Краса

Ідеальне маскування: як вибрати та користуватися коректором для обличчя

Ніщо так круто не приховує локальні нюанси на шкірі, як кольоровий коректор. Без нього спокійно можна обійтися в повсякденному макіяжі, але, якщо ти хочеш створити бездоганний образ на вихід або для фотосесії, він буде вельми доречним. У тебе все ще немає в арсеналі цього функціонального інструменту? Тоді ця стаття для тебе. У ній EVA Blog розповість що це за продукт, у чому його особливості, як і навіщо використовувати коректори нестандартних кольорів, а також запропонує 7 гідних засобів для твоєї косметички.

Цікаво на тему: Секрети селебріті: як отримати ідеальну шкіру за допомогою макіяжу

Коректор і консилер — одне й те саме?

Отже, коректор використовується для маскування недосконалостей. Власне, це ж завдання виконує і консилер, хіба не так? Абсолютно вірно. Обидва ці продукти створені для того, щоб допомогти нам приховати будь-які нюанси на шкірі й отримати ефект ідеальної шкіри. Однак у кожного з них є свої фішки, які гарні для тих чи інших цілей. Плутанину в розуміння різниці між консилером і коректором також додають виробники косметики, які здебільшого вважають ці поняття синонімами. Але це не зовсім так. Розберемося з цим раз і назавжди.

Так, наприклад, консилер часто має рідку текстуру і легкий або середній ступінь покриття. Він підходить для опрацювання великих зон на обличчі, використовується у світлотіньовій корекції, допомагаючи висвітлити потрібні ділянки, прекрасно і непомітно тушується і здатний перекрити деякі вади на шкірі. Ключовий момент — деякі. Приховати слід від акне, кола під очима, невелику пігментацію або судинну сіточку йому під силу, а більш помітні нюанси — навряд чи. Крім цього, завдяки своїй формулі, консилер можна наносити як під тональний крем, так і поверх нього.

Цікаво на тему: Бездоганний макіяж: вибираємо ідеальний консилер

Коректор же потрібен для точкового опрацювання більш явних недосконалостей. Маючи більш щільну формулу і ступінь покриття, він майстерно справляється з синявою під очима, вираженою пігментацією і маскує активні висипання. Та чого вже там, він може перекрити навіть татуювання! Але на відміну від консилера коректор використовується завжди під тональний і вимагає ретельного розтушовування, щоб залишатися непоміченим.

Зелені, фіолетові, помаранчеві: чому коректори бувають незвичайних кольорів

Палітра кольорів коректорів значно багатша, ніж у консилерів. Вони можуть бути не тільки тілесними, молочними або відтінку скульптора, а й більш креативними» — фіолетовими, зеленими та помаранчевими. Для чого вони потрібні? Кольорові коректори використовуються для нейтралізації тих чи інших небажаних відтінків на обличчі. Кожен нестандартний колір є антагоністом пігменту, який ми хочемо приховати.

Який відтінок для чого потрібен:

  • зелений маскує червоний пігмент — локальні почервоніння, запалення і висипання;
  • фіолетовий або ліловий перекриває жовтий відтінок — пігментацію і вікові плями на обличчі;
  • жовтий, персиковий і рожевий бореться з синім і фіолетовим — прекрасно перекриває синці під очима, видимі судини, шрами та сліди від акне; підбирають відтінок під колір шкіри: рожевий для холодного підтону, жовтий і персиковий — для теплого, а помаранчевий гарний для смаглявої шкіри;
  • білий або молочний — досить рідкісний колір коректора, який найчастіше використовують для розведення інших декоративних продуктів або локального висвітлення шкіри перед макіяжем, такий собі хайлайтер без шимера;
  • темні відтінки часто зустрічаються в палетках з коректорами, їх можна використовувати для контурингу як скульптор (холодний коричневий) або бронзер (теплий коричневий).

Якими бувають коректори за текстурою

Як і більшість декоративних засобів для обличчя, коректори представлені в найрізноманітніших текстурах — від щільних кремових до сухих. Розгляньмо їхні види докладніше.

  1. Рідкі продукти мають досить легку формулу і низький/середній ступінь покриття. Часто представлені в упакуванні з аплікатором, через що їх нерідко плутають з консилерами (особливо в тілесних відтінках). Але їх люблять за те, що з ними не складно працювати, вони легко тушуються пензлем, спонжем або пальцями й з ними впораються навіть новачки в макіяжі.
  2. Кремові коректори мають вищий ступінь пігментації, щільну текстуру і часто представлені в баночках або палетках. Вони здатні замаскувати помітні нюанси на шкірі, але в роботі трохи складніші. Найкраще їх наносити за допомогою пензля або пальців. Вони підходять для всіх типів шкіри, крім жирної, оскільки можуть обтяжитимакіяж.
  3. Стіки та олівці мають більш «суху» порівняно з кремовими формулу і добре перекривають небажану пігментацію. Завдяки формату наносити на шкіру їх можна прямо з пакування і розтушовувати пальчиками або спонжем. Універсальний варіант для всіх типів шкіри.
  4. Сухі коректори зустрічаються нечасто, але такі теж існують. Рівень покриття у них легкий і використовується він зазвичай для перекриття незначного відтінку, але на великих зонах обличчя. Наноситься такий продукт на тональний засіб, але перед пудрою. Прекрасний варіант для жирної та комбі-шкіри, але табу для сухої та зрілої.

Цікаво на тему: 7 секретів ліфтинг-макіяжу

Кілька лайфхаків щодо вибору та нанесення коректора

  1. Одна із запорук успіху — у правильному виборі текстури за типом шкіри. Для сухої, зневодненої та вікової підходять кремові, рідкі та коректори-стіки, для схильної до жирності — все, крім щільних кремових, а для нормальної та комбінованої можна спробувати будь-який з наявних форматів і знайти той, що найбільше підходить.
  2. Якщо після завершення макіяжу на шкірі помітні сліди коректора, причини можуть бути дві. Перша — неправильно підібраний відтінок. Це особливо трапляється в засобах для маскування синяви. Якщо використовувати на «теплій» шкірі рожевий коректор, а на «холодній» – персиковий, він може мати на обличчі чужорідний вигляд. Друга причина — недостатнє тушування. Тут важливо зловити момент, щоб коректор якісно перекрив недоліки, але при цьому не лежав контрастною «плямою». Тому варто нанести продукт максимально по «цілі» і добре розтушувати межі, відводячи відтінок «у шкіру».
  3. Начебто коректор усе добре перекрив, але після тону вся магія зникла і недоліки так і залишилися помітними? Зверни увагу на механіку його нанесення. Якщо ти наносиш тональний розтираючими рухами, то базові засоби «розповзуться» по обличчю слідом за пензлем або пальцями. Щоб не порушити попередні маніпуляції з коректором, не розтягуй пігмент, а «впечатуй» його в шкіру поплескуючими рухами. Для цього викоритовуй спонж або пальчики.
  4. І, звичайно ж, не варто забувати, що коректор буде гарно лягати на добре підготовлену і зволожену шкіру, а в ідеалі — на праймер. Так продукт буде краще фіксуватися і не «попливе» в процесі нанесення.

Цікаво на тему: Накладні вії, глянцеві губи та Peach Fuzz: тенденції макіяжу 2024 року

ТОП-7 гідних коректорів для обличчя

Все-таки коректор — функціональна річ у косметичці, яка допоможе вирівняти тон і домогтися бездоганного кольору обличчя. Тому зібрали для тебе 7 чудових продуктів у різних цінових сегментах, щоб твій макіяж був ще більш ідеальним.

NYX Palette Color Correcting Concealer

Потрібен багатофункціональний коректор all-in-one? Зверни увагу на палетку NYX Palette Color Correcting Concealer. Кремоподібний засіб чудово перекриває нюанси та має матовий фініш. Завдяки набору з 6 різних відтінків, які можна змішувати між собою, одна палітра перекриє всі твої потреби та допоможе створювати макіяжі без жодної вади.

Make Up For Ever Ultra HD Underpainting Palette

Палетка Make Up For Ever Ultra HD Underpainting Palette об’єднує в собі відразу кілька продуктів. Тут є два відтінки коректора (рожевий і зелений для приховування синців і висипань), а також два кольори кремового консилера нейтральних відтінків, які підійдуть для вирівнювання тону обличчя та легкого контурингу. Чудовий засіб для світлої шкіри на всі випадки!

Цікаво на тему: Легкий макіяж для початківців

Pupa Cover Cream Concealer

Консилер-коректор Cover Cream Concealer від Pupa представлений у зручному пакуванні зі спонжем для легкого нанесення, а також у різних відтінках, що допомагає підібрати засіб для різних завдань. Персиковий і жовтий допоможуть впоратися з синяками під очима і судинною сіточкою, фіолетовий — з небажаною жовтуватою пігментацією, зелений — із запаленнями, а тілесні знадобляться для світлотіньової корекції. Формула засобу пройшла клінічні дослідження, некомедогенна і до того ж містить воски та вітамін Е, що особливо сподобається сухій шкірі.

GlamBee DUO GlamFactor

Бюджетний GlamBee DUO GlamFactor також об’єднує в собі два продукти: коректор-стік зеленого відтінку для приховування запалень і почервоніння, а також рідкий засіб бежевого кольору, який можна використовувати як консилер. Цей тандем чудово підійде для молодої проблемної шкіри, маскуючи висипання і надаючи обличчю рівного відтінку.

Shiseido Waso Koshirice Tinted Spot Treatment

Чи може коректор поєднувати в собі декоративні функції та догляд? Звичайно, якщо йдеться про Shiseido Waso Koshirice Tinted Spot Treatment. Представлений у натуральних відтінках засіб має натуральний вигляд у макіяжі та, завдяки складу, допомагає поліпшити стан шкіри. Його формула збагачена саліциловою кислотою, екстрактами рису і гліциризинатом, які дбайливо відлущують і стимулюють оновлення епідермісу, чинять антиоксидантну і протизапальну дію, омолоджують і допомагають налагодити гідроліпідний баланс.

Inglot AMC Cream Concealer

Легка і при цьому пігментована формула Inglot AMC Cream Concealer дозволяє створити бездоганний макіяж без обтяження. Завдяки широкій палітрі кольорів можна знайти оптимальний продукт для різних цілей і відтінків шкіри. Коректор лягає невагомим шаром, не сушить і не скочується, має найдрібніші світловідбивні частинки, які освіжають обличчя, і має у складі вітамін Е та А, захищаючи шкіру від зневоднення й окиснення.

Цікаво на тему: Лате-макіяж: у чому його фішки і як його повторити

Artdeco Camouflage Stick Waterproof

Шукаєш водостійкий маскувальний продукт, який протримається на шкірі весь день? Зверни увагу на олівець-коректор Artdeco Camouflage Stick Waterproof. Щільна та еластична текстура засобу ефективно перекриває будь-які нюанси на шкірі й водночас добре тушується та залишається непомітною. А три натуральні відтінки, які підлаштовуються під тон шкіри, дають змогу підібрати оптимальний колір для будь-якої, навіть дуже світлої зовнішності.

Бери на замітку наші рекомендації й гоу доповнювати свій арсенал класним коректором. З ним твої образи будуть ще більш чарівними та досконалими!

Читай також:

Переглянути коментарі

  • Супер🙌🏻😘Давно шукала статтю на цю тему.Дуже дякую за корисні поради та рекомендації.Стаття корисна та актуальна .🥰

Останні

Як дотримуватися калорійного ліміту, коли постійно хочеться їсти

Низьковуглеводна, білкова, вегетаріанська дієта, правильне харчування, збалансоване харчування, інтервальне голодування, дробове харчування, OMAD-дієта... “Від зміни… Докладніше

Квітень 26, 2024

Perfume layering: як комбінувати парфуми та отримувати крутий результат

Колись було модним підбирати сумку під колір туфель, надягати прикраси комплектами (або хоча б з… Докладніше

Квітень 26, 2024

15 найкращих кольорових тушей у 2024 році

Кілька швидких рухів — і твій погляд готовий привертати увагу. Секрет цієї магії в кольорових… Докладніше

Квітень 25, 2024

Гороскоп на травень 2024 для всіх знаків Зодіаку

Вже не терпиться дізнатися, що ж зірки підготували для тебе в травні? Любов, здоров'я, фінанси… Докладніше

Квітень 25, 2024

35 загадок на логіку для ігор з друзями

Коли в компанії набридає обговорювати плітки, погоду та новини, нерідко виникає бажання розважитись іграми, які… Докладніше

Квітень 24, 2024

Розігруємо набір косметики для догляду за тілом від MONIQUE

Ти навіть не уявляєш, що ми приготували для тебе цього разу… EVA Blog дарує один… Докладніше

Квітень 24, 2024