Китайський масаж гуа-ша

Гуа-ша — назва техніки масажу та б’юті-інструменту, яким він виконується. Саме слово перекладається з китайської як «прибрати все погане». «Погане» в даному випадку — це набряклість, зморшки, тьмяний колір шкіри. Для масажу використовується особлива пластина з напівдорогоцінного каменю: кварцу, оніксу, нефриту. Вона красива, гладка, злегка прохолодна й дуже приємна на дотик, тому вже сама по собі приносить естетичне й тактильне задоволення.

У чому суть процедури, скільки та як її робити, а коли краще утриматися, детально розбираємося в Єва Блог.

Історія появи масажу гуа-ша

Все нове — це добре забуте старе. Не завжди, але у випадку з гуа-ша — чиста правда. Ця модна техніка прийшла до нас зі Стародавнього Китаю, де перша згадка про неї датується 550 р. до н. е. (вік знайдених істориками каменів і скребків).

Процедуру робили прості люди та імператори. І якщо сьогодні гуа-ша застосовують частіше в косметичних цілях, то в Китаї це був спосіб діагностики й терапії недуг. За допомогою скребків шкіру розтирали до синців — плям ша, які вказували цілителю, чим хворіє людина, і йдучи, забирали з собою все погане.

Як часто потрібно робити масаж гуа-ша?

Його можна робити курсами, наприклад, з 10 сеансів з періодичністю 2–3 рази на тиждень. Потім ефект підтримується одним сеансом у 7–10 днів. Цього цілком достатньо для того, щоб помітити, як усуваються набряки й обличчя стає свіжим.

Щодо тривалості сеансу, то почати можна з 10 хв., поступово збільшуючи цей час до 20–30 хв.

Цікаво по темі: Як прибрати кільця Венери в домашніх умовах

Схема ліній самомасажу гуа-ша

Зараз багато салонів пропонують послуги професійних косметологів-масажистів. Та при бажанні гуа-ша можна спробувати і вдома, виконуючи скребучі рухи в напрямку масажних ліній — від низу до верху, від центру до периферії:

  • від кінчика носа вгору до перенісся;
  • від центральної частини лоба до скронь;
  • від брів до лінії росту волосся;
  • від крил носа до вух;
  • від кутиків рота до вушних мочок;
  • бічні частини шиї у напрямку вгору;
  • від нижньої точки підборіддя вгору.

Важливо. Процедуру не можна робити в центральній частині шиї, де розташовується щитоподібна залоза.

Ще кілька правил

  1. Масаж гуа-ша завжди треба робити на чисту шкіру після вмивання.
  2. Перед процедурою на обличчя наноситься ковзаючий засіб — косметична масажна олія, крем, гель, сироватка.
  3. Після закінчення скребок треба обполоснути водою з милом. Жодного іншого догляду він не потребує.

І найважливіше — не перестаратися й робити кожен рух з любов’ю та задоволенням від процесу.

Як вибрати скребок гуа-ша

Цей б’юті-інструмент вирізається з цільного каменю у вигляді скребка різних форм і товщини. Для масажу ніжної та тонкої шкіри обличчя краще підійде товстий, найбільш щадний гуа-ша. Тонкі скребки створюють більший тиск, їх можна використовувати для тіла. Щоб просто спробувати, вистачить одного інструменту, а потім можна буде взяти другий, щоб робити масаж синхронно відразу обома.

Звертайте увагу й на форму. Для обличчя вибирають скребок у формі рибки. Для шкіри голови — у вигляді гребеню, а для всього тіла — квадратний.

Переваги масажу гуа-ша

Сам по собі скребок діє інтенсивніше, ніж масаж руками чи роликом. І якщо говорити про домашню процедуру, яка виконується з косметичною метою, то вона допомагає поліпшити відтік лімфи та кровообіг, активізувати метаболізм у тканинах. Завдяки цьому шкіра:

Гуа-ша також працює з м’язами та покращує овал обличчя:

  • зменшує подвійне підборіддя;
  • промальовує вилиці.

Ну, і ще це просто приємно-розслаблююча процедура, яка піднімає б’юті-настрій.

Протипоказання до масажу гуа-ша

Як у будь-якої процедури, гуа-ша має свій список протипоказань. Крім універсальних, пов’язаних з дерматологічними, серцево-судинними й онкологічними захворюваннями, серед них також варикоз, травми (акне, ін’єкції), проблеми зі згортанням крові, підвищена чутливість шкіри. До протипоказань також належать ГРЗ/ГРВІ, загострення алергії, вагітність, годування груддю.

Багато з тих, хто вже спробували на собі цей «новий старий» б’юті-прийом, відзначають, що їхня шкіра стала більш доглянутою, сяючою та підтягнутою. Та щоб отримати такий ефект, самомасаж варто поєднувати з правильно підібраним доглядом, здоровим харчуванням, питним режимом, сном і фізичною активністю.

Надихайтеся на турботу про себе та свою красу з EVA Blog:

Останні

Як вибрати дитячий одяг для дому та сну

Купівля першого одягу для новонародженого практично завжди супроводжується думкою "Треба купити все, що тільки можна,… Докладніше

Травень 20, 2024

13 ефективних засобів для догляду за шкірою навколо очей

Позбавлена підшкірної жирової клітковини, шкіра навколо очей є найтоншою та найвразливішою. Вона перша реагує набряками… Докладніше

Травень 20, 2024

Як книги допомагають у лікуванні психічних розладів

У тому, що книжки мають потужний терапевтичний ефект, я переконалась на власному досвіді. В умовах… Докладніше

Травень 17, 2024

Фіксатори макіяжу: навіщо потрібні, якими бувають і добірка найкращих

Спреї для фіксації макіяжу, мабуть, одні з найбільш недооцінених beauty-продуктів. Утім, вони активно використовуються професійними… Докладніше

Травень 17, 2024

Красиві листівки та вітання до Дня подруг

Жіноча дружба — це найдивовижніша річ у світі. Вона пробуджує у нас найкращі почуття: довіру,… Докладніше

Травень 17, 2024

Як відповідати на недоречні запитання, щоб їх більше не задавали

Людська цікавість — досить підступна штука. Часом вона підштовхує ставити запитання, які є недоречними, незручними… Докладніше

Травень 16, 2024