До затишку +100: 12 ідей для прикрашання інтер’єру гірляндами

Коли дні стають холоднішими та коротшими, нас часто накриває смутком і бажанням загорнутися в ковдру, обкластися смаколиками, увімкнути улюблений серіал і провести так весь час до весни. Але, як казав професор Дамблдор, «Щастя можна знайти навіть у темні часи, якщо не забувати звертатися до світла». Тож у цій статті ми чаклуватимемо поза Гоґвортсом і шукатимемо ліки проти нудьги в оздобленні оселі гірляндами. З ними зима точно буде затишнішою.

Час читання: 3 хвилини та какао із зефіром 🧋

статья доступна на русском языке

12 ідей для прикрашання інтер’єру гірляндами

Сьогодні гірлянди — це не тільки головний «вмикач» новорічного настрою, а й стильний елемент декору. Звертала увагу, який гарний вигляд вони мають у вітринах магазинів і в торгових центрах? А в ресторанах? Туди так і хочеться зайти навіть у теплу пору року! Професійні декоратори знають, як створити атмосферу комфорту і залучити клієнтів😉. Чому б нам у них не повчитися і не надати нашому інтер’єру такого ж затишку і теплоти? Пропонуємо взяти на озброєння кілька оригінальних ідей. До речі, вони будуть актуальні й для новорічного прикрашання будинку.

Цікаво на тему: Декор: деталі, які створюють затишок

Класика жанру — гірлянди на стіні

Стіна — одне з найпопулярніших місць, куди вішають інтер’єрні гірлянди. Як мінімум тому, що вона дає досить велику площу, на якій є де розгулятися фантазії.

По стіні можна пустити тонку гірлянду під стелею, охоплюючи периметр всієї кімнати. Таке рішення, до речі, цілком собі можна використовувати як альтернативне джерело світла. Виглядає дуже романтично і затишно. А можна укласти гірлянду зигзагами, фіксуючи на маленькі кріплення на двосторонньому скотчі. Досить популярна ідея декорування — за допомогою маленьких прищіпок начепити на неї поляроїдні фотографії. Дуже інстраграмний варіант.

1-Класика-жанру

@trend_stuffz

Класно виглядають на стінах гірлянди-штори. Вони можуть бути короткими або від стелі до підлоги, на всю ширину кімнати або на її частину, класичними або фігурними у вигляді зірочок або бурульок. Варіантів маса. Але будь-який із них класно прокачає вигляд будь-якої кімнати — від вітальні та спальні до лаунж-зони на балконі.

2-Класика-жанру

@pollymaypriceathome

Прикрашаємо вогнями вікна та дверні прорізи

Нитка по периметру вікна або «штора», що світиться, мають дуже крутий вигляд. І водночас тішать око не тільки тих, хто перебуває в кімнаті, а й перехожих на вулиці. Ти напевно звертаєш увагу на вогники у вікнах багатоповерхівок, коли гуляєш. Це так підіймає настрій! Тож у себе можна зробити точно так само.

3-Прикрашаємо-вогнями-вікна

@thecagedmuse

Пам’ятаєш, як наші бабусі та мами прикрашали дверні прорізи шурхотливими гірляндами з дерев’яних намистин? Сьогодні цей варіант декору можна обіграти спадаючими вогниками. А можна просто оповити одвірок тонкою дротяною гірляндою. Теж буде ефектно.

4-Прикрашаємо-вогнями-вікна

@luxuryroomdecor

Цікаво на тему: Декор спальні: підбираємо аксесуари для створення затишку

Робимо трендове дзеркало з підсвічуванням

Мрієш про стильне дзеркало з лампочками? Його можна зробити своїми руками! І для цього не потрібно нічого пиляти, свердлити та фарбувати. Досить пустити по периметру твого дзеркала гірлянду — і вуаля! Можна взяти тонку нитку з лампочками та оповити раму для краси, або ж узяти більші вогники (можна навіть у вигляді лампочок Едісона) і отримати функціональне макіяжне або гардеробне дзеркало.

5-Робимо-трендове-дзеркало

@earthychildren

Настільний декор своїми руками

Популярні сьогодні гірлянди і як підсвічування для декору і композицій. У всякому разі, це набагато безпечніше, ніж живе полум’я свічки. Тонкі ниточки на батарейках мають чудовий вигляд у красивих пляшках з кольорового скла, у вазах зі штучними квітами або під прозорим ковпаком. А ще вони мають крутий вигляд у трендових свічниках-ліхтарях замість свічок.

6-Настільний-декор-своїми

@shoparcade.lk

Таким невеликим і при цьому мобільним декоративним елементом можна прикрасити полицю, робочий або обідній стіл, приліжкову тумбу, трюмо або підвіконня. Він скрізь доречний і всюди викликатиме в тебе посмішку.

Шукай EVA Blog в Instagram

Що ще можна прикрасити гірляндою?

Доповни лампочками, що світяться, книжкову або квіткову полицю. Гірлянда стане симпатичним акцентом, який привертатиме увагу до твоєї колекції фоліантів або рослин у горщиках.

7-Що-ще-можна-прикрасити-гірляндою

@ourhome_63

Шалено стильна та затишна ідея декору — прикрашання гірляндою балдахіна над ліжком. І якщо у тебе його ще немає, тобі напевно захочеться його зробити.

8-Що-ще-можна-прикрасити-гірляндою

@eventsbyfairydust

«Підсвічувати» добре не тільки великі елементи в інтер’єрі, а й компактні. Наприклад, картину або настінне панно.

9-Що-ще-можна-прикрасити-гірляндою

@flavie_peartree

Цікаво на тему: 20 ідей декору для дому своїми руками

Використовуєш moodboard над робочим столом? Прикрась і його невеликими лампочками! З ними твій mood завжди буде на висоті. А ще гірлянди дуже мило виглядають як прикраса обіднього столу. Вони ж зможуть замінити свічки для романтичної вечері з твоєю другою половинкою.

10-Що-ще-можна-прикрасити-гірляндою

@newerafashionsfiji

Ідеї декору, якщо ти живеш у будинку

Приватний будинок дає більше можливостей для цікавого прикрашання гірляндами. Наприклад, якщо у тебе є сходи — це чудовий варіант для світного декору.

11-Ідеї-декору

@twyxhouse

А як щодо екстер’єру? Зовсім не обов’язково прикрашати свій дім, як це заведено в Америці на Різдво — зі світними фігурками Санти, оленями та мільйоном лампочок. А невелика гірлянда по периметру вхідних дверей або по парапету додасть твоєму житлу казковості.

Вогники матимуть чудовий вигляд і на деревах. При чому необов’язково на ялинці або сосні. Невелика яблуня або вишня, яка стоїть у саду і вже скинула листя, у світлі маленьких лампочок буде заряджати тебе гарним настроєм щовечора.

12-Ідеї-декору

@szilvibori

Важливо: Якщо ти зважилася на декорування гірляндами поза приміщенням, обирай ті, які можна застосувати для вулиці. Кімнатні моделі не розраховані на вплив дощу, снігу та низьких температур, тому просто вийдуть з ладу. Шукай ті, які мають захист від вологи та використовуються для зовнішнього прикрашання.

Як бачиш, місце гірлянди не тільки на новорічній ялинці. Сьогодні це, мабуть, найпростіший і найшвидший спосіб проапгрейдити своє житло і зробити його ще більш приємним і затишним. Бери наші рекомендації на замітку і створюй інтер’єр своєї мрії!

Читай також:

7 Листопада / 2023 Дім

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

VISUAL by EVA