Догляд за обличчям

Без чого не уявляють догляд за обличчям автори EVA Blog

Привіт, на зв’язку команда EVA Blog! 😉 Якщо ти читаєш нас, то, ймовірно, ми з тобою вже певною мірою знайомі. Ми часто розповідаємо про моду і тренди, ділимося цікавими рецептами та хитрощами макіяжу, пишемо про фізичне і ментальне здоров’я, робимо добірки фільмів і, звичайно ж, багато говоримо про догляд за шкірою. Тобто, про те, що близьке для кожної з нас.

Сьогодні ми вирішили зробити невеликий «beauty камінг-аут» і розповісти про фаворити в догляді за шкірою авторів EVA Blog. Кожна з нас стикається з типовими проблемами — з висипаннями та підвищеною жирністю, лущенням, пігментацією та іншими неприємностями. Водночас у кожної є свої особливості в рутині. Перелопативши безліч засобів, ми хочемо поділитися, на наш погляд, найефективнішими з них для різних завдань і типів шкіри. Власне, саме завдяки цьому вони й повторюються в наших доглядових косметичках раз по раз.

Цікаво на тему: 5 ідей для SPA-вечірки з подругами

Комбінована шкіра, схильна до висипань

Ну що ж, заходимо з козирів. 😆 Ця категорія зібрала найбільше авторів, тому почнемо ми саме з неї. Якщо ти в цих лавах, то, ймовірно, тут ти зможеш знайти деякі цікаві для себе продукти.

Патрон нашого колективу, знає все про те, як зібрати трендовий look, дієтичний сніданок і реакції зі смішним смайликом у робочому чаті.

Мені просто цікаво, тільки в мене в перехідному віці була чудова шкіра, навіть без натяку на подразнення і прищі? А потім, коли 30 помахали з-за обрію, всі комедони міста, в якому я живу, разом із почесним віком постукали та сказали «здрастуйте»? 😅 Загалом, перелік улюблених і постійних товарів був підібраний косметологом і дотримуватися щоденних процедур стало не просто способом поліпшення шкіри, а цілим ритуалом. Познайомлю вас зі своїм щоденним доглядом.

Почнемо з очищення. У мене для цього є два засоби: мус для щоденного використання і пілінг для додаткового догляду – обидва товари топові та підійшли ідеально. Я віддаю перевагу саме мусу (але я називаю його пінкою 😅) Institut Esthederm Osmoclean Pure Cleansing Foam для вмивання. Мені подобається його текстура, як м’яко він контактує з обличчям і так само м’яко очищає шкіру. І трошки про пілінг Instytutum Triple-Action Resurfacing Peel – це топовий товар у моїй рутині. Я іноді міняю тонік або засіб для очищення, але не цього красеня… Коли я перший раз нанесла його на шкіру, то зрозуміла, що це кохання з першого дотику. Ідеально очищає шкіру, вона після процедури не лише гладенька, а й ніби сяє зсередини. Великий плюс — це те, що саме цей пілінг можна використовувати як пілінг, а потім, залишивши на шкірі на 7-10 хв, як маску. 10 із 10, як то кажуть.⭐

Цікаво на тему: Кофеїн у косметиці: властивості та вплив на шкіру + добірка засобів

Наступний етап — це тонік Elemis Superfood. Чудовий засіб з AHA-кислотами, який відлущує ороговілі клітини. Максимально зручна пляшечка з дозатором.

Далі — креми для денного і нічного догляду. Вдень я використовую крем для обличчя з довгою назвою Institut Esthederm Intensive Propolis+. А для вечірнього муду — Medik8 Retinal. Трошки розповім про перший — денний крем. Крім мега крутого складу, який відповідає моїм потребам, він дуже приємний за текстурою. Після нанесення шкіра немов оксамитова, максимально ніжна. Про нічний Medik8 Retinal можу сказати тільки одне — це мій порятунок. Він стримує, наче скеля, всі комедони та прищі, які намагаються потрапити на моє обличчя 😈…. навіть після великої кількості солодкого 😅.

Ну і наостанок — крем під очі від Instytutum Truly-Transforming Brightening Eye Cream. Чому завжди такі довгі назви? Я більше люблю косметику з дозатором, щоб зайвий раз не тикати пальцями або лопатками, які весь час падають, у ємність. Але цей крем вартий моїх страждань із лопаткою. Насправді дуже чудовий засіб: легка текстура, приємний аромат, одразу видно результат.


Любителька доглядових банок і макіяжних лайфхаків, парфумерний маніяк-початківець (поки що), відрізнить у кадрі Раяна Гослінга від Раяна Рейнольдса.

Я теж «щаслива» власниця комбінованої шкіри, схильної до висипань, тому шлях до ідеального догляду був тернистий. Маючи надлишкове вироблення себума, тривалий час я вважала, що мені потрібно все те, що підсушує — пінки, тоніки, креми. Але потім я змінила стратегію і зробила наголос на зволоження і… живлення! Так, саме живлення. Так, для схильної до жирності та висипань шкіри. Перейшовши на олії, проблема з блиском на обличчі просто зникла. Так я і зрозуміла, що у мене не жирна, а зневоднена комбі-шкіра, яка просто намагалася «захиститися» себумом від втрати вологи.

Сьогодні олії в моєму догляді всюди — я їх використовую і для очищення, і для живлення. Тільки типи засобів, звісно, різні. Серед продуктів для вмивання у мене немає улюбленців, але якщо говорити про очищення і демакіяж, то я не уявляю свою поличку без гідрофільної олії. Мій давній фаворит – Soda Pore Cleansing Deep Cleansing Oil від Holika Holika. Перепробувавши багато різних гідрофілок від Lapush до Clarins (і іноді продовжуючи експериментувати), саме цей корейський засіб мене влаштовує на 1000%. Він відмінно розчиняє макіяж і стійкі продукти (щоправда, для «бронебійних» помад доводиться використовувати двофазку), глибоко очищає пори, змивається «в нуль» без плівки та липкості (хоча пінкою я користуюся після нього обов’язково). А ще олія доволі рідка, тому підходить і для масажу обличчя. З огляду на чудовий склад і властивості, цей продукт вже давно не покидає мій догляд.

Кремами для обличчя я не користуюся вже років 5 – так і не змогла знайти той, який би повністю мене влаштовував. Я замінила їх поєднанням сироватки, тонера або емульсії з додаванням 3-4 крапель олії. Це той самий «рецепт», який допоміг мені позбутися постійного блиску в Т-зоні. І, до речі, таке комбо прекрасно поводиться під макіяжем — косметика на цій парочці не «пливе» і не розтікається. Зараз мій фаворит сироватка Skin1004 Madagascar Centella Probio-Cica Intensive Ampoule з церамідами, гіалуроновою кислотою і пребіотиками. А прямо перед нанесенням я додаю в неї кілька крапель органічної олії The Ordinary 100% Organic Virgin Sea-Buckthorn Fruit Oil і отримую зволожену й оксамитову шкіру. До слова, цю олію я також додаю до кремів для рук, для тіла, а інколи й до масок для волосся — так косметика стає ще більш поживною та краще відновлює.

Цікаво на тему: Як вибрати та використовувати олії для жирної та проблемної шкіри

Але ще в мене є бюджетна знахідка, яка за 20 хвилин дуже круто освітлює шкіру, вирівнює тон, зменшує запалення і зволожує — це маска Sane Cleansing And Whitening Mask. Тобто, продукт робить просто все, що написано в описі. Я вже банок 5 на себе вимазала і це один з тих продуктів, який завжди має бути в моїй рутині.


Фея технічної підтримки EVA Blog, яка залишається за лаштунками, але без неї наш проєкт був би схожий на лінивця з «Зоотрополіса».

У мене теж комбінований тип шкіри, схильний до висипань. Я понад 10 років лікувала акне і перепробувала просто безліч різної косметики та знайшла дієві засоби, якими користуюся зараз і з радістю поділюся з вами.

Сироватка La Roche-Posay Effaclar Serum з ефектом пілінгу — це найкращий засіб від La Roche-Posay, головне використовувати 1-2 рази на тиждень і добре зволожувати шкіру. Цей засіб я використовую для стягування пор і від висипань. Після сироватки є відчуття, що я відвідала косметолога. Головне — після вмивання нанести на суху шкіру обличчя і почекати хвилин 5-10, щоб сироватка добре вбралася і закрити зволожувальним кремом.

Bielenda Dr Medica Акне — цей тонік дуже м’який, не подразнює шкіру обличчя, хоча і містить у собі 2 кислоти. Я його використовую вранці, ввечері та протягом дня як освіження, це хороший і бюджетний варіант.

Цікаво на тему: Дорого-багато: все про срібло, золото і платину в косметиці

Крем для обличчя Biotrade Acne Out SPF 30. Я користуюся всією лінійкою Acne Out і можу сказати, що кожен продукт варто мати в рутині. Це та доглядова косметика, яка допоможе позбутися запалень і пігментації. Вона не подразнює шкіру, діє м’яко і з часом видно результат. І, що найчудовіше, нових висипань після його використання я практично не помічала.

Класні продукти для жирної шкіри

Завжди в курсі останніх подій у світі літератури, порадить серіал, від якого нереально відірватися, і зробить фото на будь-яку «мильницю», гідне International Photography Awards.

Я не фанатка різних баночок і скляночок, тому базового догляду мені цілком достатньо. Як власниці жирної шкіри мені було непросто відразу підібрати гідні засоби, але методом проб і помилок я все-таки зупинилася на кількох продуктах і брендах, про які хочу розповісти.

Найдовше я не могла визначитися з сироваткою з однієї простої причини: чим би я не користувалася, цей засіб не приносив жодного видимого результату. Тому я довгий час вважала цей етап догляду абсолютно безглуздим, поки не зустріла сироватку, що балансує,  від мого улюбленого фінського бренду Lumene. Зазвичай я користуюся їхньою декоративкою, але все ж вирішила затестити догляд. Виявилося, що Lumene Tyyni Nordic Clear Balancing Daily Serum цілком класний засіб, який підходить моїй вибагливій шкірі. У сироватки легка текстура, вона комфортно лягає і швидко вбирається. Ось прямо матування я не помітила, але принаймні після неї обличчя не блищить через 15 хвилин. Я задоволена.

Цікаво на тему: 24 найкращі засоби від гіперпігментації

Мені дуже подобається матуючий флюїд Caudalie із серії Vinopure. Знайшла я його випадково, коли гарячково перебирала засоби для літнього догляду. Замовила і не прогадала. Перше, що мене порадувало в Caudalie Vinopure Moisturizing Mattifying Fluid, це його склад і ненав’язлива ароматна композиція, що нагадує улюблений Кишмиш або щось таке. Навряд чи в складі саме він, але там точно є виноградні кісточки, в чому власне фішка цього косметичного бренду. Флюїд відмінно матує, але не сушить, шкіра після нього залишається м’якою. Дія зберігається на кілька годин, а може навіть протягом усього дня за умови, якщо на вулиці не дуже спекотно.

Якщо жирна шкіра, то «привіт, часте вмивання», ну принаймні у мене саме так. Тут головне, не пересушити чутливі ділянки шкіри, але є чудова пінка Skin1004 Madagascar Centella Tea-Trica Tea-Trica BHA Foam з центеллою, яка матує, заспокоює і до того ж зволожує. Я не люблю корейську косметику і ніколи нею не користуюся, але ця пінка, на подив, мені підійшла. Екстракт чайного дерева, як природний антисептик, працює успішно: я помітила, що висипань і запалень стало менше.

Тонкощі догляду за сухою шкірою

Руйнівниця beauty-міфів і не тільки, знає все про останні досягнення в косметології та медицині, докопається до істини, як би далеко вона не була закопана.

Вибір засобів для догляду — максимально серйозна і відповідальна для мене справа. А все тому, що я є власницею проблемної шкіри. Чесно, напевно, я б не обійшлася однією статтею, розповідаючи про весь свій шлях. Тільки методом проб і помилок вдалося підібрати догляд, який допоміг впоратися з висипаннями та тримати їх під контролем. Річ у тім, що косметологи та лікарі дерматологи казали, що у мене жирна, схильна до акне шкіра, але виявилося все далеко не так. Догляд, який мені призначали, давав результат, але не такий, як би мені хотілося. Прищі ні в яку не хотіли залишати моє обличчя, а при цьому шкірі завжди не вистачало зволоження (попри те, що я п’ю достатню кількість води).

Цікаво на тему: Next level: що таке дрон-косметика і навіщо вона потрібна

І тоді я вирішила сама зануритися у вивчення потреб свого епідермісу та підбору засобів для догляду. Перше правило, яким я стала керуватися — інтенсивне зволоження. Адже після вмивання різними делікатними пінками, гелями, та й просто водою моє обличчя перетворювалося на сухофрукт, який встиг муміфікуватися. І знаєте, це спрацювало! Як виявилося, у мене сухий тип шкіри, який схильний до появи акне.

Спочатку в моєму доглядовому арсеналі з’явилися засоби від La Roche-Posay. Це справжня любов, саме ця косметика поліпшила стан мого обличчя. Але через кілька років епідерміс адаптувався до формул цього догляду і вже не так реагував на нього. Моїм фаворитом був крем La Roche-Posay Effaclar H Iso-Biome. Але мені довелося з ним розпрощатися і вирушити на пошуки більш ефективних і концентрованих складів. Наразі мій щоденний догляд складається з таких засобів, результатом яких я задоволена на всі 100%.

Для очищення мені сподобалася зволожувальна пінка для вмивання Medik8 Gentle Cleanse з розмарином. Хтось пише в інтернеті, що у неї неприємний специфічний запах, але я такого сказати не можу. Пінка добре очищає шкіру, не стягуючи й не пересушуючи її. А для мене це величезний плюс.

Ніколи не розуміла необхідності у використанні тоніка, оскільки ефекту від нього я не бачила. Але це було доти, доки я не зустріла його… Тонер для обличчя CosRX Propolis Synergy Toner з екстрактом прополісу. Начитавшись позитивних відгуків про його зволожувальні, відновлювальні та протизапальні властивості, вирішила дати йому шанс змінити мою думку про тонізацію. І що я хочу сказати… Нещодавно до мене приїхала друга баночка цього засобу — вже дуже подобається.

Корейська косметика так різко увірвалася на ринок і завоювала любов у багатьох людей, що я не змогла пройти повз. Зараз у моєму арсеналі три різні креми, але однозначним фаворитом є мультивітамінний Genosys Multi Vita Radiance Cream. Пахне приємно аскорбінкою, швидко вбирається, супер круто зволожує і робить обличчя оксамитовим. Досить тільки поглянути на його склад, щоб зрозуміти, наскільки цей засіб ефективно працює. Моїй сухій проблемній шкірі підійшов ідеально!

Якось увечері, гортаючи каталог з косметикою, я побачила прикольний корейський бренд, який мене зацікавив. Це був Dr. Ceuracle. Почитала склад, подивилася відгуки та зрозуміла, що мені цей крем має підійти. Так у моєму догляді з’явився санскрін Hyal Reyouth Moist Sun SPF 50+. Його великий плюс — зволожувальні властивості та наявність хімічних фільтрів. Захищає на 10/10. Перевірено на собі в пік перебування під відкритим палючим сонцем. Досить нанести один раз і не оновлювати. І це дуже тішить, оскільки для мене чіпати шкіру брудними руками, намагаючись оновити шар сонцезахисту, — це величезний стрес. Розумію, що є для цього форми кремів у вигляді стіків, які зручно брати з собою і можна наносити, не контактуючи зайвий раз з руками. Але ця історія не про мене.

Цікаво на тему: Що таке pH у косметиці та як він впливає на шкіру?

А ще поділюся своїм маленьким помічником у боротьбі зі злощасними прищами. Знайомтеся — гель для точкового нанесення Medik8 Blemish SOS. Цієї крихітки вистачає надовго, він добре справляється з висипаннями, має антибактеріальні властивості і його можна наносити навіть під макіяж. А найголовніше — гель не сушить і не викликає лущення.


Володарка чорного пояса з червоних помад, трендів у соціальних мережах, пікантних питань і самовираження за допомогою одягу.

У догляді за своєю сухою шкірою я намагаюся комбінувати м’які пінки з тими, які дають більш відчутний ефект очищення. А ось гелеві текстури не дуже люблю, дратує, як змиваються.

Корейська пінка Esfolio Volcanic Ash Cleansing Foam дуже подобається текстурою та особливостями нанесення. У тюбику вона має щільність крему або пасти. Потрібно видавити зовсім небагато на долоню, додати води та ретельно спінити перед нанесенням на обличчя. Витрата дуже економна, вистачає продукту надовго. Змивається легко, що я теж завжди виділяю в догляді. У відгуках про цю пінку нерідко бачила коментарі, що вона стягує шкіру. У мене такої проблеми не виникало. Можливо, тому що завжди після очищення використовую тонік, а після наношу зволожувальний крем.

Цікаво на тему: Чи потрібно уникати парабенів у косметиці?

Окремо зазначу, що має ледь помітний ненав’язливий запах. Для мене це плюс, бо на обличчі не люблю відчувати аромати косметики. До речі, цю пінку можна зручно перекласти в маленьку баночку (маю мініатюрну, схожу на ті, що є в кремах) і використовувати в подорожі замість того, щоб тягнути великий тюбик.

Щасливчики з нормальною шкірою

Експертка з кулінарних експериментів і наукових досліджень, перекладачка складних термінів і процесів на «людську» мову.

Скажу відразу, мені дуже пощастило зі шкірою. Вона не потребує особливого догляду, їй підходить абсолютно все, що я використовую. Відкрию невеликий секрет — я ще той експериментатор і жертва маркетингу. Вже дуже люблю тестувати все новеньке, цікаве і все, що смачно пахне. Моя полиця у ванній забита різними б’юті-нямками, але поділюся я з тобою тільки своїми улюбленцями.

Починаю я свою рутину з міцелярного гелю для вмивання BABE Laboratorios Soothing Micellar Gel. Мені якось пощастило купити його за хорошою акцією, до цього я ним не користувалася. Вирішила взяти, а чого б і ні? Тепер він постійний житель на моїй поличці з доглядом. Гель добре знімає макіяж і очищає шкіру, має приємний аромат і не пересушує. Дійсно класний засіб!

Якщо ти думаєш, що я змогла зупинитися на покупці тільки одного засобу від бренду BABE Laboratorios, то це не так. Тепер мій догляд доповнює скраб Comforting Hydra-Exfoliator. Я перепробувала багато ексфоліантів: один має надто великі та жорсткі частинки, інший сушить, а той взагалі не дає жодного результату. А ось до цього скрабу в мене питань немає. Він добре і м’яко очищає шкіру, додатково зволожує та освіжає. Ставлю йому заслужені п’ять зірок.

Цікаво на тему: Домашній догляд за чутливою і схильною до алергії шкірою

Обожнюю тоніки у форматі спрея. По-перше, їх дуже зручно наносити, а по-друге, ти відчуваєш таку приємну свіжість, яку, як мені здається, не зможуть подарувати звичайні тоніки. Тому мій вибір припав на засіб Bielenda Eco Sorbet Moisturizing & Soothing Face Toner з екстрактом малини. Мало того, що аромат просто карколомний, так і ефект від використання тоніка не менш приголомшливий. Мене підкупив ще той факт, що продукт містить 99% компонентів натурального походження, добре зволожує і заспокоює шкіру. До речі, засіб дуже економічний, баночки тобі вистачить надовго.

Мені дуже хотілося доповнити свій догляд антиоксидантами, зокрема вітаміном С. Не знаю чому, але я не наважувалася купувати великі об’єми засобів з активами — раптом не сподобається або не підійде. Сподобалися мені капсули ABOUT face з вітаміном C. Вирішила спробувати… Тепер не можу і не хочу їх міняти ні на що інше. Мені так подобається сам процес відкриття капсулки… У ній міститься достатня кількість сироватки, яка швидко вбирається, не липка і має легкий зволожувальний ефект. 

Для зволоження я використовую окремо два засоби — зволожувальний крем для зони навколо очей і для обличчя. У мене дуже виражена міміка і дрібні зморшки вже дають про себе знати. Тому я робила наголос на склад з компонентами, здатними вирівняти рельєф шкірного покриву і запобігти розвитку глибоких зморшків. 

Для зони навколо очей я використовую крем Medi-Peel Eye Tox Cream Wrincle Care з пептидним комплексом. Він досить легкий, швидко вбирається, добре зволожує, а також допомагає позбутися набряків і темних кіл. Абсолютною знахідкою став крем CeraVe Facial Moisturising Lotion. Мені дуже подобається, як він зволожує і при цьому не перевантажує шкіру, а ще має рівень захисту SPF 30, завдяки чому мені не потрібно додатково купувати санскрін.

Якщо ти дочитала цю статтю до кінця (а, може, і знайшла для себе щось цікаве), поділися з нами в коментарях своїми фаворитами в догляді. Які засоби допомагають тобі зберігати «товарний вигляд» шкіри та справлятися з різними проблемами? Нумо ділитися beauty-досвідом разом!

Читай також:

Переглянути коментарі

  • Дякую всім причетним до Eva blog💚🙌🏻за те що завжди радуєте чудовий,цікавими та корисними статями,різними підбірками та дуже корисною інформацією на різноманітні теми 🥰🙌🏻Ви неймовірні .🫶🏻💋

Останні

Вікно Овертона: як змінювати своє сприйняття норми

Звертала увагу, як ідеї та теми, що колись здавались дивними та неприйнятними, з часом починали… Докладніше

Червень 28, 2024

Вечір китайської кухні: апельсинова курка, баоцзи та кокосовий пудинг

Я хотіла тобі розповісти, як приготувати качку по-пекінськи, але, на жаль, автентичний рецепт повторити в… Докладніше

Червень 28, 2024

Наймодніші жіночі купальники 2024

Літо в самому розпалі, а ти ще не встигла оновити свій купальник? Це нікуди не… Докладніше

Червень 28, 2024

Не тільки Lost Cherry: 10 незаяложених парфумів з нотами ягід

Які парфуми спадають на думку першими, якщо мова заходить про ягідні аромати? Багато хто напевно… Докладніше

Червень 28, 2024

Капсульний гардероб для дівчат з фігурою plus size

Одягнути перші дві речі, які витягнеш з шафи, та бути впевненою, що ідеально виглядатимеш. Хіба… Докладніше

Червень 27, 2024

Без чого не уявляють догляд за волоссям автори EVA Blog

Як і якими засобами доглядають за волоссям автори EVA Blog? У цій добірці ми зібрали… Докладніше

Червень 27, 2024