Метилпарабен

Метилпарабен — це різновид парабенів, консервант, який додають до косметичних засобів для захисту від зростання бактерій і грибків. У допустимій концентрації вважається одним із найбільш безпечних серед усіх парабенів.

Залежно від формули продукту метилпарабен може використовуватися самостійно або спільно з іншими консервантами, щоб забезпечити мікробіологічну безпеку.

Де використовується

У будь-яких засобах, у складі яких є вода, котра є сприятливим середовищем для розмноження мікроорганізмів. Зустрічається також у сухих структурах, наприклад, тінях для повік, пудрах, хайлайтерах для шкіри обличчя й тіла.

Чи є аналоги

Точних даних про здатність метилпарабену нашкодити здоров’ю немає. Тим не менш, деякі бренди замість парабенів використовують інші консерванти, наприклад, ефірні олії. Та якщо парабени діють вже при мінімальних концентраціях, то багато речовин-замінників здатні забезпечити захист лише в значно більших концентраціях. І тому можуть викликати алергію.

Хоча і засоби з парабенами не є гіпоалергенними, інші консерванти не дають 100% гарантії того, що не стануть причиною запалень чи подразнень. Тому вибір завжди лишається за споживачем.

Як знайти компонент в складі

Methylparaben

Метилпарабен в складі косметичних засобів

Vivienne Sabo Eyeshadow Palette La Fortune

Перейти

Paese Long Cover Fluid

Перейти

NYX Professional Makeup Born To Glow

Перейти

Makeup Revolution Ultra Brow Palette

Перейти

Dove Nourishing Body Care

Перейти

Компактні рум'яна Luxvisage

Перейти

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті