Краса

Як зробити шкіру сяйливою: топ порад і засобів для догляду

Гарна і сяйлива шкіра – це мрія кожної дівчини. Багато хто думає, що домогтися ідеального результату в домашніх умовах – просто нездійсненне завдання. Але немає нічого неможливого, потрібно лише трохи переглянути свою б’юті-рутину і додати певні активні компоненти, які допоможуть помітно змінити епідерміс. Поговорімо про все послідовно.

Сяйлива шкіра – що це означає?

Цей термін використовується для опису здорової, добре зволоженої шкіри, з рівним тоном. Створюється враження, що обличчя ніби світиться зсередини, чим привертає до себе захоплені погляди. 

Як правило, сяюча шкіра є результатом правильного догляду, глибокого зволоження та здорового епідермального бар’єру.

Чому шкіра стає тьмяною і втрачає природне сяйво

За погіршенням стану шкіри може стояти маса причин, які є цілком очевидними, але ми їх часто ігноруємо. І якщо ти зіткнулася з такою проблемою, можливо, якісь із нижче перерахованих факторів стали винуватцями втрати сяйва шкіри:

  1. Невідповідний догляд. Неправильно підібрані косметичні засоби можуть зіграти з тобою злий жарт. Агресивні компоненти в складі, пропуск важливих етапів у догляді, інгредієнти, які не підходять твоєму типу шкіри, відсутність СПФ у рутині – і це ще не весь перелік чинників, що негативно впливають на стан епідермісу.
  2. Зневоднення. Шкірний покрив першим реагує на дисбаланс рідини в організмі, тому вкрай важливо регулярно випивати свою добову норму води.
  3. Негативний вплив УФ-променів. Влітку це особливо згубно позначається на стані шкіри, адже сонячна активність перебуває на своєму піку. УФ-промені зневоднюють шкірний покрив, провокують появу зморшок, пігментації та низку інших проблем.
  4. Незбалансоване харчування. Шкіра є найбільшим органом нашого тіла. Їй вкрай необхідні різні поживні речовини для нормального функціонування та підтримання захисних властивостей. Отримати всі необхідні вітаміни та мінерали можна з продуктів харчування, також додатково не заборонено приймати мультивітамінні комплекси.
  5. Нестача сну. Спочатку може здатися, що режим сну не має нічого спільного зі станом шкіри. Але насправді це не так. Коли ти спиш, організм запускає процеси регенерації, в нічний час приплив крові до шкіри збільшується, насичуючи її поживними речовинами й додатково активізуючи вироблення колагену. Тільки згадай, який вигляд має шкіра після недосипу: бліда, темні кола під очима. Ну, явно їй це не на користь.
  6. Стрес. Хто зараз не нервує, запитаєш ти? Ми всі схильні до стресу і від цього нікуди не дітися. Тут важливо навчиться керувати своїми емоціями, вміти «випускати пар» правильно і намагатися не хвилюватися через дрібниці. Ставши заручником хронічного стресу, гормони почнуть бешкетувати в організмі, що безпосередньо вплине не тільки на стан здоров’я, а й на шкірний покрив.
  7. Шкідливі звички. Ти й так все прекрасно знаєш, тому обійдемося без зайвих моралей. Найкращим сценарієм розвитку подій буде повна відмова від згубних звичок, але якщо з тих чи інших причин ти поки не можеш їх позбутися, спробуй обмежити.

Цікаво на тему: ТОП-10 нічних масок для інтенсивного догляду за шкірою

Як зробити шкіру сяйливою: 7 простих кроків

Осінь – це чудовий час для відновлення епідермісу після спекотних літніх днів. Позбавлена вологи та життєвої енергії, з пошкодженим епідермальним бар’єром – саме такою може виявитися твоя шкіра після тримісячної відпустки. Повернути їй красивий і здоровий вигляд допоможуть 7 нехитрих способів:

Очищай шкіру, навіть коли немає сил

Знаю, як іноді хочеться просто завалитися в ліжко і більше нічого не робити. Сама іноді грішу, але вранці я явно цьому вчинку не рада. Забиті пори та висипання вітатимуть тебе в дзеркалі. Про яку гарну шкіру і, вже тим більше сяйво ми можемо говорити?

Тому не полінуйся і через не хочу обов’язково зніми макіяж, видали скупчення себума, пилу і поту, які осіли на поверхні шкірного покриву.  

Цікаво на тему: Сухе вмивання: що це за техніка і чи варто її пробувати

Зволоження багато не буває

Цей легкий, ненав’язливий і привабливий блиск створює добре зволожена шкіра (не плутати з жирною). Для цього тобі знадобиться хороший крем, а якщо зволоження буде недостатньо, в такому разі додатково використовуй сироватку

Шукай у складах засобів такі зволожувальні компоненти, як сечовина, гіалуронова кислота, вітамін Е, сквалан, гліцерин, ніацинамід

Вітамін С – твої найкращий друг

Антиоксиданти обов’язково повинні бути присутніми у твоїй б’юті-рутині, адже саме вони є тими супергероями, які стоять на сторожі краси та молодості шкіри. А якщо нас цікавить антиоксидант, який здатний до того ж подарувати епідермісу сяйво, тоді поспіши доповнити свій догляд вітаміном С. Він захищає від окисного стресу, освітлює тон обличчя і позбавляє тьмяності. Непогано було б використовувати його цілий рік, адже окислювальний стрес – незникаюча проблема.  

Цікаво на тему: Що потрібно знати про антиоксидантний догляд за шкірою

Ексфоліація, як частина рутини

Ти добре знаєш, що шкірний покрив постійно оновлюється. Відмерлі клітини можуть забиватися в пори або створювати огрубілі ділянки на обличчі. Тому твоє завдання – допомогти епідермісу швидко і м’яко позбутися ороговілих частинок шкіри. Плюс до всього ексфоліація допомагає вирівняти тон обличчя, зробити шкіру свіжою і сяйливою.

Використовувати можна м’які скраби, ензимні пудри, пілінги та кислоти. 

Але не забувай про те, що кислотами краще сильно не захоплюватися. Досить наносити їх один раз на тиждень.

Подружися з ретинолом

Восени ми можемо включати у свій догляд більш серйозні б’юті продукти, наприклад, ретинол. Він прекрасно вирівнює шкіру, покращує її текстуру, омолоджує і стимулює процеси регенерації. Використовувати похідні вітаміну А краще ввечері, оскільки вони роблять епідерміс чутливим до сонячних променів. Вранці не забувай нанести СПФ з фактором захисту 50. 

Якщо ти раніше ніколи не користувалася ретинолом, почни з низькоконцентрованих формул, щоб уникнути подразнень і не «спалити» шкіру.

Цікаво на тему: 15 найкращих сироваток із ретинолом для всіх типів шкіри

Підтримай шкірний бар’єр

Гарну шкіру просто неможливо уявити без здорового епідермального бар’єру. Його послаблюють механічні пошкодження, УФ-промені, висипання, недосипання, стрес тощо. Тому потрібно подбати про зміцнення і відновлення захисного шару шкіри. Шукай у складах засобів для догляду ектоїн, цераміди, екстракт алое вера, пантенол, центеллу

Закохайся у свій санскрін

Сонцезахисний крем потрібен шкірі не тільки влітку, він має бути у твоїй рутині завжди. Восени, коли можна додавати в догляд більш потужні активи, без СПФ не обійтися. Він ідеально підходить для профілактики старіння шкіри, появи пігментації та сонячних опіків.

Цікаво на тему: Все про хімічні SPF-фільтри нового покоління

ТОП 10 засобів для сяйва шкіри

Якщо ти шукаєш перевірену косметику для догляду за шкірою, рекомендую придивитися до такої:

Засоби для очищення

Пінка для вмивання Medi-Peel Algo-Tox Vita Cleanser точно тобі сподобається. Вона м’яко очищає, абсолютно не сушить шкіру, зберігає ліпідний шар, запобігає розвитку процесів старіння і вирівнює тон обличчя. Склад просто чудовий: лимонна кислота, ніацинамід, пантенол, пептиди, екстракт пшеничних паростків і азіатської центелли. 

Також можеш придивитися до очищувального крему Lumene Kirkas Radiance Boosting Cleansing Cream. Його формула на 91% складається з натуральних компонентів, серед яких арктична морошка і джерельна вода. Засіб добре очищає шкіру від забруднень, зволожує, дарує свіжість і сяйво. 

Цікаво на тему: Базовий догляд за обличчям від українських брендів

Крем

Потіш свою шкіру справжнім вітамінним коктейлем – додай у догляд відновлювальний крем-концентрат Lirene C+E Vitamin Energy. Він був розроблений для боротьби з недосконалостями, пігментацією, нерівним тоном і зморшками. Тільки поглянь на склад: вітамін С, Е, В5, фолієва кислота, ніацинамід. Однозначно треба брати!

Корейський капсульний крем Medi-Peel Gold Age Tox Cream стане справжнім порятунком для тьмяної шкіри. Продукт стимулює процеси регенерації, тонізує, зволожує, живить, дарує сяйво і робить епідерміс оксамитовим. Цей ефект досягається завдяки класному складу: комплекс амінокислот, кераміди, екстракт золотого шовкопряда, полімолочна кислота, олія ши та екстракт анісу. Величезна кількість позитивних відгуків і дійсно помітний результат після використання роблять цей крем дуже і дуже популярним. 

Коли шкірі не вистачає зволоження, потрібно безпомилково підібрати хороший догляд. І тут на допомогу приходить аква-флюїд для обличчя L’Oreal Paris з гіалуроновою кислотою і соком алое в складі. Завдяки надлегкій консистенції засіб миттєво поглинається і починає активно працювати. У результаті епідерміс добре зволожений і зберігає цей ефект протягом 72 годин. 

Цікаво на тему: Що таке трансепідермальна втрата вологи та як її зупинити

Активи

Вирішила додати у свою рутину засіб із вітаміном С? Тоді варто звернути увагу на регенерувальну емульсію ABOUT face. Формула збагачена вітаміном С, ніацинамідом і екстрактом плодів юноса. Ця трійця подарує епідермісу життєву енергію, зволоження, захистить від окислювального стресу та розгладить зморшки. 

Кислоти – найкращі помічники в боротьбі з недосконалостями шкіри. І якщо ти шукаєш перевірений засіб, то ось же він: Medi-Peel AHA BHA Alpha Arbutin Ampoule. Пілінг-ампула з AHA і BHA-кислотами допоможе швидко вирівняти тон обличчя, усуне тьмяність, запустить процеси регенерації та подарує привабливе сяйво шкірі. Додатково в складі ти знайдеш альфа-арбутин, пантенол і комплекс Fresh Bud no.6™.

Якщо ти вирішила відкрити для себе такий активний компонент, як ретинол, рекомендуємо почати з сироватки CeraVe Resurfacing Retinol Serum. Вона добре і водночас м’яко вирівнює текстуру шкірного покриву, звужує пори, зменшує видимість недосконалостей, покращує колір обличчя і відновлює захисний бар’єр. Крім ретинолу в складі присутні три типи керамідів, ніацинамід, екстракт кореня солодки, які підтримують здоров’я шкіри та пом’якшують дію ретинолу.

Цікаво на тему: Що таке бакучіол і чи може він замінити ретинол?

Санскрін

Як щодо сонцезахисного крему з вітаміном С Garnier Skin Naturals Vitamin C Daily UV Glow SPF 50+? Це ідеальне поєднання, адже санскрін у парі з антиоксидантами працює ще потужніше, а отже твоя шкіра буде більш захищеною. 

Я просто не могла не поділитися цим кремом Dr.Ceuracle Cica Regen Vegan Sun SPF 50+ PA++++. Це неймовірно крутий санскрін, який захищає епідерміс від УФ-променів, на додачу зволожує і відновлює його. Однозначно рекомендую! 

Сподіваюся, що ці поради допоможуть повернути твоїй шкірі красиве і здорове сяйво. А якщо у тебе є перевірені засоби для догляду за шкірою з Glow-ефектом, поділися в коментарях.

Читай також:

Останні

Що таке проєкція у психології

Бувало відчуття, що весь світ змовився проти тебе? Подруга раптово стала забагато критикувати, шеф чіпляється… Докладніше

Вересень 19, 2024

10 сухих шампунів, які реально працюють

У тебе теж бувають дні, коли волосся має не найкращий вигляд, а часу на повноцінне… Докладніше

Вересень 19, 2024

Що рекомендують почитати автори EVA Blog

Час від часу всі ми шукаємо, щоб такого почитати. Але що обрати серед безлічі жанрів?… Докладніше

Вересень 18, 2024

Багатошаровість: як правильно зібрати образ та не виглядати капустою

Багатошаровість часто фігурує в добірках ідей для стильних образів. Вона є класним інструментом корекції силуету… Докладніше

Вересень 18, 2024

Гід по каві: що ми п’ємо в кав’ярнях

Привіт, мій любителю ароматного напою, що бадьорить. Пропоную тобі сьогодні трохи зануритися у світ кави… Докладніше

Вересень 17, 2024

11+ інтер’єрних подарунків для тих, хто цінує затишок у домі

У пошуках ідеального подарунка для тих, хто любить створювати затишок? В інтер'єрі важливими є деталі,… Докладніше

Вересень 16, 2024