Категорії: МодаСтиль

Що робити з весільною сукнею після церемонії: 7 корисних ідей

Весілля — чи не найважливіша подія в житті кожної жінки. І в цей день все має бути ідеальним: від стилю головних героїв свята — нареченого та нареченої, до найдрібніших деталей. Утім, багато речей, що ми купуємо для церемонії, навряд чи колись нам знадобляться: декор, аксесуари, весільна сукня. На дворі пізня осінь, а це значить, що золотий сезон весіль добігає свого кінця. Тож у новій статті в EVA Blog пропонуємо поговорити про весільну сукню, а точніше про те, що з нею робити після церемонії.

Як випрати весільну сукню

Протягом перших днів після церемонії сукню треба випрати самостійно або віддати до хімчистки. Що обрати: самостійне прання чи хімчистку, вирішуйте самі виходячи з характеру та кількості забруднень. Якщо видимих плям на сукні немає, ви можете освіжити її самостійно.

  • Підігрійте воду до температури 20–30 °С.
  • Розчиніть у ній миючий засіб, наприклад, рідкий гель для прання.
  • Покладіть у розчин сукню і залиште на 1–1,5 год.
  • Губкою потріть забруднені місця: поділ спідниці, верхню частину корсету тощо.
  • Прополощіть кілька разів у прохолодній воді, доки піна повністю не зникне.

Як зберігати

Найчастіше весільні сукні продають у пластикових пакетах. Після церемонії це пакування краще не використовувати, оскільки у ньому річ може пожовтіти. Найкраще для зберігання обрати картонну коробку: цей матеріал пропускатиме повітря й одночасно захищатиме вашу сукню від шкідників.

Відправляючи річ на зберігання, не наносьте на неї парфуми. Краще покладіть біля сукні спеціальне саше.

Що робити з сукнею після весілля

Подарувати

Сукню ви можете подарувати родичці або подрузі, котра планує весілля.

Ще один варіант — віддати її до костюмерної танцювальної чи театральної студії. Тут їй точно будуть раді!

Продати самостійно

Якщо ви не забобонні, просто продайте сукню знайомим або через інтернет — і ви повернете частину витрачених коштів. Додайте до оголошення кілька фото сукні з різних ракурсів і чекайте на відгуки зацікавлених.

Не завищуйте ціну, адже ви продаєте не нову річ. А ще весільна мода дуже мінлива, тому сукню краще продати якнайшвидше — до того, як вона вийде з моди.

Здати до комісійного магазину

Ще один спосіб продати весільну сукню. Утім, варто знати про те, що вам потрібно буде заплатити частину виручених коштів самому магазину. А впевненості в тому, що саме вашу сукню куплять, немає. Найгірший результат: ваша сукня висітиме у магазині певний строк, її мірятимуть, але не куплять, і вам прийдеться забрати її в злегка пошарпаному вигляді.

Здавати в оренду

Здати сукню в оренду можна у весільний салон або напряму орендаторці через інтернет. Укажіть в оголошенні вартість і строки оренди (зазвичай указують 3–5 діб), а також опишіть стан речі. У ціну оренди врахуйте затрати на хімчистку.

Перешити

Весільну сукню можна переробити на:

  • наряди для своєї донечки чи синочка до свята у дитсадку чи школі;
  • конверт для новонародженого;
  • святкову сукню для себе і т.д.

Передати у спадок

Гарний варіант для сентиментальних жінок: зробити із сукні сімейну реліквію і зберегти її до весілля доньки чи онуки. Для цього треба приділити максимум уваги зберіганню сукні: зберігати в коробці окремо від аксесуарів та разом із засобом від шкідників.

Влаштувати фотосесію

Ще один спосіб утилізації (адже по-іншому його не назвеш!) весільної сукні — влаштувати божевільну фотозйомку в стилі Trash the Wedding Dress.

Якщо коротко, то це таке дійство, під час якого ви вдягаєте весільну сукню та з фотографом відправляєтеся в такі місця, куди зазвичай наречені не ходять. Наприклад, будівництво, закрите підприємство, басейн та інші екстравагантні місця. Як реквізит ви можете взяти: бруд, фарби, мокрий пісок, кетчуп, фрукти — все що завгодно!

Якщо ви вирішите зупинитися саме на цьому варіанті, будьте готовими до того, що шляху назад вже не буде, і вашу сукню буде безнадійно зіпсовано. А на згадку про неї у вас залишаться яскраві спогади та безшабашні фото.

Як бачите, варіантів використання весільної сукні є багато. І кожна жінка серед них обов’язково знайде те, що підходить саме їй. Романтичні натури вирішать зберегти її для нащадків, а веселі дівчата зроблять божевільну фотосесію. А який варіант вам до душі?

Останні

Як дотримуватися калорійного ліміту, коли постійно хочеться їсти

Низьковуглеводна, білкова, вегетаріанська дієта, правильне харчування, збалансоване харчування, інтервальне голодування, дробове харчування, OMAD-дієта... “Від зміни… Докладніше

Квітень 26, 2024

Perfume layering: як комбінувати парфуми та отримувати крутий результат

Колись було модним підбирати сумку під колір туфель, надягати прикраси комплектами (або хоча б з… Докладніше

Квітень 26, 2024

15 найкращих кольорових тушей у 2024 році

Кілька швидких рухів — і твій погляд готовий привертати увагу. Секрет цієї магії в кольорових… Докладніше

Квітень 25, 2024

Гороскоп на травень 2024 для всіх знаків Зодіаку

Вже не терпиться дізнатися, що ж зірки підготували для тебе в травні? Любов, здоров'я, фінанси… Докладніше

Квітень 25, 2024

35 загадок на логіку для ігор з друзями

Коли в компанії набридає обговорювати плітки, погоду та новини, нерідко виникає бажання розважитись іграми, які… Докладніше

Квітень 24, 2024

Розігруємо набір косметики для догляду за тілом від MONIQUE

Ти навіть не уявляєш, що ми приготували для тебе цього разу… EVA Blog дарує один… Докладніше

Квітень 24, 2024