Краса

Як відростити довгі та густі вії в домашніх умовах

Я б хотіла подарувати тобі чарівний швидкий спосіб в короткий термін перетворити коротенькі вії на пухнасті віяла, але такого не існує. Звісно, можна наростити. Але якщо хочеш мати саме красиві натуральні, то лише регулярність застосування корисних звичок та спеціального догляду може покращити їх стан. На магію очікувати не варто, але помітний результат можливий. Тож тисни лайк та дізнавайся, як в домашніх умовах відростити густі та довгі вії.

Особливості росту вій

Для початку пропоную розібратися з тим, як ростуть вії, щоб об’єктивно оцінити, наскільки можна покращити їх довжину й об’єм косметичними або народними засобами. Бо часто у відгуках можна зустріти коментарі дівчат, які розчаровані будь-якими продуктами, адже бажаного віяла так і не отримали.

Густота вій залежить від природної кількості фолікулів, яка закладається генетично. На верхній повіці їх більше, ніж на нижній, тож не дивуйся, що верхній ряд завжди більш об’ємний.

Аналогічно росту волосся, вії проходять три стадії:

  1. Анаген (ріст).
  2. Катаген (перехід).
  3. Телоген (спокій).

З кожного фолікулу вії виростають неодноразово. Відповідно, час від часу вони випадають, звільняють місце новим. Тож якщо одні зламалися, з правильним доглядом наступний раз можна відростити сильніші та міцніші. Якщо через стрес або негативний вплив зовнішніх факторів одночасно випаде багато вій, візуально очі виглядатимуть дещо лисими. Тож важливо дбати про вії, щоб більша частина фолікулів була в фазі росту.

Цікаво на тему: Три божевільні ідеї макіяжу з яскравими підводками

Як зменшити ламкість вій?

Довжина, густота та вигин твоїх вій, в першу чергу, зумовлені генетикою. Якщо від природи маєш прямі та короткі, кардинально змінити ситуації може лише нарощування, а відчутно візуально покращити — фарбування з ламінуванням та якісна, класна туш.

Але перш ніж сваритися на вихідні дані, подумай, чи достатньо дбайлива ти зі своїми віями? Можливо, вони візуально ріденькі та тоненькі через надмірну ламкість. І якщо усунути фактори, що її провокують, можеш побачити приємне покращення та збільшення об’єму.

Ось кілька швидких способів зменшити ламкість:

  1. Використовуй шовкові наволочки. У порівнянні з бавовняними вони зменшують тертя, відповідно, й ламкість. Корисно не лише для вій, а й для стану волосся.
  2. Припини спати обличчям в подушку, знову ж таки, це шкідливо через надмірне механічне тертя.
  3. Відмовся від керлера або мінімізуй його використання. Попрактикуйся з технікою нанесення туші, щоб підкручувати війки більш делікатним способом.
  4. Ніколи не лягай спати з макіяжем, щоб зайвий раз не пересушувати вії та не ламати кінчики.
  5. Не натирай очі при змиванні туші під час зняття мейку. Притиснула диск, змочений молочком або міцеляркою, просякнула, витерла без надавлювання.
  6. Після вмивання обережно прочісуй вії щіточкою, щоб стимулювати кровообіг в зоні фолікулів.
  7. В період активного сонця носи сонцезахисні окуляри, аби вії не отримували надмірний вплив ультрафіолету. Він, як відомо, сприяє пересушенню структури та руйнуванню пігмента.

Я не радитиму уникати стресу, бо то не так просто, а в цій добірці швидкі способи, які ти легко впровадиш у свою рутину.

Зазначу, що нарощування та часте ламінування при порушенні технології також може зіпсувати вії. Потрібно не лише знайти гарного майстра, а й робити перерви між процедурами.

Цікаво на тему: ТОП-7 популярних тушей з TikTok

Що сприяє росту вій?

Перший крок на шляху до довгих та пухнастих вій зроблено, ти прибрала фактори, що провокують ламкість та прискорене випадіння. Час почати працювати над створенням сприятливих умов для їх росту та відновлення. Для цього організму знадобляться “будівельні матеріали”: білки, амінокислоти, вітаміни та мікроелементи. Отримати їх ти можеш двома шляхами: з продуктами харчування та у складі косметичних засобів.

Цікаво на тему: Найкращі вітаміни від випадіння волосся

Харчування

Зниження рівня мікроелементів та вітамінів в організмі як один з наслідків має погіршення стану вій. Тож контролюй рівень вітаміну D та групи В, феритину, цинку. Якщо значення виходять за норму,  вчасно змінюй харчування.

Також перевір, чи достатньо у твоєму раціоні білків та амінокислот. Додавай у меню олії, багаті на жирні кислоти та вітаміни Е, F та групи В. Для кращого засвоєння споживання білка поєднуй з кислими продуктами: кисломолочний сир з несолодкими фруктами, морепродукти з лимонним соком. Якщо хочеш мати красиві густі вії, додай у свій раціон шпинат, броколі, моркву, банани, авокадо, болгарський перець. петрушку, печінку.

Цікаво на тему: Дорого-багато: все про срібло, золото і платину в косметиці

Склад доглядових засобів

Посилити ефект від корекції харчування в домашніх умовах допоможуть доглядові засоби. Звертай увагу на компоненти, що сприяють зволоженню, адже сухість — розповсюджена причина посиленої ламкості. Зокрема, у народних засобах часто використовують сік алое вера. Окрім того, у ньому є вітаміни групи В, амінокислоти, корисні органічні сполуки, цинк, кальцій, антиоксиданти. Зменшенню випадіння сприятимуть вітаміни Е та А. І звісно, важливе місце займають олії, які стимулюють роботу фолікулів та посилюють захисні функції.

Олії, що живлять та зменшують ламкість:

  • рицинова (касторова);
  • оливкова;
  • льняна;
  • з виноградних кісточок;
  • обліпихова;
  • персикова.

Цікаво на тему: 11 помилок у догляді за шкірою

Олії для росту густих вій:

  • реп’яхова;
  • мигдальна;
  • шипшинова;
  • зародків пшениці;
  • трояндова.

Для стимулювання кровообігу можна робити масаж повік з олійками. Наприклад, ось популярний народний засіб. Зроби мікс у домашніх умовах: сік алое з олією у пропорції 1:2. Для посилення ефекту додай вітамін Е та А.

Ще один спосіб нанесення — щіточкою. Або просякни олією ватні диски та потримай на очах.

Цікаво на тему: 13 ефективних засобів для догляду за шкірою навколо очей

Сироватки та олії для стимуляції росту вій

Звісно, ти можеш експериментувати з народними засобами: міксувати олії, робити маски з алое вера. Але часто це не досить зручно, і ти втрачаєш головний компонент — регулярність.

Косметичні засоби для росту вій зазвичай мають зручний формат, в якому продукт тривалий час зберігає свої корисні властивості. До того, його склад включає компоненти різної направленості, тож дає комплексний ефект. До речі, більшість засобів для вій так само ефективно можна використовувати для покращення густини брів.

Найпопулярнішими є два типи засобів для росту красивих та пухнастих вій:

Враховуй, що вії та брови ростуть повільно. Тож не варто очікувати кардинальних змін після кількох використань. Перші результати зазвичай видно щонайменше після місяця регулярного використання.

Цікаво на тему: Як вибрати маску для обличчя за знаком Зодіаку?

Олії для росту

Олії зволожують вії, містять жирні кислоти, що живлять фолікули, та працюють як антиоксиданти. Завдяки таким продуктам вії візуально виглядають довшими та доглянутішими, не так швидко випадають.

Перед нанесенням олій варто впевнитись, що немає алергії. Уникай їх потрапляння на слизову ока, завжди прибирай надлишки спонжем чи серветкою.

EVA Blog рекомендує спробувати такі олії:

  1. Ekkobeauty Lash & Brow Oil Complex від професійного бренду містить мікс олій (усьми, рицинова, персикова, реп’яхова, абрикосових кісточок), які доповнюють  одна одну для пружності та захисту твоїх вій. Також у складі є токоферол, ретинол, екстракт розмарину.
  2. Joko Blend Lashes And Brows Enhans має приємну консистенцію, захищає від негативного зовнішнього впливу. Містить комплекс олій (зокрема, мигдальну та абрикосову), сквалан, вітамін Е,  екстракти чебрецю та хвоща.
  3. Reclaire працює над структурою, робить вії щільнішими. У складі комплекс олій (жожоба, рицинова, соняшникова).
  4. Lapush Eyelash & Eyebrow Oil з вітаміном Е та натуральними оліями (зокрема, касторовою та мигдальною).
  5. Lash Secret Lami Home — це набір від корейського бренду. У складі доглядового засобу олії руколи та амаранти, екстракт кропиви, вітаміни Е, С. А також додатково щіточка у футлярі для більшої гігієнічності.

Цікаво на тему: 15 найкращих кольорових тушей

Сироватки для росту вій

Сироватки бажано використовувати щоденно, бо уривчасте нанесення не дасть бажаного візуального ефекту. Їх можна наносити на вії або на корені залежно від призначення: догляд за довжиною чи стимулювання росту. Перші базуються на оліях, містять  алое вера, сквалан, гіалуронову кислоту. У складі других є пептиди,  вітаміни, амінокислоти та антиоксидантні компоненти.

Деякі сироватки бувають на гормональній основі. У їх складі зазвичай використовується  біматопрост (Bimatoprost), який допомагає подовжити фазу росту. Такі засоби протипоказані вагітним, а також варто перевірити, чи немає індивідуальної алергічної реакції.

Якщо цікаво спробувати сироватку з біматопростом, зверни увагу на Vipera Rehash Eyelash Serum. Вона допоможе відновити вії після нарощування та покращити стан (блиск, довжину, густоту). У складі також є гліцерин, пантенол, касторова олія.

Цікаво на тему: Бездоганний мейкап: вибираємо ідеальний консилер

Більш універсальними є негормональні сироватки, з оліями, антиоксидантами, вітамінами, зволожувальними компонентами у складі. Але знову ж таки, треба спочатку перевірити, чи немає алергії на певну олію, бо натуральність не завжди синонім гарної сумісності.

EVA Blog рекомендує спробувати сироватки для росту вій:

  1. Корейська Etude House My Lash Serum з легкою, не липкою текстурою. Містить гліцерин, екстракт алое вера та кореню женьшеню, гіалуронат настрію.
  2. Benton Honest Eyelash Serum — ще один цікавий засіб від корейського бренду. Містить багато амінокислот, зокрема гліцин (антиоксидант, сприяє росту), серін (посилює вії), аргінін, треонін. Також у сироватці є пептиди, глутамінова кислота (відновлення та зволоження), аспаргінова кислота (відновлює білкові зв’язки), аланін, рослинні екстракти.
  3. Активатор GlamBee Less Is More можна використовувати не лише на віях, а й на бровах. Містить екстракт морських водоростей та гліцерин, що роблять вії більш доглянутими.
  4. Patricia Ledo Trend Lash & Brow 3in1 з біотином, аргініном та екстрактом зародків сої.
  5. Long4Lashes EyeLash Gold Serum містить пептиди, екстракти сої, морської гірчиці та кореня женьшеню, гіалуронат натрію, пантенол, аргінін, біотин. Сприяє, щоб вії виглядали більш густими. Виробник зазначає, що сироватку можна використовувати після нарощування та фарбування хною.
  6. Embryolisse Laboratories Lashes & Brows Booster з рициновою олією, центеллою азіатською, пантенолом, аргініном. Можна також наносити на брови,сприяє росту та об’єму.
  7. Shiseido Full Lash Serum має м’який аплікатор, у складі аргінін, сорбітол, гліцерин, токоферол (вітамін Е). Сприяє покращенню кровообігу та активації фолікулів.
  8. Концентрована сироватка Eveline Cosmetics Multi-Purpose Total Action 8in1 з аргановою олією, пантенолом, гідролізованими протеїнам сої, гіалуронатом натрію. Зменшує ламкість, повертає міцність та блиск, можна використовувати як базу під туш.
  9. Eveline Cosmetics SOS Lash Booster 5в1 з аргановою олією, гідролізованими протеїнами сої, пантенолом, гіалуронатом натрію.Зволожує, береже від пересихання та ламкості, зміцнює та захищає. Має білу текстуру, підходить на роль праймера.
  10. Feg Eyelash Enhancer часто потрапляє в огляди TikTok, сприяє покращенню насиченості кольору, має зручний тонкий аплікатор.
  11. Активатор  Feg Pro Advanced можна також наносити на брови. У складі є біотин (стимулює ріст та покращує структуру) та пантенол (зволожує, заспокоює, виконує бар’єрну функцію). Живить вії, можна використовувати для покращення натурального стану після нарощування. Виробник не рекомендує використовувати вагітним та мам, що годують.

Всі ці сироватки допомагають активізувати фолікули, що сплять, та пришвидшити процес росту вій. Нанось на суху й очищену від косметики шкіру повік по лінії росту вій.

Контактні лінзи, якщо носиш їх, перед використання сироватки треба зняти.

Важливо уникати потрапляння сироватки на слизову. Пензлик бажано берегти від зайвого контакту з бактеріями на руках чи сторонніх предметах.

Цікаво на тему: Як вибрати дзеркало та правильне освітлення для ідеального макіяжу?

Наостанок ще раз нагадаю, що процес відрощування густих натуральних вій є дуже поступовим. Не варто в короткий термін очікувати кардинального результату. Доглядові засоби, зокрема сироватки та олії, сприятимуть корекції фаз росту в домашніх умовах. Але  природним процесам треба дати час. А до тих пір спробуй інший психологічний  б’юті лайфхак: припини порівнювати себе з іншими, сфокусуйся на власній унікальності. Вона прекрасна не залежно від того, маєш пухнасті віяла чи ні!

 Читайте також:

Переглянути коментарі

  • Яка чудова стаття 🥰давно хочу відростити гарні,густі вії🙌🏻Спасибі за корисні поради та інформацію 🫶🏻💚

Останні

Вікно Овертона: як змінювати своє сприйняття норми

Звертала увагу, як ідеї та теми, що колись здавались дивними та неприйнятними, з часом починали… Докладніше

Червень 28, 2024

Вечір китайської кухні: апельсинова курка, баоцзи та кокосовий пудинг

Я хотіла тобі розповісти, як приготувати качку по-пекінськи, але, на жаль, автентичний рецепт повторити в… Докладніше

Червень 28, 2024

Наймодніші жіночі купальники 2024

Літо в самому розпалі, а ти ще не встигла оновити свій купальник? Це нікуди не… Докладніше

Червень 28, 2024

Не тільки Lost Cherry: 10 незаяложених парфумів з нотами ягід

Які парфуми спадають на думку першими, якщо мова заходить про ягідні аромати? Багато хто напевно… Докладніше

Червень 28, 2024

Капсульний гардероб для дівчат з фігурою plus size

Одягнути перші дві речі, які витягнеш з шафи, та бути впевненою, що ідеально виглядатимеш. Хіба… Докладніше

Червень 27, 2024

Без чого не уявляють догляд за волоссям автори EVA Blog

Як і якими засобами доглядають за волоссям автори EVA Blog? У цій добірці ми зібрали… Докладніше

Червень 27, 2024