Мода

Прості прийоми стилізації одягу, які ти можеш використати прямо зараз

Чи відчуваєш ти часом, що речей маєш багато, і гардероб ніби з якісного та модного одягу, а все одно відображення у дзеркалі тьмяне та безлике? Імовірно, твоїм образам не вистачає стилізації, яка б підкреслила зовнішність та додала цікаву родзинку вбранню. Тож у цій статті поділюсь простими базовими прийомами, які допоможуть не лише виглядати більш стильно та виразно, а й проявлятимуть індивідуальність. Використовувати їх ти зможеш одразу, на базі тих речей, що вже маєш. І побачиш, як звичний одяг може відблискувати новими гранями.

Різниця фактур

Одноманітність зазвичай погано впливає на сприйняття образу. Оку нема за що зачепитися, нічого запам’ятати. А от коли з’являються контрастність та ритмічність, враження відчутно змінюється. Гарний спосіб їх створити — це поєднання одягу різних фактур. Наприклад, шкіра плюс мережимо, гладенькі матеріали з рельєфними, щільний денім та тканини, що струменять. Завдяки контрасту вони підкреслюватимуть властивості одне одного, а чергування їх в різних частинах вбрання створить певний візуальний ритм.

Навіть у монохромних образах різниця фактур вносить необхідне різноманіття. Якщо в тканинах однакової щільності ризикуєш перетворитися на безформний силует, то стильна комбінація легких, тоненьких з щільними та цупкими матеріалами буде гарною й не нудною.

Цікаво на тему: 9 порад, як одягатися стильно і недорого

Контрасти

Принцип контрасту відкриває безліч варіантів створення модних образів. Стиль одягу, кольори, об’єми, фактури — протилежності можна знайти для найрізноманітніших властивостей. Речі, які самі по собі потрапили б в категорію “занадто”, на фоні одне одного отримують нове звучання. Грубість та ніжність, жіночність та маскулінність —  на цих контрастах можна створити безліч стильних поєднань одягу, які вигідно підкреслять особливості фігури:

  • класичний костюм зі спортивним топом, худі або кросівками;
  • тонка сатинова спідниця з грубими черевиками;
  • спортивний костюм з жакетом.

Відверто сексуальні речі врівноважуй оверсайзом та об’ємним верхом. Напівпрозорі довгі спідниці, які стали одними з фаворитів моди 2024, гармонійно поєднаються з грубими куртками або жакетами чоловічого крою.

Контраст сексуальності та стриманості дуже посилює відчуття жіночності. Тендітні тканини та речі, що щільно облягають, у поєднанні з грубуватим оверсайзом виглядають спокусливо, але без вульгарності.

Цікаво на тему: Корсет в жіночому гардеробі: ідеї образів

Багатошаровість

Цей прийом стилізації можна назвати одним з найбільш популярних. Про нього багато пишуть, та й сама ти, імовірніше за все, інтуїтивно його використовувала, особливо в холодні сезони.

Але помилково вважати, що влітку багатошаровість припиняє бути актуальною.

Якщо звичайна базова футболка з шортами виглядає досить банально, то з тонким довгим кімоно чи льняною сорочкою образ одразу стає цікавішим. І це лише найочевидніший варіант.

Багатошаровість як стилістичний прийом має багато варіантів реалізації:

  • топ чи гольф під сорочку;
  • коротка річ на більш довгу;
  • майка та тонка сорочка під щільний жакет;
  • сорочка (або светр в холодний сезон), зав’язана на стегнах;
  • светр, який пов’язаний через плече;
  • ажурні носки під босоніжки.

До речі, якщо прозорі спідниці, які згадувала у попередньому пункті, тобі не комфортно носити лише з білизною, а додати у свій гардероб все ж хочеться, ти можеш одягнути їх поверх мініспідниці в тон, коротких шортів або навіть штанів.

Цікаво на тему: Як візуально мати стрункіший вигляд за допомогою одягу

Дублювання

В основі цього прийому стильного поєднання одягу, взуття та аксесуарів є звичка нашого мозку шукати схожі елементи. Повторюватись можуть кольори, фактури, деталі оздоблення, матеріали, геометрія ліній, навіть шви. Завдяки цьому у своєму гардеробі не складно знайти речі, необхідні для стилізації.

Наприклад, взуття може дублювати колір сорочки чи футболки під жакетом або светром. А якщо немає необхідного одягу, кольорові пари або збіг ліній допоможуть створити аксесуари.

Окремо виділю ще й таку модну хитрість, як дублювання лінії вирізу та миску взуття:

  • V-образний виріз та гостроносі туфлі;
  • круглий виріз і круглі кеди;
  • квадратний виріз та балетки з квадратним миском.

Цікаво на тему: Леопардовий тренд: як носити тваринний принт у 2024 році

Акцентуація

Цей прийом базується на тому, що при створенні модного образу для жінок, увагу фокусують на якійсь одній стильній деталі, а решта речей служить для неї фоном. Це дуже зручний лайфхак, коли гардероб у більшості своїй складається з нейтральних базових речей, і його не хочеться надто роздувати.

Найчастіше акцентом стають незвичні прикраси або аксесуари, зокрема сумки. Це дуже класний прийом для поїздок, коли хочеться запам’ятовуватись різною, але не везти багато речей.

В монохромних образах привернути увагу можна до виразної фактури якоїсь деталі вбрання. Якщо ж прагнеш у своєму стилі одягу до яскравості, акцентом може стати один з кольорів, що або займатиме найбільше площу, або буде контрастним до решти речей. Навіть яскрава червона помада здатна перетворити буденний лук на святковій при правильному використанні цього стилістичного прийому.

Цікаво на тему: 10 речей, які псують твій зовнішній вигляд

Нейтралізація

А цей стилістичний прийом стане зворотним до попереднього. Якщо маєш в гардеробі якусь річ, яка дуже подобається, але занадто виділяється, щоб часто носити, спробуй її врівноважити та нейтралізувати.

Наприклад, святкова блискуча спідниця виглядатиме більш повсякденно, якщо додати до неї нейтральний світшот чи строгий жакет. А яскравий червоний топ “заспокоїть” оверсайз сорочка стриманих кольорів.

Цікаво на тему: Мудборд як інструмент формування свого стилю

Асиметричність

Ще одна цікава особливість сприйняття образів базується на асиметричності. Мозок полюбляє розглядати “незавершені” речі, домальовувати, як вони можуть стати цілим. Тому порада для жінок: якщо є бажання зробити своє вбрання більш помітним, додай трохи асиметрії:

  • випусти лиш один край сорочки, другий заправ за пояс;
  • одягни одну велику сережку та одну маленьку;
  • спусти кофту з одного плеча;
  • асиметрично перекрути сорочку;
  • зроби укладку на одну сторону.

Асиметрична стилізація, яка корегує вертикаль або утворює діагоналі, нерідко зустрічається в рекомендаціях поєднання одягу по типу фігури. Якщо достатньо попрактикуватися, цей прийом допоможе корегувати візуально зовнішність, підкреслювати її виграшні сторони.

Цікаво на тему: Як правильно визначити розмір жіночого одягу?

Перегукування кольорів

Відтінки, які використовуєш у своїх вбраннях, варто підбирати не лише за теплотою кольоротипу та по типу фігури. В кольоровій складовій образу важливо дотримуватись пропорційності та парності.

Гармонійний лук для дівчат формується з деталей. Зокрема, сильний кольоровий акцент має доповнювати інший елемент одягу, взуття або аксесуари. Пару може також скласти палітра макіяжу або навіть колір волосся.

Якщо не впевнена, що вдало жонглюєш палітрою, не варто починати свій шлях стилізації з техніки колор-блоку. Спробуй простіший принцип 60-30-10: візьми речі трьох відтінків так, щоб вони в загальній картинці давали відповідну пропорцію.

Поширеною помилкою є створення образів, в яких два кольори займають приблизно однакову площу, через що силует буквально ділиться навпіл. Уникнути цього допоможе асиметрична стилізація, про яку говорили вище.

Цікаво на тему: Наймодніші жакети 2024 та ідеї образів, як їх носити

Базові прийоми стилізації одягу допомагають підігнати вбрання по типу фігури, підкреслити особливості зовнішності, що тобі подобаються. Але найважливіше у їх використанні — звірятися, а чи відчуваєш ти себе комфортно в образі, який отримала. Бо мода — то лише швидкоплинний загальний вектор. А власний стиль базується не на трендах, а на чіткому розумінні, що розкриває тебе як особистість, а що сидить модною, але непотрібною мішурою. Тож напиши у коментарях, які з прийомів стилізації відгукнулись саме тобі. Або поділись власними лайфхаками!

Читайте також:

Переглянути коментарі

  • Чудова стаття 🙌🏻Спасибі за цікаві варіанти та секретики гарної стилізації образів🥰💖🫶🏻

Останні

6+ найкращих книг та серіалів про секс

Сучасний фікшн і стримінгові сервіси на повну крутять тему сексу. Еротичний контент зустрічається в будь-якому… Докладніше

Червень 14, 2024

Що таке купероз та як його прибрати у домашніх умовах?

Помітила на носі або щоках маленькі червоні сіточки судин? Є вірогідність, що це ознака початкової… Докладніше

Червень 14, 2024

3 божевільні ідеї макіяжу з яскравими підводками

Яскраві стрілки стали головним трендом літнього макіяжу. Вони виглядають настільки ефектно і сміливо, що так… Докладніше

Червень 14, 2024

Манікюр за знаком Зодіаку 2024: ідеї дизайну нігтів

Зовсім скоро запис до майстрині з манікюру, а ти досі не визначилась, який дизайн нігтів… Докладніше

Червень 13, 2024

Непереносність лактози: що це таке та як із цим жити

ЛактОза, лактАза, непереносність, недостатність... Люди дуже часто поєднують ці чотири слова між собою як хочуть… Докладніше

Червень 13, 2024

Довгоочікуваний сезон: 5 рецептів ягідних джемів і конфітюрів

Попри виснажливу спеку і необхідність щодня використовувати сонцезахисні засоби, багато хто з передчуттям чекає літа,… Докладніше

Червень 13, 2024