Краса

Що таке купероз та як його прибрати у домашніх умовах?

Помітила на носі або щоках маленькі червоні сіточки судин? Є вірогідність, що це ознака початкової стадії куперозу. Про причини появи такої проблеми та особливості догляду в домашніх умовах, щоб вона не прогресувала, спеціально для EVA Blog розповіла фахівчиня із тестування шкіри Ольга Гордей.

Купероз: ознаки початкової стадії та причини появи

Купероз — це розширені судини, які стали візуально помітними на носі, на щоках або інших частинах обличчя. Це не являється захворюванням. Купероз — естетичний нюанс, який потребує особливого догляду. І, на жаль, швидко ця проблема не вирішується, особливо коли пропустити її на початкових стадіях.

Причини та фактори, що провокують появу куперозу:

  • УФ-випромінювання;
  • механічне травмування шкіри (агресивні чистки);
  • спадковість;
  • гормональні зміни в організмі;
  • куріння та алкоголь;
  • різка зміна температур;
  • хронічні захворювання судин.

Початкова стадія куперозу проявляється у вигляді тонких, червоних капілярів, які зазвичай локалізуються на крилах носика та на щоках. Також прояв куперозу — це постійне почервоніння шкіри на обличчі.

Цікаво на тему: 11 помилок у догляді за шкірою

Купероз та розацеа: основні відмінності

Розацеа являється запальним, хронічним захворюванням шкіри. Ця патологія може рецидивувати. Почервоніння при розацеа є стійким та потребує систематичного лікування. Характерними симптомами також є свербіж, печіння, сухість шкіри та чутливість. Купероз, на відміну від розацеа, не є захворюванням. У цієї проблеми, крім видимих судинних сіточок, більше ніяких симптомів немає.

Цікаво на тему: Що потрібно знати про антиоксидантний догляд за шкірою

Лікування куперозу: особливості та протипоказання

Позбутися куперозу допоможе тільки лікар-дерматолог! В домашніх умовах правильно підібраними доглядовими засобами можна тільки уповільнити розвиток та зменшити прояви.

Найефективнішими процедурами для лікування куперозу є:

  • косметологічне лазерне видалення;
  • використання професійної доглядової косметики;
  • забезпечення правильної схеми догляду;
  • виключення факторів, що провокують появу куперозу.

Не рекомендується відвідувати сауну, протирати шкіру обличчя льодом, використовувати жорсткі доглядові засоби.

Цікаво на тему: 13 ефективних засобів для догляду за шкірою навколо очей

Особливості складу доглядових засобів при куперозі

Догляд в домашніх умовах має починатись лагідним вмиванням, без скрабів та агресивних кислот. У складі косметики мають бути присутні вітаміни групи С і К, азелаїнова, ферулова та мигдалеві кислоти з малою концентрацією. Також бажано використовувати крем для відновлення захисного бар’єра шкіри з церамідами, скваланом, амінокислотами та антиоксидантами.

При куперозі не можна використовувати абразиви, агресивні кислотні та хімічні пілінги. Також необхідно виключити з догляду засоби, що містять спирти. Під заборону при куперозі попадають щітки та масажери, грубі рушники. Виключаються речовини, що посилюють кровообіг:

  • розігрівальні маски;
  • маски-плівки;
  • засоби з ментолом, евкаліптом, мʼятою.

Цікаво на тему: Дорого-багато: все про срібло, золото і платину в косметиці

Догляд за шкірою в домашніх умовах при куперозі

Якісний, правильно підібраний догляд — важлива складова у профілактиці куперозу та зменшенні його проявів, якщо пропущені перші стадії патології. Тож які засоби варто включити у свою рутину?

ТОП засобів на початковій стадії

Якщо ти вчасно помітила перші ознаки куперозу, і проблема знаходиться на початковій стадії, використовуй профілактичні засоби для домашнього догляду, щоб призупинити її розвиток. Бажано вибирати ті, що призначені для чутливої шкіри.  При куперозі обов’язковим є використання на постійній основі сонцезахисних засобів (SPF). Основа домашнього догляду — це зволоження та захист. Також треба використовувати засоби з центеллою, стабільним вітаміном С та ніацинамідом.

Dr.Ceuracle Pro Balance Pure Cleansing Oil

Ця гідрофільна олія від Dr. Ceuracle містить комплекс з 5 пробіотиків і ферменти молочнокислих бактерій. Вони дбають про здоровий баланс шкіри та допомагають  відновити його у разі пошкодження.

Niacinamide Gentle Exfoliating Cleanser від Q+A

Ніацинамід у складі відлущувального гелю від Q+A допомагає зменшити запалення та стимулює  вироблення колагену. Також у складі є сік алое вера, олія жожоба та фруктоза.

Needly Cicachid Relaxing Mist

Заспокійливий міст-тонер Needly має слабкий pH, відновлює гідроліпідний баланс шкіри. У складі пантенол та центелла, які допомагають зменшити почервоніння.

Avene Antirougeurs Jour Day Cream

Заспокійливий крем Avène Antirougeurs від французького бренду дерматокосметики завдяки вмісту термальної води має зволожувальну та заспокійливу дію. Також крем містить 30 SPF для захисту шкіри від ультрафіолетових променів.

Цікаво на тему: Що таке тонік для обличчя та навіщо він потрібний?

Добірка засобів при вираженому куперозі

Якщо купероз став сильно вираженим, догляд в домашніх умовах має забезпечити зменшення проявів. Досягнення дерматології сприяють появі цікавих та ефективних засобів. Але про консультації з лікарем все ж не варто забувати!

Needly Vegan Mild Moisture Sun

Сонцезахисний крем Needly з SPF 50+ орієнтований на чутливу шкіру, але підходить для всіх типів. Містить чотири види хімічних фільтрів нового покоління, які зменшуватимуть негативний вплив УФ-випромінювання. Сквалан захищає шкіру від небажаної пігментації та зволожує.

Dr.Ceuracle Pro Balance Night

Ензимна пудра Dr.Ceuracle Pro-Balance Night має у складі деревне вугілля, яке делікатно відлущує, стимулює оновлення і регенерацію шкіри. Також містить пробіотичний комплекс, алантоїн, амінокислоти.

CIRCADIA Aloe & Calendula Calming Mist

Заспокійливий спрей CIRCADIA Aloe & Calendula Calming Mist містить екстракти алое та календули, заспокоює, зволожує та усуває почервоніння, ідеальний засіб для чутливої шкіри.

Bioderma Sensibio AR Anti-Redness Cream

Крем Bioderma Sensibio AR ефективний проти почервонінь не лише при куперозі, а й при розацеа. Формула доглядового засобу запобігає появі судинної сіточки, зміцнює та заспокоює шкіру завдяки алантоїну.Також у складі є еноксолон, гліцерин та канола.

Purito Pure Vitamin C Serum

Сироватка для обличчя Purito Pure з вітаміном С, гіалуроновою кислотою та ніацинамідом зміцнює стінки судин, підвищує пружність, зволожує та покращує колір шкіри.

Цікаво на тему: Що потрібно знати про двоетапне очищення шкіри та кому воно підійде

Купероз, хоч він і не вважається захворюванням, може викликати значний дискомфорт. Важливо мінімізувати фактори, що сприяють його появі, зокрема уникати агресивного механічного впливу на шкіру та дбати про тонус судин. А правильно підібрана косметика зупинить прогресування проблеми на початкових стадіях. Тож скористайся можливостями сервісу тестування шкіри в EVA (запис за посиланням) та дізнайся більше про якісний догляд в домашніх умовах!

 Читайте також:

Останні

Очищення та зволоження: ТОП-8 олій для душу

Уяви: ти у ванній, тебе обволікає тепла пара, і замість звичного гелю для душу ти… Докладніше

Червень 24, 2024

Як відростити довгі та густі вії в домашніх умовах

Я б хотіла подарувати тобі чарівний швидкий спосіб в короткий термін перетворити коротенькі вії на… Докладніше

Червень 21, 2024

Вакуумні вібратори: яка модель найкраща

Приблизно до 2013 року в секс-іграшках для активної стимуляції ерогенних зон застосовувалася одна технологія –… Докладніше

Червень 21, 2024

Вітання з Трійцею 2024: листівки та традиції

У 2024 році православні українські віряни відзначатимуть Трійцю у неділю, 23 червня. Цей день вважається… Докладніше

Червень 21, 2024

Листівки та привітання з Днем Конституції України 2024

Щороку 28 червня українська громадськість відзначає День Конституції – головного закону країни, якому цьогоріч виповнюється… Докладніше

Червень 21, 2024

Партнерські пологи: всі за та проти

Багато хто чомусь думає, що партнерські пологи – це присутність чоловіка поруч із дружиною безпосередньо… Докладніше

Червень 20, 2024