Шоколадний чизкейк
По суті, абсолютно будь-який чизкейк максимально простий у приготуванні й при цьому завжди радує смакові рецептори. Цей варіант десерту – не виняток. Дуже апетитний зовнішній вигляд, вершкова ніжність, приголомшлива текстура, яка буквально тане в роті, й насичений смак шоколаду😋 До речі, якщо у тебе є маленькі формочки для запікання, то можна зробити за цим рецептом невеликі порційні чизкейки👍

Інгредієнти:
Основа:
- Борошно звичайне – 240 г.
- Мигдальне борошно – 30 г.
- Цукровий порошок – 100 г.
- Какао – 40 г.
- Масло 82% (кімнатної температури) – 90 г.
- Яйця – 50 г.
- Вершкове масло – 70 г.
- Дрібка цукру.
- Дрібка солі.

Чиз:
- Сир філадельфія (або інший вершковий сир) – 2 пачки по 175-180 г.
- Сир – 200 г.
- Шоколад 70% – 200 г.
- Вершки 33% – 200 г.
- Яйця – 150 г (3 шт. С1).
- Цукровий порошок – 100 г.
- Какао – 50 г.
- Крохмаль кукурудзяний – 20 г.
Покроковий рецепт шоколадного чизкейка дивись на відео:
Шоколадне печиво з фундуком
Коли на столі є таке печиво, чомусь завжди хочеться чаю, кави, молока. Воно ніби провокує з’їсти його якомога швидше, запиваючи улюбленим напоєм. Готується швидко, просто, власне, як і зникає😐 Тому готуй відразу багатенько.

Інгредієнти:
Для тіста:
- Вершкове масло – 100 г.
- Цукор білий – 50 г.
- Цукор коричневий – 50 г.
- Шоколад (молочний або чорний) – 50 г.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 190 г.
- Розпушувач – 5 г.
- Фундук – для декору.

Паста з фундука:
- Готова – 50 г.
- Можеш приготувати сама – смажений фундук (100 г.), соняшникова олія.
Всі тонкощі приготування шоколадного печива з фундуком детально показані на відео:
Цікаво на тему: Синабон: простий рецепт знаменитих булочок з корицею як в кафе
Кладкака або шведський брауні
Брауні – це візитна картка по-справжньому шоколадних десертів. Рецептів приготування кладкаки чимало, й принадність нашого варіанту в тому, що тобі не знадобиться кондитерський чорний шоколад. Все до непристойності легко та з мінімальною кількістю продуктів, але зі збереженням тієї самої всіма улюбленої шоколадності й консистенції кладкаки.

Інгредієнти:
- Какао – 4 ст.л.
- Вершкове масло (розтоплене) – 100 г.
- Сіль – ½ ч.л.
- Яйця – 2 шт.
- Екстракт ванілі – 5-6 крапель.
- Борошно – 125 г.
- Цукор – 100 г.
- Цукровий пісок (посипати готову страву).
Покроковий рецепт приготування дивись на відео:
Цукерки «трюфелі» з сиром дорблю
Зі смаколиків на святковий стіл в основному ставлять торти – класика. Ну не цукерки ж?🙃 А я тобі скажу, чому б і ні, адже цукерки вміють дуже дивувати, й трюфелі з сиром дорблю – чергове тому підтвердження. Максимально універсальний десерт на кожен день або свято.

Інгредієнти:
Основа:
- Шоколад чорний (54% і вище) – 200 г.
- Жирні вершки 33% (дуже гарячі) – 110 мл.
- Вершкове масло (кімнатної температури) – 50 г.
- Сир дорблю – 50 г.
- Какао (посипати на готові цукерки).
Глазур:
- шоколад молочний – 100 г.
- олія – 20 мл (найкраще підійде олія виноградних кісточок).
Всі тонкощі та подробиці приготування дивись на відео:
Цікаво на тему: Справжня насолода за 10 хвилин: як приготувати нутеллу вдома
Десерт «Шоколадний шоколад»
Існують десерти, рецепти яких просто не помічають у добірках з однієї простої причини – немає популярності та крутої назви. Нерідко такі солодощі насправді є не тільки дуже смачними, але й неймовірно красивими, апетитними. Ось один із таких рецептів. Спробуй, приготуй сама і ти приємно здивуєшся😉

Інгредієнти:
Основа:
- Вершкове масло – 200 г.
- Цукор – 200 г.
- Яйця – 200 г (4 яйця C1).
- Шоколад чорний – 200 г.
- Борошно – 100 г.
- Сіль – дрібка.
- Ягоди для прикраси.
Крем:
- Вершки (33%) – 350 мл.
- Шоколад молочний – 300 г.
Глазур:
- Шоколад чорний – 50 г.
- Олія – 1 ст. л.
Детальний рецепт дивись на відео:
Шоколадно-банановий пиріг
Випічка, в якій є ягоди та шоколад – це завжди безпрограшне поєднання. Тримай черговий варіант смачного пирога, який готується швидко й з найпростіших продуктів.

Інгредієнти:
Для тіста:
- Какао – 50 г.
- Гаряча вода – 100 г.
- Банан – 400 г.
- Сметана 30% – 100 г.
- Яйця – 2 шт.
- Ванільний цукор – 10 г.
- Борошно – 135 г.
- Кукурудзяний крохмаль – 30 г.
- Цукор – 100 г.
- Сода – 10 г.
- Розпушувач – 12 г.
- Сіль – 2 г.
- Вершкове масло (кімнатної температури) – 150 г.
Для крему:
- Вершки 33% – 300 г.
- Темний шоколад – 200 г.
- Цукор – 100 г.
Для подачі:
- Банан – кілька кружечків.
- М’ята – кілька листочків.
- Цукровий пісок.
Як з усього цього приготувати апетитний, смачний шоколадно-банановий пиріг? Дивись на відео:
Цікаво на тему: Рецепт смачного тертого пирога з ягодами
Шоколадні кільця з сирним кремом
Набридли торти, цукерки, печиво? Тоді ось ТОП варіант, якщо хочеш порадувати себе смаколиком. У цьому десерті ідеально все – від зовнішнього вигляду до смаку. Такі шоколадні кільця буквально розлітаються з полиць у кондитерських відділах, але для тебе тепер це не проблема, адже у тебе є рецепт їх приготування.

Інгредієнти:
Тісто:
- Вода – 100 мл.
- Молоко (3,2%) – 150 мл.
- Вершкове масло – 100 г.
- Цукор – 15 г.
- Сіль – дрібка.
- Борошно – 125 г.
- Какао – 15 г.
- Яйця – 5 шт.

Шоколадний кракелін (цукрова скоринка):
- Вершкове масло (м’яке) – 50 г.
- Цукор коричневий – 50 г.
Сирний крем:
- Вершкове масло (м’яке) – 100 г.
- Цукрова пудра – 70 г.
- Сир кисломолочний – 400 г.
- Вершки 33% – 15 г.
Приготування шоколадних кілець у всіх деталях дивись на відео:
Тірамісу
Ніжний і неймовірно смачний десерт… Тірамісу не потребує представлення, і якщо ти ніколи не готувала його вдома – настійно рекомендую. Все максимально просто, інгредієнтів мінімум, а насолоди до небес.

Тобі знадобиться:
- Печиво савоярді – 1 пачка.
- Маскарпоне – 500 г.
- Вершки 33% – 500 г.
- Яйця – 8 шт.
- Еспресо – 300-400 мл.
- Ром – 50 мл.
- Какао-порошок.
- Цукор – 200 г.
Детальний рецепт приготування тірамісу дивись на відео:
Цікаво на тему: Рецепт приготування дубайського шоколаду в домашніх умовах
Шоколадний мус
Десерти в «склянці» займають особливе місце у світі солодощів. Їх нерідко замовляють у закладах, а ось вдома вони готуються вкрай рідко – тут, безумовно, лідирує випічка. Однак у ті моменти, коли хочеться чогось новенького або потрібно подати гостям смачний десерт і не витрачати багато часу на його приготування, на сцену виходять муси.

Інгредієнти:
- Чорний шоколад – 150 г.
- Вершки (33%) – 150 мл.
- Цукор ванільний – 10 г.
- Цукор – 100 г.
- Яйця – 4 шт.
Для подачі:
- М’ята.
- Ягоди або фрукти.
Детальний рецепт приготування крок за кроком дивись на відео:
Зізнавайся, захотілося щось з цього приготувати та з’їсти прямо зараз? 😋























Коментарі покищо відсутні