Краса

Як вибрати щіточку для туші: матеріал, форма, особливості

На те, як виглядатимуть твої вії після фарбування, впливає не лише якість та склад самого продукту, а й пензлик, яким ти його наносиш. Одні туші більше орієнтовані на підкреслення довжини, інші ефективніше працюють на об’єм. Тож у цій статті розповім про особливості різних щіточок та їх вплив на фінальний результат. Тисни лайк та ділись у коментарях, які з варіантів є твоїми фаворитами!

Особливості щіточок по матеріалу

Перш ніж заглибитись у різноманіття форм, розповім про особливості матеріалів, з яких можуть бути зроблені пензлики туші. Є два основні типи: силіконові, які ніби вкриті гілочками, та пухнасті нейлонові або фетрові, в яких щетинки більш тоненькі та густо розташовані.

Силіконові щіточки

Силіконові щіточки набирають продукт без надлишку, тому ними зручніше акуратно профарбувати. Туш розподіляється легко, не встигає підсохнути, і користуватися таким пензликом досить просто. З силіконовою щіточкою зменшується імовірність отримати склеєні вії в грудочках. Зокрема, пряма циліндрична модель буде зручною для дівчат з густими віями, які прагнуть профарбувати їх без ефекту павучих лапок.

Часто силіконові щіточки зустрічаються у тушей, які орієнтовані в першу чергу підкреслити довжину. Гілочки гарно розділяють вії та подовжують їх, наносять фарбу до самих кінчиків. Також вибирай силіконову щіточку, якщо волоски часто плутаються.

Рекомендовані EVA Blog туші з силіконовими щіточками:

  1. Eveline Cosmetics Variete Black підіймає та профарбовує навіть дуже короткі вії. У туші щільний пігмент та зручна консистенція.
  2. Maybelline New York Lash Sensational Firework не обтяжує вії, завдяки гнучкій щіточці додатково підкручує. Підійде для тих, хто носить контактні лінзи. Туш стійка, у складі є провітамін В5.
  3. Maybelline New York Lash Sensational Sky High можна знайти у чотирьох відтінках. Щетинки розташовані густо. Видовжена, гарно прочісує, дає відчутну довжину та об’єм. Має стійкий, насичений пігмент для кольору, мікроволокна для подовження та екстракт бамбука для догляду.

Цікаво на тему: Як відростити довгі та густі вії в домашніх умовах

Нейлонові або фетрові

Мають зазвичай багато щетинок, які покривають вії тушшю максимально густо, завдяки чому створюється візуальний об’єм та пишність. Особливо, якщо у пензлика жорсткі ворсинки. Окрім того, нейлоновими щіточками добре прочісувати вії. Їх одноразові варіанти часто майстрині видають після ламінування, щоб наносити доглядові засоби та підтримувати результат.

Рекомендовані EVA Blog туші з нейлоновими щіточками:

  1. Пухнаста щіточка GlamBee Selfie 3D Effect New ретельно розділяє та профарбовує. Туш містить компоненти для створення візуального об’єму та подовження.
  2. Max Factor 2000 Calorie Dramatic Volume представлена у трьох кольорах, має стійку формулу. Допомагає швидко профарбувати та сформувати вигин.
  3. Pierre Cardin Level Up Mascara —  гарно пігментована туш, щіточка якої розділяє вії, подовжує та працює на об’єм.

До речі, візуальному видовженню вій сприяють не лише особливості щіточки, а й мікроволокна у складі туші, які ніби “добудовують” натуральну форму.

Цікаво на тему: Три божевільні ідеї макіяжу з яскравими підводками

Як форма щіточки впливає на результат?

Одразу зазначу, що форма пензлика та розташування щетинок на ньому для багатьох брендів є предметом постійних досліджень та інновацій. Змінюються особливості конфігурації, нахил кріплення — словом, процес нанесення туші в не меншому фокусі, ніж особливості формули продукту. Але є основні різновиди, які найчастіше зустрічаються у косметичних брендів.

Пряма циліндрична

Її основна задача —  рівномірно розподілити продукт по твоїх віях. Чудово підійде для створення натурального макіяжу. Не орієнтована на такі додаткові ефекти як, наприклад, підкручення, але як звичайна базова щіточка цілком корисний варіант. Залежно від того, наскільки щільно розташовані щетинки, може змінюватись густота нанесення туші. Акуратно розділяє вії, особливо якщо силіконова.

Рекомендовані EVA Blog туші з прямими циліндричними щіточками:

  1. Color Me Butterfly Sensation —  водостійка туш з насиченим чорним пігментом. Щіточка з мікроворсинками розділяє та профарбовує, завдяки чому вії виглядають більш об’ємними та густими. У складі є токоферол.
  2. Eveline Cosmetics Extension Volume з мінеральними пігментами, пантенолом, карнаубським віском та олією жожоба. Стійка, гарно пігментована. Щіточка подовжує та допомагає сформувати вигин.
  3. Kiko Milano 24h Long Lasting & Panoramic Volume з екстрактом календули у складі. Щіточка пухнаста, тому не лише якісно розділить, а й візуально додасть об’єму.

Цікаво на тему: ТОП-7 популярних тушей з TikTok

Конусоподібна

Конусоподібна щіточка має ширшу за кінчик основу, відповідно, й щетинки-гілочки різної довжини. Є досить універсальною, ефективно пропрацює від кореня до кінчика як короткі, так і довгі вії. Видовжені, з густо розташованими нейлоновими щетинками моделі допомагають кількома рухами профарбувати корені та зробити акцент на кутиках для виразності погляду. Конусоподібні силіконові щіточки рівномірно розподіляють туш. Але на дуже густих від природи віях такий пензлик може не дофарбовувати центр, тож варто попрацювати над технікою нанесення.

Рекомендовані EVA Blog туші з конусоподібними щіточками:

  1. Patricia Ledo Queen Collection Expert Volume має щіточку, якою легко наносити туш без злипання, пропрацьовувати кутики та формувати вигин.
  2. L’Oreal Paris Million Lashes Panorama має щетинки різної довжини для об’ємного профарбовування та панорамного погляду. Формула продукту стійка до розмазування.
  3. Parisa Cosmetics Glam & Glow представлена у цікавому пакуванні. У складі є бджолиний віск, камедь сенегальської акації, віск рисових висівок. Сприяє й об’єму, й довжині.

Цікаво на тему: Бездоганний мейкап: вибираємо ідеальний консилер

Овальна з пухнастою щетиною

Такий пензлик візуально часто нагадує барильце з пухнастим ворсом. Найчастіше овальна щіточка зустрічається серед нейлонових, але може бути й силіконовою. Працює і на подовження, і на об’єм. Тож якщо від природи вії в тебе не схожі на віяла, така щіточка стане гарною помічницею. Вона старанно профарбовуватиме очі як для денного макіяжу, так і для виразного вечірнього. Але особливо помітним ефект буде на  коротких та тоненьких віях. До речі, якщо вони в тебе ріденько ростуть, придивись саме до нейлонових пензликів для туші, особливо тих, у яких щетинки розташовані спірально (схожі на ті одноразові, які дарують майстрині після процедури ламінування). Вони віддають більше продукту, завдяки чому з’являється візуальна густина та  об’єм. Для довгих вій бери більшу за розміром овальну щіточку, для коротких —  меншу.

Рекомендовані EVA Blog туші з овальними щіточками:

  1. Patricia Ledo Mega Volume має силіконові щетинки. Форма сприяє створенню об’єму, бо підіймає навіть короткі та тоненькі вії. Можна промалювати до самих кінчиків, зробити погляд драматично виразним.
  2. Artdeco Perfect Volume Mascara з пухнастою щіточкою профарбує вії дуже ретельно, а консистенція сприяє збільшенню візуального об’єму. Не лише гарно пігментована, а й містить доглядові компоненти (пантенол, рицинову олію, карнаубський віск).
  3. L’Oreal Paris Volume Million Lashes Extra-Black має силіконову щіточку, гнучку й пухнасту, якою легко створити об’єм. А завдяки насиченому кольору ідеально підкреслить погляд.

Цікаво на тему: 15 найкращих кольорових тушей у 2024 році

З щетинками на кінчику

Особливість цих пензликів для туші у розташуванні щетинок. Вони містять їх або півколом на кінчику, або у вигляді кульки. Допомагають профарбувати найкоротші війки та краще пропрацювати нижню повіку, а також кутики. Завдяки тому, що покривають волоски фарбою з усіх сторін, очі стають більш відкритими, а погляд виразнішим.

Рекомендовані EVA Blog туші з щетинками на кінчику:

  1. Max Factor False Lash Effect Epic має силіконовий пензлик з щетинистою кулькою на кінчику, дбайливо розділяє найменші вії. Стійкий глибокий пігмент допомагає зробити волоски пишними та довгими.
  2. GlamBee Lucky My Wings подовжить вії та розкриє погляд, додатково має доглядові властивості завдяки сквалану та каоліну у складі.
  3. Catrice Lift Up підкручує, пропрацьовує зону кутиків, покриває пігментом до самих кінчиків. У складі туші є провітамін В5, пантенол та рисові протеїни.

Цікаво на тему: 6 технік створення ідеальних стрілок для твого макіяжу

Вигнута

Такий вид пензлика орієнтований на підкручення. Ним легко рухатись по природному вигину вій, повторювати його, припідіймати та фіксувати волоски у відповідному положенні. Якщо вибрати пухнасту нейлонову щіточку, то ще й додатковий об’єм можна створити. А от силіконова краще попрацює над довжиною. Вигнутою щіточкою класно та зручно профарбовувати біля кореня. Тримати треба виїмкою до себе.

Рекомендовані EVA Blog туші з вигнутими щіточками:

  1. Patricia Ledo Provocateur підкреслює природний вигин, завдяки різній довжині щетинок якісно підхоплює короткі вії, покращує натуральну довжину.
  2. Maybelline New York Lash Sensational Full Fan Effect на зовнішній стороні вигину має довгі щетинки для формування довжини, а на внутрішній — коротші для пропрацювання об’єму.
  3. Paese The Lift Up Mascara Cheeky має гнучкі щетинки, радує стійкістю та насиченим пігментом. Розкриває погляд завдяки тому, що підіймає вії та формує вигин, наносить фарбу до самих кінчиків.

Цікаво на тему: Як вибрати палетку тіней за знаком Зодіаку

Вісімка

Багатофункціональна щіточка, конструкція якої допоможе з об’ємом, довжиною та підкрученням. Зручна, якщо наносиш туш у кілька шарів. Щетинки у таких пензликів часто розташовані по спіралі.

Допомагає густо нанести туш, покрити фарбою вії до кінчиків, особливо якщо робити це з легким прокручуванням щіточки. Часто має гілочки різної довжини, завдяки чому якісно профарбовує не лише довгі, а й короткі вії. Щіточка у формі вісімки створює вигин та розділяє. Якщо ж щетинки однакової довжини, буде не надто ефективною на коротких віях.

Рекомендовані EVA Blog туші з щіточками вісімкою:

  1. Volume Glamour Patricia Ledo Мagnеtique Collection має гарну пігментацію, стійка впродовж дня. Ретельно розділяє вії, підкручує, робить більш пишними.
  2. LAMEL Make Up Volume OverSize сфокусована на створенні об’єму. Нею зручно наносити туш у кілька шарів.
  3. Pupa Vamp! Mascara Sexy Lashes легким рухом підкрутить вії, зробить їх більш щільними завдяки бджолиному та карнаубському віску у складі.

Цікаво на тему: Акцентні зони на обличчі: як змінюються тренди у макіяжі

Тонка з короткими щетинками

І останній вид пензликів, який теж є досить популярним, це моделі з рідкими  щетинками, частіше за все силіконовими гілочками, для створення натурального макіяжу. Такі тоненькі щіточки зустрічаються переважно у тушах для довжини, адже вони максимально якісно профарбовують без злипання від самого кореня до кінчика. Модель з короткими та густо розташованими гілочками і розділить, і профарбує.

Рекомендовані EVA Blog туші з тонкими щіточками:

  1. L’Oreal Paris Telescopic має звичайні силіконові щетинки, що розташовані ніби гребінець. Вони прочісують довжину, наносять фарбу до самих кінчиків та допомагають зробити форму.
  2. Holika Holika Holi Pop Detail Сara візуально покращить довжину та вигин. Короткі щетинки пензлика подбають, щоб якісно нанести цю туш з целюлозними волокнами у складі. Окрім того, формула збагачена комплексом жирних кислот, пантенолом та біотином.
  3. L’Oreal Paris Telescopic Lift Mascara — ще одна туш для телескопічного подовження в екстрачорному кольорі. Об’ємна сторона має щетинки з гачком,  подовжує та підкручує, а бокова розділяє та домальовує об’єм.

Цікаво на тему: Beauty-тренд із соцмереж: «буквена» техніка нанесення рум’ян

Різні види щіточок можуть істотно змінювати фінальний результат макіяжу. Тож не обов’язково зупиняти свій вибір лише на якійсь одній туші. Додавай у косметичку варіанти під різні цілі, або залиш собі щіточку, а саму формулу продукту вибери від іншого бренду. Але перед цим треба обробити пензлик засобом для зняття макіяжу, щоб очистити і від попереднього продукту, і від бактерій. До речі, розкажи у коментарях, яка форма щіточки для туші твоя улюблена?

 Читайте також:

Переглянути коментарі

  • Користуюся Панорама від лореаль і це просто мій топ! Вона круто підкручує вії, не осипається - рекомендую)

  • Спасибі за таку цікаву та корисну статтю 🙌🏻🖤🤎Багато цікавого для себе відмітила.💚

Останні

Що таке проєкція у психології

Бувало відчуття, що весь світ змовився проти тебе? Подруга раптово стала забагато критикувати, шеф чіпляється… Докладніше

Вересень 19, 2024

10 сухих шампунів, які реально працюють

У тебе теж бувають дні, коли волосся має не найкращий вигляд, а часу на повноцінне… Докладніше

Вересень 19, 2024

Що рекомендують почитати автори EVA Blog

Час від часу всі ми шукаємо, щоб такого почитати. Але що обрати серед безлічі жанрів?… Докладніше

Вересень 18, 2024

Багатошаровість: як правильно зібрати образ та не виглядати капустою

Багатошаровість часто фігурує в добірках ідей для стильних образів. Вона є класним інструментом корекції силуету… Докладніше

Вересень 18, 2024

Як зробити шкіру сяйливою: топ порад і засобів для догляду

Гарна і сяйлива шкіра – це мрія кожної дівчини. Багато хто думає, що домогтися ідеального… Докладніше

Вересень 17, 2024

Гід по каві: що ми п’ємо в кав’ярнях

Привіт, мій любителю ароматного напою, що бадьорить. Пропоную тобі сьогодні трохи зануритися у світ кави… Докладніше

Вересень 17, 2024