Краса

Обираємо тон для зрілої шкіри: все про текстуру, формулу та компоненти

На жаль, тональний крем — не чарівник і не здатний стерти з обличчя всі вікові зміни. Однак з правильно підібраним засобом можна все ж таки отримати більш свіжий і доглянутий вигляд і, так, таки «вкрасти» п’ятірку-іншу років.

Який тональний продукт найкраще підійде для ліфтинг-макіяжу? На чому робити акцент, підбираючи ідеальний засіб, який допоможе створити природний макіяж і не заб’ється в зморшки? EVA Blog розкриває нюанси вибору тону для зрілої шкіри, ділиться хитрощами його нанесення, а також приготував добірку з 8 класних продуктів від бюджетних варіантів до люкса.

Цікаво на тему: Бездоганний макіяж: обираємо ідеальний консилер

Яким має бути тон для вікової шкіри?

Розгляньмо основні критерії, які варто враховувати, обираючи маскувальні продукти для зрілої шкіри.

  1. Увага на текстуру. Найкращий тон для дівчат «трохи за» — легкий, еластичний і зволожувальний, здатний делікатно освіжити колір обличчя. Щільні, матуючі або суперстійкі продукти можуть сушити шкіру, створювати ефект маски й обтяжувати образ, а ще вони забиваються в зморшки та можуть підкреслювати текстуру. Для ліфтинг-макіяжу це зайве.
  2. Ступінь пігментації. Оптимальним варіантом буде засіб з легким або середнім покриттям — такі виглядають на шкірі максимально природно. Якщо тон не справляється з перекриттям пігментації або деяких нюансів на шкірі, їх краще попередньо опрацювати консилером або коректором. Більш щільні продукти, нанесені на шкіру локально і «заховані» під тональний крем, будуть практично непомітними.
  3. Фініш. Віддай перевагу засобам з натуральною сатиновою текстурою. З часом навіть комбінована і жирна шкіра стає сухішою і потребує зволоження, тому «глухі» матові тони з пудровим фінішем лише погіршать ситуацію — підкреслять лущення, зморшки та виглядатимуть занадто «важкими». Якщо заважає блиск у Т-зоні, краще злегка її припудрити або скористатися матуючим праймером перед нанесенням макіяжу. А для сухої та зневодненої шкіри можна придивитися до тонів зі світловідбивними частинками. Вони створять класний антивіковий ефект зволоженої шкіри, що сяє зсередини.
  4. Доглядові компоненти в складі. В ідеалі тон для зрілої шкіри має містити активні anti-age інгредієнти, які чинитимуть зволожувальну, антиоксидантну та захисну дію. Наприклад, гіалуронова кислота, колаген, пептиди, вітамінні комплекси, натуральні олії (шипшини, аргани) і рослинні екстракти (центелли, алое). Не зайвим також буде і SPF-захист, який вбереже шкіру від фотостаріння і згубного впливу УФ-променів.

Цікаво на тему: Тональний для сухої шкіри: яким він має бути і як його вибрати

ТОП-8 тональних для зрілої шкіри на різний бюджет

З огляду на перераховані вище параметри щодо вибору тону для вікової шкіри, EVA Blog зібрав 8 гідних засобів для ідеального ліфтинг-макіяжу.

L’Oreal True Match Super Blendable Foundation

Хочеш отримати догляд і тональний продукт в одному флаконі? Придивися до L’Oreal True Match Super Blendable Foundation. Тон на 80% є зволожувальним кремом з гіалуроновою кислотою, пантенолом і екстрактом алое у складі, який насичує шкіру вологою, пом’якшує її та надає природного сяйва. Попри легку формулу, засіб має середній ступінь покриття і забезпечує природний сатиновий фініш, який надає обличчю свіжого вигляду.

Enough Ultra X10 Cover Up Collagen Foundation

Тон Ultra X10 Cover Up Collagen Foundation від корейського бренду Enough об’єднує в собі потужну дозу колагену, що має виражену anti-age дію, а також максимальний захист від УФ-випромінювання SPF 50+. Маючи кремову текстуру та зволожувальну формулу, продукт забезпечує доволі стійке покриття без пересушування, добре маскує недосконалості, не «провалюється» в пори та зморшки, надає обличчю легкого сяйва та виглядає в макіяжі дуже натурально. А за тривалого використання засіб здатен поліпшити якість шкіри та уповільнити природні процеси старіння.

Цікаво на тему: Чим відрізняється BB-крем від CC-крему і що з них вибрати

Erborian CC Dull Correct

Перше знайомство з Erborian CC Dull Correct може злегка збентежити, оскільки засіб в упаковці має ніжно-фіолетовий відтінок. Але при нанесенні на шкіру він перетворюється на легкий тон, який підлаштовується під природний колір обличчя, прекрасно перекриває пігментацію і жовтуваті відтінки, а також забезпечує ефект сяйва і бореться з тьмяністю. Крім цього, СС-крем має захист від ультрафіолету SPF 25 і екстракти центели та лакриці, які допомагають освітлити тон шкіри та чинять омолоджувальну дію.

Vichy Liftactiv Flexilift Teint Anti-Wrinkle Foundation

Популярний Liftactiv Flexilift Teint Anti-Wrinkle Foundation від Vichy позиціюється, як антивіковий тональний продукт, який не тільки вирівнює колір обличчя, а й бореться зі зморшками. Такого ефекту вдається домогтися завдяки формулі на основі термальної води Віші з колагеном і соєвими протеїнами, які зволожують і уповільнюють вікові зміни. Тон має гарний сатиновий фініш, не комедогенний і може бути застосований навіть для чутливої шкіри.

AGE 20’s Noble Glow Cover Cushion

Невагоме покриття, зволоження й ефект здорової шкіри, що сяє, забезпечить корейський кушон AGE 20’s Noble Glow Cover Cushion. Формула засобу, що створена для нормальної та сухої шкіри, збагачена ніацинамідом, гліцерином, колагеном, еластином, пантенолом і стеариновою кислотою, які чинять пом’якшувальну дію, зволожують і надають еластичності. Продукт також захищає від ультрафіолетового випромінювання (SPF 40), лягає рівним тонким шаром, покращуючи колір обличчя і не провалюючись у заломи, а ще постачається відразу з додатковим змінним блоком.

Lancome Teint Miracle

Маючи текстуру флюїда, Lancome Teint Miracle забезпечує найлегше покриття і натуральний фініш, що сяє. Екстракт троянди та морінги, сорбітол, гіалуронова і цитрусова кислота у формулі люксового тонального засобу зволожує шкіру, заспокоює її та дарує відчуття свіжості протягом 18 годин. Продукт доповнений фільтром від УФ-променів SPF 15, а інноваційні пігменти м’яко розсіюють світло, даючи змогу отримати ідеальне природне покриття.

Цікаво на тему: Легкий макіяж для початківців

Patricia Ledo Trend Capsule Foundation

Якщо потрібен ультралегкий тон, який освіжить колір обличчя і додасть сяйва, зверни увагу на Patricia Ledo Trend Capsule Foundation. Він являє собою зволожувальну сироватку з капсульованими пігментами, які зливаються з відтінком шкіри та вирівнюють його, надаючи пещеного вигляду. Ідеальний продукт для «макіяжу без макіяжу», який, завдяки наявності гіалуронової кислоти, лізину і вітаміну В3, також і доглядає за шкірою.

Missha Signature Wrinkle Fill-up BB Cream

Подвійна формула Missha Signature Wrinkle Fill-up BB Cream, що складається з доглядового крему і тонального продукту, піклується про шкіру і гарантує природне покриття. Натуральні олії (жожоба, макадамії та мигдалю) і екстракти (ананаса, ківі, лотоса, арніки та лаванди), колаген, ніацинамід і захист від сонячних променів SPF37 — потужний тандем для молодості й пружності, а світловідбивні частинки нададуть обличчю свіжого та відпочилого вигляду. Лягаючи на шкіру найлегшою вуаллю, тон добре перекриває недоліки, але водночас не підкреслює зморшки або розширені пори.

Лайфхаки нанесення тону в ліфтинг-макіяжі

Ділимося деякими нюансами, які допоможуть в будь-якій ситуації створити бездоганний макіяж, що омолоджує.

  1. Ретельно підготуй шкіру перед макіяжем. Це — закон. Очищення, щадна ексфоліація (у разі лущення — обов’язково), тонізація і якісне зволоження — те, що потрібно твоїй шкірі, щоб декоративні продукти лягали ідеально. За необхідності додай до цього списку праймер.
  2. Якщо на обличчі є дрібні нюанси, які не перекриє тон, скористайся консилером або коректором до його нанесення. На цьому ж етапі добре наносити кремові продукти для світлотіньової корекціїхайлайтер і скульптор. Гарненько розтушуй усі засоби та можна братися до покриття.
  3. Нанось тональний крем невеликими порціями, щоб не переборщити, адже надлишок косметики на обличчі додає віку. Зону з видимими зморшками обробляй зовсім небагато, рухаючись уздовж заломів шкіри та не натискаючи сильно на пензлик. Не забудь також злегка «відвести» тон по шиї, щоб не було різниці між нею та обличчям, затонувати зону біля волосся, вушок і перегородку носа.
  4. Намагайся не використовувати пудру. Якщо без неї ніяк, то обирай продукт зі світловідбивними частинками та нанось його на «проблемні» зони, де утворюється блиск — центр чола, крила носа, підборіддя. Уникай ділянок зі зморшками — пудра здатна їх підкреслити та візуально зробити глибшими.
  5. Якщо потрібно надати макіяжу стійкості, скористайся спреєм-фіксатором для макіяжу. Він не обтяжить шкіру, а косметика протягом дня нікуди не дінеться.

Цікаво на тему: Секрети селебріті: як домогтися ідеальної шкіри за допомогою макіяжу

Хочеться вірити, що наші рекомендації допоможуть тобі вибрати тон для карколомного натурального макіяжу, який омолодить і додасть свіжого вигляду. А які у тебе улюбленці серед маскувальних продуктів для зрілої шкіри?

Читай також:

Останні

Як дотримуватися калорійного ліміту, коли постійно хочеться їсти

Низьковуглеводна, білкова, вегетаріанська дієта, правильне харчування, збалансоване харчування, інтервальне голодування, дробове харчування, OMAD-дієта... “Від зміни… Докладніше

Квітень 26, 2024

Perfume layering: як комбінувати парфуми та отримувати крутий результат

Колись було модним підбирати сумку під колір туфель, надягати прикраси комплектами (або хоча б з… Докладніше

Квітень 26, 2024

15 найкращих кольорових тушей у 2024 році

Кілька швидких рухів — і твій погляд готовий привертати увагу. Секрет цієї магії в кольорових… Докладніше

Квітень 25, 2024

Гороскоп на травень 2024 для всіх знаків Зодіаку

Вже не терпиться дізнатися, що ж зірки підготували для тебе в травні? Любов, здоров'я, фінанси… Докладніше

Квітень 25, 2024

35 загадок на логіку для ігор з друзями

Коли в компанії набридає обговорювати плітки, погоду та новини, нерідко виникає бажання розважитись іграми, які… Докладніше

Квітень 24, 2024

Розігруємо набір косметики для догляду за тілом від MONIQUE

Ти навіть не уявляєш, що ми приготували для тебе цього разу… EVA Blog дарує один… Докладніше

Квітень 24, 2024