Краса

Бразильський, японський, SPA: яка різниця між техніками манікюру

Манікюрні тренди постійно змінюються і це стосується не тільки кольору, довжини або дизайну нігтів. Навіть серед самих технік з приведення ручок до ладу періодично з’являються нові й кожна — зі своїми особливостями. SPA, бразильський і японський — звучить екзотично, але в чому між ними різниця? Які фішки у кожної з цих процедур, і як вибрати ту, що підійде саме тобі? Розберімось разом у цьому короткому гайді по сучасних техніках манікюру.

Цікаво на тему: Як вибрати форму нігтів для манікюру

Обрізний манікюр

Це, по суті, класична і звична багатьом техніка манікюру. Починається процедура з видалення покриття (якщо воно було) і надання форми нігтям за допомогою пилки. Потім зазвичай кутикулу розм’якшують у теплій ванночці. Після цього її, а також сухі ділянки шкіри навколо нігтьової пластини, акуратно видаляють щипчиками (їх ще називають накожниці) або манікюрними ножицями.

Цей метод ефективний для ретельної обробки шкіри та дає змогу домогтися максимально «чистого» манікюру. Однак є ризик порізів, якщо майстер працює неакуратно. Такий варіант підходить практично для будь-якого типу нігтів, але з ним варто бути обережним тим, у кого капіляри й нервові закінчення розташовуються близько до поверхні шкіри.

Апаратна техніка

З назви стає зрозуміло, що в цій техніці замість звичних щипчиків або ножиць використовується спеціальний манікюрний апарат. За допомогою нього і різних насадок майстер акуратно видаляє кутикулу й ороговілу шкіру та шліфує нігтьову пластину.

Цікаво на тему: Топ ідей для градієнтного манікюру

Переваги очевидні: процедура не вимагає розпарювання шкіри й при цьому менш травматична. Результат виходить акуратним і довговічним, але, звісно, вимагає майстерності та досвіду, щоб уникнути випадкових пошкоджень.

Комбі-манікюр

Цей тип об’єднує в собі найкраще з класичного та апаратного методів. Для обробки складних ділянок, таких як бічні валики, використовується апарат, а для більш скрупульозної роботи з кутикулою і надання форми нігтям — пилки та ножиці.

Комбінована техніка дає змогу досягти ідеального результату навіть на «складних» пальцях, де багато сухої огрубілої шкіри. Те, що не можна зрізати, можна м’яко зчистити фрезером, а ті ділянки, на яких насадки будуть неефективні, — обробити класичними інструментами.

Європейська техніка

Тим, хто віддає перевагу максимально делікатному і безпечному способу догляду за нігтями, безумовно має сподобатися європейський манікюр. На відміну від класичної техніки, тут кутикула не обрізається, а розм’якшується спеціальними засобами (ремуверами) і акуратно відсувається паличкою.

Цікаво на тему: Шкода гель-лаку для нігтів: міф чи правда?

Цей метод мінімізує ризик травм і підходить для тих, хто віддає перевагу щадним процедурам у догляді за собою. Але щоб перейти на атравматичний манікюр після багатьох років класичного обрізного, потрібно проводити процедури регулярно. Особливо в перший час, поки шкіра не звикне до нового підходу. Європейський манікюр може не підійти, якщо кутикула сама по собі дуже груба і товста. У цьому разі її краще буде обрізати, особливо якщо потім наноситься кольорове покриття. Але тоді ми повертаємося до класичного манікюру, а не європейського.

Японський манікюр

Техніка з Країни Вранішнього Сонця — це цілий ритуал, спрямований на здоров’я і відновлення нігтів. Замість звичних інструментів і будь-яких лакових покриттів використовують натуральні засоби: пасти з мінералами та вітамінами, пудри на основі рисового борошна і перлів, спеціальні ремувери для кутикули, олії та шліфувальні блоки з м’яких матеріалів (наприклад, замші). Ніяких металевих інструментів, тільки дерево, кераміка і шкіра.

Цікаво на тему: Зміцнюємо нігті в домашніх умовах

Цей догляд не тільки надає нігтям блиску, а й відновлює їхню структуру, роблячи міцнішими та здоровішими. Перевага японського манікюру полягає в ефективному догляді, зміцненні та відновленні нігтьової пластини, а ще він абсолютно не травматичний. Недолік — його не застосовують із довговічними покриттями (як, наприклад, популярний гель-лак). Ця техніка ідеальна для тих, хто цінує природність і хоче зміцнити свої нігті без використання штучних матеріалів.

Манікюр по-бразильськи

У бразильській техніці є багато спільного і з європейським, і з японським манікюром. Щонайменше тому, що в ній не беруть участі різальні та гострі інструменти. Його особливість полягає в способі розм’якшення кутикули — тут використовуються спеціальні одноразові рукавички, просочені живильним кремом. Вони «розпарюють» шкіру, зволожують руки й спрощують відсунення кутикули (вона не обрізається). Бразильський манікюр безпечний і до того ж дає змогу піклуватися про шкіру. Ідеально для тих, хто хоче доглянуті ручки без зайвих проблем.

SPA-манікюр: розкішний all-inclusive

Комплекс процедур у SPA-манікюрі не обмежується видаленням кутикули та наданням форми нігтям. До нього вже включається глибокий догляд за руками, який не тільки розслабляє, а й допомагає ефективно відновити шкіру. А їй добряче «дістається» від домашніх клопотів, миття посуду і безперервних прибирань.

Цікаво на тему: Ідеї манікюру для коротких нігтів

Крім стандартних процедур обробки нігтьової пластини та кутикули, до SPA-програми входять доглядові елементи: ванночки, скраби, маски, масаж рук, а іноді й парафінотерапія. Усе це спрямовано на глибоке зволоження, живлення, регенерацію, пом’якшення, а іноді — й омолодження шкіри. Перевага SPA-манікюру в комплексному догляді, який забезпечує не тільки красиві нігті, а й піклується про шкіру рук і дарує приємні розслаблювальні відчуття. Хоч процедура і займає багато часу (залежно від комплексу, від 30 хвилин до 2 годин), але результат вартий кожної витраченої хвилини.

Сподіваємося, тепер тобі буде легше визначитися з оптимальною процедурою, коли записуватимешся до свого майстра. Який манікюр ти б спробувала наступного разу?

Читай також:

Останні

Подарунки на Гелловін: розіграш книг Vivat та косметики Mermade

Привіт, подружко! Давно на EVA Blog не було розіграшів, чи не так? 😉 Тому ми… Докладніше

Жовтень 25, 2024

Як прикрасити будинок на Хелловін: ідеї прикрас та декору

Геловін — страшне і водночас веселе свято, коли можна затіяти вечірку із друзями або подивитися… Докладніше

Жовтень 25, 2024

Макіяж із турботою: ТОП-10 відтінків бальзамів для губ

У холодну пору року, коли наша шкіра проходить випробування вітром, зниженою температурою та її перепадами,… Докладніше

Жовтень 25, 2024

Догляд за чутливою шкірою в холодну пору року

З першими морозами шкірний покрив, особливо чутливий, стикається зі справжніми випробуваннями. Ось ти виходиш на… Докладніше

Жовтень 24, 2024

Саліцилова кислота: попрощайся з проблемами шкіри

 Кислоти – компоненти, які активно застосовуються для створення професійних косметологічних засобів. Але чи тільки в… Докладніше

Жовтень 24, 2024

Календар вагітності: 4 тиждень

На першому та другому тижні твій організм активно готувався до можливого запліднення. На третьому тижні… Докладніше

Жовтень 23, 2024