Категорії: ДімПобут

Як відмити духовку до глянцевого блиску

Під час приготування їжі в духовці на її стінках накопичується багато забруднень. Найбільш простим та правильним шляхом є чистка її після кожного приготування їжі, але не завжди ми встигаємо так робити. У результаті маємо великі краплини жиру, що пригоріли та присохли, і видалити їх вже не так просто. Тож якими способами можна легко та просто відмити духовку до глянсового блиску? Пропонуємо скористатися лайфхаками від EVA Blog!

Час читання: 2 хвилини та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Традиційний спосіб

Найпростіший та найекономніший спосіб з точки зору часу — придбати спеціальні засоби для чищення плит і духовок та гумові рукавички. Серед асортименту лінії магазинів EVA зверніть увагу на такі засоби.

Засіб для миття духовок, грилів, коптильних камер DeLaMark

Очищувальний спрей на п’ять із плюсом справляється з усуненням застарілого жиру, нагару і кіптяви. Дезінфікує поверхні й все це без абразивного впливу. Продукт не має їдкого аромату, безпечний для людини та навколишнього середовища.

Просто рівномірно розпиліть засіб для миття DeLaMark на поверхню, що потребує очищення (уникайте при цьому важкодоступних для витирання місць). Змийте забруднення достатньою кількістю води та протріть поверхню насухо. У разі сильних забруднень повторіть процедуру очищення, скориставшись додатково щіткою або губкою.

Читайте також: Розхламлення кухні: прибираємо всі непотрібні предмети

Засіб для видалення жиру з плит San Clean Майстер Клінер

Спеціальна формула продукту не містить агресивних абразивів, не псує поверхні, якісно розчиняє складні забруднення, дарує сліпучий блиск і чистоту. Засіб San Clean Мастер Клінер можна використовувати для очищення плит, сковорідок, дек, духовок.

Рівномірно розпиліть спрей на поверхню, що потребує очищення, почекайте від 3-х до 20-ти хвилин (все залежить від забруднень). Далі потріть поверхню вологою губкою і ретельно змийте засіб чистою водою. За необхідності сильно забруднені місця обробіть повторно.

Порада від EVA Blog: оскільки всі засоби для чищення духовок містять сильно діючі речовини, не забудьте перед їхнім використанням перевірити дію на непомітному місці поверхні. А після змивання провітріть духовку. І обов’язково вдягайте гумові рукавички, щоб зберегти манікюр та здоров’я шкіри рук!

Народні методи

Останнім часом все більше господарів та господинь надають перевагу натуральним засобам для прибирання. Вони безпечні для довколишнього середовища та заощаджують сімейний бюджет. Щоправда, доведеться приділити трохи більше часу на чищення. Тож якщо маєте час і ваші забруднення не надто сильні, можете спробувати почистити духовку народними методами.

Перш ніж розпочати

  1. Увімкніть духовку на прогрівання за найвищої температури протягом 20 хвилин.
  2. Через 10 хвилин знизьте температуру приблизно до 150 °С.
  3. Ще через 5 хвилин поставте до духовки металеву миску з водою. Це допоможе розпарити стійкі забруднення й вам буде легше їх відмити.

Тим часом

Поки забруднення пропарюються, приготуйте суміш для очищення. Ось найпоширеніші домашні засоби для чищення духовки.

Читайте також: 5 лайфхаків для підтримання порядку в холодильнику

Нашатирний спирт

Один із найпотужніших народних засобів для очищення. Єдиний його мінус — сильний запах: щоб захиститися від нього, скористайтеся побутовим респіратором. Є два методи застосування нашатирю.

  1. Протріть губкою, змоченою в нашатирному спирті, стінки духовки та почекайте 30 хвилин, потім промийте. У той же спосіб ви можете застосовувати оцет, тільки подовжіть його дію до двох годин.
  2. Коли вода в гарячій духовці прокипить, вимкніть її. Розташуйте миску з водою на нижню полицю, а на верхню поставте місткість із 200 мл нашатирного спирту. Закрийте духовку, залиште до ранку, а потім промийте.

Содові суміші

Застосовуйте суміш соди та перекису водню або лимонної кислоти у пропорції 1:1. У такий спосіб легко відмивається поверхня плити та зовнішні стінки духовки.

Лайфхак від EVA Blog: як легко відмити решітку з плити

У цьому вам знову допоможе нашатир. Помістіть решітку в пакет за її розміром (можна взяти готовий із застібкою або склеїти свій зі щільного поліетилену та скотчу). Всередину пакета покладіть решітку та залийте її нашатирним спиртом. Заклейте пакет скотчем або застібніть його та залиште до ранку у ванній. Тепер залишилося лише відкрити, ретельно промити решітку та сполоснути її під проточною водою.

І нехай ваша кухня сяє бездоганною чистотою!

 

Читайте також:

Переглянути коментарі

Останні

Як книги допомагають у лікуванні психічних розладів

У тому, що книжки мають потужний терапевтичний ефект, я переконалась на власному досвіді. В умовах… Докладніше

Травень 17, 2024

Фіксатори макіяжу: навіщо потрібні, якими бувають і добірка найкращих

Спреї для фіксації макіяжу, мабуть, одні з найбільш недооцінених beauty-продуктів. Утім, вони активно використовуються професійними… Докладніше

Травень 17, 2024

Красиві листівки та вітання до Дня подруг

Жіноча дружба — це найдивовижніша річ у світі. Вона пробуджує у нас найкращі почуття: довіру,… Докладніше

Травень 17, 2024

Як відповідати на недоречні запитання, щоб їх більше не задавали

Людська цікавість — досить підступна штука. Часом вона підштовхує ставити запитання, які є недоречними, незручними… Докладніше

Травень 16, 2024

Як вибрати дитячі ножиці для нігтів

Підстригти нігтики на крихітних пальчиках новонародженого – не найпростіше завдання, особливо якщо під рукою немає… Докладніше

Травень 16, 2024

Струменевий оргазм (сквірт): 5 фактів, про які ти не знала

Я довго думала як би максимально лайтово розповісти тобі, що таке струменевий оргазм і просто… Докладніше

Травень 15, 2024