Краса

Акцентні зони на обличчі: як змінюються тренди у макіяжі

Макіяж — одна зі сфер, в якій beauty-тенденції дуже часто змінюються. Але в більшості своїй вони стосуються конкретних аспектів базових принципів. Одним з таких понять є акцентні зони в макіяжі.  Як вони змінювались останнім часом та які модні ідеї можна підгледіти в образах зірок від професійних візажистів, розкажу у цій статті для EVA Blog!

Як працюють акцентні зони в макіяжі?

Класично в макіяжі акценти розподіляються між чотирма зонами на обличчі:

  1. Головні: губи, очі.
  2. Другорядні: брови, щоки.

Найчастіше візажисти для основних акцентів вибирають одну головну та одну другорядну зону. Вважається, що виділення одразу губ та очей робить макіяж занадто екстравагантним та театральним. Особливо це стосується тих випадків, коли обрані косметичні засоби для обличчя мають незвичну текстуру та яскравий колір.

Але мода — дівчина з грайливим характером, тож час від часу правила змінюються. Серед тенденцій у макіяжі 2024 можна помітити, що професійні візажисти для своїх зіркових клієнток почали робити образи, в яких основні акценти не включають жодну з головних зон, а фокусуються на двох другорядних. Воно й не дивно, адже підкреслені рум’янець та бровах роблять загальну картинку досить натуральною, що чудово вписується в такі тренди як clean girl makeup, полуничний та латте-макіяж.

Звісно, це не означає, що класичне правила одного головного акценту припинило діяти. Очі та губи теж мають своє місце у beauty-трендах 2024. Тож пропоную разом подивитись, як жінкам знайти баланс між всіма течіями моди та підібрати косметичні засоби, щоб втілити акценти, що найбільше сподобались.

Цікаво на тему: ТОП-7 популярних тушей з TikTok

Головні акцентні зони: губи та очі

Як би не змінювались beauty-тренди, очі та губи міцно тримаються у жінок в топі акцентних зон. А от варіанти реалізації можуть бути досить різні.

@rachelgoodwinmakeup

Макіяж з акцентом на очі

Арсенал косметичних засобів, що допомагають створити акцент на очі, здається нескінченним. Палетки яскравих тіней, кольорові туші для вій та підводки, класичні чорні лайнери, каяли та олівці для очей… Вибір технік макіяжу очей та декоративної косметики часом навіть лякає, бо не знаєш, з чого почати.

Найрозповсюдженіший варіант — акцент на зовнішній кутик та виділення вій. Його візажисти часто поєднують з підкресленими бровами.

@scarlett.actress

@mslesliebibb

Але цікавим може бути й варіант виділення внутрішнього кутика. Зробити це можна тінями, промалювати акцентну чорну стрілку, пограти з кольором або блискітками. Наприклад, можна виділити кутики синіми й хромованими відтінками. Деякі візажисти звертають увагу, що тінь від носа візуально підкреслює темні кола або створює їх. Тому рекомендують використовувати світлі тіні у цьому місці.

@kaleteter

Рекомендовані EVA Blog засоби для акценту на очі:

  1. Палетка NYX Professional Makeup Ultimate Utopia дозволить безліч експериментів з кольором та текстурами. В ній поєднуються ніжні світлі відтінки, насичені темні та виразні шимерні. Є і металевий, і матовий фініш.
  2. Туш для вій Maybelline New York Lash Sensational Sky High як у класичних відтінках чорного, так і в популярних коричневому та бургунді. Нею легко подовжити вії та додати їм об’єму.
  3. Підводка-фломастер Patricia Ledo Passion Liner Matte — must have для гарних та стійких стрілок. Є у чорному, коричневому та фіолетовому кольорах.

Цікаво на тему: Як правильно робити розтушовування тіней: пензлі, текстури, хитрощі

Макіяж з акцентом на губи

Зону губ можна виділити як кольором, так і текстурою. Напевне, найперший варіант, що згадується — це яскраво-червоні губи. Підбери собі ідеальний відтінок помади, що пасуватиме під твій кольоротип та особливості зовнішності, і ти одним рухом зможеш перетворювати буденний образ на святковий.

@dovecameron

@brycescarlett

Одна з тенденцій 2024 — стиль office siren, в якому губи по контуру виділяються темним олівцем. Взагалі, гра з кольором — це чудовий спосіб додати різноманіття своїм образам.

@rachelgoodwinmakeup

Але не менш важливі й текстури. Виразні матові помади чи активний глянцевий блиск — все залежить від твого настрою.

@patrickta

@rachelgoodwinmakeup

Рекомендовані EVA Blog засоби для акценту на губи:

  1. Палітра олівців для губ GlamBee, за деякими відтінками якої йде справжнє полювання, адже вони дуже популярні у TikTok та мають приємну ціну. Стануть справжньою знахідкою для топового макіяжу губ.
  2. Гелевий олівець LAMEL Make Up Long Lasting Gel Lip Liner допоможе промалювати форму губ. Серед його переваг: стійкий, приємна текстура, м’яке нанесення.
  3. Помада-блиск Patricia Ledo Colour Push у зручному видовженому форматі. Наносити треба потроху, бажано поверх олівця. Залишає легкий блиск та гарно зволожує.
  4. Матова помада L’Oreal Paris Color Riche має як вишукані нюдові, так і красиві насичені відтінки. Приємно відчувається на губах, не липне та не стягує. У складі є гіалуронова кислота, арганова олія.
  5. Рідка помада для губ Maybelline SuperStay Vinyl Ink гарно пігментована, має зручний аплікатор та глянцевий фініш. Дуже стійка, тому не варто захоплюватись надмірним нашаруванням.

Цікаво на тему: ТОП-12 нюдових помад і олівців на всі випадки

Другорядні акцентні зони: брови та щоки

Хоч брови та зона щік умовно вважаються другорядними зонами у макіяжі, це не применшує їх важливості. А модна тенденція 2024 на використання одразу двох, без виразного виділення очей та губ, ще більше розкриває їх потенціал для створення природного макіяжу. До речі, доповнювати образ, в якому головні акценти на брови та рум’янець, можна легкою стрілкою між віями.

@brycescarlett

Макіяж з акцентом на рум’янець та зону щік

Акцент на зону щік з допомогою рум’ян візажисти навіть на червоних доріжках використовують як домінантний. Схоже, дрейпінг (скульптурування за допомогою рум’ян) знову набирає обертів. Покриття може варіюватися від легкої димки до насиченого кольору. Рум’яна наносяться від вилиць до щік, у формі букви С. Такий акцент вписується і в clean girl, і в полуничний макіяж, і в зимовий з імітацією морозного рум’янцю на шкірі.

@brycescarlett

@brycescarlett

@brycescarlett

@hoooooyeony

@rachelgoodwinmakeup

Рекомендовані EVA Blog рум’яна для акцентів у зоні щік:

  1. Рідкі рум’яна Inglot Liquid Face Blush представлені у 5 відтінках, я в холодних, так і теплих. Вони гарно передають колір, навіть при нанесенні тонким шаром.
  2. Рум’яна Patricia Ledo Queen Collection Blush Stick в актуальному форматі стіку, що одразу містять пензель для зручного нанесення. Досить насичені відтінки, які на шкірі виглядають натурально.
  3. Палетка рум’ян Imagic Touch Blush Palette містить 6 відтінків, тож нею ти не лише можеш виділити зону щік, а використати для мономакіяжу. Нашаровуй поступово, бо досить добре віддають пігмент.
  4. Рум’яна L’Oreal Paris Alliance Perfect, що стануть гарним вибором сухої текстури для твого макіяжу. Забезпечать легке, ніжне сяйво. Цей косметичний засіб зручно брати з собою, адже в компактній упаковці є дзеркало та пензель для нанесення.

Цікаво на тему: 20 найкращих рум’ян для обличчя

Макіяж з акцентом на брови

Брови — не менш важлива акцентна зона, особливо для денного макіяжу. Без них образ зазвичай виглядає не завершеним. Зазначу, що дуже важливо підібрати форму під риси обличчя та колір косметичних засобів для брів під контрастність зовнішності. Бо надто темні або надто світлі відтінки навіть при гарній якості продукту псуватимуть загальний результат.

@kaleteter

@raoulalejandre

@dualipa

Акцент на зону брів гарно поєднується з тенденцією на губи без чіткого контуру, з якими макіяж виглядає більш натурально. Для цього не яскраву помаду треба підібрати відповідно типажу та нанести на центр губ ближче до внутрішнього краю. А якщо використати відтінок і замість рум’ян, вийде дуже гармонійне поєднання.

@annehathaway

@samanthalmua

@chloegmoretz

@dualipa

Рекомендовані EVA Blog засоби для акценту на брови:

  1. Багатофункціональний олівець 3в1 Patricia Ledo Brow Master має скошений грифель для побудови форми та деталізації волосинок, аплікатор допоможе у розтушовуванні, а туш зі щіточкою попрацює над густотою та об’ємом.
  2. Олівець-лайнер для брів Catrice On Point Brow Liner має світлі й темні відтінки. Стійкий, чудово впорається з потребою промалювати окремі волосинки. Це особливо актуально, якщо від природи твої брови ростуть не дуже рівномірно.
  3. Коректор-фіксатор Eveline Cosmetics Eyebrow Definer не має кольору. На щіточці з однієї сторони короткі, а з іншої подовжені щетинки. Нею зручно вкласти та зафіксувати брови в необхідній формі.
  4. Туш для брів L’Oreal Paris Infaillible Brows 24H Volumizing має щіточку незвичної конфігурації, яка сприяє захопленню та профарбовуванню найменших волосин.  Текстура косметичного засобу гелеподібна, гарно фіксує та тримає форму.

Цікаво на тему: 26 найкращих декоративних засобів для брів

Як бачиш, акценти у макіяжі можуть бути досить різноманітними. Головне — пам’ятати про баланс та не перевантажувати образ надмірною кількістю деталей. А які зони на обличчі полюбляєш виділяти ти? Яку косметику використовуєш? Поділись думкою у коментарях!

Читайте також:

Переглянути коментарі

  • Дуже цікава стаття 🙌🏻🌺Спасибі за корисну інформацію.💝

Останні

Як відповідати на недоречні запитання, щоб їх більше не задавали

Людська цікавість — досить підступна штука. Часом вона підштовхує ставити запитання, які є недоречними, незручними… Докладніше

Травень 16, 2024

Як вибрати дитячі ножиці для нігтів

Підстригти нігтики на крихітних пальчиках новонародженого – не найпростіше завдання, особливо якщо під рукою немає… Докладніше

Травень 16, 2024

Як вибрати стильні прикраси для нареченої

Весілля – одна з найчарівніших подій, що запам'ятовується на все життя. Підготовка до заходу охоплює… Докладніше

Травень 16, 2024

Струменевий оргазм (сквірт): 5 фактів, про які ти не знала

Я довго думала як би максимально лайтово розповісти тобі, що таке струменевий оргазм і просто… Докладніше

Травень 15, 2024

Молекулярні аромати: у чому особливість + добірка парфумів

Молекулярні аромати — відносно нове слово в парфумерії, яке, судячи з тенденцій, у трендах надовго.… Докладніше

Травень 15, 2024

10 каменів, які притягують кохання

Натуральні камені — це не лише красивий елемент прикрас у твоєму модному образі. Їх вважають… Докладніше

Травень 14, 2024