8 топових фільмів весни 2024, які чекаємо в кіно

Що ж, що ж цікавого з’явиться в прокаті в найближчі місяці? Весна обіцяє бути доволі щедрою на новинки кіно, але EVA Blog зібрав для тебе найочікуваніші проєкти на будь-який смак. Тут ти знайдеш драми, фантастику, трилери, комедійні бойовики та навіть сімейні стрічки, а ще сиквели та спін-оффи улюблених франшиз, звісно ж, із датами прем’єр і трейлерами.

Цікаво на тему: Інтриги та розслідування: 13 захопливих детективних фільмів і серіалів

Дюна: Частина друга / Dune: Part Two

  • Дата прем’єри: 29 лютого
  • Жанр: фантастика, бойовик, драма

1-Дюна_-Часть-вторая-(2024)

Так, ми в курсі, що друга «Дюна» вийшла в прокат в останній день зими (хоча ми чекали прем’єру ближче до кінця березня), але не додати її до нашої добірки просто неможливо. Взагалі реліз мав відбутися ще в жовтні 2023-го, але з’явитися на екранах вчасно проєкту завадив страйк гільдій сценаристів та акторів, що охопив Голлівуд торік і паралізував безліч кінематографічних процесів. До виконання ролей повернулися Тімоті Шаламе («Вонка»), Зендая («Людина-павук»), Ребека Фергюсон («Найбільший шоумен»), Гав’єр Бардем («Старим тут не місце») і Дейв Батіста («Месники»), а режисером так само залишився Дені Вільньов.

У другій частині сюжет сконцентрується на становленні Пола Атрейдеса і протистоянні фременів, до яких він приєднався, з будинком Харконненів. А ще, ходять чутки, якщо продовження виявиться успішним, то на нас чекатиме «Дюна: Частина третя». Тож усім фанатам всесвіту і просто фантастики до перегляду обов’язково!

Я, «Побєда» і Берлін / Rocky Road to Berlin

  • Дата прем’єри: 14 березня
  • Жанр: пригоди, комедія

2-Rocky-Road-to-Berlin-(2024)

У середині березня в прокат виходить екранізація книги Кузьми Скрябіна, написана ним у 2006 році. В режисерському кріслі — Ольга Ряшина. За її словами, це не байопік, а художня історія, в якій знайшлося місце реальним історіям із життя самого Скрябіна. А для саундтреку використали кавери на його популярні пісні.

Цікаво на тему: Добірка цікавих серіалів і фільмів на вечір

Україна, початок 90-х. Музиканту-початківцю Кузьмі випав шанс обміняти раритет у вигляді бувалої «Побєди» на трендовий свого часу «шестисотий мерс». Щоправда, для цього доведеться їхати в Берлін. І, так, на цій самій «Побєді». А до концерту всього 3 дні. Чи встигне Кузьма зі своїм другом подолати майже 2000 км в обидва боки за 72 години?

Материнський інстинкт / Mothers’ Instinct

  • Дата прем’єри: 4 квітня
  • Жанр: драма, трилер

3-Материнский-инстинкт-(2024)

Селін і Еліс — сусідки й подруги, які живуть у затишному передмісті. У них є все, про що мріють американські домогосподарки в 1960-х: успішні чоловіки, розкішний будинок і сини-однолітки. Однак нещасний випадок ставить хрест на ідилії, занурюючи обидві сім’ї в стан страху, провини та божевілля.

Шукай EVA Blog в Instagram

Картина стала рімейком французького драматичного трилера 2018 року. Вона стала режисерським дебютом оператора Бенуа Дельомма, який працював над стрічками «Всесвіт Стівена Гокінга» і «Хлопчик у смугастій піжамі». А прикрасою фільму став каст, що складається з Джессіки Честейн («Небезпечна гра Слоун») і Енн Гетевей («Знедолені»).

Каскадер / The Fall Guy

  • Дата прем’єри: 25 квітня
  • Жанр: комедія, бойовик

4-Каскадёры-(2024)

Бувши каскадером у минулому, режисер Девід Літч («Швидше кулі», «Дедпул 2») зняв фільм про труднощі цієї професії крізь призму комедії. Основою стрічки послугував однойменний серіал, що виходив з 1981 до 1986 року. Каст чудовий — на виконання головних ролей Літч запросив Емілі Блант («Дівчина в поїзді») і Раяна Гослінга («Барбі»).

Цікаво на тему: 6 серіалів, які змінять твій погляд на стосунки

Колт — каскадер, який знімається у фільмі своєї колишньої, Джоді Морено. Це її режисерський дебют. Однак у самий розпал фільмування зникає головний актор, той самий, за якого Колт виконує трюки в кадрі. Зникнення зірки ставить під загрозу весь фільм, а заразом і кар’єру Джоді. Ким тільки не доводилося бути Колту у своїй роботі, але тільки не детективом. Однак він бере на себе відповідальність знайти «пропажу», врятувати фільм своєї колишньої, і, хтозна, можливо, й реабілітувати їхні стосунки.

Королівство планети мавп / Kingdom of the Planet of the Apes

  • Дата прем’єри: 9 травня
  • Жанр: наукова фантастика, екшн

5-Планета-обезьян_-Новое-царство-(2024)

«Королівство» стане продовженням картини «Планета мавп: Війна», події яких розвиватимуться через багато поколінь. Проксімус Цезар, нинішній вождь приматів, — диктатор, який виховує у своїх підданих ворожість до людей. Людське плем’я до цього часу встигло здичавіти, і ватажок збирається захопити не тільки їхнє плем’я, а й інших мавп. Молодий шимпанзе Ноа і дівчина Мей із клану людей об’єднуються, щоб відновити мир в оазисі.

Режисером сіквела став Вес Болл, який зняв трилогію «Той, хто біжить у лабіринті», а головні ролі дісталися Фрейї Аллан (Цирі з «Відьмака» від Netflix) і Оуену Тігу («Воно»).

Уявні друзі / If

  • Дата прем’єри: 16 травня
  • Жанр: комедія, драма, фентезі, сімейний

6-Воображаемые-друзья-(2024)

Після дилогії «Тихе місце» режисер Джон Красінські пробує себе в новому жанрі — сімейній фентезійній комедії. Він узяв на себе і сценарій, і постановку, і продюсерство. Щоправда, в останньому йому також допомагає Раян Рейнольдс, який виконав одну з ключових ролей. Утім, в озвучуванні персонажів взяли участь теж далеко не пересічні актори — Мет Деймон («Марсіанин»), Емілі Блант, Стів Карел («Офіс»), Сем Роквелл («Влада») і Аквафіна («Вісім подруг Оушена»).

Цікаво на тему: Найочікуваніші серіали 2024 року: найкраще від Netflix, Apple TV і HBO

Бі — звичайна дівчинка-підліток, яка раптово починає бачити уявних друзів. Причому тих, яких хтось колись вигадав — таких різних, трохи дивних і, на жаль, забутих. До речі, «даром» бачити кумедних істот володіє і вже досить дорослий сусід Бі. Разом їм належить допомогти цим створінням вийти з небуття і знову зустрітися зі своїми старими друзями.

Гарфілд у кіно / The Garfield Movie

  • Дата прем’єри: 23 травня
  • Жанр: анімація, комедія, пригоди, сімейний

7-Гарфилд-в-кино-(2024)

Пам’ятаєш цього нахабного рудого кота, великого фаната піци, лазаньї та фрикадельок? Він знову повертається на великі екрани! Цього разу — у вигляді повнометражного анімаційного фільму від Sony та Марка Діндала, який зняв «Пригоди імператора». В оригінальній версії персонажів озвучували Кріс Претт («Вартові галактики»), Ніколас Голт («Тепло наших тіл») і Семюел Л. Джексон («Кримінальне чтиво»).

Малюк Гарфілд ще кошеням зустрівся з Джоном і це стало початком їхньої дружби. Відтоді безпритульний руденький був оточений турботою, любов’ю і великою кількістю їжі. Дуже великою. А ще у Джона є добрий і наївний пес Оді. Цій парочці доведеться познайомитися з татусем Гарфілда і зануритися у світ розваг вуличних котів.

Фуріоза: Шалений Макс. Сага / Furiosa: A Mad Max Saga

  • Дата прем’єри: 23 травня
  • Жанр: бойовик, пригоди, трилер

8-Фьюриоса-(2024)

Джордж Міллер, творець постапокаліптичної франшизи «Шалений Макс», представить спін-офф, присвячений одній з найяскравіших героїнь сучасного кінематографа — про Фуріозу. Персонаж з’явився лише в «перезавантаженні» 2015 року (в «Дорозі гніву»), але став настільки популярним, що відзначився сольною картиною. Роль юної Фуріози виконає Аня Тейлор-Джой («Меню»), а ще в кадрі ми побачимо Кріса Гемсворта («Тор»).

Цікаво на тему: 7 найкращих мультфільмів Хаяо Міядзакі та Studio Ghibli

Події фільму відбуваються через 45 років після катастрофи. Фуріозу ще дитиною викрадають із рідних земель і віддають до Байкерської Орди. Вирісши, вона стає свідком боротьби за владу між їхнім ватажком Дементусом і Несмертним Джо, але вона, як і раніше, залишається вірною своїй меті — повернутися додому за всяку ціну.

Пиши в коментарях, що ти точно не хочеш пропустити цієї весни. І не забудь поділитися статтею з подругою — не одній же такі фільми дивитися!

Читай також:

Джерело зображень: imdb.com

1 Березня / 2024 Кіно, книги, музика

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Юлія Новак

    Прекрасна підбірка новинок кіно 🎥.Спасибі за короткий опис та трейлер,одразу можна визначитися з тим що зацікавило.Обов’язково перегляну ваші рекомендації.❤️

Рекомендовані статті
VISUAL by EVA