Натхнення

Новорічний плейлист з українських пісень

У цю новорічну ніч, я впевнена, мільйони українців по всьому світу будуть загадувати спільне бажання: “Хай 2023 принесе Україні перемогу та поверне мир на наші землі!” Тож переможному українському року – новорічний плейлист з українських пісень! Бо, перефразовуючи одного з виконавців цієї добірки треків, нам не потрібен лендліз, щоб вибирати український контент. Тож налаштовуй гучність та приємного прослуховування!

Час читання: 4 хвилини та святковий смузі

статья доступна на русском языке

Щедрик – новорічна пісня українського композитора

“Щедрик” – одна з найвідоміших різдвяно-новорічних пісень. І якщо раніше в когось і лунала думка, що він є перекладом англомовного треку, то цього року всі, нарешті, чітко запам’ятали, що автор оригінальної версії – українець Микола Леонтович

Цікавий факт! Вперше “Щедрик” пролунав у 1916 році, а англомовний переклад “Carol of the Bells” – лише через 20 років, у 1936 році.

За роки існування “Щедрик” стільки разів переспівували, робили незвичні аранжування, що й не злічити. Ця мелодія постійно освітлює і дитячі свята. Тож поділюся кількома сучасними варіантами виконання, а ти напиши у коментарях, хто твій улюблений виконавець “Щедрика”!

 

“Щедрик” у Carnegie Hall (Нью-Йорк)

Святковій пісні – святкове, ювілейне виконання. 4 грудня 2022 у Carnegie Hall “Щедрик” пролунав на честь ста років з часу його першого виконання у США. 

 

“Щедрик” – Тіна Кароль

Цей виступ був частиною проєкту “Різдвяна історія”. Компанію українській співачці склав дитячий хор. І попри красивий тембр Тіни Кароль, особливе хвилювання викликає саме партія дитячих голосів.

Цікаво по темі: Тест “Яка ти українська різдвяно-новорічна традиція?”

“Щедрик” – NK (Настя Каменських)

Джазова інтерпретація “Щедрика” від Насті Каменських. Як на мене, звучить занадто сучасно, але соло на роялі – красивий, цікавий та незвичний хід. Трек є частиною альбому «Xmas with NK», в якому можна знайти й народну “Добрий вечір тобі, пане Господарю”, і романтично-ліричну пісню “Різдвяну”.

 

Helpless/Щедрик (Акустика Live) – THE HARDKISS

Цікава композиція з живого акустичного виступу гурту. У ній поєднали й оригінальний трек THE HARDKISS, й новорічну пісню українського композитора. В аранжуванні “Щедрик” то дзвінко бринить, то потужно розкочується роковими акордами. 

Цікаво по темі: Три найсмачніші рецепти різдвяного печива

Новорічні треки українських виконавців

Аранжування всесвітньовідомої пісні українського композитора послухали, поштовх святковому настрою дали – час подивитися, які ще цікаві новорічні треки підготували українські виконавці

Шпилясті кобзарі – Дзвоники дзвенять

Доки не розтанцювалися надто активно, почнемо з новорічної пісні для малят. Бо до рідної музики варто привчати з дитинства, і не варто залишати це на відкуп мультикам. Відому мелодію Jingle Bells українські музиканти не лише заграли на бандурі, а й заспівали українською! 

 

KOZAK SYSTEM – Різдво і Маланка

Новинка від українського гурту акурат під свята. Під неї хочеться кружляти з коханими, і байдуже: у темряві, під мерехтіння новорічних гірлянд або у блідому світлі лед-ліхтарика. Головне – бути поруч. 

У композиції ти почуєш і мотиви всесвітньовідомого “Щедрика”. Пісня драйвова, позитивна. Слухаєш і налаштовуєшся, що попри всі складнощі – час перемоги настане. 

 

Антитіла – Новорічна

“Загадай мир” – заспівали Антитіла ще у 2016, а як актуально звучать в очікуванні 2023. Світла, позитивна композиція, під яку хочеться танцювати й підспівувати. Для всієї родини стане гарним приводом покружляти у хороводі та зайвий раз обійнятися. 

Цікаво по темі: Стильний святковий макіяж: три ідеї та кроки реалізації

NK | НАСТЯ КАМЕНСЬКИХ — Мама-зима

Новорічна романтична пісня про те, що попри всі виклики зими, що почалася в лютому, ми збережемо віру у кохання та святкові дива. Сучасний танцювальний трек стане чудовим поповненням твого плейлиста!

 

Дім Культури NAZVA – Сіґеле-міґеле

Сучасне переосмислення торкається і колядок. Вони можуть звучати не лише розпівно-народно, а й дуже танцювально. Тож якщо ти ще не чула цей трек в Tik-Tok, скоріше вмикай! Матимеш змогу першою розповісти про нього подружкам. 

 

OT VINTA – Це Різдво

Танцювальна, драйвова пісня для всієї родини. А от кліп, який знято ще у 2012 році, здивував, коли в перше подивилась. Бо, на хвилиночку, починається він… кадрами бомбосховища! 

Цікаво по темі: 9 речей, які потрібно додати до свого гардеробу у 2023 році

Танцювальний плейлист з треків українських виконавців

Святковий плейлист – це не лише різдвяні пісні та зимові композиції. Романтичні зізнання у коханні, драйвові мелодії для танців, запальні мотиви також не будуть зайвими. Але якщо колись для новорічного корпоративу ми не особливо замислювались, які треки додаємо у плейлист, то цього року варто влаштувати жорсткий фейс-контроль. Тож вибирати будемо хіти та новинки від українських виконавців!

 

QUEST PISTOLS – Ти Неймовірна

Понад десять років тому ти танцювала під цей трек на шкільній дискотеці, і от знову він заполоняє твій ефір. Але нарешті – українською! Як зазначають виконавці, сучасна версія хіта – це присвята не лише окремій жінці, а найнеймовірнішій з усіх – Україні!

Цікаво по темі: Тест “Яка ти сучасна українська пісня?”

VERKA SERDUCHKA – Dancing Russia Goodbye 

На концерті до Дня Незалежності нарешті остаточно поставлено крапку у питанні: було чи почулося. Тепер остаточно: Russia Goodbye! 

 

KOLABA – Ой, мамо, люблю Гриця 

Tik-Tok не втомлюється підкидати тобі цю пісню у рекомендаціях, а ноги мимоволі відбивають ритм. Тож не опирайся – йди дай собі волю, бо не всидіти на місці під цей сучасний танцювальний український трек!

 

Kalush Orchestra & KOZAK SIROMAHA – Нумо Козаки


Переможці цьогорічного Євробачення оголосили музичну мобілізацію! І під такий трек дійсно важко просто рівненько сидіти на стільці. Хочеться відпустити емоції на волю та дозволити їм закружляти себе у нестримному козачому танці!

Цікаво по темі: Переможна пісня “Євробачення 2022”: “Stefania” у виконанні інших артистів

VLADIMIR DANTES – NOT A REFUGEE

Спочатку ти драйвово танцюватимеш під цю пісню з подругою. Потім обійметесь і під неї ж щиро, з душею поплачете. Бо хочеться нарешті повернутися додому, в улюблену квартиру, рідну й свою. А потім зберетесь, й знову продовжите святкувати. І загадувати найголовніше бажання. 

 

WELLBOY – Додому

Ще один сучасний трек про те, як хочеться повернутися додому й зібратися разом з родиною. Звучить легко, танцювально, й дуже душевно!

 

KALUSH x SKOFKA – Батьківщина

Завершу добірку романтичною піснею, що зараз є номером 1 у трендах YouTube. В ній дуже багато про любов до тієї, яку ладен боронити до останнього подиху. 

Звісно, цей новорічний плейлист не є вичерпним. Впевнена, що у кожної з вас є кілька власних фаворитів, яких обов’язково хочеться послухати у святкову ніч. Тож пропоную поділитися ними у коментарях, щоб надихнути й інших читачок EVA Blog! 

 

Читайте також:

Останні

10 каменів, які притягують кохання

Натуральні камені — це не лише красивий елемент прикрас у твоєму модному образі. Їх вважають… Докладніше

Травень 14, 2024

12 топових фільмів і серіалів від Netflix

Netflix — один із провідних постачальників гідного контенту в усьому світі. Щорічно під його егідою… Докладніше

Травень 14, 2024

28 ідей модних образів в стилі office core

Офісний стиль, як і офісні співробітники, покинув стіни кабінетів. Попри те, що віддалена робота дозволяє… Докладніше

Травень 13, 2024

Все про хімічні SPF-фільтри нового покоління

Вибір санскріну – та ще задачка. Хочеться, щоб він не залишав після себе на обличчі… Докладніше

Травень 13, 2024

Добірка рецептів для пікніка

Ароматний дим просочує повітря, поки на розпеченому вугіллі повільно прожарюються соковиті шматочки м'яса, мариновані в… Докладніше

Травень 13, 2024

Як вибрати підгузки та пелюшки для новонароджених

Чи може дитина обійтися без підгузків? Безумовно! Чи може мама впоратися з усіма додатковими завданнями,… Докладніше

Травень 10, 2024