3 рецепти напоїв, що зігріють восени

Осінь… Час жовтого листя, туманних ранків, останнього теплого сонця та перших пронизливих холодів. Саме вони змушують нас ховатися під теплі ковдри, натягувати светри «з горлом» та пухнасті шкарпетки.

Що ж робити, коли на вулиці так холодно та мрячно? Не сумуйте аж занадто. Особливо, коли поруч з вами кохана людина.

Погодьтеся, приємно розташуватися під пледом не одному, а удвох. Включити романтичний фільм або навіть бойовик, щоб струсити застояні почуття. Зробити собі чашку чогось… ні, не алкогольного. Останнім часом все більше поширюється мода на смачні зігріваючі напої без краплі спиртного.

Знайомтеся, це — масала.

Індійський заварний чай, який дуже легко приготувати самому. І зовсім не потрібно йти до ресторану. Масала зігріває, прискорює обмін речовин та сприяє схудненню. До того ж, це дуже поживний та тонізуючий напій.

А якщо ви ненароком застудилися, масала врятує ваш день, вечір і ніч миттєво. Купіть півтора літри нежирного молока. Підійде і магазинне, але бабусине молочко з села або хоча б з базару смакуватиме йкраще. Закип’ятіть воду (1 л) та всипте дрібно порізаний імбир (200 гр.). Потім додайте 6 горошин духмяного перцю, одну ложку кориці. За смаком приправте ваніллю, парою квіточок гвоздики, мускатним горіхом.

Поки вода кипить на слабкому вогні, додайте до неї молоко, а потім — п’ять столових ложок зеленого чаю. Можна і чорний, але зелений в даному випадку доречніше й корисніше. Нехай суміш трохи повариться (приблизно 5 хвилин), а потім настоїться. Процідіть та смакуйте удвох.

Весняні подарунки від EVA Blog!

Красуні, нам дуже подобається робити для вас приємні сюрпризи! Оскільки весна - час краси та оновлення, то саме час приділити більше уваги турботі про себе. Підпишіться на нашу розсилку та отримайте у подарунок beauty чек-лист від героїні проекту #БУТИЖІНКОЮ Юлії Черніцької!

Чули про безалкогольний глінтвейн?

Якщо ні, то скоріше зберігайте рецепт. Візьміть три склянки виноградного соку. Знову ж таки, домашній буде найкращим варіантом. Налийте його в каструлю, додайте півсклянки води, половинку свіжого яблука.
Заздалегідь приготуйте лимонну та апельсинову цедру. Сподіваємося, ви не викидаєте шкірку, сушите її та перемелюєте на кавомолці. Всипте у каструльку по дві столових ложки перемеленої цедри. Додайте половину чайної ложки гвоздики, трошки кардамону та паличку кориці. Якщо такої немає — сміливо заміняйте коричним порошком.

Кип’ятити глінтвейн не потрібно, лишень нагріти на слабкому вогні. Потім він п’ять хвилин настоюється під кришкою. Після цього можете пригощатися.

Щоб відчути тепло екзотичного Маракешу приготуйте м’ятний чай із корицею

Для цього зріжте цедру з одного апельсина і лимона. Розімніть у ступці пучок м’яти.

Потім відправте в чайник 2 палички кориці, 4 гілочки гвоздики цедру апельсина і лимона, порізаний лимон, імбир, 2 шматочки коричневого цукру, м’яту, 3 чайні ложки чаю. Залийте суміш окропом.

Через кілька хвилин можна насолоджуватися напоєм, що нагадує про літні мандрівки у алекі країни.

Смачного!
Нехай ваші осінні вечори будуть затишними, добрими та сповненими ніжної любові одне до одного. Не сумуйте та бережіть коханих у люті холоди!

26 Вересня / 2017 Здоров'я

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *