Диметикон

Диметикон — це рідкий прозорий полімер, який відноситься до силіконів. Застосовується в декоративній косметиці, засобах по догляду за шкірою й волоссям.

Як працює

Головна особливість диметикону — здатність добре розподілятися по шкірі, завдяки чому цей компонент:

  • надає стійкості й насиченості пігментам у декоративній косметиці;
  • створює захисний бар’єр на волоссі та шкірі;
  • перешкоджає втраті вологи;
  • зменшує подразнення, запалення;
  • робить волосся шовковистим і блискучим;
  • заповнює дрібні зморшки на обличчі (наприклад, у складі праймерів).

Диметикон не поглинається шкірою, а лишається на її поверхні — це надає йому захисних властивостей, але при цьому під плівкою можуть розмножуватися бактерії та накопичуватися продукти життєдіяльності шкіри. Тому косметику з диметиконом не рекомендується використовувати щодня.

У яких продуктах міститься

  • Для шкіри: креми для обличчя та повік, антивікові й сонцезахисні засоби, гелі для душу, зволожувальна косметика для тіла.
  • Для волосся: шампуні, бальзами, кондиціонери, засоби для фарбування.
  • Декоративна косметика: праймер, пудра, тональний крем, тіні, помада.

Як знайти компонент в складі

Dimethicone
Polydimethylsiloxane
Polisilan
Ceolat

Диметикон в складі косметичних засобів

Makeup Revolution X Tammi Tropical Twilight Eyeshadow Palette

Перейти

Eyenlip Hyaluronic Acid Water Drop Cream

Перейти

LN Professional Brow Shadows Beauty Express Kit

Перейти

The Oozoo Power Defence Zero Sun Tone-up SPF 50+ PA++++

Перейти

Lumene Invisible Illumination Brightening Flawless Concealer

Перейти

The Skin House Aloe Fresh Emulsion

Перейти

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті