Виклик самій собі: такий складний, такий важливий

Мені пощастило з оточенням. Мої друзі живуть повним життям, створюють щасливі сім’ї, викладаються на роботі, сортують сміття, бігають марафони і допомагають хворим дітям. В соціальних мережах я підписуюсь на тих, хто надихає мене рухатись вперед та прагнути більшого. Але буває, що від друзів або в постах на Фейсбуці я вловлюю щось подібне:

«Іноді мені здається, що я тільки готуюся жити по-справжньому, а зараз все немов в тумані».

«Боже, як подивлюся на чужі картинки в інстаграмі – от люди живуть! А я… Робота-дім-робота. І булку жую замість фітнесу».

«Хочу щось змінити в житті, але не знаю, з чого почати. І сил ніби зовсім немає».

Знайомо?

Часто в таких ситуаціях ми отримуємо поради від оточення і з книг на кшталт «подумай, що тебе не влаштовує в житті, склади план і дій». Але це не працює! Тому що ми не завжди знаємо, що хочемо змінити. Віримо, що і синиця в руках краща за журавля в небі. Маємо сумніви в собі та своїх силах. Знаєте, що дає відчутний ефект? Виклик самій собі. Розповідаю, чому це працює, і пропоную вам список ідей для челенджу.

 

 

Якщо ви довго перебуваєте в періоді «застою», для змін потрібно перш за все розгойдати себе, повернути почуття легкості, азарту, цілеспрямованості, відчути, що твої можливості набагато більші, ніш ти думала до цього. Відчути себе живою. Цьому відмінно сприяє будь-який виклик, який ви кинете собі. Чому так?

Виклик виводить вас із зони комфорту, стимулює мозок, підвищує самооцінку, показує вас себе зі сторони, і, головне, дарує енергію для подальших дій. Часом досить лише одного поштовху, щоб зробити крок. Будь-яка активність, яка змінить вас і підніме самооцінку, дасть відчуття, що ви керуєте своїм життям. Придумайте собі челендж – і змініть життя на краще.

 

Що це може бути за челендж? Можна, наприклад:

  • зробити генеральне прибирання і вимити вікна,
  • не користуватися соціальними мережами місяць,
  • вивчити десять скоромовок на іноземній мові,
  • зробити нову стрижку,
  • прочитати книгу на тему, в якій нічого не розумієте,
  • провести екскурсію для всіх бажаючих по місту, яке знаєте і любите,
  • стрибнути з парашутом,
  • сходити на «швидкі побачення»,
  • побувати на нудистському пляжі,
  • пройти Шлях Сантьяго,
  • відправитися в подорож без грошей,
  • піти на який-небудь кастинг,
  • написати книгу,
  • піднятися на будь-яку гору,
  • прожити «пекельний тиждень» за мотивами книги Еріка Бертрана Ларссен «На межі»,
  • співати в караоке.

 

Занадто радикально? Багато всяких «але»? «Я б вирушила в подорож без грошей, але у мене сім’я і діти», «Я б відмовилася від соціальних мереж на місяць, але частина моєї роботи зав’язана на них», «Кастинг? У моєму місті такого не буває» і таке інше. Розумію. Тому найпростіший і в той же час дієвий спосіб я залишила наостанок.

Те, що доступне для кожної з нас – незалежно від місця, де ми живемо, сімейного стану, кількості дітей і їх відсутності, рівня доходів та інших факторів. Це – спортивний челендж.

Кинути собі виклик на спортивну тему – подвійний виграш. По-перше, це спосіб поліпшити форму, що приємно саме по собі, і, по-друге, це реальна можливість підняти самооцінку, відчути окрилююче «я можу, у мене виходить», усвідомити, що власні можливості набагато ширше, ніж здавалися раніше.

 

Не обов’язково щодня стояти в планці по п’ять хвилин або робити сто віджимань. Не обов’язково бігти марафон з метою фінішувати першою. У будь-якому спортивному виклику, який висмикує вас зі звичного способу життя і вимагає енергії, важливіше знайомство з собою, процес, саме розуміння, що і як робити, і регулярність. Потроху, але щодня. Марафон, до речі, класна ідея – я, наприклад, давно стежу за успіхами подруг, які виходять на пробіжку щоранку, і беруть участь в благодійних марафонах. Хочете випробувати себе, поліпшити форму і повірити у власні сили? Приєднуйтесь до жінок, які зареєструвалися в EVA WOMEN CHALLENGE.

13 травня стартував вже другий етап цього цікавого проекту, що об’єднує жінок у бажанні змін. Етап триває 4 тижні, а своєрідний фінал тренувань –марафон. Але ви можете приєднатися до проекту у будь-який час й тренуватися для задоволення, без прив’язки безпосередньо до забігу. Адже у виклику собі процес багато в чому важливіший за результат.

Вас чекає комплексна програма для занять бігом, поради щодо правильного харчування, рекомендації та завдання від практикуючих психологів і фахівців anti-aging медицини. І що найцінніше, як на мене, можливість знайти однодумців – учасниці спілкуються у закритій групі на Фейсбуці, діляться досвідом та порадами, отримують підтримку від експертів проекту. Переваги саме спортивного виклику я описала вище, а в організованому виклику, як EWC, з’являється додатковий бонус – ви не тільки прокачає себе, розсунете рамки своїх можливостей, піднімете самооцінку і приведете тіло в тонус, а й знайдете нових знайомих і однодумців на ґрунті спільного інтересу. Шлях, який ви подолаєте за місяць, може бути непростим, але разом з кимось робити це буде значно легше.

 

Навіть якщо ви не захочете бігти марафон або подолаєте чотири кілометри замість задуманих десяти.

Навіть якщо ваша вага залишиться на колишньому рівні (адже ми взагалі не про вагу зараз, ви помітили?)

Навіть якщо не одразу вийде слідувати рекомендаціям експертів або щось викликає сильний внутрішній протест.

 

Спробуйте. Просто спробуйте. А потім не дивуйтеся, якщо знайдеться час і можливість і в подорож гайнути, і в кастингу взяти участь, і Говерлу підкорити. І під час цих змін краще пізнаєте себе та свої бажання.

 

Кидайте собі виклик. Дивуйте себе і дивуйтеся тому, скільки, насправді, обмежень живуть тільки в нашій голові. Ми сильніші і сміливіші, ніж думаємо, і виклик собі продемонструє це вам в реальності.

14 Травня / 2019 Натхнення

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Татьяна

    Будте нежны , красивы душой и телом, любите друг друга, и не когда непридавайте.

Рекомендовані статті
VISUAL by EVA