Healthy shots: рецепти весняних міні-коктейлів для імунітету

Ну ось ми майже пережили цю зиму. Ще трохи (ми дуже сподіваємося що трохи, набридла сірість погоди, ми ж не туманний альбіон), і можна буде пуховики та чоботи сховати в шафу, дістати легкі куртки чи тренчі та вирушити зі склянкою кави на прогулянку. А ось хворобливим станам, як то кажуть, “охорона, скасування”. Щоб підтримати імунітет, підготували ідеї класних та корисних напоїв з овочів та фруктів. Вони підзарядять вас, і допоможуть дочекатися справжнього теплого весняного сонечка.

Універсальний рецепт цитрусово-овочевого шота

Це напої всіх кольорів веселки з високою концентрацією корисних речовин, які можна чергувати в різні дні. З овочів можна використовувати будь-які — моркву, буряк, пекінську капусту, будь-яку зелень. А щоб надати напою більш виражений смак, додамо трохи кислинки за допомогою цитрусових.

Варіант № 1 — буряковий з лимоном

  • 1 буряк (якщо є можливість, можна з листям);
  • 1 лимон;
  • 1 яблуко.

Варіант № 2 — морквяний з куркумою

  • 3 солодкі моркви;
  • 1 лимон;
  • шматочок кореня імбиру розміром 1 см;
  • ½ ч. л. куркуми.

Варіант № 3 — пекінська капуста з лаймом

  • 200 г капусти (можна замінити на шпинат);
  • 1 лайм;
  • 1 ківі;
  • гілочки петрушки або м’яти;
  • 2 палички селери.

Варіант № 4 — імбирний з лимоном

  • шматочок кореня імбиру розміром 4 см;
  • 1 лимон;
  • кайєннський перець за смаком;
  • кілька столових ложок води.

Для приготування вітамінних шотів імбир можна не чистити, оскільки багато корисних речовин у ньому знаходяться безпосередньо в шкірці або біля неї. Так само, як і біла частина шкірки цитрусових — хоч вона й гірчить, але водночас містить багато корисностей.

Всі 4 напої готуються за такою інструкцією:

  1. Фрукти очистити, з яблук видалити серцевину.
  2. Перемішати всі компоненти до однорідності в блендері.
  3. За необхідності додати пару столових ложок води.
  4. Процідити через сито.

Цікаво на тему: Вихідний для організму: що варто знати про розвантажувальний день

Фруктово-ягідні вітамінні коктейлі

А ці напої не тільки допомагають зміцнити імунітет і тонізувати організм, що особливо актуально після зими, але й радують приємним смаком.

Морквяний фреш з чорницею

  • 1 велика солодка морква;
  • склянка замороженої чорниці;
  • 100 мл води.

Покрокове приготування:

  1. Моркву очистити, нарізати шматочками, подрібнити в блендері.
  2. Додати чорницю, воду й ще раз пропустити через блендер.
  3. Процідити через сито.

Доповнити морквяно-чорничний смак можна корицею та половиною чайної ложки меду.

Полунично-грейпфрутовий коктейль з м’ятою

  • 250 г полуниці (можна взяти заморожену);
  • 1 великий грейпфрут;
  • невеликий шматочок кореня імбиру;
  • кілька листочків свіжої м’яти;
  • 200 мл води.

Як готувати:

  1. Грейпфрут очистити, полуницю помити. Нарізати все шматочками.
  2. Додати решту інгредієнтів і змішати в блендері.

За бажанням у напій можна додати трохи натуральної ванілі.

Огірково-лаймовий коктейль

  • 2 огірки;
  • 1 лайм;
  • кілька листочків петрушки;
  • 100 мл води.

Приготування:

  1. Огірок порізати шматочками, з лайму вичавити сік.
  2. Додати листя петрушки й подрібнити все в блендері.
  3. Додати воду та ще раз перемішати блендером.

Напій з 4 цитрусових

  • 3 апельсина;
  • 2 лайма;
  • 3 мандарина;
  • 1 лимон;
  • 1 велике яблуко;
  • 1 столова ложка меду.

Як приготувати:

  1. Усі фрукти пропустити через соковижималку.
  2. Додати мед, перемішати. І можна насолоджуватися!

Фруктово-мигдальний напій

  • 2 яблука;
  • 3 ківі;
  • 2 стиглих манго;
  • 4 мигдальні горішки;
  • 1 ст. л. насіння соняшнику.

Переходимо до приготування:

  1. Фрукти очистити від кісточок і шкірки.
  2. Помістити до чаші блендеру разом з насінням і мигдалем. Ретельно перемішати.

Коктейль з калини та майорану

  • 2 склянки замороженої калини;
  • 5 ст. л. сушеного майорану;
  • 1 ст. л. меду.

Як готувати:

  1. Залити гарячою водою майоран і настоювати 20 хв.
  2. Калину помістити в каструлю та трохи почавити виделкою. Залити окропом і настоювати 10 хв.
  3. Процідити та змішати отримані суміші. Додати мед і можна насолоджуватися.

Читайте також: Як підвищити рівень гемоглобіну за допомогою харчування

Улюблений чай з журавлиною й горіхами

  • 200 г замороженої журавлини;
  • 1 яблуко;
  • ⅓ склянки волоських горіхів;
  • мед за смаком;
  • 200 мл води;
  • чашка улюбленого чаю.

Готуємо покроково:

  1. Горіхи подрібнити в блендері.
  2. Яблука порізати шматочками. Журавлину змішати з медом.
  3. Усе покласти в каструлю, залити окропом і довести до кипіння.
  4. Щойно закипить — вимкнути вогонь, настояти 20 хв. і перелити в скляну пляшечку.

Напій потрібно зберігати в холодильнику й додавати до улюбленого чаю вранці та/або ввечері.

Весна — прекрасна пора, що надихає на нові звершення, але для цього потрібні бадьорість і сили. Порадуйте свого внутрішнього ЗСЖніка корисними коктейлями — вони допоможуть поповнити вітамінні запаси й зарядять енергією.

17 Лютого / 2022 Здоров'я

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті