Категорії: Краса

Мама в декреті: Як доглядати за волоссям

Перебуваючи в декретній відпустці (якщо цей час можна назвати відпусткою!), матусі встигають усе: слідкувати за оселею, доглядати дитину, турбуватися про її здоров’я та гармонійний розвиток, смачно готувати, приділяти час своїй красі та навіть працювати! А ще багато молодих матусь жаліються на проблеми з волоссям. У попередніх статтях ми говорили про особливості догляду за шкірою, а сьогодні пропонуємо поговорити про шляхи вирішення різних проблем з волоссям: випадіння, тьмяність, надмірну сухість та інші.

Причини проблем з волоссям

Волосся чутливо реагує на будь-які зміни в гормональному балансі: вагітність, пологи, лактація викликають цілу низку змін у нашому тілі, в тому числі це позначується і на здоров’ї нашого волосся.

Досить часто під час вагітності жінки відмічають суттєве покращення стану шкіри та волосся, а от приблизно через 3–4 місяці після народження дитини, коли організм починає повертатися до свого нормального функціонування, ситуація може кардинально змінитися. Найчастіша проблема, з якою стикаються жінки в цей час — рясне випадіння волосся. Тож із нього і розпочнемо.

Проблема №1: випадіння волосся

Після повернення до нормального функціонування організму вирівнюється гормональний фон і густа та гарна зачіска, якій ми радувалися під час вагітності, вже не радує. Волосяні цибулини стають менш міцними — вони вже не можуть утримати важкий волос — і він випадає. Це нормальний процес, який найчастіше завершується через 6–8 місяців після пологів або годування.

Щоб пришвидшити процес нормалізації стану волосяних цибулин та зменшити випадіння, обирайте засоби для догляду з серії Botanic THERAPY для ослабленого та схильного до випадіння волосся: шампунь, бальзам, крем-олійку.

Проблема №2: надмірна сухість шкіри голови й волосся

Ще одна проблема, з якою часто стикаються молоді матусі, — надмірна сухість та неприємне відчуття стягнутості шкіри голови. Щоб допомогти шкірі відновитися, використовуйте маски для голови з оліями: для цього підійде касторова, оливкова або реп’яхова.

Домашня яєчно-масляна маска

  • жовток одного яйця
  • чайна ложка будь-якої косметичної олійки

Ретельно перемішайте, нанесіть маску на корені, укрийте поліетиленовою шапочкою, зверху — рушником, шапкою чи шарфом. Через 30 хв. змийте.

Для сухого волосся використовуйте спеціальні засоби, що не пересушуватимуть його ще більше, дбайливо очищуватимуть та не створюватимуть відчуття дискомфорту, наприклад, засоби з лінійки MAY hair «Інтенсивне відновлення»: шампунь, бальзам-кондиціонер, експрес-маску.

Проблема №3: втрата блиску

Нестача вітамінів та мікроелементів, що її відчуває більшість матусь після пологів, суттєво впливає на якість та вигляд нашого волосся. Додайте до цього ще й гормональний сплеск, постійну втому та недосипання — і вже маємо тьмяне та ламке волосся. Для боротьби з цією проблемою ретельно обирайте засоби по догляду: вони мають містити натуральні олії, рослинні екстракти та інші корисні компоненти. Серед асортименту лінії магазинів EVA зверніть увагу на шампунь NATURA SIBERICA «Захист та енергія», маску Experto для тьмяного й сухого волосся, олійку Brelil «Рідкі кристали».

Водночас з використанням правильної косметики волосся можна підживлювати й домашніми засобами. Якщо у вас темне волосся, спробуйте після кожного миття ополіскувати його чорним чаєм з м’ятою, а якщо світле — настоянкою з квітів ромашки.

Проблема №4: яку фарбу для волосся обрати

Якщо ви годуєте дитину грудьми, фарбувати волосся, як і під час вагітності, варто лише м’якими та делікатними засобами. Їх ще називають тонуючими або відтіночними. Жінкам зі світлим волоссям підійде будь-який відтінок. А якщо ви від природи брюнетка, але звикли фарбуватися у світлий колір, ці засоби, ймовірно, не допоможуть вам досягти бажаного ефекту. Тож чому б у цей час важливих змін у вашому житті не змінити ще дещо — колір волосся? Лише погляньте на палітру відтінків безаміачної крем-фарби для волосся Syoss Gloss Sensation — тут ви неодмінно знайдете свій ідеальний темний колір і, можливо, не забажаєте з ним розставатися і надалі. Надзвичайно важливо те, що такі фарби не проникають крізь шкіру і тому є безпечними і для вас, і для малюка.

Ще один спосіб безпечного фарбування — відомі й улюблені хна та басма. Також несильні відтіночні властивості мають міцні трав’яні відвари: березового листя, ревеню, цибулевого лушпиння.

Коли звертатися до лікаря?

На жаль, іноді звичайними косметичними засобами покращити стан волосся не вдається. На фоні змін, що відбуваються в нашому організмі після пологів та лактації, іноді можуть розвиватися й деякі захворювання, й суттєва нестача вітамінів чи мікроелементів. Тож якщо стан вашого волосся не покращується протягом тривалого часу, зверніться до лікаря, щоб пройти необхідні обстеження.

Бажаємо здоров’я вам та вашій родині!

Останні

Трендові прикраси для модного літнього образу 2024

Двічі на рік на показах Fashion Week імениті бренди задають настрій майбутньому модному сезону. Потім… Докладніше

Травень 7, 2024

Які круті перекладні тату зараз у тренді?

Перекладні тату належать до тих видів прикрас, які мають багато варіантів: від мінімалістичних маленьких до… Докладніше

Травень 6, 2024

♑ Козеріг: характеристика знака зодіаку, сумісність і кар’єра

Козероги – досить загадкові особистості, які навіть для найближчих людей часто залишаються непрочитаною книгою. Абсолютно… Докладніше

Травень 6, 2024

Як вибрати мультипіч?

У сусідів аерогриль Philips – дуже ним задоволені. А друзі настійно рекомендують мультипіч Тефаль, кажуть,… Докладніше

Травень 4, 2024

6 помилок у макіяжі, які додають вік

Іноді буває, що провела биту годину біля туалетного столика, зробила дуже крутий макіяж, але все… Докладніше

Травень 3, 2024

Як зменшити кількість пилу у приміщенні?

Пухнастий сірий шар, який підсвічують сонячні промінчики з вікна, — зовсім не те, що хочеться… Докладніше

Травень 3, 2024