Краса по годинах: як врахувати біоритми в догляді за шкірою?

Правильна робота нашого тіла, в тому числі й найбільшого його органу, шкіри, залежить від багатьох зовнішніх і внутрішніх факторів. Якщо ви бажаєте поліпшити свій щоденний догляд за шкірою й отримувати ще більше користі від косметики, вам необхідно враховувати біологічні ритми — механізми, які керують усіма процесами.

Біоритми шкіри

Біоритми — це регулярні зміни інтенсивності й характеру процесів, що протікають в нашому тілі. За допомогою гормонів воно регулює обмін речовин, температуру тіла, кров’яний тиск, дихання. Знаючи про особливості роботи організму в різний час доби, ви можете зробити свій догляд за шкірою набагато ефективнішим.

Цікаво по темі:«7 продуктів, які допоможуть налагодити роботу гормонів і поліпшити стан шкіри й волосся»

З 4:00 до 6:00

Поглиблюється дихання, активізуються процеси обміну. У цей час активні компоненти засобів по догляду за шкірою, нанесених перед сном, починають поглинатися й працювати. Трохи пізніше, з 5 години в крові зростає концентрація гормону стресу, включаються внутрішні органи, і наше тіло прокидається.

З 6:00 до 8:00

Підвищується температура, тиск, рівень адреналіну в крові. Це найкращий час для ранкової зарядки та душу, які приведуть тіло в тонус, а також догляду за шкірою обличчя: очищення від продуктів життєдіяльності, вироблених за ніч, нанесення крему. Ще вранці найкраще діють засоби для повік проти набряків.

З 8:00 до 10:00

Організм уже працює на повну потужність, і шкіра найкраще відновлюється. Це найсприятливіші години для косметичних чисток та інших процедур по догляду за шкірою, що пошкоджують її цілісність.

З 11:00 до 12:00

Пік активності сальних залоз. Якщо у вас нормальна або суха шкіра, збризніть її в цей час зволожуючим містом. Жирну, комбіновану очистіть матуючими серветками та оновіть пудру.

З 13:00 до 16:00

Тіло не реагує на жодну косметику. У цей час знижується концентрація гормонів, з’являються ознаки втоми, тому він найкраще підходить для короткого відпочинку.

З 16:00 до 17:00

Найлегше даються фізичні навантаження. Прогуляйтеся або зробіть зарядку.

З 17:00 до 19:00

Вмикаються процеси обміну речовин — найкращий час для зволожуючих або живильних масок. Після 18:00 знижується больовий поріг, тому можна комфортно вищипати брови чи зробити епіляцію.

З 19:00 до 22:00

Запускаються процеси очищення від токсинів, так що тепла ванна з сіллю піде на користь. Це також найкращий час для нанесення нічного догляду. Знімаємо макіяж, очищаємо обличчя, протираємо тоніком, наносимо сироватку та крем за типом шкіри.

З 23:00 до 4:00

Відбувається активна регенерація тканин. Є дослідження, згідно з якими вночі клітини діляться у 8 разів швидше: активно загоюються подразнення, акне та інші пошкодження. 

Ритмічність цих процесів не залежить від віку та зберігається на все життя. Тому в будь-якому віці щодня необхідно:

  • приймати тонізуючий душ і доглядати за обличчям з 6:00 до 8:00;
  • зволожувати суху або очищати жирну шкіру з 11:00 до 12:00;
  • очищати обличчя й наносити нічний догляд з 19:00 до 22:00.

Крім природних біоритмів, процеси, що відбуваються в нашій шкірі, підпорядковуються законам часу. І якщо у 18 ми можемо нічого з нею не робити й при цьому виглядати свіжо, то в 25 краса потребує регулярного догляду.

Про те, як правильно доглядати за шкірою в залежності від вашого віку, поговоримо дуже скоро в EVA Blog. Слідкуйте за нашими оновленнями.

Останні

12 топових фільмів і серіалів від Netflix

Netflix — один із провідних постачальників гідного контенту в усьому світі. Щорічно під його егідою… Докладніше

Травень 14, 2024

28 ідей модних образів в стилі office core

Офісний стиль, як і офісні співробітники, покинув стіни кабінетів. Попри те, що віддалена робота дозволяє… Докладніше

Травень 13, 2024

Все про хімічні SPF-фільтри нового покоління

Вибір санскріну – та ще задачка. Хочеться, щоб він не залишав після себе на обличчі… Докладніше

Травень 13, 2024

Добірка рецептів для пікніка

Ароматний дим просочує повітря, поки на розпеченому вугіллі повільно прожарюються соковиті шматочки м'яса, мариновані в… Докладніше

Травень 13, 2024

Як вибрати підгузки та пелюшки для новонароджених

Чи може дитина обійтися без підгузків? Безумовно! Чи може мама впоратися з усіма додатковими завданнями,… Докладніше

Травень 10, 2024

Навіщо потрібен сольовий спрей для волосся та як його використовувати?

Сольовий спрей — класний текстурувальний засіб для укладання волосся в домашніх умовах, особливо влітку. Він… Докладніше

Травень 10, 2024