Категорії: ДітиМатеринство

Вчення – світ: Безкоштовні онлайн-курси для підлітків

Сучасний світ як ніколи відповідає виразу «Хто володіє інформацією, той володіє світом», тому якісна освіта — запорука майбутнього успіху в житті. Сьогодні кожна людина повинна вміти самостійно працювати з інформацією та займатись самоосвітою. А стрімкий розвиток технологій надає нам все більше можливостей, котрими не можна не скористатися! У новій статті пропонуємо кілька освітніх курсів з надзвичайно цікавим і корисним контентом для дітей та дорослих.

Курси від Prometheus

Навчайтесь онлайн за відеолекціями найкращих викладачів України! Prometheus — громадський проект відкритих онлайн-лекцій, які проводять викладачі провідних ВНЗ України. Долучитися до курсів можуть безкоштовно всі охочі — як діти, так і дорослі. Сьогодні платформа Prometheus пропонує кілька циклів курсів, серед яких:

  • підготовка до ЗНО;
  • аналіз даних;
  • громадянська освіта;
  • підприємництво.

Для навчання підлітків платформа пропонує наступні курси.

«Вибрані питання європейської історії»

Мета курсу — критичне осмислення переходу від традиційного до модерного світу: зміни, що відбулися і відбуваються в сім’ї, поколінні, місті, нації та їхнє відображення у сучасному житті. Навчання триває 10 тижнів та займає біля 6–8 годин щотижня.

Цикл курсів з підготовки до ЗНО

До циклу входять підготовчі курси з математики, історії України та української мови й літератури. За їхньою допомогою ви зможете закріпити знання, набуті під час навчання в школі та підготуватися до успішної здачі зовнішнього незалежного оцінювання.

«Алгоритми й проекти Scratch»

Ще один курс, що допоможе усього за 12 годин отримати базові знання з програмування. Він складається з цікавих коротких відео, інтерактивних завдань та проектів. А для того, щоб викласти матеріал в простій та доступній формі, викладач запросила до його створення старшокласників, які чудово знають як це — опановувати програмування вперше.

«Наука повсякденного мислення»

Здатність до критичного мислення — одна з базових навичок людини майбутнього. Цей курс протягом 13 тижнів допоможе вам розібратись у психології повсякденного мислення:

  • з яких причин люди часто вірять у неправдоподібні речі;
  • як формуються й змінюються наші погляди;
  • як очікування впливають на судження;
  • як прийняти розсудливе рішення.

Після проходження курсу ви умітимете відрізняти вигадки від фактів, цінувати факти більше ніж свій досвід, мислити незалежно й аналітично.

«Основи інформаційної безпеки»

Сучасне життя з його стрімким розвитком інформаційних технологій створює нові загрози. І щоб не потрапити в халепу, необхідно володіти базовими знаннями з основ інформаційної безпеки, котрі, на жаль, не викладаються ані в школах, ані в університетах. Тож саме з метою навчання правилам поводження з персональною інформацією і було створено цей курс тривалістю 6 тижнів.

Курси фонду Brainbasket

Навчання програмуванню для дітей та дорослих! Фонд Brainbasket було засновано у квітні 2014 р. з метою розвитку ІТ освіти серед звичайних громадян. Інформаційні технології вже сьогодні є однією з найбільших галузей в українській економіці, і вона розвиватиметься й надалі не лише в нашій країні, але і в цілому світі.

Організатори вважають, що ІТ — це грамота ХХІ ст., а знання з цієї галузі такі ж необхідні, як читання й письмо. Навчившись кодувати, ми вчимося думати структурно, системно, логічно, і насправді це не настільки складно, як багато хто вважає.

Саме тому було започатковано програми Brainbasket для дітей та дорослих. Серед проектів фонду — Technology Nation Kids (програмування для дітей), а також IT Moms (програмування для матусь, що перебувають у декретній відпустці). На сайті ви також знайдете перелік цікавих програм для дітей, які допоможуть легко в цікавій формі опанувати знання з ІТ галузі.

Особливістю курсів від Brainbasket є поєднання самостійної роботи вдома із зустрічами та консультаціями менторів, котрі допоможуть вам та дитині знайти відповіді на складні питання. Тож якщо ваша дитина має гарні оцінки з математики та англійської, обов’язково скористайтеся чудовою нагодою безкоштовно навчитися програмуванню!

Сучасна освіта різко відрізняється від тієї, за якою навчались ми. Разом з розвитком нових технологій змінюється і суспільство, і система освіти. Тож перед сьогоднішніми школярами стоїть чималий виклик: вони мають не просто володіти інформацією, а й навчитись ефективно використовувати її, уміти займатись самоосвітою та володіти цілою низкою компетентностей від загальнокультурних до економічних. І поки в суспільстві не вщухають дискусії з приводу освітньої реформи, нашим дітям потрібно вчитися вже сьогодні, щоб бути готовими до майбутніх викликів, що постануть перед ними в дорослому житті. Тож скористайтеся можливістю безкоштовно опанувати нові корисні знання!

Останні

Як вибрати першу секс-іграшку?

Перша інтимна іграшка знаходить жінок в різному віці. Ти однаково успішно можеш як розпочати шлях… Докладніше

Травень 21, 2024

Що потрібно знати про очищення шкіри обличчя влітку

Усі ми з нетерпінням чекаємо на літо, щоб сповна насолодитися теплою погодою, промінчиками сонця і… Докладніше

Травень 21, 2024

Як вибрати дитячий одяг для дому та сну

Купівля першого одягу для новонародженого практично завжди супроводжується думкою "Треба купити все, що тільки можна,… Докладніше

Травень 20, 2024

13 ефективних засобів для догляду за шкірою навколо очей

Позбавлена підшкірної жирової клітковини, шкіра навколо очей є найтоншою та найвразливішою. Вона перша реагує набряками… Докладніше

Травень 20, 2024

Як книги допомагають у лікуванні психічних розладів

У тому, що книжки мають потужний терапевтичний ефект, я переконалась на власному досвіді. В умовах… Докладніше

Травень 17, 2024

Фіксатори макіяжу: навіщо потрібні, якими бувають і добірка найкращих

Спреї для фіксації макіяжу, мабуть, одні з найбільш недооцінених beauty-продуктів. Утім, вони активно використовуються професійними… Докладніше

Травень 17, 2024