Натхнення

13 ідей позування для фото на вулиці

Фотосесії на вулицях міста часто виглядають набагато живіше, ніж у фотостудії. Вони більше схожі на кадри, вихоплені з кіно твого життя, атмосферні й невимушені. Але в процесі часто трапляється, що фантазія підказує дві-три вдалі пози, а далі наступає ступор. Тож сьогодні поділюся крутими ідеями позування, щоб твоя фотосесія на вулиці пройшла легко, а кадри для Інстаграму вийшли цікавими й різноплановими. Тож тисни лайк та зберігай посилання!

Вдала фотосесія в місті: базові моменти

Щоб ти легко могла експериментувати та вигадувати власні незвичні ідеї поз, поділюся кількома важливими нюансами фотосесій на вулиці. З ними твій Інстаграм поповниться яскравими та оригінальними кадрами.

Використовуй світло та фактури

У вуличній фотосессії світло часто грає ключову роль. Золотавий контражур, що ніжно підсвічує волосся. Об’ємні тіні, що химерними візерунками доповнюють кадр. Текстурні поверхні, стіни – все може стати крутим тлом для стильних фото. Грай на контрасті (легка сукня та грубий бетон) або підкреслюй особливості фону (стиль одягу, деталі, об’єднання кольором).  

Цікаво на тему: 5 простих порад, як полюбити себе

Місто як головний реквізит

Все, що тебе оточує, може стати вдалим реквізитом для фото. Якщо фотографувати знизу, будівлі витягнуться та створять ефект монументального нависання. Калюжа після дощику виконає роль дзеркала, поміняє небо й землю місцями.(Особливо різнопланово цей прийом працюватиме восени.) Навіть зупинка може стати декорацією кадру, живого й насиченого історією. Але важливо: не полінуйся прибрати сміття з кадру, щоб зайві деталі не відволікали увагу.

Цікаво на тему: Підглянуто в Instagram: 10 поз для фото у місті

Додавай діагоналі та трикутники

Щоб візуально виглядати легше та граціозніше, уникай “злипань”, коли руки щільно притиснуті до тіла. Так, інколи це може бути ідеєю кадру, але в більшості випадків складно обіграти гарно. Тому краще залишай повітря між тулубом та руками. 

Круті ідеї поз часто будуються на діагоналях та трикутниках. Їх утворюють:

  • руки, зігнуті під кутом до тіла;
  • відставлена нога, що спирається на носок;
  • тіло впівоберта спиною до фотографа;
  • ноги навхрест.

Щоб кадр був красивим, не спрямовуй лікті в об’єктив. Через це рука виглядатиме грубою та масивною. Краще відведи лікоть в сторону, щоб в кадру утворилась красива лінія. До речі, якщо робиш для Інстаграму кадр з сумкою в руках, краще трохи зігни їх. На фото це виглядатиме легше й цікавіше, ніж прямі кінцівки. 

Для красивої пози за столиком  вуличного кафе, поклади одну ногу на іншу, щоб верхня утворювала в кадрі діагональ. Дивись вниз або в сторону, а в руки можеш взяти чашечку кави.

Цікаво на тему: Як правильно позувати для фото: 11 секретів

Додавай розмиті вогники на фоні

Фотосесії в місті дозволяють цікаво обіграти вуличне освітлення: ліхтарики на фасадах, яскраві вітрини, гірлянди кафе тощо. Вони стануть класними помічниками для фотостворення красивих кадрів вночі, коли не кожен телефон вдало захоплює світло. 

Цікаво на тему: Ідеї ​​для фотосесії вдома 

Створюй історію

Красиві пози для фотосесії на вулиці зазвичай пов’язані з рухом. Вдалі знімки ніби відтворюють історію, що завмерла лише на хвилину і от-от оживе.

Якщо сидиш, то краще уникати, щоб одна нога була зовсім пряма. Поза стане цікавішою, якщо розмістити її по діагоналі, але трохи зігнутою у коліні. 

Цікаво на тему: 10 речей, які псують твій зовнішній вигляд

Фото у квадраті

Ти робиш кадр на телефон, а фотограф знімає тебе зі сторони. Такий ракурс допомагає додати динаміки сюжету. Ти можеш робити і селфі, і просто знімок міста. Якщо вулична фотосесія для компанії – зробіть селфі, а фотограф спіймає момент, коли всі сфокусовані на позуванні. Буде цікавий кадр в кадрі, сюжетний та живий.

Цікаво на тему: Ідеї ​​фотографій з подружками: як отримати класні кадри?

Красиві пози для фото на вулиці

Одна з важливих переваг фотосесії на вулиці – там не треба довго вигадувати ідеї кадрів, достатньо природно рухатись. Але при цьому варто дбати про поставу. Також вдалим є ракурс, коли ти повернута до камери на ¾. Зібрала для тебе красиві та незвичні ідеї, куди спрямувати рух. 

Крокуй по дорозі

Ці пози актуальні і влітку, і взимку. Важливо потренувати ходу, щоб вона не виглядала в кадрі надто важкою. Не сутулься, тримай маківкою вертикаль. Не напружуй шию та не дивись чітко під ноги. Краще спрямуй погляд прямо, ніби шукаєш очима того, до кого йдеш на зустріч. Або в сторону, ніби перевіряєш, чи не їде машина.  

Для кадру варто реально робити крок, щоб механіка тіла виглядала натурально. Одна нога опорна, інша готова відірватись від асфальту. Руки теж мають продовжувати рух, але не закінчувати його в зоні паху.

Цікаво на тему: Синдром відкладеного життя: симптоми та як його позбутись

Обертайся

Це основа для грайливих фото для Інстаграму з відпустки влітку. Красиво виглядає як легкий розворот головою, так і відчутний оберт тілом. Слідкуй за плечима, щоб постава була рівною. А от щільно охоплювати себе руками не варто.

Обігруй сходи

Інклюзивність наших міст тільки розвивається, тож знайти атмосферні сходи можна майже всюди.Вдалих поз на них можна придумати безліч:

  1. Підіймайся або спускайся.
  2. Сядь чи навіть ляж на них.
  3. Роби кадри зі спини, ніби оцінюєш чи то шлях, що чекає, чи то зусилля, які вже доклала, щоб бути на  нинішнім місці.

Дуже багато прикладів красивих та вдалих поз на сходах можна знайти у спортивних фотосесіях. 

Цікаво на тему: ТОП-4 застосунки для макіяжу на фото

“Спирайся” на місто 

Парапети, стіни, поручні – стабільні об’єкти в кадрі, на які ти злегка спираєшся, стануть гарним доповненням фото. Точкою опори може бути стегно, сіднички, рука. Зокрема, злегка спирайся на руку, щоб отримати красиві кадри з видом на місто. Також може бути зворотний варіант, де ти тримаєшся за опору, а тіло спрямовує рух в іншу сторону.

Коли спираєшся рукою, ноги можна схрестити по діагоналі або виставити одну трохи вперед на носок. 

Цікаво на тему: 7 ідей, як цікаво провести вихідні в місті

Круті ідеї з популярним реквізитом

Додати різноманіття кадрам допомагає реквізит. Не обов’язково це має бути щось спеціально куплене. Листя восени, сніг взимку, парасолька весною чи навіть пакет з покупками влітку можуть чудово розбавити знімки. Але є й безперечні фаворити фотосесій, про них і розкажу далі.

Красиві фото з кавою 

Вуличні кафе виглядають кінематографічно. Чашка кави – звичайно, не надто нова ідея, але атмосферна. Взимку незвичні кадри роблять переважно крізь вікна, ніби хтось з вулиці підглядає за тобою. Влітку актуальнішими стають вуличні майданчики й розмитий задній план. Якщо знімаєш себе для Інстаграм з кавою за столиком, попроси того, хто тримає телефон, підняти його вгору, ракурс знизу менш вдалий. 

Окрім того, красиві фото можна зробити й в русі по вулиці. Наприклад, коли ти зі стаканчиком кави дивишся у телефон, ніби тебе спіймав у кадр папараці. Але намагайся не нахиляти надто сильно голову, щоб не перетискати шию та не створювати друге підборіддя. 

Цікаво на тему: Синдром відмінниці: чому не варто бути хорошою дівчинкою?

Незвичні ідеї з кульками

Фото з кульками часто роблять на свята. І є досить шаблонне уявлення, що для красивого кадру їх треба багато, а модель має вдавати, що летить. Але часто такі фото виглядають ненатуральними й застарілими. 

Насправді ж для вдалих фото з кульками  важливо органічно вписати їх у композицію знімка. Не напружуй надто сильно кисть руки, якою тримаєш зв’язку, та не вигинай під неприродним кутом до камери. Або взагалі основну масу кульок виведи на перший план так, щоб рука, ховалась за ними, а крізь них незвично проходило світло.  Окрім того, красиві кадри можна отримати з навіть з однією фольгованою кулькою.

Цікаво на тему: Гайд по «шипучках»: які бувають ігристі вина

Вдалі пози з квітами

Для красивого фото в Інстаграм з букетом важливо не напружувати руку, якою його тримаєш. Подивись на квіти зверху, коли вози по діагоналі трохи збоку. Або поклади на лікоть та розслаблено тримай ним. Пишні букети восени або пухнасті польові влітку поклади на плече та відвернись від камери. Або таємниче закрий ним  обличчя.

Важливо: для красивих фото не тримай букет кулаком та не вивертай зап’ясток під різким кутом в камеру.

Цікаво на тему: 5 порад, як перестати заздрити іншим людям

Звісно, це лише частина крутих ідей для вуличної фотосесії. Але вони допоможуть тобі надихнутися для створення власних незвичних поз та пошуку оригінальних ракурсів для фото!   

Читайте також:

Переглянути коментарі

  • Такі розслаблені фоточки у прикладах ❤️ Бо в мене завжди проблема: занадто стараюсь позувати, і в результаті всі фоточки нудно схожі🙈 Тепер треба брати подружку, і йти тестувати ідеї🔥

Останні

Що рекомендують почитати автори EVA Blog

Час від часу всі ми шукаємо, щоб такого почитати. Але що обрати серед безлічі жанрів?… Докладніше

Вересень 18, 2024

Багатошаровість: як правильно зібрати образ та не виглядати капустою

Багатошаровість часто фігурує в добірках ідей для стильних образів. Вона є класним інструментом корекції силуету… Докладніше

Вересень 18, 2024

Як зробити шкіру сяйливою: топ порад і засобів для догляду

Гарна і сяйлива шкіра – це мрія кожної дівчини. Багато хто думає, що домогтися ідеального… Докладніше

Вересень 17, 2024

Гід по каві: що ми п’ємо в кав’ярнях

Привіт, мій любителю ароматного напою, що бадьорить. Пропоную тобі сьогодні трохи зануритися у світ кави… Докладніше

Вересень 17, 2024

11+ інтер’єрних подарунків для тих, хто цінує затишок у домі

У пошуках ідеального подарунка для тих, хто любить створювати затишок? В інтер'єрі важливими є деталі,… Докладніше

Вересень 16, 2024

Олія ши – секретна зброя для тривалого зволоження

У складі засобів для догляду за шкірою і волоссям часто можна зустріти такий цікавий компонент,… Докладніше

Вересень 16, 2024