За вікном роскішна осінь – пора подорожей та пікніків. Тому ми вирішили поділитися з нашими читачами найцікавішими рецептами маринадів для шашлику. Безумовно, у кожного з вас є свій, фірмовий, роками перевірений рецепт приготування маринаду. Однак чому б не поекспериментувати і не відкрити для себе нові варіанти і смаки цієї страви?

Винно-базиліковий маринад
- пляшка сухого білого вина;
- 2 великих цибулини;
- чайна ложка меленого білого перцю;
- пучок свіжого базиліку;
- 1 кг м’яса (індички, свинини).
Крупно наріжте зелень та цибулю. Змішайте всі складники і ретельно натріть сумішшю м’ясо. Добре притисніть його до дна каструлі і залийте все вином. Час маринування — від 3 до 4 годин.
Апельсиновий маринад
- 4 апельсини;
- 4 столові ложки меду;
- 4 ст. ложки оливкової олії;
- 2 або 4 зубки часнику;
- 1 чайна ложка куркуми;
- половина чайної ложки червоного перцю;
- сіль;
- м’ясо однієї курки.
З апельсинів віджимаємо сік, цедру та часник подрібнюємо на тертушці. Інгредієнти ретельно перемішуємо та заливаємо м’ясо. Витримуємо в холодному місці 0,5 — 3 години.

Маринад з кефіром
- 1 кг цибулі;
- 1 літр нежирного кефіру;
- декілька горошин чорного перцю;
- 2 столові ложки солі;
- 1 столова ложка хмелі-сунелі;
- 2 кг м’яса (яловичини, курятини, свинини).
Подрібніть цибулю та змішайте зі спеціями. Натріть сумішшю м’ясо та залийте все кефіром. Маринуйте, мінімум, 2 години.
Маринад для рибного шашлику
- гілочка розмарину;
- пучок кінзи;
- 2 гілочки чабрецю;
- половина пучка укропу;
- одна велика цибулина;
- половина лимону;
- сіль;
- оливкова олія.
Пряні трави подрібнити. Цибулю дрібно нарізати і вижати з неї сік. Вичавити сік з лимону. Всі інгредієнти маринаду ретельно перемішати і залити ним шматочки риби. Час витримки — до 1 години.

Винний маринад
- 3 цибулини;
- 2 ст. ложки меленого чорного перцю;
- 1,5 ст. ложки солі;
- пляшка червоного сухого вина;
- 1,5 кг м’яса (свинячої шиї, яловичини).
Цибулю нарізаємо і змішуємо зі спеціями. Отриманою сумішшю натираємо м’ясо, заливаємо все вином і залишаємо в холодильнику на ніч.

Коньячний маринад
- 0,5 склянки соєвого соусу;
- 0,5 склянки коньяку;
- 1 або 2 столові ложки меленого чорного перцю;
- декілька горошин перцю;
- 3 столові ложки рафінованої олії;
- 2 цибулини;
- 2 кг м’яса (яловичини, свинини).
Наріжте цибулю півкільцями. М’ясо викладіть до каструлі, перекладаючи перцем і цибулею. Масло, коньяк і соус ретельно перемішайте і залийте сумішшю м’ясо. Періодично струшуючи ємність з м’ясом, витримайте не менш ніж 2 години.
Зберіжіть рецепти в свою кулінарну книгу, та обов’язково поексперементуйте на вихідних.
Гарного відпочинку!


![[:uk]avocado ice cream[:]](https://blog.eva.ua/wp-content/uploads/2019/10/Canva-An-Ice-Cream-500x375.jpg)














Коментарі покищо відсутні