Мода

Капсульний гардероб для дівчат з фігурою plus size

Одягнути перші дві речі, які витягнеш з шафи, та бути впевненою, що ідеально виглядатимеш. Хіба не мрія? Жодних тобі годин перед дзеркалом у пошуку поєднання, в якому і фігура виграшно підкреслена, і зручно, і вигладжувати не треба. Як же досягти такої магії, особливо якщо ти далека від рекламних 90-60-90? Класним рішенням стане капсульний гардероб на кожен день. У цій статті поділюсь ідеями його формування для жінок з фігурою plus size. Тож сміливо натискай лайк та дізнавайся основні фішки!

Особливості формування базового гардероба для жінок plus size

Базовий гардероб зручно сформувати з кількох капсул за основними призначеннями: на кожен день, в офіс, для спорту, для свят. Чим більше часу ти проводиш за певним видом занять, тим доцільніше продумати під нього набір одягу, який класно між собою метчиться. Якщо якась сфера має особливий пріоритет, ти можеш підібрати для неї кілька капсул в різній стилістичній або кольоровій гамі.

EVA Blog вже розповідав про принципи формування капсульного гардероба, сьогодні ж, як вже зазначила, розкажу про особливості саме для плюс сайз. Адже попри те, що дівчат з такою фігурою ти легко зустрінеш на вулиці, більшість модного контенту у соцмережах та на сайтах магазинів одягу не показує, як певні речі сидітимуть з врахуванням об’ємів та вигинів. На щастя, поступово це змінюється!

@taralynn

Перед початком формування капсул для базового гардероба варто врахувати:

  • сезон;
  • стиль життя;
  • свій архетип та типаж за Кіббі;
  • пріоритетні для тебе кольори (подобаються та пасують зовнішності);
  • тип фігури.

Зупинюсь на останньому моменті. Дівчата plus size часто прагнуть візуально скорегувати фігуру та виглядати стрункіше. Але прийоми для цього будуть різними:

  • для яблучка (кола) — прямий крій, візуальні вертикалі та акцент на литки (особливо якщо талія надто завищена через животик);
  • для прямокутника — візуальна імітація талії, розрізи для демонстрації ніг та акценти на ключицях;
  • для пісочного годинника — збереження пропорційності верху й низу, підкреслена талія;
  • для трикутника (груші) — спущена, розширена лінія плечей, об’єм на рукава, акцент на декольте;
  • для перевернутого трикутника — акцент на стрункі ноги, асиметричний крій та діагоналі у верхній частині.

Детальніше про те, як вдало обіграти особливості своєї фігури читай у статті за посиланням.

@nicolacoughlan

@sheisdash

Цікаво на тему: Капсульний гардероб для літніх поїздок та подорожей

Але головний секрет успіху, як на мене, в тому, щоб припинити прагнути стати кимось іншим та прийняти й дослідити особливості власного тіла. Так, ти не вписуєшся в параметри 90-60-90, але тобі це і не треба. Твоя фішка в іншому, і не соромся це використовувати:

  1. Дівчата plus size часто мають кругле обличчя з миловидними рисами, завдяки чому виглядають молодшими.
  2. У них нерідко красиві пишні груди.
  3. Мають акцентну попу.
  4. У деяких типів фігури попри об’ємний верх є стрункі ноги.

Подивись на Ешлі Грем, Ніколу Кохлан, Барбі Феррейра та інших красунь плюс сайз, які замість того, щоб усіма силами намагатися скорегувати фігуру, сміливо підкреслюють об’єми та носять міні. Жодного затискання, балахонів “для повних жінок” та скутих плечей. Індивідуальний стиль набагато цікавіший, ніж копіювання чужих прагнень до худоби.

@ashleygraham

@ashleygraham

@nicolacoughlan

Цікаво на тему: Як відповідати на недоречні запитання, щоб їх більше не задавали

Стилізація та вибір речей для жінок плюс сайз

Перед тим, як перейти до вибору речей для капсульного гардероба plus size на кожен день, розкажу про тонкощі посадки та стилізації, на які варто звернути увагу у процесі.

Формуй акценти:

  1. Відкривай тонкі місця: зап’ястя, щиколотки, ключиці.
  2. Якщо прагнеш зробити силует візуально легшим, речі мають закінчуватись нижче найширшої частини литки, стегна, живота. Адже одяг, що закінчується на зоні, яку прагнеш скоригувати, привертатиме до неї зайву увагу.
  3. Образ плюс сайз виглядатиме гармонійніше, якщо лінії крою одягу повторюють характер ліній обличчя.
  4. Вертикалі видовжують силует. Створити їх допомагають принти (наприклад смужки), багатошаровість, монохромні кольори в образі.
  5. Посадка верхів та низів у капсульному гардеробі мають гармонійно поєднуватись. Наприклад, якщо футболка підходить лише під один з низів, її не варто робити частиною капсули.
  6. Пам’ятай про співвідношення розмірів. Деталі твоїх образів мають співвідноситись з пропорціями тіла та рис обличчя, надто дрібні додадуть природним даним грубого вигляду. Тому, наприклад, варто використовувати масивні аксесуари та відмовитись від мікросумок.
  7. Уникай принтів та крою, що перетворюють образ на пляму без форми. Так, одяг не має здавлювати та перетягувати як сардельку, але й у наметі ходити не треба. Просто уникай стереотипного для повних жінок тонкого трикотажу, що не тримає форму. Краще вибери речі з цупких тканин, або тих, що красиво струменять.
  8. Колір як акцент можна додавати в образ з допомогою аксесуарної групи, сумок, взуття.

@nicolacoughlan

Цікаво на тему: Як підібрати ідеальні жіночі сонцезахисні окуляри за формою обличчя

Підкреслити талію тобі допоможуть:

  1. Штани та спідниці з високою посадкою. Важливі крій та колір, ними за бажання можна візуально приховати животик, якщо турбує. Не повинні стирчати перетиснуті в невигідному місці боки.
  2. Корсети та корсетні топи. Можуть бути і як елемент стилізації поверх блузи чи сорочки, і як самостійний верх.
  3. Сукні з акцентною лінією талії, зокрема моделі на запах.
  4. Портупеї. Додають образу нотки брутальності.
  5. Ремені. Найпростіший спосіб додати акцент.

@ashleygraham

І знову повторюсь: не соромся свого тіла, якого б розміру воно не було. Доглядай та бав його!

Цікаво на тему: Мудборд як інструмент формування свого стилю

ТОП речей для капсули plus size на кожен день

Особливість капсул у тому, що всі речі в них гарно поєднуються (будь-який верх легко комбінується з будь-яким низом), і сформовані образи підходять під конкретну сферу життя чи подію. Це правило актуальне для красунь будь-якої статури, не лише для жінок plus size.

Верхів обов’язково має бути більше: 3-4 верхи на один низ! Також використовуй речі другого шару (жакет, джинсову куртку, жилет).

@dolce_emilie

Для формування капсули на кожен день, яка може стати ядром базового гардероба, варто створити перелік місць, де найчастіше буваєш, і підбирати одяг, в якому в ці моменти тобі буде зручно.

А тепер покажу формування капсульного гардероба для жінок плюс сайз на практиці. Цей набір підійде на кожен день незалежно від сезону, адже дам поради, як скоригувати його під погодні умови. Окрім того, на його базі можна також створити капсулу в офіс.

ТОП речей для універсального капсульного гардероба на кожен день:

  • 3 комплекти білизни (чорний, бежевий, боді);
  • 1 костюм (штани та жакет);
  • 6 верхів з коротким рукавом (класична біла футболка вільного крою, одна більш по фігурі та одна з принтом, чорна та біла майка, топ спокійного відтінку);
  • 3 верхи з довгим рукавом (блуза, сорочка, лонгслів);
  • 2 низи (джинси та спідниця);
  • 2 сукні (різного стилю);
  • 2 пари взуття (човники або босоніжки, кеди або кросівки);
  • 1-2 сумки;
  • аксесуари.

З цим набором ти можеш робити безліч експериментів, як прості поєднання верх-низ, так і багатошарові. На останніх зупинюсь детальніше.

В прохолодну погоду футболки, майки та топи можуть відігравати роль першого шару під сорочку або блузу. А короткий топ, особливо якщо він модного корсетного типу, можна одягнути на верх з довгим рукавом та створити таким чином додатковий акцент на талії.

Цікаво на тему: Прості прийоми стилізації одягу, які ти можеш використати прямо зараз

Важливий момент: бажано, щоб кілька речей з капсули були акцентними. Адже помилково вважати, що базовий гардероб — це обов’язково повна мінімалістичність. Ні, вбрання на кожен день — це ті, про які тобі не треба довго думати, щоб знайти цікаві поєднання. Вони можуть бути яскравими, з принтами та цікавою фактурою.

Якими ж можуть бути елементи запропонованої вище капсули? Розкажу детальніше!

Зручна білизна

Найперше, на що варто звернути увагу, це білизна. Адже для жінок з фігурою plus size вона не лише про візуальну красу, а й про здоров’я та комфорт.

@jojacalled

Багатьох дівчат плюс сайз влітку хвилює проблема натирання між стегнами. Шкіра пітніє, треться, дуже легко травмується та довго саднить. Через це доводиться відмовлятися від спідниць, адже побутовий лайфхак з дитячою присипкою не завжди працює. Тому варто доповнити білизняну частину гардероба бандалетками або тонкими безшовними шортиками. Не зайвою буде висока лінія талії. А якщо придбати з ефектом корекції фігури, то ще й візуально трохи покращиш посадку. Головне — підбирати такі моделі, що не видно під одягом.

Не залежно від кольорової гами твоєї капсули на кожен день в ній знайдеться місце бюстику бежевого кольору. Якщо знайдеш під себе модель, що триматиметься без бретелей, буде взагалі ідеально. Зможеш носити під одяг з відкритими плечима.

Ну і не забуваємо про боді. Вони є ще одним лайфхаком, як поєднати зручність та корекцію фігури.

@taralynn

Цікаво на тему: Що таке athflow: особливості нового модного тренду

Костюм

Це може бути як більш класичний брючний костюм на прохолодну погоду, так і легкий літній варіант з льону чи бавовни. Брюки варто вибирати прямі або палаццо, щоб не обтягували та не перетискали біля щиколоток.

@ashleygraham

@hollieplus

@arielleestoria

Жакет має тримати форму. Для жінок плюс сайз краще зупинитись на однобортному, бо завдяки меншій ширині запаху така модель робить стрункішою. Жакет використовуй як другий шар, щоб скоригувати вертикалі. Носити костюм можна як разом, так і комбінувати речі окремо.

@rebelwilson

@ashleygraham

Верхи з коротким рукавом

Цупка біла футболка вільного крою — це must have, який впишеться в безліч луків. Актуальна і на прогулянці, і в офіс.

@ashleygraham

Але якщо часто використовуєш цей вид одягу як нижній шар, можеш також додати у свою капсулу модель по фігурі. Вона буде корисна, щоб збалансувати помітний оверсайз костюма або пари сорочка+брюки.

@jojacalled

На базові майки чорного та білого кольорів можна цікаво нашаровувати більш щільний верх. Вони чудово підходять, щоб зробити акцент на декольте.

Цікаво на тему: 28 ідей модних образів в стилі office core

Верхи з довгим рукавом

Сорочка може бути як класична біла, так і пастельних відтінків, наприклад, ніжно-блакитна. Вона має бути вільного, чоловічого крою, з цупкої тканини, що тримає форму. Можна реально купувати чоловічі: вибір краще, а ціна нижче. Сорочка дозволяє багато експериментів зі стилізацією, адже варто по-різному зав’язати її, і образ набуває нових рис.

@dolce_emilie

@denisemmercedes

Лонгслів або світшот (як альтернатива на холодну пору) актуальні і як самостійні одиниці, і для багатошаровості.

@catieli

Цікаво на тему: 10 речей, які псують твій зовнішній вигляд

Джинси та спідниці

Джинси прямого крою — досить популярний елемент базового гардероба. З фігурою plus size бажано купувати високу або середню посадку. Альтернативою їм для літнього варіанту капсули на кожен день можуть бути джинсова спідниця або палаццо синього відтінку.

@denisemmercedes

@ashleygraham

Найпопулярніший варіант спідниці для жінок плюс сайз — це подовжена модель, що закінчується трохи вище вузької частини щиколоток. Посадку краще вибирати середню або високу, так візуально ноги виглядатимуть довшими. Розріз спереду чи збоку додатково їх підкреслить.

@dolce_emilie

@denisemmercedes

Але мініспідниці також цілком можуть бути в гардеробі plus size, якщо почуваєшся в них досить впевнено.

@catieli

Цікаво на тему: 8 причин, чому твій гардероб виглядає нудно

Сукні

Сукні можуть бути як самостійним елементом образу, так і частиною багатошаровості. Щоб створити такий ефект, одягни під неї футболку, або ж навпаки, закрий верх цього предмету одягу сорочкою чи жакетом.

@denisemmercedes

Для фігур plus size більшість стилістів рекомендують сукні на запах. Вони гарно коригують зону живота, підкреслюють талію, промальовують красиве декольте.

Але знайдеться місце і для сукні-сорочки, білизняного стилю та моделі з квадратним вирізом від плеча до плеча.

@ashleygraham

@noelledowning

@hollieplus

Сукні можуть візуально витягнути силует. Фігурі плюс сайз підійде принт середнього розміру або не надто контрастний до тканини, без дуже великих малюнків, клітин та широких смужок. Стилісти часто рекомендують напівприлягання, але може розглянути й модель, що обтягує. Головне, щоб не перетискала та не перетворювала тебе на гусінь.

@ashleygraham

Цікаво на тему: 9 порад, як одягатися стильно і недорого

Взуття

Досить універсальними є бежеві човники та кеди або модні ретро-кросівки. Взуття з подовженим миском візуально видовжує силует. Але якщо багато ходиш, то краще не мучитись у незручній моделі. Взагалі, жінкам плюс сайз не варто носити занадто мале взуття (та й нікому не варто). Навіть якщо забути про шкоду для здоров’я, воно виглядає непропорційним, обрубує силует.

Відкритий мисок формує більш розслаблений образ, закритий — більш зібраний. Окрім того, взуття не має закінчуватись на найширшій частині литки. Модель має бути або нижче, або вище.

@arielleestoria

Сумки

Для капсульного гардероба plus size сумки мають бути або великі, або середного розміру. Адже мозок сканує все у порівнянні. На фоні надто дрібної сумки ти виглядатимеш більшою.

Цікаво на тему: Мюлі: як вписати трендові моделі у свій гардероб

Капсульний гардероб — це зручний спосіб витрачати менше часу на вибір вбрання. Але уважні читачки помітили, що у статті не вистачає порад щодо вибору аксесуарів. А вони є не менш важливою частиною образу, ніж ідеальне поєднання верхів та низів. Тож пропоную перейти за посиланнями у блоці “Читайте також”, щоб дізнатись важливі особливості вибору аксесуарів для довершення капсули plus size на кожен день!

 Читайте також:

Останні

Вікно Овертона: як змінювати своє сприйняття норми

Звертала увагу, як ідеї та теми, що колись здавались дивними та неприйнятними, з часом починали… Докладніше

Червень 28, 2024

Вечір китайської кухні: апельсинова курка, баоцзи та кокосовий пудинг

Я хотіла тобі розповісти, як приготувати качку по-пекінськи, але, на жаль, автентичний рецепт повторити в… Докладніше

Червень 28, 2024

Наймодніші жіночі купальники 2024

Літо в самому розпалі, а ти ще не встигла оновити свій купальник? Це нікуди не… Докладніше

Червень 28, 2024

Не тільки Lost Cherry: 10 незаяложених парфумів з нотами ягід

Які парфуми спадають на думку першими, якщо мова заходить про ягідні аромати? Багато хто напевно… Докладніше

Червень 28, 2024

Без чого не уявляють догляд за волоссям автори EVA Blog

Як і якими засобами доглядають за волоссям автори EVA Blog? У цій добірці ми зібрали… Докладніше

Червень 27, 2024

Апсайклінг-декор: перетворюємо мотлох на прикрасу будинку

Створювати з непотрібних старих речей корисні штучки або декор для дому — справжній тренд, який… Докладніше

Червень 26, 2024