Горіховий торт з лимонним кремом
Маючи в запасі такий рецепт, не виникають питання з серії «Що спекти смачненького до чаю?» або «Який десерт поставити на святковий стіл?». Готується цей торт досить просто, а смакові рецептори гарантовано будуть в захваті. Раджу тобі записати його в рубрику «Смакота на всі випадки життя»😉

Інгредієнти:
Тісто:
- подрібнені волоські горіхи – 300 г;
- розпушувач – 1 ч.л.;
- борошно – 55 г;
- яйця – 4 шт.;
- цукор – 100 г.
Сироп для просочення:
- вода – 70 мл;
- лимонний сік – 1 ст.л.

Желе:
- фруктове пюре (смородина з яблуком) – 300 г;
- крохмаль – 1 ст.л.;
- свіжовичавлений апельсиновий сік – ½ склянки;
- цукор – 150 г;
- желатин – 25 г.
Лимонна маса:
- цукор – 65 г;
- сік з одного лимона;
- цедра лимона;
- яйце – 1 шт.;
- вершкове масло – 65 г.
Крем:
- вершки (33%) – 500 мл;
- цукрова пудра – 150 г;
- лимонна маса (приготована заздалегідь).
Покроковий рецепт приготування горіхового торта з лимонним кремом дивись на відео:
Імбирна панакота з грушами в глінтвейні
Сам по собі десерт панакота не можна назвати кулінарним шедевром, та й на смак все досить простенько. Однак якщо додати трохи «магії», то вийде дуже навіть апетитна смакота. Проблема у цій версії панакоти одна – весь час виявляється замало! Тому відразу рекомендую готувати з запасом, адже вершковий десерт і глінтвейн – чудове поєднання. 😋

Цікаво на тему: Справжня насолода за 10 хвилин: як приготувати нутеллу вдома
Інгредієнти:
- молоко (2,5%) – 285 мл;
- вершки (33%) – 115 мл;
- імбир – 100 г;
- цукрова пудра – 330 г;
- желатиновий лист – 4,5 шт.;
- груша – 6 шт.;
- мандарини – 2 шт.;
- лимон – 1 шт.;

- лайм – 1 шт.;
- гвоздика – щіпка;
- паличка кориці – 1 шт.;
- лавровий лист – 1-2 шт.;
- мускатний горіх – до смаку;
- червоне сухе вино – 1 пляшка;
- м’ята – 1 гілочка.
Всі тонкощі приготування дивись на відео:
Лимонний тарт
Краще тарта може бути тільки два тарта. Це один з найсмачніших і нескладних у приготуванні порційних десертів. Він 100% порадує тебе за чашкою чаю, кави й при цьому запросто прикрасить святковий стіл. Цей рецепт трохи відходить від класики, проте гідний опинитися в нашій добірці.

Інгредієнти:
Основа:
- лимонне печиво – 300 г;
- вершкове масло (розтоплене) – 100 г;
- сіль – дрібка.
Крем:
- згущене молоко (незбиране) – 290 г;
- жовтки – 60 г;
- цедра цитрусових (апельсин, лайм);
- лимонний сік – 100 мл;
- вода – 2 ст.л.

Безе:
- білки – 60 г;
- сіль – дрібка;
- цукор – 60 г;
- цукрова пудра – 60 г.
Всі нюанси приготування показані на відео:
Пиріг з рікоти та мандаринами
Мандарини, ніжна вершковість і пиріг. Мені здається, що таке поєднання – просто сама досконалість. До того ж приготування займе мінімум твого часу, а на виході ти отримаєш чудовий десерт. Якщо набридли бісквіти, пісочне тісто, пиріжки, листкове тісто, то цей пиріг стане просто другим диханням. Попереджаю відразу, перестати насолоджуватися ним вкрай складно🙃

Цікаво на тему: Рецепт смачного тертого пирога з ягодами
Інгредієнти:
- вершкове масло – 200 г;
- цукрова пудра – 140 г;
- рікота – 375 г;
- яйця – 5 шт.;
- мандарини – 20 шт.;
- цукор – 200 г;
- борошно – 175 г;
- розпушувач – 1 ч.л;
- сіль – дрібка.

Детальний рецепт пирога з рікотою та мандаринами дивись на відео:
Тістечко «Мак-Лимон»
Ще один приголомшливий варіант порційного десерту. По-перше, це тістечко – просто ТОП варіант солодкого перекусу. А по-друге, його з легкістю можна перетворити на дивовижне святкове тістечко, просто прикрасивши ягодами, джемом тощо. Загалом, якщо любиш тістечка, то «Мак-Лимон» не розчарує.

Інгредієнти:
Основа:
- цедра з двох лимонів;
- цукор – 200 г;
- вершкове масло – 200 г;
- яйця – 3 шт.;
- мак – 100 г;
- борошно – 300 г;
- розпушувач – 10 г;
- лимонний сік (з 1/2 лимона);
- ванільний екстракт – кілька крапель;
- тепле молоко (3,2%) – 160 г.
Лимонний курд:
- лимонний сік – 100 г;
- жовтки – 2 шт.;
- цукор – 50 г;
- крохмаль – 10 г;
- вершкове масло – 30 г.

Крем:
- білки – 75 г;
- вода – 75 г;
- цукор – 200 г;
- лимонний сік – 50 г;
- вершкове масло (м’яке) – 200 г.
Щоб приготування було простим і без помилок, дивись рецепт у відеоформаті:
Італійський лимонний кекс
Кекси – це безпрограшний варіант випічки для перекусу з чашкою гарячої кави, чаю. Багатьма улюблена класика кексиків з родзинками, звичайно, смачна, але цей рецепт виводить кекси на зовсім інший рівень. Варто приготувати такий шедевр лише один раз, як бажання пекти італійський лимонний кекс буде переслідувати тебе дуже довго😋

Цікаво на тему: Синабон: простий рецепт знаменитих булочок із корицею як у кафе
Інгредієнти:
Тісто:
- яйця – 3 шт.;
- цукор – 250 г;
- рікота – 250 г;
- борошно – 250 г;
- сік з ½ лимона;
- цедра з одного лимона.

Глазур:
- цедра з одного лайма;
- цукрова пудра – 100 г;
- сік з ½ лайма;
- сіль – дрібка.
Рецепт «крок за кроком» дивись на відео:
Портокалопіта (грецький десерт з апельсинів)
Якщо ти хочеш приємно здивувати свої смакові рецептори, цей апельсиновий пиріг обов’язково варто приготувати. Сам по собі рецепт максимально простий, не вимагає багато часу, та й набір продуктів мінімальний. Однак у підсумку виходить дуже апетитний, смачний десерт.

Інгредієнти:
Сироп:
- цукор – 250 г;
- вода – 1 склянка (250 мл);
- сік з одного апельсина.

Тісто та начинка:
- варений апельсин – 1 шт.;
- половина свіжого апельсина – для декору;
- тісто філо – 200 г;
- яйця – 2 шт.;
- олія (соняшникова) – 100 мл;
- вершки – 150 мл;
- розпушувач – 0,5 ч.л.;
- цукор – 175 г;
- ванільний екстракт – 3-4 краплі.
Як з цього всього зібрати портокалопіту? Дивись на відео:
Ромова бабка
Подаєш на стіл ромову бабку й у гостя відразу з’являється посмішка на обличчі. Один з небагатьох десертів з цієї категорії, який не набридає. Не знаєш, що смачненького спекти? Ромову бабку! Залишилося трохи рому? Якраз вистачить на ромову бабку! Працює безвідмовно – трохи чаклунства на кухні й максимум задоволення від смаку гарантовано.

Лікер:
- вода – 200 мл;
- цукор – 4-5 ст.л.;
- цедра з одного лимона та одного апельсина;
- ром – 200 г.
Тісто (ч.1):
- сухі дріжджі – 2 г;
- тепла вода – 40 г;
- цукор – 1 ст.л.;
- борошно – 1 ст.л.

Тісто (ч.2.):
- борошно – 200 г;
- вершкове масло (кімнатної температури) – 200 г;
- яйця – 4 шт.;
- цукор – 400 г.
Як приготувати ідеальну ромову бабку дивись на відео:
Зізнавайся, що з цього захотілося з’їсти прямо зараз? І обов’язково поділися з нами в коментарях, які десерти ти готуєш взимку найчастіше.























Коментарі покищо відсутні