часто з’являється через одноманітність. Тож багатошаровість може виконувати роль змінювача ритму в образі з базових речей:

  • гольф під сорочку восени;
  • топ під неї влітку;
  • прозора спідниця на шорти.

Твоя головна задача у використанні прийому багатошаровості — підкинути оку, що розглядати.

Цікаво на тему: Що таке athflow: особливості нового модного тренду

У гардеробі багато неактуальних речей

Взагалі, багато речей, які втратили трендовість, але немає змоги замінити, можна стилізувати. Головне — багато практики та натхнення.

Але часом це потребує забагато зусиль. Застарілі фасони, неактуальний крій, неякісні матеріали. Надто короткі речі, недостатньо об’ємний верхній одяг, типові “кофтинки” без цупкості та форми… Інколи ти підсвідомо відчуваєш, що час цих речей пройшов. І намагання дати їм друге життя взагалі відбиває бажання експериментувати зі стилем.

Цікаво на тему: Як візуально мати стрункіший вигляд за допомогою одягу

Ти застрягла в старому образі

Враховуй, чи відповідає твій гардероб стилю життя. Якщо колись ти склала купу образів для роботи в офісі, а зараз працюєш творчим фрілансером, не обов’язково затискати себе у старі луки.

Можливо, колись вони й відображали твоє Я, але смаки та вподобання змінились, а речі в шафі досі старі. Якщо вони в гарному стані, віддай у благодійну організацію. Можливо, те, що набридло тобі, для когось зараз ідея фікс. А енергію, яка витрачалась на думки “Що робити з цим одягом?” вкладеш у пошук нових рис свого стилю.

Цікаво на тему: Корсет в жіночому гардеробі: ідеї образів

Ти не вмієш адаптувати тренди під себе

Тобі непогано вдалось визначитись з базою, але кілька невдалих експериментів з трендами відбили бажання лізти на територію модних тенденцій. А тим часом вони додають в образи цікаві фішки. Звісно, всі підряд тренди не варто тягнути у свої луки (коли дивлюсь на ідеї повернення низької посадки мимоволі підтягую штани повище).  Але майже в кожному сезоні є ідея, яка відповідатиме твоєму самовідчуттю. Не купуй надто дорогі одноразові тренди, вписуй їх як деталі, знаходь якісний мас-маркет. Використовуй тренди як акценти.

Цікаво на тему: 9 порад, як одягатися стильно і недорого

Ну і наостанок кілька порад, які речі часто асоціюються з несмаком, а тому псують образи:

  • занадто типові комбінування, не адаптовані під себе;
  • все краще одразу, як щодо одягу, так і в плану прикрас;
  • блискучі колготки, які темніші кольору шкіри, але імітують голі ноги;
  • застарілі принти;
  • підробки, які видають за оригінал;
  • неакуратний одяг, який треба полатати, прибрати ковтунці.

Щоб сформувати функціональний, класний гардероб, важливо надавати перевагу речам, які доповнюватимуть одна одну, а не дублюватимуть. Підбирай якісний базовий одяг та сміливо експериментуй з трендами. Не ведись на намагання нав’язати тобі чужі образи. “Провінційний гардероб”, “колгоспний стиль” — це маркери, які мають стати пережитками минулого. “Індивідуальність” та “самовираження” — ось тренди майбутнього!

Читайте також:

Переглянути коментарі

Останні

Очищення та зволоження: ТОП-8 олій для душу

Уяви: ти у ванній, тебе обволікає тепла пара, і замість звичного гелю для душу ти… Докладніше

Червень 24, 2024

Як відростити довгі та густі вії в домашніх умовах

Я б хотіла подарувати тобі чарівний швидкий спосіб в короткий термін перетворити коротенькі вії на… Докладніше

Червень 21, 2024

Вакуумні вібратори: яка модель найкраща

Приблизно до 2013 року в секс-іграшках для активної стимуляції ерогенних зон застосовувалася одна технологія –… Докладніше

Червень 21, 2024

Вітання з Трійцею 2024: листівки та традиції

У 2024 році православні українські віряни відзначатимуть Трійцю у неділю, 23 червня. Цей день вважається… Докладніше

Червень 21, 2024

Листівки та привітання з Днем Конституції України 2024

Щороку 28 червня українська громадськість відзначає День Конституції – головного закону країни, якому цьогоріч виповнюється… Докладніше

Червень 21, 2024

Партнерські пологи: всі за та проти

Багато хто чомусь думає, що партнерські пологи – це присутність чоловіка поруч із дружиною безпосередньо… Докладніше

Червень 20, 2024