Мода

Наймодніші жакети 2024 та ідеї образів, як їх носити

Жакет — одна з речей, яку можна назвати базовою в жіночому гардеробі. Він чудово метчиться з сукнями, спідницями, джинсами, навіть шортами. Стане корисним і для створення багатошаровості, і для балансування пропорцій. І звісно ж, не дозволить змерзнути в прохолодні літні вечори, ранню осінь чи весну. Тож зібрала для тебе модні фасони жіночих жакетів 2024 та варіанти стильних образів з ними. Тисни лайк та вибирай свого фаворита!

ТОП-5 стильних моделей жіночих жакетів 2024

Для початку уточню, що розглядатиму в образах не лише класичні моделі жакетів, а й блейзери та піджаки. Бо на практиці, в них дуже багато схожих рис, і навіть на сайтах брендових магазинів можна зустріти різні варіанти назв для аналогічних речей.

Піджаком часто називають предмет чоловічого гардероба, хоча в деяких джерелах ним вважається і частина костюма. Особливі прикмети — структурна форма, округле плече, прямий крій, нагрудна кишеня. Більш розслаблений фасон часто називають блейзером. Його дизайн нерідко має накладні кишені. А жакет — це одяг, що створюється з врахуванням жіночої фігури. Він має більш приталений фасон, може бути не лише текстильний, а й вовняний чи навіть трикотажний. Зазвичай коротший за піджак, інколи з декором.

Щоб підібрати довжину жакета, стань прямо та опусти руку вниз. Ідеальна для тебе річ має завершуватись не нижче середини долоні. Але зазначу, що ця рекомендація є “класичним варіантом”, а реальний гардероб під власний стиль може й порушувати правила. Зокрема, якщо цього потребують особливості фігури.

А тепер — найцікавіше. Які ж ТОП-5 фасонів 2024 можуть вдало поповнити твій гардероб?

Цікаво на тему: Мудборд як інструмент формування свого стилю

Чорний оверсайз

Елемент гардероба, який досить легко вписати в стильні образи. Він доповнить і вишукані вечірні вбрання, і повсякденні луки з кепкою, шопером та футболкою з коротким рукавом. Одна річ — багато варіантів стилізації, тож точно треба брати. Але фасон жакета має бути достатньо вільним. Моделі, що застрягли десь посередині між оверсайзом та вираженою приталеністю, зараз не актуальні.

@doro_sunshine8

Світлий жакет

Якщо чорна база вже є, розглянь варіант світлого жакета. Залежно від тканини він може створювати ніжний настрій образу, або навпаки, додавати холодної зухвалості. Точний колір підбирай з врахуванням палітри свого гардероба.

@beatrice.gutu

@paulinepain_

Укорочений жакет

Цей фасон жакета класно виглядає, коли треба візуально підняти лінію талії або не хочеться надмірного об’єму зверху. Може бути як трохи приталеним, так і ближчим до оверсайз крою. Вибір залежить від загального настрою образу та його пропорцій. До того ж з цим фасоном жакетів можна активно експериментувати як з кольоровим акцентом.

@huntforstyles

Цікаво на тему: 10 речей, які псують твій зовнішній вигляд

Приталений жакет

У статті про жіночі корсети я вже розповідала, що нарешті тепер живемо не оверсайзом єдиним. В тренди повертається увага до талії. Ця тенденція відстежується й у жакетах. Дизайнери обігрують їх в різних варіантах, але можливість зробити акцент на талії об’єднує. Якщо ж не готова купувати окрему річ, нижче розкажу, як стилізувати під такий силует базові жакети.

@jen_wonders

Акцентний жіночий жакет

І, нарешті, ще одна класна тенденція, яка має багато варіантів втілення. Акцентні жакети для жінок можуть виділятися кольором, фактурою, кроєм, декором. Найпростіший варіант — вибрати колір, який легко обіграти аксесуарами чи взуттям. Вовняні або шкіряні моделі круто доповнять монохромні образи. Цікавим елементом декору може стати в’язаний низ. А для вечірніх виходів зверни увагу на приталені моделі з атласними вставками.

@lolana_look

Цікаво на тему: Чим декорувати футболку: ТОП простих і стильних ідей

Ідеї стильних образів з жакетами для жінок

Ідеї, якими модними фасонами жакетів можна поповнити свій гардероб, в тебе вже є. Але мало річ купити, треба скласти план, як швидко створювати з нею стильні луки. Зібрала для тебе добірку для натхнення, яку легко використати у житті. Але для початку кілька порад:

@slipintostyle

  1. Чим коротший, зухваліший низ, тим спокійнішим має бути жакет. Бажано звертати увагу саме на оверсайз фасони.
  2. Картаті принти зручно поєднувати з базовими джинсами, білою футболкою або блузою без рукавів.
  3. Весною, осінню та для свіжих літніх вечорів актуальні шкіряні та вовняні моделі.

Тотал-блек образи

Чорний жіночий жакет, який мода 2024 пропонує як в оверсайзі, так і в приталеному варіанті, чудово вписується в тотал-блек образи. Але є важливий нюанс — фактура матеріалів. Щоб образ не виглядав нудно, бажано балансувати гладкі матеріали (наприклад, атласні чи шовкові деталі) з більш щільними (зокрема, придивись до шкіряних моделей). А укорочені жакети можна оздоблювати вишивкою або декором.

@weworewhat

@mercer7official

Цікаво на тему: 9 порад, як одягатися стильно і недорого

Образи з сірими та бежевими жакетами

Літніми днями та навесні частіше хочеться світлих образів, ніж восени. Тож на цей період бажано мати легкий жакет у нюдовій палітрі. Якщо у твоєму гардеробі переважають холодні відтінки, зверни увагу на сірі або білі жакети. Якщо загальному настрою ближче тепла палітра, придивись до молочного, бежевого та світло-коричневого.

@lindatol_

@paulinepain_

@paulinepain_

@mmequeenb

@carmentobal

Цікаво на тему: Як візуально мати стрункіший вигляд за допомогою одягу

Ремінь для акценту на талію

Окрім приталених моделей, які потрапили в ТОП-5 фасонів, що популярні цього року, в перелік модних тенденцій можна віднести й відповідну стилізацію. Ремінь може стати ключовою деталлю, що повністю змінює настрій образу. Варіантів може бути багато:

@cloepalvin

  • трендовий шкіряний шнурок, який є однією з модних тенденцій 2024;
  • немасивний ланцюг для брутальних та зухвалих образів, наприклад, у стилі Baddie Aesthetic;
  • пояс з бахромою, який в деяких брендових показах вдало доповнював короткий низ;
  • текстурний ремінь, що обігрує інші елементи образу.

@mdfhima

@jealizee

@jealizee

@ulkar.mirza

@jen_wonders

Цікаво на тему: Леопардовий тренд: як носити тваринний принт у 2024 році

Стильні поєднання з денімом

Денім та жакети — стильна та зручна парочка для образів на прохолодні літні вечори. Та й проміжні періоди осені й весни, коли вдень сонечко достатньо прогріває, а ввечері відчувається зниження температури, будуть значно комфортнішими завдяки поєднанню цих речей. Знову ж таки, якщо ти прагнеш мати менше одягу й більше образів, жіночий жакет та джинси дуже легко розбавляти різноманітними верхами. Але не забувай й про акцентні деталі, щоб лук не вийшов надто монотонним. Наприклад, пояс може перегукуватись текстурою чи кольором зі взуттям. Або грай з об’ємами: використовуй тотал оверсайз, поєднуй з джинсами чи джинсовою спідницею жакети приталеного фасону. Модні цього року ретро-кросівки можна підібрати в тон яскравому піджаку.

@mdfhima

@susanna_succo

@nica.gomesgraca

@amel_nali_s

@lindatol_

@jen_wonders

@molliecampsie

@lauraanaisabel

@carmentobal

Цікаво на тему: Наймодніші жіночі джинси, які мають бути у твоєму гардеробі

Жакет для балансу акцентного низу

Сміливі, цікаві образи можна створити з акцентним низом. Це можуть бути модні у цьому сезоні мереживні та напівпрозорі спідниці, більш спокійні атласні речі, блискучі паєтки, міні або ультракороткі шорти-труси. Жакет вільного крою допоможе врівноважити образ, зробити його менш сексуалізованим, більш спокійним та буденним. Найпростіше, звісно, використати для цього універсальний чорний жакет для жінок. Але цілком гармонійно можна створити й нюдові варіанти луків.

@jen_wonders

@thora_valdimars

@laura.adlington

@linda.sza

@linda.sza

Цікаво на тему: Модні спідниці: огляд найактуальніших фасонів та ідеї образів

Укорочені жакети в модних луках

Укорочений жакет мода дозволяє використовувати і як базову, фонову річ, і як акцентну деталь. В першому випадку стилістки та блогерки часто обігрують варіант перегукування кольору між взуттям та сумкою або малюнком на футболці. В другому жіночий жакет має вирізнятись кольором, мати принт в клітинку, фактурну тканину або цікавий крій. Уникай надмірного облягання. Навіть приталені моделі мають залишати певний простір і для зручності рухів, і для можливості одягнути під них нижній шар.

@tessavmontfoort

@amel_nali_s

@styled.daisy

@carmentobal

@chlce

@carmentobal

Цікаво на тему: Як підібрати ідеальні жіночі сонцезахисні окуляри за формою обличчя

Жакет як частина костюма

І наостанок покажу кілька особливостей використання жакета або піджака як частини костюма:

@tessavmontfoort

  1. Якщо вибираєш оверсайз, наближений чоловічого крою, збалансуй образ жіночним взуттям та укладкою.
  2. Якщо сам костюм має принт або яскраве забарвлення, то поєднуй його з базовими речами, щоб не перевантажити образ.
  3. Обіграти кольори костюма можна взуттям, особливо якщо твоєму стилю близькі середземноморські акценти, які теж можна виділити як тенденцію 2024.
  4. Акцентні лацкани, наприклад, контрастні по кольору або фактурі матеріалу, допоможуть створити додаткову вертикаль.

@mdfhima

@nica.gomesgraca

@vivianhoorn

А чи є місце жіночому жакету у твоєму гардеробі? Які з варіантів його комбінації в завершений образ подобаються найбільше? Поділись думкою в коментарях!

Читайте також:

Останні

Акцентні зони на обличчі: як змінюються тренди у макіяжі

Макіяж — одна зі сфер, в якій beauty-тенденції дуже часто змінюються. Але в більшості своїй… Докладніше

Травень 2, 2024

Як зробити освіжувач повітря своїми руками: ТОП ідей

Погодься, що приємний аромат у домі — запорука затишку, комфорту та гарного настрою. І попри… Докладніше

Травень 1, 2024

Як вибрати мило і шампунь для новонароджених

Тобі знадобиться зовсім небагато засобів для купання свого малюка, тому не поспішай занадто звільняти місце… Докладніше

Квітень 30, 2024

Не санскрином єдиним: як вибрати крем для обличчя на літо

Літо – це привід прикупити не тільки новий трендовий купальник і класні окуляри, а й… Докладніше

Квітень 29, 2024

Прикореневий об’єм: лайфхаки та хитрощі

Пишні укладки з ефектним прикореневим об'ємом — це тренд, який з нами давно і надовго.… Докладніше

Квітень 29, 2024

Красиві листівки та вітання з Великоднем

Квітень зустрічає нас першим весняним теплом, ласкавим сонечком та світлим, сімейним святом Великодня. ✨Щороку ми… Докладніше

Квітень 29, 2024