Цікаві особливості косметики з медом: топ засобів, які терміново треба спробувати

Сама природа дарує нам джерела краси й молодості, лишається тільки правильно ними скористатися. Один з них — натуральний мед. Продукт, який має унікальний склад і дивовижні властивості: в різні часи його вживали для підвищення імунітету та лікування хвороб, намазували ним рани і, звісно, готували косметику для шкіри та волосся. Якраз про неї й поговоримо сьогодні в ЕВА Блог.

Історія меду в косметології

Ще в ХХ столітті до нашої ери цей продукт використовувався як лікувальна мазь. У Стародавньому Єгипті, Китаї, Греції ним лікували рани та хвороби кишечника. Ну, а про знамениті ванни Клеопатри всі й так знають. Ця жінка мала приголомшливий розум, чарівність і вже за життя стала легендою. А ще кажуть, що Клеопатра любила доглядати за собою за допомогою молочно-медових ванн. Прості єгиптянки, що не могли дозволити собі цілу ванну, робили медові маски для обличчя, розмішуючи його з водою або молоком.

Пізніше стало відомо, що цей натуральний продукт допомагає боротися з 60 видами бактерій і деякими грибками. Проте з появою антибіотиків медичний інтерес до нього згас. А ось у косметології мед застосовується й зараз. Адже його властивості — дійсно неймовірні.

Цікаво по темі: «Натуральна косметика: як обрати ту, що дійсно працює»

Склад і властивості меду для шкіри

Його основа — це прості та складні вуглеводи (глюкоза, сахароза, фруктоза), а також безліч цінних речовин. Це вітаміни С і Е, групи В, а також кальцій, магній, залізо, калій, фосфор, натрій тощо. Насиченість корисних компонентів може відрізнятися в залежності від рослин, з яких бджоли збирали нектар.

Багато косметичних засобів містять мед мануки — лікарської рослини, яка має властивості, схожі з чайним деревом. Такий продукт вважається ще багатшим, кориснішим і ціннішим.

У чому користь меду для шкіри

  • зволожує та насичує живильними речовинами;
  • виступає антиоксидантом і допомагає зберегти молодість;
  • загоює мікропошкодження та покращує регенерацію;
  • лікує акне, бореться з бактеріями, очищає;
  • тонізує та виводить токсини;
  • допомагає позбутися целюліту, сприяє розщепленню жирових відкладень.

Цікаво по темі: «Рейтинг найкращих засобів проти целюліту»

Залежно від типу шкіри та проблеми, над якою працює медова косметика, у ній можуть міститися також гіалуронова кислота, прополіс, кава, вершки, молоко, сік та олія лимона. З ними мед розкриває свої властивості найкраще. Цікаві домашні рецепти знайдете в нашому матеріалі «Скраби та обгортання, які можна зробити вдома».

Важливо. Зважаючи на всю користь, це потенційно алергенний продукт. Тому тим, у кого є алергія на вживання його в їжу (свербіж, висипи та ін.), краще відмовитися від застосування косметики з цим компонентом.

Топ косметичних засобів з медом

Якщо в стародавні часи він застосовувався в чистому вигляді, то зараз багато брендів додають його в косметику для обличчя, тіла, волосся. Ось кілька цікавих засобів з дійсно ефективними формулами.

Працює дбайливо та делікатно: мед мануки відповідає за зволоження та живлення, маточне молочко заспокоює шкіру, пантенол відновлює й робить пружною.

Складається на 98% з натуральних компонентів і призначена для сухого, пошкодженого, посіченого волосся. Мед робить його шовковистим, сік алое освіжає, а мигдальне молочко глибоко зміцнює.

Справжня знахідка для догляду за віковою шкірою 60+. Продукт стимулює оновлення клітин, пом’якшує, розгладжує та підтягує.

Ефективно та акуратно бореться з висипаннями на жирній та комбінованій шкірі. Очищає пори, підсушує запалення й запобігає появі нових.

Соти з бджолиного воску в його складі працюють як скраб, а сам мед пом’якшує та розгладжує. Бактерицидну дію мила доповнюють олія й сік лимона. Його можна використовувати для всіх типів шкіри, та особливо добре воно працює з жирною та комбінованою.

Головні її компоненти — біла глина, мед мануки та олія чайного дерева, які чудово себе показали в догляді за жирною та проблемною шкірою. Маска очищає пори та має протимікробну дію.

Цікаво по темі: «5 найкращих глиняних масок для обличчя»

Одним словом, якщо ваша мета — непомітні пори, гладкість і доглянутість, тоді вам точно варто спробувати косметику з медом. Ваша шкіра гідно оцінить такий догляд.

Переглянути коментарі

Останні

6 помилок у макіяжі, які додають вік

Іноді буває, що провела биту годину біля туалетного столика, зробила дуже крутий макіяж, але все… Докладніше

Травень 3, 2024

Як зменшити кількість пилу у приміщенні?

Пухнастий сірий шар, який підсвічують сонячні промінчики з вікна, — зовсім не те, що хочеться… Докладніше

Травень 3, 2024

Акцентні зони на обличчі: як змінюються тренди у макіяжі

Макіяж — одна зі сфер, в якій beauty-тенденції дуже часто змінюються. Але в більшості своїй… Докладніше

Травень 2, 2024

Як зробити освіжувач повітря своїми руками: ТОП ідей

Погодься, що приємний аромат у домі — запорука затишку, комфорту та гарного настрою. І попри… Докладніше

Травень 1, 2024

Як вибрати мило і шампунь для новонароджених

Тобі знадобиться зовсім небагато засобів для купання свого малюка, тому не поспішай занадто звільняти місце… Докладніше

Квітень 30, 2024

Не санскрином єдиним: як вибрати крем для обличчя на літо

Літо – це привід прикупити не тільки новий трендовий купальник і класні окуляри, а й… Докладніше

Квітень 29, 2024