Натхнення

Як та навіщо робити компліменти чоловікам?

Коли заходить мова про компліменти, більшість має на увазі, що їх кажуть жінці. Але чоловікам також приємна увага та щира похвала. Вони можуть не показувати цього, проте теж цінують приємні слова. Тож пропоную обговорити, навіщо робити чоловікам компліменти та якими вони можуть бути. До речі, в коментарях обов’язково ділись власним досвідом, які приємні фрази розтоплювали найбрутальніші серця!

Компліменти чоловіку: навіщо говорити приємні слова?

Погодься, у формулюванні “Навіщо говорити чоловіку приємні слова?”  є якийсь дисонанс. Сама собою напрошується відповідь: “А чому ні? Не казати ж образливі!”

Як на мене, компліменти хочеться чути незалежно від статі. Проти них складно встояти, коли приємні слова є проявом уваги до твоєї особистості та дій, підкреслюють твою цінність. Окрім того, похвала може стати необхідною мотивацією та додати впевненості.

До речі, цікавим буде той феномен, що коли ти робиш людині комплімент, вона може почати сприймати тебе краще, ставитись до тебе з більшою приязню. Адже свої позитивні емоції від похвали пов’яже з твоєю персоною.

На жаль, існує стереотип, що чоловіки мало емоційні та не потребують підтримки. Але думаю, його давно пора піддати сумніву. Особливо якщо в тебе зараз стосунки на відстані та коханий далеко.

Чоловіки теж сумніваються, ніяковіють, відчувають невпевненість, хочуть отримувати визнання. Тому не сприймай всі досягнення та гарні вчинки чоловіка за належне. Це шкідливо і йому, і тобі. Він втрачає мотивацію, а ти не відчуваєш цінності в його діях.

Компліменти важливо робити, щоб не забувати підкреслювати значущість людини для тебе, не скочуватись в рутину. Але не треба робити підміну та використовувати приємні слова як лестощі. Компліменти — увага до того, що дійсно є. Вони мають бути за діло, за досягнення. Помічай якості, які в нього реально є, та кажи чоловіку про них, підкреслюй їх цінність для тебе. Бо лестощі, власне, й псують чоловіка. Він починає сприймати їх як належне, вірити, що дійсно такий молодець.

Якщо ж чоловік лежить на дивані, а ти вкладаєшся у стосунки за двох — уважно погляньте, як ви опинились в цій ситуації. Бо схоже, що настав час для здорової агресії, а не безпідставної вдячності. Красиві компліменти доречні у здоровій взаємодії.

Цікаво на тему: Сексуальні повідомлення: як вести еротичне листування?

Я не буду писати про потребу робити компліменти чоловіку, щоб мотивувати з позиції “він росте і ти ростеш”, “він стане багатшим для тебе”, бо в цьому мені вбачається якесь досить користувацьке ставлення. Я за те, що в парі кожен є самостійною особистістю. Тож коли підкреслюєш риси людини або її дії, ти даєш важливий зворотній зв’язок. І для себе теж, фіксуєш, чи з тим ти чоловіком. Чесність — найважливіше.

Стереотип, що чоловікам не важлива емоційна складова, на мій погляд, не актуальний. Їм також хочеться визнання, уваги до досягнень, позитивного підкріплення старань.

До того ж часом їм складно зрозуміти емоції жінки, особливо коли стосунки тільки починаються або розвиваються у вимушеному форматі “на відстані”. Тож слова допоможуть коханому чоловікові зрозуміти, які його риси або дії викликають твоє найбільше задоволення. Окрім того, компліменти можуть бути адресовані й колегам, друзям та просто знайомим.

Цікаво на тему: Які бувають типи сексуального темпераменту у чоловіків та жінок

Як не варто робити компліменти?

Перш ніж почати практикуватися у майстерності робити компліменти, зафіксуй головні підводні камені у цій темі. Бо часто з наведених нижче причин чоловіки починають нервувати при найменшому натяку на “приємні слова”.

Важливо, щоб компліменти були органічні. Вони не мають перетворюватись на лестощі. Не роби їх штучно, не використовуй як маніпуляцію. Не очікуй за них якихось вчинків або дій. Комплімент — це форма вдячності, екологічний спосіб налаштувати її балансу в стосунках. За нього чоловік тобі нічим не зобов’язаний. До речі, коли комплімент використовується як маніпуляція, і партнер це зчитує, тоді приємні слова дають негативний результат.

Намагайся не використовувати оцінювальних слів. Важливо, щоб комплімент підкреслював значущість людини або її дій, але не перетворювався на явну оцінку. В компліменті є риси захоплення, а не простої похвали. Не варто робити їх з батьківської або наставницької позиції, якщо вона не є твоєю. Бо компліменти “зверху” у рівноправних стосунках виглядають дивно. Наприклад, це може стосуватися розповсюдженої фрази “Ти молодець”, яку так і хочеться продовжити “Сідай, п’ять”.

Порівняння — теж не надто вдала ідея. Бо воно позбавляє досягнення чоловіка унікальності, ставить в одну лінійку з кимось та вмикає режим змагання. Так, деяким типажам особистостей це може й сподобатись. Але надто великі шанси, що комплімент справить негативне враження.

В комплімент не варто вкладати пасивну агресію, коли твої формулювання мають подвійне значення і насправді показують не визнання цінностей, а приховане невдоволення. Краще напряму обговори конфліктну ситуацію.

Цікаво на тему: 6 причин, чому ти притягуєш неадекватних чоловіків

Як вибрати приємні слова, щоб комплімент запам’ятався?

Красивий комплімент може бути гарним способом заохочення чоловіка, навіть якщо у вас зараз спілкування на відстані. Підбирати приємні слова треба завжди індивідуально, з врахуванням особливостей характеру та цінностей. Ось маленька шпаргалка, яка допоможе і тему компліменту, і правильні слова знайти:

  1. Підкреслюй якості, які вважаються важливими для чоловіків: силу, мужність, наполегливість, хоробрість, витримку, спритність, амбітність, успішність. (Не можу визначитись, що мені в тобі більше подобається: сила чи цілеспрямованість.)
  2. Конкретні, детальні, аргументовані компліменти по ситуації кращі, ніж набір узагальнених слів. Коли згадуєш чоловічі досягнення, хвали дії, які привели до цього. (В тебе добре серце, ти так мило погодував того песика.)
  3. Підкресли його особливість та виключність. Не соромся сказати, що вважаєш його найкращим. Ти ж не дарма вирішила бути саме з ним! (Я так рада, що зустрілась саме з тобою.)
  4. Комплімент може бути і його комунікативним навичкам, вмінню вибирати друзів, заводити знайомства.
  5. Не соромся ділитися почуттями до нього. Відмічай, що його увага до тебе помічена та оцінена.  (Ти заводиш мене; ти дорога для мене людина; мене так надихнула твоя увага.)
  6. Звертай увагу на зовнішність. Цей пункт  навіть розберу окремим блоком, бо подібний тип компліментів отримують переважно жінки.
  7. Кажи про довіру до коханого чоловіка. Розкажи, що почуваєшся з ним захищеною, у безпеці. (Поруч з тобою мені так затишно та безпечно.)
  8. Помічай його успіхи у батьківстві. Без “ти мені допомагаєш”, бо відповідальність за дитину має бути 50/50. Але показувати, що його вклад у виховання цінується, важливо. І може навчити робити те ж саме для тебе.
  9. Показуй, що тобі важливі його цінності та інтереси. Адже коханий чоловік не має бути для тебе функцією, в здорових стосунках важливу роль грає особистість. (Мені так подобається, що ти настільки захоплений своєю роботою!)
  10. Підкресли унікальні риси та вміння. Звертай увагу на професійні якості, ерудицію, інтелектуальні знання. (Такі манери останнім часом рідкість; інколи мені здається, що ти вмієш читати мої думки.)

Цікаво на тему: 7 хобі, які допоможуть стати цікавим співрозмовником

Корисні фішки красивих компліментів, які запам’ятовуються:

  1. Приємні слова коханому чоловіку або просто другу повинні щирими, без узагальнення, з увагою до деталей, фокусом уваги на них.
  2. Не забувай час від часу називати чоловіка на ім’я, в тій формі, яку дозволяють ваші стосунки. Багатьох звук власного імені підсвідомо налаштовує на позитив.
  3. Починай комплімент з займенників ”я, мені”, щоб підкреслити, що це вираження саме твого ставлення. Це ти така уважна.
  4. Уважно слухай розповіді чоловіка про його захоплення та вподобання, його інтереси. Роби це як в живих розмовах, так і в онлайн спілкуванні на відстані. Це допоможе краще пізнавати партнера по бесіді та стане чудовим підґрунтям для компліментів.

Цікаво на тему: Перше побачення: на що звернути увагу

Компліменти чоловікам про зовнішність

У нашому суспільстві звичною є увага до зовнішності жінки, а тим часом чоловікам теж приємно, щоб похвалили їх зачіску, спортивну форму, вдало підібраний одяг, загальний образ. І у світі рівності статей не має бути дивним помітити ці їх якості.

Звісно, компліменти про зовнішність не мають бути єдиними, які отримує чоловік. Бо він не обгортка, важливо помічати його дії та особисті якості. Але жінки настільки рідко говорять приємні слова про гарний вигляд, що вони дуже запам’ятовуються навіть тоді, коли немає взаємної сексуальної симпатії.

Компліменти можуть акцентувати на частини тіла. Зокрема ті, які тобі найбільше подобаються у чоловіках. Наприклад, “в тебе такі міцні руки, дуже хочеться, щоб обійняв”, “такий рельєф, напевно багато часу проводиш в залі”.

Компліменти про зовнішність можуть підкреслювати внутрішні якості. Наприклад, міцні плечі та руки відсилатимуть до сили, рельєфність м’язів та жиляста статура говоритимуть про витривалість, пухкі губи натякатимуть на вміння у поцілунках. Покажи, що помічаєш ці частини зовнішності, а з ними й подальші перспективи.

До речі, компліменти зовнішності — це й простий спосіб зав’язати комунікацію. Цей прийом можуть використовувати й чоловіки в діловому чи побутовому спілкуванні.

Приклади компліментів про зовнішність чоловіка:

  • в тебе такий цікавий колір очей;
  • ця сорочка так вдало демонструє твої успіхи в залі;
  • уяви, як ці дівчата заздрять, що я поруч з таким симпатягою.

Цікаво на тему: Райське задоволення: техніки еротичного масажу для чоловіків

Еротичні компліменти чоловікам

Про еротичні компліменти часто нав’язують думку “хороші дівчатка так не роблять”.  Нас довго вчили приховувати свій сексуальний потяг. Формували стереотипи, що жінки мають як телятка йти за бажаннями чоловіка, а про свої мовчати. Насправді ж, у тому щоб визнавати свої сексуальні вподобання, немає нічого поганого. І проявляти ініціативу у ліжку, говорити чоловікам еротичні компліменти теж цілком окей.

Пам’ятаєш  фільм “Це божевільне кохання” (Crazy, Stupid, Love) з Райаном Гослінгом та Еммою Стоун, де її героїня жартувала, що його прес ніби прифотошоплений? Як бачиш, еротичні компліменти можуть бути не лише у ліжку. Але вони актуальні, коли ти розглядаєш кандидатуру чоловіка для стосунків або як сексуального партнера.

Головний секрет успіху еротичних компліментів у вмінні грайливо балансувати на грані оголеної відвертості та попсової вульгарності. Бо коли перше переходить у друге, відчувається фальш, ніби ти в дешевому фільмі для дорослих.

Приємні слова у ліжку з коханим чоловіком можуть бути як дуже пристрасними, навіть грубими, так і досить красивими, милими та ніжними. Стогін, тяжке дихання теж можуть стати своєрідною формою компліменту, покажуть чоловіку твої відчуття. Можна навіть брудні слівця використовувати, відверто й без прикрас говорити, що хочеш, щоб він з тобою робив.

В еротичних компліментах двозначність може додавати пікантності. Але важливо бути впевненою, що у вас однаковий контекст сприйняття. Якщо відчуваєш, що він тебе заводить, що тобі подобається у ліжку з ним, кажи про це. Якщо ні — теж кажи, розказуй, якої взаємодії тобі б хотілось.

Приклади еротичних компліментів:

  • я тебе хочу, ти мене збуджуєш;
  • ти зводиш мене з розуму;
  • ти дуже збуджуєш мене;
  • мене так заводить поєднання ніжності та сили в тобі.

Цікаво на тему: Інтимна косметичка: 9 засобів, які покращать якість сексу

Чоловіки теж прагнуть чути приємні слова, відчувати свою важливість. Комплімент може стати підтримкою навіть на відстані. Інколи вчасно сказані приємні слова запам’ятовуються на роки, а то й все життя, навіть від малознайомої людини. Просто вони підбадьорили в потрібний момент.

Важливо регулярно робити компліменти чоловікам, щоб розвинути цю навичку комунікації. Не лише з любовним підтекстом романтичним партнерам, а й колегам, друзям. Навіть незнайомцю та бармену! Бо чим більше практики, тим легше тобі навчитись помічати дійсно захопливих людей!

Читайте також:

Останні

Як дотримуватися калорійного ліміту, коли постійно хочеться їсти

Низьковуглеводна, білкова, вегетаріанська дієта, правильне харчування, збалансоване харчування, інтервальне голодування, дробове харчування, OMAD-дієта... “Від зміни… Докладніше

Квітень 26, 2024

Perfume layering: як комбінувати парфуми та отримувати крутий результат

Колись було модним підбирати сумку під колір туфель, надягати прикраси комплектами (або хоча б з… Докладніше

Квітень 26, 2024

15 найкращих кольорових тушей у 2024 році

Кілька швидких рухів — і твій погляд готовий привертати увагу. Секрет цієї магії в кольорових… Докладніше

Квітень 25, 2024

Гороскоп на травень 2024 для всіх знаків Зодіаку

Вже не терпиться дізнатися, що ж зірки підготували для тебе в травні? Любов, здоров'я, фінанси… Докладніше

Квітень 25, 2024

35 загадок на логіку для ігор з друзями

Коли в компанії набридає обговорювати плітки, погоду та новини, нерідко виникає бажання розважитись іграми, які… Докладніше

Квітень 24, 2024

Розігруємо набір косметики для догляду за тілом від MONIQUE

Ти навіть не уявляєш, що ми приготували для тебе цього разу… EVA Blog дарує один… Докладніше

Квітень 24, 2024