Натхнення

8 топових фільмів весни 2024, які чекаємо в кіно

Що ж, що ж цікавого з’явиться в прокаті в найближчі місяці? Весна обіцяє бути доволі щедрою на новинки кіно, але EVA Blog зібрав для тебе найочікуваніші проєкти на будь-який смак. Тут ти знайдеш драми, фантастику, трилери, комедійні бойовики та навіть сімейні стрічки, а ще сиквели та спін-оффи улюблених франшиз, звісно ж, із датами прем’єр і трейлерами.

Цікаво на тему: Інтриги та розслідування: 13 захопливих детективних фільмів і серіалів

Дюна: Частина друга / Dune: Part Two

  • Дата прем’єри: 29 лютого
  • Жанр: фантастика, бойовик, драма

Так, ми в курсі, що друга «Дюна» вийшла в прокат в останній день зими (хоча ми чекали прем’єру ближче до кінця березня), але не додати її до нашої добірки просто неможливо. Взагалі реліз мав відбутися ще в жовтні 2023-го, але з’явитися на екранах вчасно проєкту завадив страйк гільдій сценаристів та акторів, що охопив Голлівуд торік і паралізував безліч кінематографічних процесів. До виконання ролей повернулися Тімоті Шаламе («Вонка»), Зендая («Людина-павук»), Ребека Фергюсон («Найбільший шоумен»), Гав’єр Бардем («Старим тут не місце») і Дейв Батіста («Месники»), а режисером так само залишився Дені Вільньов.

У другій частині сюжет сконцентрується на становленні Пола Атрейдеса і протистоянні фременів, до яких він приєднався, з будинком Харконненів. А ще, ходять чутки, якщо продовження виявиться успішним, то на нас чекатиме «Дюна: Частина третя». Тож усім фанатам всесвіту і просто фантастики до перегляду обов’язково!

Я, «Побєда» і Берлін / Rocky Road to Berlin

  • Дата прем’єри: 14 березня
  • Жанр: пригоди, комедія

У середині березня в прокат виходить екранізація книги Кузьми Скрябіна, написана ним у 2006 році. В режисерському кріслі — Ольга Ряшина. За її словами, це не байопік, а художня історія, в якій знайшлося місце реальним історіям із життя самого Скрябіна. А для саундтреку використали кавери на його популярні пісні.

Цікаво на тему: Добірка цікавих серіалів і фільмів на вечір

Україна, початок 90-х. Музиканту-початківцю Кузьмі випав шанс обміняти раритет у вигляді бувалої «Побєди» на трендовий свого часу «шестисотий мерс». Щоправда, для цього доведеться їхати в Берлін. І, так, на цій самій «Побєді». А до концерту всього 3 дні. Чи встигне Кузьма зі своїм другом подолати майже 2000 км в обидва боки за 72 години?

Материнський інстинкт / Mothers’ Instinct

  • Дата прем’єри: 4 квітня
  • Жанр: драма, трилер

Селін і Еліс — сусідки й подруги, які живуть у затишному передмісті. У них є все, про що мріють американські домогосподарки в 1960-х: успішні чоловіки, розкішний будинок і сини-однолітки. Однак нещасний випадок ставить хрест на ідилії, занурюючи обидві сім’ї в стан страху, провини та божевілля.

Картина стала рімейком французького драматичного трилера 2018 року. Вона стала режисерським дебютом оператора Бенуа Дельомма, який працював над стрічками «Всесвіт Стівена Гокінга» і «Хлопчик у смугастій піжамі». А прикрасою фільму став каст, що складається з Джессіки Честейн («Небезпечна гра Слоун») і Енн Гетевей («Знедолені»).

Каскадер / The Fall Guy

  • Дата прем’єри: 25 квітня
  • Жанр: комедія, бойовик

Бувши каскадером у минулому, режисер Девід Літч («Швидше кулі», «Дедпул 2») зняв фільм про труднощі цієї професії крізь призму комедії. Основою стрічки послугував однойменний серіал, що виходив з 1981 до 1986 року. Каст чудовий — на виконання головних ролей Літч запросив Емілі Блант («Дівчина в поїзді») і Раяна Гослінга («Барбі»).

Цікаво на тему: 6 серіалів, які змінять твій погляд на стосунки

Колт — каскадер, який знімається у фільмі своєї колишньої, Джоді Морено. Це її режисерський дебют. Однак у самий розпал фільмування зникає головний актор, той самий, за якого Колт виконує трюки в кадрі. Зникнення зірки ставить під загрозу весь фільм, а заразом і кар’єру Джоді. Ким тільки не доводилося бути Колту у своїй роботі, але тільки не детективом. Однак він бере на себе відповідальність знайти «пропажу», врятувати фільм своєї колишньої, і, хтозна, можливо, й реабілітувати їхні стосунки.

Королівство планети мавп / Kingdom of the Planet of the Apes

  • Дата прем’єри: 9 травня
  • Жанр: наукова фантастика, екшн

«Королівство» стане продовженням картини «Планета мавп: Війна», події яких розвиватимуться через багато поколінь. Проксімус Цезар, нинішній вождь приматів, — диктатор, який виховує у своїх підданих ворожість до людей. Людське плем’я до цього часу встигло здичавіти, і ватажок збирається захопити не тільки їхнє плем’я, а й інших мавп. Молодий шимпанзе Ноа і дівчина Мей із клану людей об’єднуються, щоб відновити мир в оазисі.

Режисером сіквела став Вес Болл, який зняв трилогію «Той, хто біжить у лабіринті», а головні ролі дісталися Фрейї Аллан (Цирі з «Відьмака» від Netflix) і Оуену Тігу («Воно»).

Уявні друзі / If

  • Дата прем’єри: 16 травня
  • Жанр: комедія, драма, фентезі, сімейний

Після дилогії «Тихе місце» режисер Джон Красінські пробує себе в новому жанрі — сімейній фентезійній комедії. Він узяв на себе і сценарій, і постановку, і продюсерство. Щоправда, в останньому йому також допомагає Раян Рейнольдс, який виконав одну з ключових ролей. Утім, в озвучуванні персонажів взяли участь теж далеко не пересічні актори — Мет Деймон («Марсіанин»), Емілі Блант, Стів Карел («Офіс»), Сем Роквелл («Влада») і Аквафіна («Вісім подруг Оушена»).

Цікаво на тему: Найочікуваніші серіали 2024 року: найкраще від Netflix, Apple TV і HBO

Бі — звичайна дівчинка-підліток, яка раптово починає бачити уявних друзів. Причому тих, яких хтось колись вигадав — таких різних, трохи дивних і, на жаль, забутих. До речі, «даром» бачити кумедних істот володіє і вже досить дорослий сусід Бі. Разом їм належить допомогти цим створінням вийти з небуття і знову зустрітися зі своїми старими друзями.

Гарфілд у кіно / The Garfield Movie

  • Дата прем’єри: 23 травня
  • Жанр: анімація, комедія, пригоди, сімейний

Пам’ятаєш цього нахабного рудого кота, великого фаната піци, лазаньї та фрикадельок? Він знову повертається на великі екрани! Цього разу — у вигляді повнометражного анімаційного фільму від Sony та Марка Діндала, який зняв «Пригоди імператора». В оригінальній версії персонажів озвучували Кріс Претт («Вартові галактики»), Ніколас Голт («Тепло наших тіл») і Семюел Л. Джексон («Кримінальне чтиво»).

Малюк Гарфілд ще кошеням зустрівся з Джоном і це стало початком їхньої дружби. Відтоді безпритульний руденький був оточений турботою, любов’ю і великою кількістю їжі. Дуже великою. А ще у Джона є добрий і наївний пес Оді. Цій парочці доведеться познайомитися з татусем Гарфілда і зануритися у світ розваг вуличних котів.

Фуріоза: Шалений Макс. Сага / Furiosa: A Mad Max Saga

  • Дата прем’єри: 23 травня
  • Жанр: бойовик, пригоди, трилер

Джордж Міллер, творець постапокаліптичної франшизи «Шалений Макс», представить спін-офф, присвячений одній з найяскравіших героїнь сучасного кінематографа — про Фуріозу. Персонаж з’явився лише в «перезавантаженні» 2015 року (в «Дорозі гніву»), але став настільки популярним, що відзначився сольною картиною. Роль юної Фуріози виконає Аня Тейлор-Джой («Меню»), а ще в кадрі ми побачимо Кріса Гемсворта («Тор»).

Цікаво на тему: 7 найкращих мультфільмів Хаяо Міядзакі та Studio Ghibli

Події фільму відбуваються через 45 років після катастрофи. Фуріозу ще дитиною викрадають із рідних земель і віддають до Байкерської Орди. Вирісши, вона стає свідком боротьби за владу між їхнім ватажком Дементусом і Несмертним Джо, але вона, як і раніше, залишається вірною своїй меті — повернутися додому за всяку ціну.

Пиши в коментарях, що ти точно не хочеш пропустити цієї весни. І не забудь поділитися статтею з подругою — не одній же такі фільми дивитися!

Читай також:

Джерело зображень: imdb.com

Переглянути коментарі

  • Прекрасна підбірка новинок кіно 🎥.Спасибі за короткий опис та трейлер,одразу можна визначитися з тим що зацікавило.Обов’язково перегляну ваші рекомендації.❤️

Останні

12 вправ для красивої постави

Ти можеш багато часу проводити у тренажерному залі, займатись вдома з фітнес-резинкою або гімнастичним м’ячем,… Докладніше

Травень 9, 2024

Психосоматика: як стрес призводить до хвороб

Чимало людей відносять психосоматику щонайменше до чогось нематеріального, а щонайбільше – до неіснуючого явища. Однак… Докладніше

Травень 8, 2024

13 смачних заправок для салатів

Салатні заправки — це простий спосіб додати різноманіття своєму щоденному меню, особливо в літній період,… Докладніше

Травень 8, 2024

Як вибрати ідеальну каструлю

Ну, ось що можна розповісти про вибір каструль? Об'єм, форма, гарні візерунки на стінках посуду...… Докладніше

Травень 7, 2024

Трендові прикраси для модного літнього образу 2024

Двічі на рік на показах Fashion Week імениті бренди задають настрій майбутньому модному сезону. Потім… Докладніше

Травень 7, 2024

З Днем матері 2024: красиві вітальні листівки

Наші матусі — найважливіші люди у нашому житті. Ми безумовно любимо їх за ту увагу,… Докладніше

Травень 7, 2024