5 небанальних варіантів відпустки

Будь-яка відпустка починається з бажання. Це ті самі приголомшливі хвилини, коли ви вже точно знаєте, коли, але ще не вирішили куди та як. Але ви вже у передчутті незабутніх вражень і пригод. Якщо вам теж набрид щорічний санаторно-курортний відпочинок, і ви шукаєте цікаві ідеї для відпустки, якщо ви ще не знаєте, як корисно провести цей час і не витратити свій річний бюджет, читайте 5 небанальних ідей для відпустки від EVA Blog.

Волонтерський туризм

Корисний і активний відпочинок для студентів та тих, хто бажає отримати новий життєвий досвід.

Останнім часом волонтерство стало справжнім світовим трендом. Це активний вид відпочинку, коли ви платите гроші, щоб поїхати до країн, що розвиваються, і навчати дітей англійської мови, працювати з літніми людьми, саджати дерева, брати участь у підготовці фестивалів або робити інші корисні речі.

Така відпустка — це не зовсім відпочинок, а корисний досвід, що допоможе змінити ваше життя та уявлення про світ, внести свій вклад у розвиток суспільства, познайомитись з новими людьми, країнами, історією, культурою, мовами.

Якщо ви сміливі, впевнені у собі і не хочете провести відпустку з коктейлями на пляжі, тоді волонтерство — чудовий вибір для вас! Сьогодні в 107 країнах світу функціонують близько 3000 волонтерських проектів. Обирайте будь-який.

Дикий туризм

Чудовий вибір для молодих пар та одиноких мандрівників.

Перше правило дикого туриста — витратити якомога менше грошей. «Дикарем» поїхати можна не лише на море, але і влаштувати тур по містам та навіть країнам. Тому серед диких туристів популярні автостоп і каучсерфінг. І якщо про автостоп знає кожен українець, котрий хоча б раз добирався до віддалених сіл, то про каучсерфінг чули не всі.

Couchsurfing — це «обмін гостинністю», світова мережа мандрівників. Учасники спільноти спілкуються, допомагають один одному, надають житло або складають компанію для прогулянки. Через нових друзів ви матимете змогу познайомитись з місцевими пам’ятками, культурою, кухнею або спланувати спільну поїздку. Прогулянка цікавими нетуристичними маршрутами, знайомство з різними людьми, з якими ви ніколи б не зустрілись у звичайному житті, обмін досвідом — все це приваблює каучсерферів по всьому світу.

Сьогодні ця спільнота налічує близько 6 млн людей. І якщо вам близький дух авантюризму і ви бажаєте отримати безцінний досвід спілкування та небанально провести відпустку, долучайтеся до каучсерферів!

Весняні подарунки від EVA Blog!

Красуні, нам дуже подобається робити для вас приємні сюрпризи! Оскільки весна - час краси та оновлення, то саме час приділити більше уваги турботі про себе. Підпишіться на нашу розсилку та отримайте у подарунок beauty чек-лист від героїні проекту #БУТИЖІНКОЮ Юлії Черніцької!

Зелений туризм

Гарний відпочинок для великих дружніх компаній та спілкування різних поколінь.

Зелений туризм — новий вид відпочинку для тих, хто втомився від офісних буднів і шаленого життя великого міста та бажає ненадовго «змінити декорації». Ви можете провести відпустку в палатці в горах, на березі річки, озера або у селі неподалік від вашої домівки. Чисте повітря, натуральні продукти, приготовані на відкритому вогні, мальовничі краєвиди, катання на конях, велосипедах, квадроциклах, красиві світанки і заходи сонця — ось що манить прихильників зеленого туризму.

Якщо ви не боїтеся вийти із зони комфорту, трохи пожити у похідних умовах та провести відпустку у гармонії з природою, то зелений туризм — те, що вам потрібно.

Ретрити або духовний туризм

Ідеальне рішення для тих, хто бажає відпочивати з користю і самовдосконалюватися.

Усім, хто хоче відпочити душею і тілом та попрацювати над самовдосконаленням, підійде духовний туризм або ретрит — виїзний семінар. Серед інших країн найбільш популярними для духовного туризму є Таїланд та Індія. Утім, якщо вашого бюджету не вистачає на закордонну поїздку, ви можете організувати ретрит і в межах України.

Сьогодні українцям пропонують поїздки до Карпат чи готелів на березі моря, де проводяться семінари на різноманітні теми. Це може бути психологія, саморозвиток, фітнес, йога, мистецтво масажу — що завгодно! Обирайте те, що вам до душі і відпочивайте з користю.

Сімейний табір

Спільний відпочинок і спілкування дітей та дорослих, якого часто не вистачає у звичайному житті.

Сімейний табір — це не просто місце, де аніматори розважають дітей, щоб батьки могли влаштувати собі доросле дозвілля. У сімейному таборі батьки та діти відпочивають і розважаються разом. Головна умова такого відпочинку — і дітям, і дорослим має бути однаково цікаво та комфортно разом. Тож якщо ви бажаєте провести корисне спільне дозвілля з родиною та дітьми, ще більше укріпити сімейні відносини, отримати спільний досвід, який важко отримати у звичайних умовах, та разом поринути у цікаві пригоди, обов’язково поїдьте в сімейний табір!

Збираючись у подорож, не забудьте також взяти з собою відпускну аптечку

Бажаємо вдалого відпочинку!

19 Липня / 2017 Дозвілля

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті