5 романтичних сніданків до Дня всіх закоханих

Незабаром настане найромантичніше свято року — День святого Валентина. Щоб подарувати своєму коханому або коханій романтичну атмосферу та гарний настрій на весь день, порадуйте його або її незвичайним сніданком. Усе, що для цього потрібно, — лише встати трохи раніше, ніж зазвичай. А цікаві й прості ідеї романтичних сніданків шукайте у новій статті на EVA Blog.

Ніжні оладки

Ідеальний сніданок для тих, хто любить поласувати солодощами

Якщо ваш коханий або кохана обожнює солодке, приготуйте йому або їй ніжні оладки у формі серця. Для цього вам знадобиться спеціальна формочка — її також можна використовувати для приготування яєчні, тостів, печива та інших страв у формі серця. А для того, щоб надати простим оладкам нових смакових відтінків, додайте до них трохи улюблених ягід та бальзамічного соусу, який, до речі, відмінно пасує до будь-яких страв: риби, салатів, м’яса, овочів та навіть морозива!

  • яйце: 1 шт.
  • цукор: ½ склянки
  • кефір: ½ л
  • борошно: 2 склянки
  • сода: ½ чайної ложки
  • оцет: 1 столова ложка
  • морожені ягоди та бальзамічний соус за смаком
  • сіль за смаком
  1. Збийте яйце з цукром.
  2. Поступово додавайте кефір та борошно, чергуючи їх між собою та помішуючи.
  3. Погасіть соду оцтом і додайте до тіста.
  4. На розігріту сковорідку покладіть форму у вигляді серця та випікайте в ній оладки.
  5. Подавайте з улюбленими ягодами та бальзамічним соусом.

Яєчня у формі серця

Калорійний та поживний сніданок для активних особистостей

Яєчня у формі серця — це класика жанру, найпростіший та найвідоміший спосіб зробити приємний сюрприз для коханого або коханої у святковий день. Утім, різновидів романтичної яєчні теж є багато.

  1. На розігріту сковорідку покладіть формочку та вбийте всередину неї яйце.
  2. За допомогою формочки для печива виріжте з готової яєчні серце та покладіть зверху на тост. Прикрасьте зеленню.
  3. Формочкою виріжте у скибці хліба отвір у вигляді серця, підсмажте з одного боку, а потім переверніть на другий бік, вбийте всередину яйце і смажте до готовності.
  4. Якщо у вас немає спеціальної формочки для яєчні або печива, надати яєчні романтичного вигляду можна за допомогою сосиски: розріжте її навпіл, не дорізаючи до кінця. Вільні краї розгорніть назовні та зафіксуйте за допомогою зубочистки — вийде сердечко. Покладіть його на сковорідку, вбийте всередину яйце й смажте до готовності.
  5. Найпростіший спосіб прикрасити традиційний сніданок — подати до столу шматочки бекону або сосиски, загорнуті у форму серця, а потім обсмажені на сковорідці.

 

Парфе з ягодами

Вишуканий та легкий сніданок для тих, хто стежить за фігурою

Традиційний парфе — це десерт французької кухні, що готується зі збитих та заморожених вершків, ванілі та цукру. Американський варіант парфе готується з викладених шарами вершків, желе або морозива з іншими компонентами: гранолою (сухим сніданком), горіхами, фруктами, сиропами тощо. Якщо ваша друга половинка зазвичай снідає вівсянкою, здивуйте її смачним, легким та надзвичайно красивим сніданком з вишуканою назвою парфе.

  • мюслі, гранола або інший сухий сніданок: 125 г
  • грецький йогурт без цукру або йогурт з козячого молока: 300 мл
  • мед: 1–2 чайні ложки
  • заморожені ягоди: 150 г
  • кілька ягід, листок м’яти для прикрашання
  1. Змішайте мед та ягоди, додайте столову ложку води та прокип’ятіть на повільному вогні 5–7 хв. Остудіть.
  2. В красивій склянці або бокалі викладіть почергово шарами гранолу, йогурт, соус з ягід. Прикрасьте ягодами та листочком м’яти.

Піца по-флорентійськи

Смачна, поживна та корисна овочева піца з яйцями

Щоб зекономити час вранці та здивувати кохану або коханого незвичайним сніданком, ви можете заздалегідь приготувати тісто для піци або взяти готове магазинне.

Тісто для піци

  • яйця: 2 шт.
  • кефір: 400 мл
  • цукор: 1 чайна ложка
  • сіль: ½ чайної ложки
  • оцет: 1 чайна ложка
  • сода: ½ чайної ложки
  • борошно: 2,5 склянки
  1. Збийте яйця з сіллю та цукром, додайте кефір та соду, погашену оцтом.
  2. Всипте в тісто борошно й добре перемішайте.
  3. Застеліть деко пергаментом, вилийте тісто й викладіть на нього начинку.

Начинка

  • шпинат: 200 г
  • твердий сир: 50 г
  • шампіньйони: 100 г
  • томатний соус: 5–6 столових ложок
  • яйця: 4 шт.
  • сіль, перець, рослинна олія за смаком
  1. Шпинат помийте, наріжте та опустіть в киплячу воду на 2 хв. Далі помістіть на друшляк, промийте холодною водою й трохи просушіть.
  2. Гриби наріжте тоненькими скибками й обсмажте на олії з обох боків. Додайте трохи солі й перцю.
  3. Обережно розподіліть по тісту томатний соус.
  4. Зверху викладіть гриби, шпинат та половину тертого сиру.
  5. Відправляйте у духовку на 10 хвилин за температури 200 °С.
  6. За допомогою столової ложки зробіть у начинці 4 заглиблення, вбийте в кожне з них по яйцю, посипте другою половиною сиру й випікайте ще 7–8 хвилин.

 

Смузі з полуницею та м’ятою

Смачний сніданок для тих, хто не снідає

Ну, а якщо ваш коханий або кохана всупереч усім правилам здорового способу життя не снідає, зробіть йому або їй приємність: приготуйте освіжаюче полунично-м’ятне смузі, що ідеально пасуватиме до романтичного сніданку в День усіх закоханих.

  • заморожена або свіжа полуниця: 100 г
  • свіжа м’ята: 1 невеликий пучок
  • яблуко: 1 шт.
  • лайм: ½ шт.
  • вода: 1 склянка
  • цукор або мед: 1 столова ложка

Складіть усі компоненти в блендер або кухонний комбайн й добре збийте до однорідної консистенції. Одразу спробуйте: якщо вирішите, що напій вийшов надто рідким або солодким, додайте кілька ягід і ще раз збийте.

Бажаємо дивовижного свята!

6 Лютого / 2021 Здоров'я

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
VISUAL by EVA