Краса

Що в косметичці авторів EVA Blog?

Поговоримо про мейкап і декоративні засоби? У цій статті автори EVA Blog готові розкрити свою душу косметичку і розповісти про свої найулюбленіші продукти для макіяжу — від тональних засобів до тушей і косметики для брів.

Цікаво на тему: Без чого не уявляють догляд за обличчям автори EVA Blog

Для прихильниць мінімалізму

Завжди в курсі останніх подій у світі літератури, порадить серіал, від якого нереально відірватися, і зробить фото на будь-яку «мильницю», гідне International Photography Awards.

Я не експериментую з декоративною косметикою і не пробую що-небудь новеньке, віддаючи перевагу давно перевіреним брендам. Серед них улюблені Lumene і Caudalie, які ідеально підходять для вибагливої, схильної до алергії шкіри. У мене чутливі повіки, які опухають від контакту зі стійкою тушшю. Тому я користуюся Lumene Blueberry Sensitive Mascara, створеною спеціально для власниць чутливої шкіри та тих, хто носить контактні лінзи. Туш легко наноситься за допомогою тонкої силіконової щіточки, прекрасно подовжує мої вії, не скочується і не обсипається протягом дня. Її особливість у тому, що вона змивається теплою водою і мені не потрібні додаткові засоби, які подразнюють мої очі.

Чудову компанію моїй рятівній туші складає тональна основа Lumene Matte Oil-control Foundation SPF 20 з ефектом матування. Засіб анітрохи не стягує шкіру, вдало вирівнює тон і усуває жирний блиск. Крім того, крем допомагає мені маскувати розширені пори, роблячи обличчя гладеньким, немов би порцеляновим. Закриває трійку фаворитів моєї декоративки бальзам Caudalie Cleansing & Toning Lip Conditioner, якому просто немає рівних у зволоженні та живленні сухих губ. До того ж у бальзаму дуже ніжна текстура без відчуття липкості, а губи після нього м’які як шовк. Він класно лягає під помаду, що матує, допомагаючи впоратися з настирливим відчуттям стягнутості. Рекомендую його в будь-який сезон!


Руйнівниця beauty-міфів і не тільки, знає все про останні досягнення в косметології та медицині, докопається до істини, як би далеко вона не була закопана.

Почну з того, що я люблю максимально натуральний макіяж (його часто на мені навіть не помічають), тому в моїй косметичці не так вже й багато засобів. Напевно, я просто дуже ледача і недостатньо володію навичками нанесення красивого мейку. Спроби намалювати стрілки закінчуються друком кардіограми з тахікардією на повіках… і це не жарт. Щоб мати натуральний вигляд, мені достатньо мінімальної кількості косметики. Зараз із задоволенням поділюся з тобою своїми улюбленцями.

Пудра, яка з першого нанесення підкорила моє серце, — La Roche-Posay Toleriane Teint Mineral SPF 25. Я беру у відтінку 11 LIGHT BEIGE. Лягає пудра ідеально, добре перекриває дрібні недоліки та злегка матує. Мені подобається, що вона не забиває пори, не викликає подразнення, не провокує появу висипань. Вистачає її на дуууже довго (принаймні мені). Ще один плюс — наявність SPF. Додатковий захист від сонця ніколи не буде зайвим.

Олівець для брів я використовую від бренду LAMELMake Up Brow Pencil, відтінок 402. Він ідеально профарбовує брови та заповнює прогалини. Наношу олівець зовсім поверхнево, щоб брови не виглядали прямо намальованими.

Цікаво на тему: Секрети селебріті: як домогтися ідеальної шкіри за допомогою макіяжу

Туш — це окрема розмова… Похвалитися пишними й довгими віями я, на жаль, не можу. Але при цьому я і не шукаю туш з ефектом 10D об’єму і мегаподовження. Це не мій варіант. Мені подобається, коли вії злегка подовжені, добре розділені та мають натуральний вигляд. Я перепробувала величезну кількість тушей і найкращою для мене виявилася Ninelle Gracia Natural Style Mascara. Вона повністю відповідає своєму опису: продукт допомагає створювати натуральний щоденний макіяж. Туш одночасно розділяє та інтенсивно подовжує вії.

Мої стосунки з декоративною косметикою мають статус «все складно», але навіть з такими вимогами до макіяжу, як у мене, знайти підхідні продукти цілком реально.

Що обрати для повсякденного мейку?

Експертка з кулінарних експериментів і наукових досліджень, перекладачка складних термінів і процесів на «людську» мову.

Що ви бачите перед собою? Це скарб! Так-так, саме так я хочу описати свою декоративку. Шкода, звичайно, що не можна зробити тур косметичкою… У мене стільки класних засобів, які я б із задоволенням могла порекомендувати. Але цього разу обійдемося трьома моїми фаворитами.

Не знаю, як виробнику вдається робити такі класні туші, але абсолютно всі продукти бренду Patricia Ledo мені підходять ідеально. Зараз у мене туш з колекції Queen Collection і міняти я її найближчим часом не збираюся. Ну, принаймні поки у бренду не вийде що-небудь новеньке. Що мені в ній подобається: добре фарбує вії та подовжує їх. Туш не обсипається і добре тримається протягом дня.

Навряд чи я когось здивую своїм вибором, але серед усіх палеток тіней я обрала LAMEL Eyeshadow Palette Eyeshadow Palette Self Love. Знаю, що її вже всі перепробували, але ось вона мені запала в душу. Відтінки добре пігментовані, відмінно комбінуються один з одним, тримаються просто ВАУ як довго! Моя любов!

Цікаво на тему: 3 божевільні ідеї макіяжу з яскравими підводками

Якщо ти знайдеш більш стійкий олівець для губ, обов’язково повідом мені! Адже я стільки їх перепробувала і зупинилася на цьому красені – Seventeen Supersmooth Waterproof Lipliner. М’який, водостійкий, з досить насиченим кольором — що ще потрібно для щастя? Обов’язково спробуй і ти не пошкодуєш.

Сподіваюся, засоби з моєї косметички надихнуть тебе потестувати що-небудь новеньке.


Любителька доглядових банок і макіяжних лайфхаків, парфумерний маніяк-початківець (поки що), відрізнить у кадрі Раяна Гослінга від Раяна Рейнольдса.

Макіяж і парфумерія — це мої guilty pleasure. І, ймовірно, одна з причин, чому я навряд чи потраплю в списки Forbes. 😆

Мені завжди були цікаві всякі баночки, тюбики, палетки, пензлі та все ось це. А ще — правильне їх використання, оскільки мої навички свого часу були дуже посередніми. Щоб це змінити, спочатку я надихалася блогерами та візажистами в соцмережах, повторювала їхні техніки, дивилася, що і як вони використовують. А потім психанула і пішла на офлайн-курси макіяжу. Хоч кар’єру візажиста я не побудувала і диплом самотньо сумує в шухляді столу, моя пристрасть до декоративки лише зміцнилася. Мабуть, це вже на все життя. 😅

З фаворитами для цієї статті мені було непросто визначитися, щоб не перетворити матеріал на нечитабельне «простирадло» з 20 пунктів. Тому я постаралася виділити най-най. Почну з тону. Перепробувавши багато різних косметичних засобів, моє сердечко підкорив Erborian CC Water. Взагалі в Erborian багато класних тональних продуктів, але цей з центеллою, на мій погляд, один з найкращих. Найтонше і справді непомітне покриття, ідеальне «підстроювання» під відтінок шкіри (у мене у світлому відтінку Fair) і природний фініш. Якщо з першого разу СС-крем щось не перекрив, його можна локально нашарувати. З ним мені не потрібно використовувати консилер або коректор — тон вирівнюється чудово. Обожнюю.

Фіксую тон я розсипчастою пудрою Paese Bamboo Powder. Попри те, що в баночці всього 5 г, вистачає її надовго. У неї найдрібніший помел, вона прекрасно матує, фіксує рідкі текстури та трохи освітлює. Але мене це цілком влаштовує — потрібні штрихи я потім додаю пудрою з відтінком і скульптором. Головне, що її потрібно зовсім небагато і вона відмінно справляється з основними завданнями.

Цікаво на тему: 8 бюджетних тональних засобів, які тебе здивують

У макіяжі очей я рідко малюю стрілки або підводжу кайал, але завжди використовую тіні. У моїй невеликій колекції понад 10 палеток, від Eveline до Anastasia Beverly Hills, але та, до якої рука тягнеться найчастіше – Lancome Hypnose Palette у відтінку Fraicheur Rosee. Це просто ідеальна палітра із середньою, я б сказала, природною пігментацією на кожен день для «холодної» зовнішності. Втім, з її допомогою можна зробити й вечірній макіяж, якщо посилити колір за допомогою праймера. У палетці всі відтінки сатинові, і мені знадобився деякий час, щоб до них пристосуватися. Все-таки я звикла вибудовувати форму матовими текстурами, а потім робити акцент за допомогою шимерів. Але коли я просікла фішку сатинових тіней, моє життя перестало бути колишнім. Вони дають м’який неконтрастний колір, прекрасно переносяться, змішуються, тушуються і нашаровуються. На мейк очей тепер я витрачаю хвилин 5, він має свіжий і натуральний вигляд, але при цьому добре підкреслюється погляд. Ідеально!

І поділюся кількома фаворитами для губ. Я люблю стійкі текстури, оскільки, скажу чесно, мені не хочеться моніторити свій макіяж щогодини та поправляти його. Але при цьому мені важливий баланс між стійкістю і комфортом. Такими властивостями для мене володіють вінілові помади Maybelline SuperStay SuperStay Vinyl Ink Liquid Lipstick і легендарна лінійка Charlotte Tilbury. Перша у мене в кількох відтінках, але улюблений з них 15 Peachy. Цей колір шикарний, відмінний нюд на кожен день. Попри уявний персиковий підтон, він прекрасний і на «теплій», і на «холодній» шкірі. Перевірено на мені та на подружках. 😁 А ще мені подобається, що у нього глянсовий і при цьому не дуже липкий фініш. Коли він сходить (а відбувається це годин через 3-5, залежно від кількості кава-брейків), на губах залишається матова підкладка, яка не сушить і не стягує губи. Це найкращий, на мій погляд, продукт із серії SuperStay від Maybelline!

Другий мій топ – Charlotte Tilbury Lip Kit у відтінку Pillow Talk. На зображеннях у мережі він здається коричневим і досить темним, але насправді це нейтральний пильно-рожевий колір. Олівець трохи темніший і з його допомогою можна поглибити відтінок помади. Але в соло вона має просто шикарний вигляд під будь-який макіяж. А ще у помади ніжна текстура, натурально-матовий фініш і дуже пристойна стійкість. Perfect match!


Фея технічної підтримки EVA Blog, яка залишається за лаштунками, але без неї наш проєкт був би схожий на лінивця з «Зоотрополіса».

У мене такий тип шкіри обличчя, який іноді влаштовує сюрпризи у вигляді висипань. І тому для мене дуже важливо, щоб косметика, якою я користуюся, не була комедогенною і не провокувала запалення. Ось мої засоби, які я можу сміливо порадити.

Перше — це обов’язкове зволоження обличчя перед нанесенням тонального. Я користуюся кремом Biotrade Acne Out Hydro Active, про який я розповідала в попередній статті про доглядову косметику. Це ідеальний засіб, який швидко вбирається і не залишає липкості, ну і, звісно, відмінно зволожує.

Після нанесення крему я чекаю десь 5-10 хв і наношу тональний крем Lumene CC Color Correcting Cream. І він ідеальний. Оскільки це CC-крем, у нього не щільна текстура, на літо те, що треба (і не тільки). Має досить велику палітру кольорів, добре лягає і не створює ефекту маски, забезпечує максимально природний колір обличчя і ніби підлаштовується під його тон. Також для мене це єдиний тональний засіб, який не блищить на шкірі через певний проміжок часу і не пересушує. Ну, і найголовніше — він не провокує висипань, не забиває пори (але слід пам’ятати про двоетапне очищення шкіри від макіяжу).

Рум’яна мені подобаються рідкі — вони добре тушуються і їх приємно наносити. Користуюся Maybelline Cheak Heat. Але потрібно знати, що вони мають легку пігментацію. Якщо хочеться ніжності, то я обираю їх — тримаються протягом дня ідеально.

Цікаво на тему: Латте-макіяж: у чому його фішки і як його повторити

Для підкреслення брів я використовую Patricia Ledo Perfect Shape Eyebrow Pen. Для русявих ідеально підходить відтінок 02. Підкреслює брови так, ніби щойно вийшла після корекції у майстра. За допомогою щіточки засіб добре розтушовується і немає чітких ліній, має дуже природний вигляд, я від цього олівця в захваті. І туш — це завжди Maybelline Lash Sensational Sky High. Не скочується, не сиплеться, тримається добре весь день. У неї зручна щіточка, яка фарбує всі вії.

Якщо хочеш більше кольору

Володарка чорного пояса з червоних помад, трендів у соціальних мережах, пікантних питань і самовираження за допомогою одягу.

Мої безперечні фаворити в декоративній косметиці — це помади та кольорові туші для вій. Я дуже рідко роблю повноцінний макіяж із контуруванням, нанесенням тону на все обличчя, бо не дуже люблю відчуття значної кількості косметики на шкірі. А ось виділити губи й трохи підкреслити очі — це святе.

Червона помада якоюсь мірою вже стала моєю візитною карткою. Досить нафарбувати нею губи, щоб усі питали, чи не зібралася я на побачення, навіть якщо на мені найпростіша базова футболка і штани. Власне, я часто використовую червону помаду, щоб перетворити свій образ з денного на вечірній.

Я люблю тестувати червоні відтінки у різних брендів, але фаворит поки що стабільний – L’Oreal Paris Color Riche Intense Volume у відтінку 336 Rouge Avant-Garde. Мені загалом подобається ця лінійка, яка поєднує ніжну текстуру, красиві кольори та стильний дизайн.

Сам продукт досить приємно пахне. Для мене це важливо, адже є бренди, якими не можу користуватися виключно тому, що дратує їхній запах. На губах попри те, що це матова помада, відчувається дуже комфортно: не пересушує, не стягує, дуже м’яка. Окремо виділю естетичне задоволення. Тюбик подовжений, оксамитовий на дотик. Зберігає акуратний вигляд попри те, що постійно ношу з собою в сумочці. Вузьким стрижнем зручно фарбувати губи. Бажано наносити цю помаду на олівець для кращої стійкості контуру. 

Цікаво на тему: Акцентні зони на обличчі: як змінюються тренди в макіяжі

Матові помади Powder Drop від LAMEL у мене у двох відтінках: 403 Vintage Rose і 406 Tulip Fleur. Придбала їх саме через кольори. У той момент якраз шукала якусь насичену, але більш стриману альтернативу червоним помадам. Обидва відтінки з холодним підтоном. 403 Vintage Rose більш насичений, близький до суміші малинового і фуксії. 406 Tulip Fleur скоріше припилено-рожевий, дуже подобається, як варіант на кожен день. Стійкість середня, занадто швидко не стираються, але після того, як їм або п’ю, варто підправити. Якщо роблю підкладку з олівця, колір тримається довше. Але попри класні відтінки, є у цих помад і відчутний мінус — вони досить ламкі. Якщо часто упускати на підлогу, або занадто сильно викрутити та натиснути під час нанесення, легко поламати. Тому рекомендую обережно користуватися, викручувати на мінімально зручну висоту або використовувати пензлик.

Туші Variete від Eveline є у двох відтінках: синьому та чорному. Попри дуже бюджетну ціну, на моїх віях обидві туші добре тримаються протягом дня. Якщо для більшості класичним рішенням є чорний, то для мене базовим, особливо в теплий період, є синій. Подобається, як при різному освітленні цікаво змінюється вигляд вій. Під час нанесення важливо не брати на щіточку надто багато продукту, щоб вії рівномірно фарбувалися і не склеювалися. І бажано не надто активно рухати повіками, поки туш не підсохне, щоб не залишилося відбитків.

У макіяжі очей синю туш часто доповнюю стійким гелевим олівцем LAMEL Make Up Oh My Color у блакитному кольорі (відтінок 401). А ще подобається фіолетовий 405, його поєдную з аналогічною або чорною тушшю. Ці олівці від LAMEL можна підточувати, що для мене особисто є важливою перевагою. Адже механічні я часто випадково ламаю в процесі викручування. А дерев’яні менш крихкі, грифеля багато і витрачається економно. Швидше набридне колір, ніж закінчиться олівець.

Цікаво на тему: Зворотна стрілка — новий тренд у макіяжі

У палітрі LAMEL Make Up Oh My Color Gel Eyeliner багато відтінків, усі досить яскраві та насичені. Грифель м’який, не травмує при нанесенні на слизову, досить стійко на ній тримається. Хоча протягом дня все ж таки трохи втрачає інтенсивність, а коли надто спекотно, може злегка відбиватися на повіці. Однак це легко виправити кількома рухами, якщо носити олівець із собою.

А ось зі змиванням є нюанс: міцелярна вода погано справляється. Швидше робити це двофазними засобами для демакіяжу або гідрофільною олією. Якщо їх немає, то можна використовувати лайфхак: нанести на спонж крем. Жирні текстури прискорюють змивання олівця.

А без яких декоративних продуктів ти не уявляєш свій макіяж? Яким улюбленим засобам ти не зраджуєш і готова нам рекомендувати? Ділися з нами в коментарях і не забудь лайк, якщо було цікаво.

 Читай також:

Останні

Що рекомендують почитати автори EVA Blog

Час від часу всі ми шукаємо, щоб такого почитати. Але що обрати серед безлічі жанрів?… Докладніше

Вересень 18, 2024

Багатошаровість: як правильно зібрати образ та не виглядати капустою

Багатошаровість часто фігурує в добірках ідей для стильних образів. Вона є класним інструментом корекції силуету… Докладніше

Вересень 18, 2024

Як зробити шкіру сяйливою: топ порад і засобів для догляду

Гарна і сяйлива шкіра – це мрія кожної дівчини. Багато хто думає, що домогтися ідеального… Докладніше

Вересень 17, 2024

Гід по каві: що ми п’ємо в кав’ярнях

Привіт, мій любителю ароматного напою, що бадьорить. Пропоную тобі сьогодні трохи зануритися у світ кави… Докладніше

Вересень 17, 2024

11+ інтер’єрних подарунків для тих, хто цінує затишок у домі

У пошуках ідеального подарунка для тих, хто любить створювати затишок? В інтер'єрі важливими є деталі,… Докладніше

Вересень 16, 2024

Олія ши – секретна зброя для тривалого зволоження

У складі засобів для догляду за шкірою і волоссям часто можна зустріти такий цікавий компонент,… Докладніше

Вересень 16, 2024