Осінь… Час жовтого листя, туманних ранків, останнього теплого сонця та перших пронизливих холодів. Саме вони змушують нас ховатися під теплі ковдри, натягувати светри «з горлом» та пухнасті шкарпетки. Що ж робити, коли на вулиці так холодно та мрячно? Не сумуйте аж занадто. Особливо, коли поруч з вами кохана людина.
Погодьтеся, приємно розташуватися під пледом не одному, а удвох. Включити романтичний фільм або навіть бойовик, щоб струсити застояні почуття. Зробити собі чашку чогось… ні, не алкогольного. Останнім часом все більше поширюється мода на смачні зігріваючі напої без краплі спиртного.
Цікаво на тему: Матча-латте: що це таке і як приготувати
Індійський заварний чай, який дуже легко приготувати самому. І зовсім не потрібно йти до ресторану. Масала зігріває, прискорює обмін речовин та сприяє схудненню. До того ж це дуже поживний та тонізувальний напій.
А якщо ви ненароком застудилися, масала врятує ваш день, вечір і ніч миттєво. Купіть півтора літра нежирного молока. Підійде і магазинне, але бабусине молочко з села або хоча б з базару смакуватиме найкраще. Закип’ятіть воду (1 л) та всипте дрібно порізаний імбир (200 г). Потім додайте 6 горошин духмяного перцю, одну ложку кориці. До смаку приправте ваніллю, парою квіточок гвоздики, мускатним горіхом.
Поки вода кипить на слабкому вогні, додайте до неї молоко, а потім — п’ять столових ложок зеленого чаю. Можна і чорний, але зелений в цьому випадку доречніше й корисніше. Нехай суміш трохи повариться (приблизно 5 хвилин), а потім настоїться. Процідіть та смакуйте удвох.
Чули про такий? Якщо ні, то скоріше зберігайте рецепт. Візьміть три склянки виноградного соку. Знову ж таки, домашній буде найкращим варіантом. Налийте його в каструлю, додайте пів склянки води, половинку свіжого яблука.
Заздалегідь приготуйте лимонну та апельсинову цедру. Сподіваємося, ви не викидаєте шкірку, сушите її та перемелюєте на кавомолці. Всипте у каструльку по дві столових ложки перемеленої цедри. Додайте половину чайної ложки гвоздики, трошки кардамону та паличку кориці. Якщо такої немає — сміливо заміняйте коричним порошком.
Кип’ятити глінтвейн не потрібно, лишень нагріти на слабкому вогні. Потім він п’ять хвилин настоюється під кришкою. Після цього можете пригощатися.
Цікаво на тему: ТОП напоїв, що зігрівають, для затишної зими
Для нього нам потрібно натерти цедру з одного лимона й апельсина. А ще треба подрібнити м’якоту лимона, а в ступці розім’яти пучок м’яти.
Приступаємо до «збірки». Кладемо в чайник і заливаємо окропом натерту цедру і нарізану м’якоту цитруса, кілька шматочків імбиру, 3 чайні ложки листового чаю, а ще кілька кубиків коричневого цукру, кілька паличок кориці та кілька штук гвоздики. Даємо напою трохи настоятися і можна насолоджуватися.
Смачного!
Нехай ваші осінні вечори будуть затишними, добрими та сповненими ніжної любові одне до одного. Не сумуйте та бережіть коханих у люті холоди!
Читай також:
Ім'я користувача: | |
---|---|
Номер картки лояльності: | |
Бонусів на рахунку: | |
Кешбек-бонусів на рахунку: |
Коментарі покищо відсутні