Дім

До затишку +100: 12 ідей для прикрашання інтер’єру гірляндами

Коли дні стають холоднішими та коротшими, нас часто накриває смутком і бажанням загорнутися в ковдру, обкластися смаколиками, увімкнути улюблений серіал і провести так весь час до весни. Але, як казав професор Дамблдор, «Щастя можна знайти навіть у темні часи, якщо не забувати звертатися до світла». Тож у цій статті ми чаклуватимемо поза Гоґвортсом і шукатимемо ліки проти нудьги в оздобленні оселі гірляндами. З ними зима точно буде затишнішою.

Час читання: 3 хвилини та какао із зефіром 🧋

статья доступна на русском языке

Сьогодні гірлянди — це не тільки головний «вмикач» новорічного настрою, а й стильний елемент декору. Звертала увагу, який гарний вигляд вони мають у вітринах магазинів і в торгових центрах? А в ресторанах? Туди так і хочеться зайти навіть у теплу пору року! Професійні декоратори знають, як створити атмосферу комфорту і залучити клієнтів😉. Чому б нам у них не повчитися і не надати нашому інтер’єру такого ж затишку і теплоти? Пропонуємо взяти на озброєння кілька оригінальних ідей. До речі, вони будуть актуальні й для новорічного прикрашання будинку.

Цікаво на тему: Декор: деталі, які створюють затишок

Класика жанру — гірлянди на стіні

Стіна — одне з найпопулярніших місць, куди вішають інтер’єрні гірлянди. Як мінімум тому, що вона дає досить велику площу, на якій є де розгулятися фантазії.

По стіні можна пустити тонку гірлянду під стелею, охоплюючи периметр всієї кімнати. Таке рішення, до речі, цілком собі можна використовувати як альтернативне джерело світла. Виглядає дуже романтично і затишно. А можна укласти гірлянду зигзагами, фіксуючи на маленькі кріплення на двосторонньому скотчі. Досить популярна ідея декорування — за допомогою маленьких прищіпок начепити на неї поляроїдні фотографії. Дуже інстраграмний варіант.

@trend_stuffz

Класно виглядають на стінах гірлянди-штори. Вони можуть бути короткими або від стелі до підлоги, на всю ширину кімнати або на її частину, класичними або фігурними у вигляді зірочок або бурульок. Варіантів маса. Але будь-який із них класно прокачає вигляд будь-якої кімнати — від вітальні та спальні до лаунж-зони на балконі.

@pollymaypriceathome

Прикрашаємо вогнями вікна та дверні прорізи

Нитка по периметру вікна або «штора», що світиться, мають дуже крутий вигляд. І водночас тішать око не тільки тих, хто перебуває в кімнаті, а й перехожих на вулиці. Ти напевно звертаєш увагу на вогники у вікнах багатоповерхівок, коли гуляєш. Це так підіймає настрій! Тож у себе можна зробити точно так само.

@thecagedmuse

Пам’ятаєш, як наші бабусі та мами прикрашали дверні прорізи шурхотливими гірляндами з дерев’яних намистин? Сьогодні цей варіант декору можна обіграти спадаючими вогниками. А можна просто оповити одвірок тонкою дротяною гірляндою. Теж буде ефектно.

@luxuryroomdecor

Цікаво на тему: Декор спальні: підбираємо аксесуари для створення затишку

Робимо трендове дзеркало з підсвічуванням

Мрієш про стильне дзеркало з лампочками? Його можна зробити своїми руками! І для цього не потрібно нічого пиляти, свердлити та фарбувати. Досить пустити по периметру твого дзеркала гірлянду — і вуаля! Можна взяти тонку нитку з лампочками та оповити раму для краси, або ж узяти більші вогники (можна навіть у вигляді лампочок Едісона) і отримати функціональне макіяжне або гардеробне дзеркало.

@earthychildren

Настільний декор своїми руками

Популярні сьогодні гірлянди і як підсвічування для декору і композицій. У всякому разі, це набагато безпечніше, ніж живе полум’я свічки. Тонкі ниточки на батарейках мають чудовий вигляд у красивих пляшках з кольорового скла, у вазах зі штучними квітами або під прозорим ковпаком. А ще вони мають крутий вигляд у трендових свічниках-ліхтарях замість свічок.

@shoparcade.lk

Таким невеликим і при цьому мобільним декоративним елементом можна прикрасити полицю, робочий або обідній стіл, приліжкову тумбу, трюмо або підвіконня. Він скрізь доречний і всюди викликатиме в тебе посмішку.

Що ще можна прикрасити гірляндою?

Доповни лампочками, що світяться, книжкову або квіткову полицю. Гірлянда стане симпатичним акцентом, який привертатиме увагу до твоєї колекції фоліантів або рослин у горщиках.

@ourhome_63

Шалено стильна та затишна ідея декору — прикрашання гірляндою балдахіна над ліжком. І якщо у тебе його ще немає, тобі напевно захочеться його зробити.

@eventsbyfairydust

«Підсвічувати» добре не тільки великі елементи в інтер’єрі, а й компактні. Наприклад, картину або настінне панно.

@flavie_peartree

Цікаво на тему: 20 ідей декору для дому своїми руками

Використовуєш moodboard над робочим столом? Прикрась і його невеликими лампочками! З ними твій mood завжди буде на висоті. А ще гірлянди дуже мило виглядають як прикраса обіднього столу. Вони ж зможуть замінити свічки для романтичної вечері з твоєю другою половинкою.

@newerafashionsfiji

Ідеї декору, якщо ти живеш у будинку

Приватний будинок дає більше можливостей для цікавого прикрашання гірляндами. Наприклад, якщо у тебе є сходи — це чудовий варіант для світного декору.

@twyxhouse

А як щодо екстер’єру? Зовсім не обов’язково прикрашати свій дім, як це заведено в Америці на Різдво — зі світними фігурками Санти, оленями та мільйоном лампочок. А невелика гірлянда по периметру вхідних дверей або по парапету додасть твоєму житлу казковості.

Вогники матимуть чудовий вигляд і на деревах. При чому необов’язково на ялинці або сосні. Невелика яблуня або вишня, яка стоїть у саду і вже скинула листя, у світлі маленьких лампочок буде заряджати тебе гарним настроєм щовечора.

@szilvibori

Важливо: Якщо ти зважилася на декорування гірляндами поза приміщенням, обирай ті, які можна застосувати для вулиці. Кімнатні моделі не розраховані на вплив дощу, снігу та низьких температур, тому просто вийдуть з ладу. Шукай ті, які мають захист від вологи та використовуються для зовнішнього прикрашання.

Як бачиш, місце гірлянди не тільки на новорічній ялинці. Сьогодні це, мабуть, найпростіший і найшвидший спосіб проапгрейдити своє житло і зробити його ще більш приємним і затишним. Бери наші рекомендації на замітку і створюй інтер’єр своєї мрії!

Читай також:

Останні

28 ідей модних образів в стилі office core

Офісний стиль, як і офісні співробітники, покинув стіни кабінетів. Попри те, що віддалена робота дозволяє… Докладніше

Травень 13, 2024

Все про хімічні SPF-фільтри нового покоління

Вибір санскріну – та ще задачка. Хочеться, щоб він не залишав після себе на обличчі… Докладніше

Травень 13, 2024

Добірка рецептів для пікніка

Ароматний дим просочує повітря, поки на розпеченому вугіллі повільно прожарюються соковиті шматочки м'яса, мариновані в… Докладніше

Травень 13, 2024

Як вибрати підгузки та пелюшки для новонароджених

Чи може дитина обійтися без підгузків? Безумовно! Чи може мама впоратися з усіма додатковими завданнями,… Докладніше

Травень 10, 2024

Навіщо потрібен сольовий спрей для волосся та як його використовувати?

Сольовий спрей — класний текстурувальний засіб для укладання волосся в домашніх умовах, особливо влітку. Він… Докладніше

Травень 10, 2024

9 найочікуваніших ігор 2024 року

У моєму розумінні, найочікуваніші ігри – це ті, які роками не дають гравцям спати спокійно,… Докладніше

Травень 10, 2024