Сучасній людині складно уявити своє життя без холодильника. Якщо з ним щось трапляється, одразу виникає проблема зі збереженням продуктів. Останнім часом українці зіткнулися з частим відключенням електрики. У таких умовах стають актуальними рекомендації, що допомагають продовжити термін зберігання провізії.
Холодильник накопичує холод і втрачає його повільно. Якщо електрика відсутня нетривалий час, відсоток втрат незначний. При довгостроковому відключенні потрібно вживати заходів:
Трохи легше тим, у кого рефрижератори генерують лід. Моделі таких холодильників представлені на https://comfy.ua/ua/refrigerator/ поряд з іншою технікою. Можна запастися льодом і заповнити ним морозильну камеру, коли знадобиться. Для збереження продуктів в основній камері холодильника такий спосіб теж підійде, але не для всієї провізії.
Готова їжа залишається свіжою короткий проміжок часу. Сира — довше, але все одно необхідно піклуватися про її збереження. Для кожного продукту є свої лайфхаки. Наведемо приклади деяких із них.
У поліетиленовій упаковці може лежати п’ять днів. Якщо його пересипати сіллю — ще довше. Аналогічно зберігається і риба. Тільки її бажано відразу почистити.
Цікаво на тему: Як залишитись на зв’язку, якщо вимкнуть світло?
У запечатаному вигляді можуть зберігатися 14 днів. Якщо упаковка відкрита — до тижня. Найдовше зберігає придатний вигляд напівкопчена ковбаса — півтора тижні. Якщо термін уже спливає, потрібно зробити сольовий розчин і змочити в ньому тканину. У неї замотати ковбасу і покласти в прохолодне місце.
Цікаво на тему: ТОП-20 лайфхаків, які зігріють холодною зимою при проблемах з опаленням
П’ять днів не втрачають свіжості гриби. Якщо їх обгорнути в папір, а потім покласти в пакет, це подовжить термін їхньої придатності. Упакована в сухий пластиковий пакет зелень зберігається чотири доби. Серед плодів до числа “довгожителів” потрапляють виноград, гарбуз (півтора-два тижні).
Найпримхливіша, з нею потрібно бути вкрай обережним. Несвіжою легко отруїтися. Зберігається максимум тиждень. Деякі сорти сирів лежать удвічі довше. Молоко залишиться придатним до вживання більше часу, якщо його прокип’ятити з содою.
Усі лайфхаки дуже прості. Сіль і холод — найкращі консерванти. З їхньою допомогою можна зробити багато чого. Діліться у коментарях своїми секретами зі зберігання продуктів харчування під час відключення електроенергії.
Читайте також:
Натуральні камені — це не лише красивий елемент прикрас у твоєму модному образі. Їх вважають… Докладніше
Netflix — один із провідних постачальників гідного контенту в усьому світі. Щорічно під його егідою… Докладніше
Офісний стиль, як і офісні співробітники, покинув стіни кабінетів. Попри те, що віддалена робота дозволяє… Докладніше
Вибір санскріну – та ще задачка. Хочеться, щоб він не залишав після себе на обличчі… Докладніше
Ароматний дим просочує повітря, поки на розпеченому вугіллі повільно прожарюються соковиті шматочки м'яса, мариновані в… Докладніше
Чи може дитина обійтися без підгузків? Безумовно! Чи може мама впоратися з усіма додатковими завданнями,… Докладніше