Категорії: Здоров'яФітнес

Фізкультура і здоров’я: вплив спорту на організм

Коли мова заходить про фізкультуру, більшість згадує нудні заняття в школі та складання нормативів. Але насправді фізкультура спрямована на оздоровлення організму, а не на досягнення і нагороди в спортивних змаганнях. На жаль, зараз люди віддають перевагу пасивному відпочинку, забуваючи про користь регулярних занять спортом.

Плюси регулярних занять фізкультурою

Навіть звичайна зарядка вранці подарує незаперечні переваги. Наприклад, ви зможете:

  1. Зміцнити здоров’я. Помірне навантаження стимулює кровообіг, роботу м’язів і суглобів. Усі «механізми» тіла починають працювати. Заняття на свіжому повітрі підтримують імунітет і загартовують. А ще спорт знижує ймовірність розвитку деяких захворювань у літньому віці.
  2. Тримати себе в формі. Рух — це витрати енергії. Коли ви витрачаєте більше, ніж споживаєте, в організмі відбуваються позитивні зміни. Заняття потрібні не тільки тим, хто худне: вони також допоможуть підкачати руки, прес, набрати трохи м’язової маси, підтягнути шкіру тощо.
  3. Позбутися стресів, емоційно розвантажитись. Навіть біг допоможе скинути вантаж накопиченого негативу і переживань. Під час тренувань виділяється серотонін — речовина, що регулює м’язову активність, а заодно дарує відчуття задоволення. А щастя та ейфорія — справа ендорфінів, окситоцину і дофаміну.
  4. Тренувати силу волі, щоб протистояти шкідливим і не дуже звичкам. Зважитися на те, щоб регулярно займатися спортом, — це вже важливий крок до самовдосконалення.
  5. Розвинути фізичні якості. Йдеться про поліпшення поточного результату. Ви завжди швидко бігали, тож чому б не спробувати ще швидше? Без задишки піднімаєтеся на 4-й поверх, а можете так і на 10-й? Фізична активність також допомагає знизити схильність до закачування.

Це все очевидні плюси, але є і приховані. Фізична активність подарує вам, як мінімум, нові знання і спілкування з однодумцями (адже разом бігати вранці веселіше).

Цікаво по темі: Табата: в чому ефективність такого режиму тренувань

А знайти їх можна, взявши участь в Eva Women Challenge. Це програма для жінок, яка допоможе налагодити режим харчування, опрацювати психологічні проблеми, навчитися приділяти час догляду за собою і навіть пробігти перший марафон! Усе це — безкоштовно, а за досягнення вас чекають цікаві нагороди.

Домашні вправи на будь-який смак

Розвивати любов до спорту потрібно з малого. Ніхто не наважиться відразу бігти марафон. Тому ми рекомендуємо домашні заняття, які подарують вам чудове самопочуття, заряд бадьорості та гарний настрій.

Розтягування м’язів

Хоча ці вправи й здаються простими, вони змусять вас докласти зусилля. Заняття для тих, хто давно хотів сісти на шпагат, розтягнути спину або дістати чолом до колін. А якщо серйозно, то розтягування — один з помірних видів фізичних вправ, який допомагає розслабити м’язи та тренує гнучкість.

Йога

Східна практика дуже популярна завдяки цікавим асанам і досить швидкому ефекту. Перевага йоги ще й у тому, що одночасно тренується сила, витривалість і гнучкість, а дихальні практики сприяють емоційному розвантаженню. Для занять потрібні тільки килимок і бажання.

Танці

Це й відпочинок, і користь для організму. Аероденс та зумба спеціально розроблені так, щоб залучити якомога більше м’язів. Одночасно розвивається пластичність і грація. В інтернеті можна знайти безліч роликів як самих танцювальних зв’язок, так і силових тренувань, що доповнюють їх.

Фітнес

Якщо ви не готові до походів у залу, можна займатися фітнесом вдома. Пошукайте програму для вашого рівня онлайн або проконсультуйтеся з тренером. Заняття в домашніх умовах дають не менший результат. Перевага фітнесу — зрозуміла техніка і мінімальна кількість інвентарю.

Біг

Прості фізичні навантаження, які підходять початківцям. Бігати — це безкоштовно! Також аматорський біг відносно не травматичний. Почніть з коротких дистанцій, придбайте якісне взуття, навчіться правильно дихати та рівно ставити стопу — і скоро зможете підкорювати довгі дистанції або навіть спробувати себе в марафоні.

Командні види спорту

Заняття спортом з іншими людьми вважаються більш захопливими. Баскетбол, волейбол, футбол, регбі — усі ці ігри тренують не тільки витривалість, силу, але й уміння швидко реагувати, будувати тактику і відпрацьовувати навички комунікації. І звичайно, не обходиться без елементів азарту і конкуренції.

Косметичні процедури для тіла

Після активної роботи тілу потрібен відпочинок. Пропонуємо б’юті-процедури, які допомагають знімати втому з м’язів і правильно доглядати за шкірою. Вони потребують небагато часу, але дарують чудовий ефект.

Масаж

Зовсім не обов’язково записуватися до професійного масажиста. Зробити гарну розминку можна і вдома, використовуючи погладжування, розминання і постукування.

Почніть процедуру з гелю для душу зі спеціальними гранулами. Ці частинки розганяють кров і мають ефект скрабу. Зробити процедуру більш ефективною допоможуть масажна мочалка чи банна рукавичка. Вони рекомендовані для зон з целюлітом і розтяжками.

Після душу рекомендуємо самостійно зробити масаж проблемних зон, який розігріває тіло. Обов’язково з маслом або кремом, щоб не травмувати шкіру. Беремо масажне масло чи антицелюлітний крем для тіла — і беремося до роботи! Особливо важливий масаж під час схуднення, щоб підготувати шкіру до змін. Після процедури нанесіть на тіло заспокійливий бальзам.

Скрабування і зволоження

Для збереження еластичності косметологи рекомендують пілінг. У домашніх умовах можна використовувати ефективний контурний скраб від EO Laboratorie. Після таких процедур обов’язково зволожуйте шкіру. Підійде молочко, кондиціонер або живильне масло.

Обгортання

Всупереч міфам, обгортання не спалює жир. Процедура стимулює приплив крові до тканин. Покращений кровообіг запускає регенерацію, і шкіра стає більш гладкою. Рекомендуємо спробувати сироватку з чилі чи крем з мінералами Мертвого моря. Для всіх типів шкіри підходить обгортання з обліпихою та кедровою олією, яке додатково живить та відновлює еластичність шкіри.

Фізична культура — це насамперед про турботу про своє здоров’я в усіх сенсах. А якщо ви докладатимете належні зусилля, вона не тільки його підтримає, а й поліпшить. Тому відпочинок у кріслі час замінити легкою пробіжкою!

Останні

Психосоматика: як стрес призводить до хвороб

Чимало людей відносять психосоматику щонайменше до чогось нематеріального, а щонайбільше – до неіснуючого явища. Однак… Докладніше

Травень 8, 2024

13 смачних заправок для салатів

Салатні заправки — це простий спосіб додати різноманіття своєму щоденному меню, особливо в літній період,… Докладніше

Травень 8, 2024

Як вибрати ідеальну каструлю

Ну, ось що можна розповісти про вибір каструль? Об'єм, форма, гарні візерунки на стінках посуду...… Докладніше

Травень 7, 2024

Трендові прикраси для модного літнього образу 2024

Двічі на рік на показах Fashion Week імениті бренди задають настрій майбутньому модному сезону. Потім… Докладніше

Травень 7, 2024

З Днем матері 2024: красиві вітальні листівки

Наші матусі — найважливіші люди у нашому житті. Ми безумовно любимо їх за ту увагу,… Докладніше

Травень 7, 2024

Які круті перекладні тату зараз у тренді?

Перекладні тату належать до тих видів прикрас, які мають багато варіантів: від мінімалістичних маленьких до… Докладніше

Травень 6, 2024