Краса

Найчастіші проблеми, з якими приходять до косметолога

За ідеально красивою та здоровою шкірою стоїть якісний домашній догляд і…, звичайно ж, твій косметолог. Когось турбують висипання, хтось хоче позбутися гіперпігментації, а комусь необхідно омолодити шкіру та уповільнити процеси старіння – з цими та іншими естетичними проблемами швидко впорається грамотний фахівець. Сьогодні існує велика кількість різних процедур, спрямованих на покращення якості епідермісу, його оздоровлення та візуальне перетворення. EVA Blog поцікавився у косметологині Ольги Сірої, з якими б’юті-проблемами найчастіше звертаються клієнти та чи можна підібрати хороший догляд для усунення недосконалостей шкіри в домашніх умовах. Цікаво? Тоді ця стаття точно для тебе!

5 найпоширеніших проблем, з якими звертаються до косметолога

Зараз ми поговоримо не тільки про поширені шкірні та естетичні недоліки, але також поділимося порадами щодо поліпшення стану епідермісу та топовими засобами для догляду, які варто додати до щоденної б’юті рутини.

Висипання, чорні цятки та жирний блиск

В цьому випадку без професійної чистки обличчя не обійтись. Вона може бути механічною, ультразвуковою або комбінованою і має проводитися тільки в кабінеті косметолога. Але також неабияку роль грає і правильно підібраний домашній догляд. Наприклад, якщо у твоїй рутині є неякісне очищення, то гіперпродукція себуму все одно буде з часом проявлятися у вигляді виражених сальних ниток і чорних цяток. Або ж інша ситуація – у догляді відсутні засоби з протизапальними компонентами, які пригнічують запалення та працюють з висипаннями, то навіть після чищення все може повернутися назад.

Цікаво по темі: Як позбутися прищів і шрамів від них у домашніх умовах

Також важливу роль відіграє відлущування ороговілого шару або ексфоліація. Ці процедури можуть замінити пілінги в кабінеті косметолога. Тому якщо у тебе проблемна шкіра, твій фокус у догляді має бути наступним:

Цікаво по темі: Як вибрати та використовувати олії для жирної та проблемної шкіри

Рекомендація від косметолога

Двоетапне очищення починається з гідрофільної олії. Рекомендуємо тобі звернути увагу на засіб Medi-Peel Red Lacto Collagen Cleansing Oil з пробіотиками та колагеном. Гідрофілка ідеально знімає макіяж, прибирає надлишки себуму, ороговілі клітини. Шкіра після використання м’яка, гладка і не пересушена. Також засіб попереджає появу забитих пор і покращує тон обличчя.

Завершуємо двоетапне очищення гелем для вмивання COsRX Low pH Good Morning Gel Cleanser. Засіб очищає епідерміс від надлишку шкірного сала, ороговілих клітин та забруднень. Активні компоненти у складі гелю зменшують запалення та запобігають розмноженню бактерій, стимулюють процеси загоєння, позбавляють почервоніння та свербежу, запобігають виробленню надмірної кількості себуму, звужують пори, а також відновлюють гідробаланс.

Ще одним помічником у догляді за проблемною шкірою стане популярна сироватка Cos De Baha Niacinamide 20% + Zinc 4% Serum з ніацинамідом та цинком. Вона надає антиоксидантний захист, бореться з акне, вирівнює тон обличчя (прибирає почервоніння, подразнення, постакне та пігментні плями), зволожує та заспокоює епідерміс.

Також можна розглянути класну сироватку Theramid AZID 15% Azelaic Acid Treatment, яка була створена для догляду за реактивною шкірою, схильною до почервоніння та акне. Вона має антибактеріальні та протизапальні властивості, добре працює з пігментними плямами, почервоніннями та недосконалостями шкіри. Додатково контролює синтез шкірного сала, звужує пори, відновлює та підтримує оптимальний рівень зволоження.

Якщо ми говоримо про якісну ексфоліацію, то шкірі, що схильна до висипань, добре підійде ензимна пудра Medi-Peel Micro Tea Powder Cleanser з чайним деревом. Вона глибоко очищає, дбайливо видаляє ороговілі клітини, вирівнює колір обличчя, а також пригнічує активність патогенних мікроорганізмів, які провокують запальні процеси у шкірі. Те, що потрібно!

Сухість і лущення

Це теж поширена проблема, причому з нею можуть стикатися представниці всіх типів шкіри.

Важливо відзначити, що лущення шкіри з’являється через брак зволоження. Порушення захисного бар’єра через стрес, перепади температур, агресивне зовнішнє середовище можуть призвести до зміни рівня РН, внаслідок чого з’являється відчуття стягнутості, свербежу та сухості. Також це може спричинити підвищення чутливості шкіри. Тому наше завдання – відновити захисний бар’єр та зволожити шкіру.

Цікаво по темі: Суха або зневоднена шкіра: ТОП-3 сироваток, які допоможуть

Рекомендація від косметолога

Відновлення рівня гідробалансу слід почати зі зволожувальної сироватки Round Lab Birch Juice Moisturizing Serum з березовим соком. Даний засіб дуже популярний і не просто так, адже його ефективність приємно дивує. Сироватка відновлює шкірний покрив, освіжає, заспокоює його та зменшує подразнення. Активні компоненти у складі спрямовані на активне зволоження та насичення епідермісу поживними речовинами.

Для відновлення захисного бар’єра шкіри рекомендуємо скористатися сироваткою By Wishtrend Cera-Barrier Soothing Ampoule. Продукт відмінно зволожує та заспокоює шкіру. Склад дуже потужний: екстракт центели, сквалан, цераміди та пантенол. Активні компоненти стимулюють процеси регенерації, борються з бактеріями, підвищують захисний бар’єр, глибоко зволожують та запобігають втраті вологи. В результаті твоя шкіра буде супер зволоженою, без подразнень та дискомфорту.

Ну а як же без крему? Наша рекомендація – Elemis Superfood Day Cream. Крем підійде всім типам шкіри. Засіб на п’ять із плюсом захищає епідерміс від негативного впливу зовнішніх факторів, заспокоює подразнення, зволожує та зміцнює тургор. Він має приємну легку текстуру, миттєво вбирається та може стати чудовою базою для макіяжу.

Тьмяність, втрата пружності та еластичності

Це ще одна поширена проблема, з якою звертаються до косметолога. У переважній більшості випадків вона виникає в результаті процесу окислення, яке відбувається через сонячне випромінювання. Також додаємо сюди стрес, брудне повітря та зменшення вироблення колагену.

Для вирішення цієї проблеми косметологи часто пропонують курс пілінгів для оновлення епідермісу та підбирають антиоксидантний догляд. Антиоксиданти відіграють дуже важливу роль у відновленні шкіри, тому що саме вони протистоять тим самим вільними радикалами, що запускають процеси старіння і роблять сірою і тьмяною шкіру.

У домашній догляд ми можемо також ввести м’які пілінги для оновлення епідермісу, сироватки або маски з антиоксидантами.

Цікаво по темі: Чи потрібно уникати парабенів у косметиці?

Рекомендація від косметолога

Якщо включати пілінг для регенерації шкіри у свій щоденний догляд, тоді тільки цей Dr.Hedison EGF Exfoliating Peeling Gel. Він делікатно видаляє ороговілий шар клітин, не пошкоджує епідерміс, підвищує бар’єрну функцію шкірного покриву, вирівнює мікрорельєф, підтримує процес природного вироблення колагену та еластину.

Також варто звернути увагу на професійну нічну сироватку Medik8 Sleep Glycolic, яка доповнить салонний пілінг. Вона забезпечує глибоке очищення і відлущування ороговілих клітин, помітно покращує тон обличчя, дарує сяйво, підвищує пружність і не подразнює шкіру.

Як хороший антиоксидант можна використовувати сироватку Transparent Lab Protect + Correct Serum. Засіб не дає жодного шансу активному розвитку процесів старіння шкіри. Сироватка вирівнює тон, зменшує видимість пігментації, коригує ознаки фотостаріння, протистоїть впливу вільних радикалів, стимулює природний синтез колагену, роблячи шкіру більш пружною та підтягнутою.

Догляд за шкірою навколо очей

Темні кола, тоненька шкіра, мімічні зморшки – ще одна проблема, яка турбує жінок. У кабінеті косметолога, як правило, тобі можуть запропонувати різні ін’єкції для корекції недосконалостей, але якщо ти до цього не готова, ми рекомендуємо працювати з якістю шкіри.

Наприклад, синці під очима можуть бути через поганий кровообіг у цій зоні, через що кров у судинах не насичується достатньою кількістю кисню і дає фіолетовий колір. Додаємо до цього тонку ослаблену шкіру, і ми отримаємо проблемну зону. У цьому випадку завдання домашнього догляду – це ущільнення та підвищення якості шкіри у цій зоні. З цим дуже непогано справляються пептиди та антиоксиданти. Також не залишаємо поза увагою і судини. Тут допоможуть такі компоненти, як кофеїн, вітамін К, женьшень, амінокислоти.

Цікаво по темі: Next level: що таке дрон-косметика і навіщо вона потрібна

Рекомендація від косметолога

Для догляду за шкірою навколо очей важливо вибирати якісні засоби. Одним з таких є антивіковий зміцнюювальний гель Medik8 Eyelift Peptides. Він допомагає позбутися ознак старіння, омолоджує, забезпечує ефект ліфтингу та глибоку гідратацію чутливої ​​ділянки обличчя. Засіб сприяє покращенню кровообігу, зміцнює стінки капілярів, освітлює шкіру навколо очей.

Також для догляду за шкірою довкола очей підійде сироватка Q + A Caffeine Eye Serum. Основним компонентом є кофеїн, який покращує мікроциркуляцію крові, прибирає набряклість та освіжає. Екстракт зеленого чаю та гранату дарують антиоксидантний догляд, запобігають розвитку фотостаріння, тонізують та живлять епідерміс. Сироватка зволожує та зменшує видимість зморшок.

Шукаєш догляд із вітаміном С? Тоді однозначно варто придбати професійну сироватку Dermalogica Biolumin-C Eye Serum. У її складі міститься вітамін С у формі двох високостабільних молекул, які освітлюють шкіру, підвищують її пружність та протистоять окисному стресу. Також формула сироватки доповнена олією насіння чіа, екстрактом дерева арджуни, екстрактами грибів порію та тремелли. Ці компоненти зволожують шкіру, дарують їй сяйво і розгладжують зморшки.

Позбутися темних кіл навколо очей, а також розгладити дрібні зморшки допоможе крем NeoStrata Enlighten Brightening Eye Cream. Його склад збагачений багатофункціональним комплексом антиоксидантів, пептидами та екстрактами водоростей, які допомагають покращити стан шкіри та освітлити її.

Ознаки старіння шкіри

І остання проблема, через яку найчастіше жінки взагалі починають замислюватися над тим, щоб почати відвідувати косметолога, – це поява ознак старіння. Зморшки, втрата пружності та еластичності створюють втомлений вигляд, тому тут теж важливо працювати з якістю шкіри, впливати на процеси окислення, тобто додавати у догляд антиоксиданти. Адже саме вільні радикали й запускають процес старіння епідермісу.

Ще важливо попрацювати над вмістом колагену у шкірі. В цьому випадку можуть допомогти різні сироватки, які містять колаген, або стимулюють його природне вироблення.

Цікаво по темі: Колаген для шкіри: докладний гайд у твою б’юті-скарбничку

Якщо до ознак старіння додається ще й гіперпігментація, потрібно додавати освітлювальні засоби. Це можуть бути як пілінги для домашнього використання, так і різні сироватки чи креми.

Також важливо додавати антивікові компоненти, які працюють з оновленням шкіри. До речі, компонент подвійної дії є ретинол. Він має омолоджувальний ефект, потужно працює зі зморшками та пігментацією.

Цікаво по темі: Що таке бакучиол і чи може він замінити ретинол?

Рекомендація від косметолога

Антиоксиданти дуже добре зарекомендували себе у боротьбі з ознаками старіння шкіри, тому вони стали справжнім мастхевом у догляді за шкірою. І якщо ти ще не додала їх до своєї щоденної рутини, обов’язково зверни увагу на мультисироватку Medi-Peel Cindella Multi-Antioxidant Ampoule. Вона захищає шкіру від вільних радикалів, підвищує еластичність, освітлює пігментні плями, зволожує та усуває почервоніння. Ідеальне доповнення до твого антиейдж догляду.

Як уже говорили, ретинол – найкраще рішення для омолодження та покращення стану шкіри. Сироватка Theramid Clinical Vitamin A приємно вразить тебе своїм ефектом. У ній міститься 5% гранактивний ретиноїд, який уповільнює процеси старіння і при цьому не викликає подразнення. Даний компонент додатково стимулює вироблення колагену, оновлює епідерміс на клітинному рівні, розгладжує зморшки та помітно омолоджує обличчя.

Антиоксидантна сироватка Medik8 Super C Ferulic із вітаміном С стане твоїм супергероєм, який захищатиме шкірний покрив від негативного впливу вільних радикалів. Засіб покращує стан епідермісу та дарує йому природне сяйво. Крім цього сироватка освітлює пігментацію, працює над вирівнюванням тону обличчя та зменшує виразність зморшок.

Якщо і додавати у свій догляд крем, що омолоджує, то тільки Medi-Peel Volume TOX Cream Peptide з пептидами. Він допомагає розпрощатися з ознаками старіння, освітлює, розгладжує зморшки та тонкі лінії, стимулює синтез колагену та еластину. Чудовий варіант крему на кожен день!

Похід до косметолога – це завжди правильне рішення. Фахівець допоможе оздоровити шкіру, покращити її стан та запобігати виникненню тих чи інших проблем. Але не варто забувати, що якісний домашній догляд теж не менш ефективний і працює дуже добре. Сподіваємося, що ця стаття була для тебе цікавою і допомогла з вибором класних засобів для твоєї щоденної б’юті рутини.

Читай також:

Останні

Вікно Овертона: як змінювати своє сприйняття норми

Звертала увагу, як ідеї та теми, що колись здавались дивними та неприйнятними, з часом починали… Докладніше

Червень 28, 2024

Вечір китайської кухні: апельсинова курка, баоцзи та кокосовий пудинг

Я хотіла тобі розповісти, як приготувати качку по-пекінськи, але, на жаль, автентичний рецепт повторити в… Докладніше

Червень 28, 2024

Наймодніші жіночі купальники 2024

Літо в самому розпалі, а ти ще не встигла оновити свій купальник? Це нікуди не… Докладніше

Червень 28, 2024

Не тільки Lost Cherry: 10 незаяложених парфумів з нотами ягід

Які парфуми спадають на думку першими, якщо мова заходить про ягідні аромати? Багато хто напевно… Докладніше

Червень 28, 2024

Капсульний гардероб для дівчат з фігурою plus size

Одягнути перші дві речі, які витягнеш з шафи, та бути впевненою, що ідеально виглядатимеш. Хіба… Докладніше

Червень 27, 2024

Без чого не уявляють догляд за волоссям автори EVA Blog

Як і якими засобами доглядають за волоссям автори EVA Blog? У цій добірці ми зібрали… Докладніше

Червень 27, 2024