Категорії: ВолоссяКраса

Як вибрати щітку для догляду і укладання волосся

Асортимент сучасних гребінців та щіток величезний. Вони відрізняються за формою, розміром і матеріалами. Причому від правильності вибору б’юті-аксесуара залежить тонус шкіри голови та здоров’я волосся. Розберімося, як не помилитись і вибрати гребінець саме для вашого типу волосся.

Час читання: 3 хвилини та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Правила вибору гребінця для волосся

Багато хто вибирає аксесуар лише за зовнішнім виглядом, а це неправильно і може навіть нашкодити пасмам. Щоб цього уникнути, слід знати та дотримуватися правил вибору гребінця для волосся.

Ось рекомендації лікарів-трихологів і перукарів:

  1. Твердість матеріалу гребеня і зубчиків щітки повинна відповідати жорсткості волосся. Чим жорсткіші та щільніші пасма, тим твердішим має бути аксесуар.
  2. Кількість зубців у гребінця визначається густотою шевелюри: чим вона густіша, тим менш «зубастим» повинен бути гребінець.
  3. Розмір аксесуарів для укладання залежить від довжини волосся. Чим воно коротше, тим меншими повинні бути діаметр брашинга (круглого гребінця) і висота зубців односторонньої чи двосторонньої каркасної щітки.
  4. Дитяче волосся потребує більш делікатного догляду. Можна вибрати мініатюрну щітку з безпечного для здоров’я пластику з нейлоновими зубчиками. Для розчісування та одночасного масажу волосистої частини голови у дитини підійде мінібомбаж.

Універсальними вважаються масажні щітки (бомбажі). Вони підходять для волосся будь-якої густоти, жорсткості та довжини. Бомбаж повинен мати середню кількість зубців, зроблених з ебоніту, карбону або жорсткого силікону. Кулясті закінчення зубців сприяють масажу голови, стимулюючи приплив крові до волосяних фолікулів. Зручно користуватися бомбажем обтічної форми із зубчастою поверхнею розміром з долоню або трохи менше.

Сьогодні популярні щітки Tangle Teezer. Це аксесуари без ручки та з безліччю тонких зубчиків різної довжини з ПВХ-пластмаси. Вони допоможуть нанести кондиціонер, маску чи бальзам на всю довжину мокрого і сухого волосся, а також зробити салонне укладання. Такий бомбаж здатний розплутати навіть кучеряву шевелюру і надати жирному волоссю помітний об’єм без фену. Відсутність ручки робить ці щітки більш компактними, тож вони легко поміщаються в жіночу сумочку. Український аналог Tangle Teezer майстерно справляється з поставленою задачею, надає об’єм та розплутує волосся.

Цікаво на тему: Випадіння волосся: чому відбувається та як зупинити

Види гребінців

Всі різновиди б’юті-аксесуарів об’єднані у дві великі групи. Для щоденного догляду підходять гребінці та щітки. Для укладання використовують спеціальні гребінці, скелетні каркасні щітки та брашинги. Їх вибір залежить від вашого типу волосся.

Гребінці для тонкого волосся

М’якому, тонкому і рідкому волоссю підійдуть масажні щітки з натуральною щетиною, нейлоновими або комбінованими зубцями. Власницям пухнастої шевелюри, а також тим, чиє волосся стало тонким внаслідок неправильного догляду та постійного фарбування, краще відмовитися від металевих аксесуарів і вибрати пластмасовий гребінець із середньою частотою зубців або щітку з антистатичним покриттям.

Для укладання тонкого волосся підійдуть скелетні моделі та брашинги з приставкою «термо». Спеціальні отвори в таких аксесуарах забезпечують вільну циркуляцію гарячого повітря, завдяки чому волосся не перегрівається. Для начісування і тупірування пасм зручно використовувати спеціальний гребінець з двома робочими частинами.

Гребінці для густого і жорсткого волосся

Жорстке волосся краще розчісувати дерев’яними (нелакованими!) гребінцями та масажними щітками з твердими зубчиками. Зубці в гребені повинні бути великими та рідкими. Це стосується і бомбажів, призначених для розчісування густих шевелюр.

Для підйому прикореневої частини густого і жорсткого волосся необхідний брашинг великого діаметра, а для формування пасм знадобиться аксесуар меншого розміру. В обох випадках краще використовувати моделі зі штучною щетиною і керамічною основою. Вони мають антистатичний ефект і роблять пасма більш блискучими.

Гребінці для кучерявого і волосся, що легко завивається

Для щоденного розчісування неслухняного, кучерявого і виткого волосся підійде гребінь з широко розставленими зубцями середньої товщини. Власницям густого кучерявого волосся краще відмовитися від щіток з натуральною щетиною на користь бомбажів з комбінованими зубцями.

Прикореневу частину виткого волосся добре піднімуть фен і продувний термокерамічний брашинг. Для випрямлення пасм можна скористатися тим самим способом або двосторонньою каркасною щіткою з довгими зубцями.

Цікаво на тему: Домашній догляд за кучерявим волоссям

Гребінці для короткого волосся

Для щоденного догляду за короткими стрижками підійдуть гребені з тонкими зубчиками невеликої висоти. А от масажну щітку потрібно вибирати, враховуючи густоту і товщину волосся. Для середньої густоти підійде пластиковий бомбаж, а для тонкого короткого волосся і ніжної шкіри волосистої частини голови краще вибрати щітку з нейлоновою щетиною.

Для створення додаткового об’єму і пишноти на коротких зачісках використовують не круглі брашинги, а їх половинчату версію або напівкруглий скелетний гребінець. Ці аксесуари підходять і для укладання гривки.

Цікаво на тему: Стайлінг короткого волосся: тонкощі вибору засобів

Гребінці для довгого волосся

За довгим мокрим волоссям чудово доглядають гребені з довгими, рідкими та широкими зубцями. Дехто радить використовувати щітки з натуральною щетиною, але вони підходять не всім і не призначені для вологих пасм.

Для розчісування довгого волосся варто вибрати аксесуар зі щільними зубцями, а для густих шевелюр підійдуть бомбажі з металевими зубцями. На відміну від коротких стрижок, довгі пасма потрібно розчісувати, починаючи з вільних кінців і поступово піднімаючись до коренів.

Для укладання довгого волосся знадобляться брашинги з максимально великим діаметром, а для створення міцних тонких завитків на довгому волоссі підійде комбінований продувний брашинг-гребінець з діаметром 35 мм або 25 мм.

Власницям нарощених пасм потрібно стежити, щоб на кінцях зубчиків щітки не було масажних кульок. Це вбереже приклеєні волосинки від висмикування.

За гребінцями будь-яких моделей необхідно правильно доглядати: регулярно промивати в мильному розчині, а за потреби — знімати наліт перекисом водню. Дерев’яні щітки для волосся краще змінювати кожні 6 місяців, а решту моделей — кожні 1,5-2 роки. І не забувайте, що гребінець, як і зубна щітка, повинен бути свій у кожного члена сім’ї.

Читайте також:

Останні

10 каменів, які притягують кохання

Натуральні камені — це не лише красивий елемент прикрас у твоєму модному образі. Їх вважають… Докладніше

Травень 14, 2024

12 топових фільмів і серіалів від Netflix

Netflix — один із провідних постачальників гідного контенту в усьому світі. Щорічно під його егідою… Докладніше

Травень 14, 2024

28 ідей модних образів в стилі office core

Офісний стиль, як і офісні співробітники, покинув стіни кабінетів. Попри те, що віддалена робота дозволяє… Докладніше

Травень 13, 2024

Все про хімічні SPF-фільтри нового покоління

Вибір санскріну – та ще задачка. Хочеться, щоб він не залишав після себе на обличчі… Докладніше

Травень 13, 2024

Добірка рецептів для пікніка

Ароматний дим просочує повітря, поки на розпеченому вугіллі повільно прожарюються соковиті шматочки м'яса, мариновані в… Докладніше

Травень 13, 2024

Як вибрати підгузки та пелюшки для новонароджених

Чи може дитина обійтися без підгузків? Безумовно! Чи може мама впоратися з усіма додатковими завданнями,… Докладніше

Травень 10, 2024