0-Зимові-десерти
| читати 4 хв

8 класних зимових десертів

Є два типи людей взимку: ті, хто героїчно їдять листя салату (адже до весни, літа потрібно схуднути) й ті, хто просто вибирають солодощі. 😋 Варіантів смачних десертів із сезонних літніх ягід, фруктів неймовірно величезна кількість, проте й взимку можна з легкістю вгамувати свого внутрішнього ласуна. EVA Blog разом з кулінарним каналом КУС КУС підготував для тебе добірку простих і дуже смачних десертів, які 100% підіймуть настрій в холодні зимові вечори.

Горіховий торт з лимонним кремом

Маючи в запасі такий рецепт, не виникають питання з серії «Що спекти смачненького до чаю?» або «Який десерт поставити на святковий стіл?». Готується цей торт досить просто, а смакові рецептори гарантовано будуть в захваті. Раджу тобі записати його в рубрику «Смакота на всі випадки життя»😉

1-Горіховий-торт-з-лимонним-кремом

Інгредієнти:

Тісто:

  • подрібнені волоські горіхи – 300 г;
  • розпушувач – 1 ч.л.;
  • борошно – 55 г;
  • яйця – 4 шт.;
  • цукор – 100 г.

Сироп для просочення:

  • вода – 70 мл;
  • лимонний сік – 1 ст.л.
2-Горіховий-торт-з-лимонним-кремом

Желе:

  • фруктове пюре (смородина з яблуком) – 300 г;
  • крохмаль – 1 ст.л.;
  • свіжовичавлений апельсиновий сік – ½ склянки;
  • цукор – 150 г;
  • желатин – 25 г.

Лимонна маса:

  • цукор – 65 г;
  • сік з одного лимона;
  • цедра лимона;
  • яйце – 1 шт.;
  • вершкове масло – 65 г.
Instagram_02_Blog

Крем:

  • вершки (33%) – 500 мл;
  • цукрова пудра – 150 г;
  • лимонна маса (приготована заздалегідь).

Покроковий рецепт приготування горіхового торта з лимонним кремом дивись на відео:

Імбирна панакота з грушами в глінтвейні

Сам по собі десерт панакота не можна назвати кулінарним шедевром, та й на смак все досить простенько. Однак якщо додати трохи «магії», то вийде дуже навіть апетитна смакота. Проблема у цій версії панакоти одна – весь час виявляється замало! Тому відразу рекомендую готувати з запасом, адже вершковий десерт і глінтвейн – чудове поєднання. 😋

3-Імбирна-панакота-з-грушами-в-глінтвейні

Цікаво на тему: Справжня насолода за 10 хвилин: як приготувати нутеллу вдома

Інгредієнти:

  • молоко (2,5%) – 285 мл;
  • вершки (33%) – 115 мл;
  • імбир – 100 г;
  • цукрова пудра – 330 г;
  • желатиновий лист – 4,5 шт.;
  • груша – 6 шт.;
  • мандарини – 2 шт.;
  • лимон – 1 шт.;
    4-Імбирна-панакота-з-грушами-в-глінтвейні
  • лайм – 1 шт.;
  • гвоздика – щіпка;
  • паличка кориці – 1 шт.;
  • лавровий лист – 1-2 шт.;
  • мускатний горіх – до смаку;
  • червоне сухе вино – 1 пляшка;
  • м’ята – 1 гілочка.

Всі тонкощі приготування дивись на відео:

Лимонний тарт

Краще тарта може бути тільки два тарта. Це один з найсмачніших і нескладних у приготуванні порційних десертів. Він 100% порадує тебе за чашкою чаю, кави й при цьому запросто прикрасить святковий стіл. Цей рецепт трохи відходить від класики, проте гідний опинитися в нашій добірці.

5-Лимонний-тарт

Інгредієнти:

Основа:

  • лимонне печиво – 300 г;
  • вершкове масло (розтоплене) – 100 г;
  • сіль – дрібка.

Крем:

  • згущене молоко (незбиране) – 290 г;
  • жовтки – 60 г;
  • цедра цитрусових (апельсин, лайм);
  • лимонний сік – 100 мл;
  • вода – 2 ст.л.
6-Лимонний-тарт

Безе:

  • білки – 60 г;
  • сіль – дрібка;
  • цукор – 60 г;
  • цукрова пудра – 60 г.

Всі нюанси приготування показані на відео:

Пиріг з рікоти та мандаринами

Мандарини, ніжна вершковість і пиріг. Мені здається, що таке поєднання – просто сама досконалість. До того ж приготування займе мінімум твого часу, а на виході ти отримаєш чудовий десерт. Якщо набридли бісквіти, пісочне тісто, пиріжки, листкове тісто, то цей пиріг стане просто другим диханням. Попереджаю відразу, перестати насолоджуватися ним вкрай складно🙃

7-Пиріг-з-рікоти-та-мандаринами

Цікаво на тему: Рецепт смачного тертого пирога з ягодами

Інгредієнти:

  • вершкове масло – 200 г;
  • цукрова пудра – 140 г;
  • рікота – 375 г;
  • яйця – 5 шт.;
  • мандарини – 20 шт.;
  • цукор – 200 г;
  • борошно – 175 г;
  • розпушувач – 1 ч.л;
  • сіль – дрібка.
8-Пиріг-з-рікоти-та-мандаринами

Детальний рецепт пирога з рікотою та мандаринами дивись на відео:

Тістечко «Мак-Лимон»

Ще один приголомшливий варіант порційного десерту. По-перше, це тістечко – просто ТОП варіант солодкого перекусу. А по-друге, його з легкістю можна перетворити на дивовижне святкове тістечко, просто прикрасивши ягодами, джемом тощо. Загалом, якщо любиш тістечка, то «Мак-Лимон» не розчарує.

9-Тістечко-«Мак-Лимон»

Інгредієнти:

Основа:

  • цедра з двох лимонів;
  • цукор – 200 г;
  • вершкове масло – 200 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • мак – 100 г;
  • борошно – 300 г;
  • розпушувач – 10 г;
  • лимонний сік (з 1/2 лимона);
  • ванільний екстракт – кілька крапель;
  • тепле молоко (3,2%) – 160 г.

Лимонний курд:

  • лимонний сік – 100 г;
  • жовтки – 2 шт.;
  • цукор – 50 г;
  • крохмаль – 10 г;
  • вершкове масло – 30 г.
10-Тістечко-«Мак-Лимон»

Крем:

  • білки – 75 г;
  • вода – 75 г;
  • цукор – 200 г;
  • лимонний сік – 50 г;
  • вершкове масло (м’яке) – 200 г.

Щоб приготування було простим і без помилок, дивись рецепт у відеоформаті:

Італійський лимонний кекс

Кекси – це безпрограшний варіант випічки для перекусу з чашкою гарячої кави, чаю. Багатьма улюблена класика кексиків з родзинками, звичайно, смачна, але цей рецепт виводить кекси на зовсім інший рівень. Варто приготувати такий шедевр лише один раз, як бажання пекти італійський лимонний кекс буде переслідувати тебе дуже довго😋

11-Італійський-лимонний-кекс

Цікаво на тему: Синабон: простий рецепт знаменитих булочок із корицею як у кафе

Інгредієнти:

Тісто:

  • яйця – 3 шт.;
  • цукор – 250 г;
  • рікота – 250 г;
  • борошно – 250 г;
  • сік з ½ лимона;
  • цедра з одного лимона.
12-Італійський-лимонний-кекс

Глазур:

  • цедра з одного лайма;
  • цукрова пудра – 100 г;
  • сік з ½ лайма;
  • сіль – дрібка.

Рецепт «крок за кроком» дивись на відео:

Портокалопіта (грецький десерт з апельсинів)

Якщо ти хочеш приємно здивувати свої смакові рецептори, цей апельсиновий пиріг обов’язково варто приготувати. Сам по собі рецепт максимально простий, не вимагає багато часу, та й набір продуктів мінімальний. Однак у підсумку виходить дуже апетитний, смачний десерт.

13-Портокалопіта

Інгредієнти:

Сироп:

  • цукор – 250 г;
  • вода – 1 склянка (250 мл);
  • сік з одного апельсина.
14-Портокалопіта-1

Тісто та начинка:

  • варений апельсин – 1 шт.;
  • половина свіжого апельсина – для декору;
  • тісто філо – 200 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • олія (соняшникова) – 100 мл;
  • вершки – 150 мл;
  • розпушувач – 0,5 ч.л.;
  • цукор – 175 г;
  • ванільний екстракт – 3-4 краплі.

Як з цього всього зібрати портокалопіту? Дивись на відео:

Ромова бабка

Подаєш на стіл ромову бабку й у гостя відразу з’являється посмішка на обличчі. Один з небагатьох десертів з цієї категорії, який не набридає. Не знаєш, що смачненького спекти? Ромову бабку! Залишилося трохи рому? Якраз вистачить на ромову бабку! Працює безвідмовно – трохи чаклунства на кухні й максимум задоволення від смаку гарантовано.

15-Ромова-бабка

Лікер:

  • вода – 200 мл;
  • цукор – 4-5 ст.л.;
  • цедра з одного лимона та одного апельсина;
  • ром – 200 г.

Тісто (ч.1):

  • сухі дріжджі – 2 г;
  • тепла вода – 40 г;
  • цукор – 1 ст.л.;
  • борошно – 1 ст.л.
16-Ромова-бабка

Тісто (ч.2.):

  • борошно – 200 г;
  • вершкове масло (кімнатної температури) – 200 г;
  • яйця – 4 шт.;
  • цукор – 400 г.

Як приготувати ідеальну ромову бабку дивись на відео:

Зізнавайся, що з цього захотілося з’їсти прямо зараз? І обов’язково поділися з нами в коментарях, які десерти ти готуєш взимку найчастіше.

Ділись - оцінюй - коментуй

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


Період перевірки reCAPTCHA закінчився. Будь ласка, перезавантажте сторінку.

Ще у Розділі