Які гриби використовуються в грибній каві

Я думаю, ти здогадалася, що мова не про печериці та інші звичні нам гриби, якими забиті полиці в супермаркетах. Грибна кава виробляється з лікарських грибів, а не кулінарних. До речі, забігаючи наперед, трохи про смак. Ні, ти не відчуєш яскраво вираженого грибного посмаку в роті. Тут є три варіанти, залежно від гриба, його сушіння та обробки: легкий горіховий присмак, трохи землистий або ж взагалі нічого стороннього – чиста кава.
Так ось, для виробництва грибної кави використовуються гриби з реальною або ж “притягнутою за вуха” користю для здоров’я. У другому випадку мова йде про такі обіцянки, як “сприяє схудненню, лікує онкологію, забезпечує якісний детокс”… Загалом, всілякі глобалізовані “корисні властивості”, які не мають нічого спільного з реальністю. Кордицепс, їжовик гребінчастий, чага, рейші та багато інших представників грибного царства можуть додавати до так званої грибної кавової суміші.
Цікаво на тему: Навіщо п’ють хлорофіл? Користь і як правильно приймати
Яка користь від грибної кави

Ідея грибної кави максимально проста: об’єднати корисні властивості лікарських грибів в зручний, смачний і неймовірно популярний кавовий напій. А далі відбувається що? Правильно – шедевральний, нещадний, безпринципний маркетинг. Збирається інформація про конкретний гриб, а точніше, його потенційну користь для нашого організму звідусіль – з наукових статей, газет, журналів, з форумів городників тощо. Виходить “гримуча суміш” інформації, в якій простий споживач в житті не розбереться, де правда, а де нісенітниця. І вуаля – новий суперфуд готовий.

І в цьому випадку головна проблема полягає в тому, що гриби, які використовуються при приготуванні цього напою, дійсно корисні для нас, наприклад:
- Їжовик гребінчастий. Покращує пам’ять і концентрацію, знижує тривожність, а також психоемоційну напругу. А ще надає антиоксидантний захист, підтримує роботу шлунково-кишкового тракту та імунної системи.
- Кордицепс. Сприяє стабілізації роботи центральної нервової системи, серця та судин, підтримує функціонування печінки та нирок. Також знижує рівень окислювального стресу, має протизапальні, антимікробні властивості, добре впливає на лібідо та статеву функцію.

Так можна розписати властивості абсолютно будь-якого гриба, який додають в грибну каву. Суть в тому, що сама користь всіх цих лікарських грибів частково доведена науково, над деякими твердженнями тривають масштабні дослідження, але в цілому так, всі вони потенційно корисні для людини. Тільки ось правильне вживання лікарських грибів – це не просто купила капсули для мікродозингу та п’єш, замовила 10 пачок грибної кави й оздоровлюєшся. Щоб дійсно отримати від них максимум користі, потрібно серйозно заглибитися в “грибну тему”, а там, повір, все далеко не так просто.
Цікаво на тему: Що таке ашваганда та як її правильно приймати
Грибна кава корисніша за звичайну чашку кави чи ні?

Зверни увагу на один момент – досліджень лікарських грибів за участю людей вкрай мало, а з грибною кавою… їх немає. Можливо, в найближчому майбутньому ситуація зміниться, але поки що так. Чи варто спробувати цей “суперкорисний” напій? Так, можливо. Гірше точно не буде, ну якщо не враховувати індивідуальні особливості організму, де може з’явитися розлад шлунково-кишкового тракту та інші побічні ефекти. Говорячи про конкретні корисні властивості, вивчивши масу інформації, поки що висновок такий. Грибна кава може сприяти регуляції обміну речовин, позитивно впливати на імунну відповідь і покращувати антиоксидантний захист.

Якщо тобі цікава моя особиста думка, то вона така. Твій спосіб життя схильний до натуропатії? Грибна кава 100% повинна з’явитися на твоєму столі. Хочеш спробувати щось новеньке? Грибна кава – непоганий варіант. В інших випадках я б вважала за краще отримувати користь від грибів іншим способом. Наприклад, смачно приготовлені шиїтаке на гарнір👍
А ти пробувала каву з грибами? Обов’язково поділися своїми враженнями в коментарях і не забудь жмакнути вподобайку, якщо стаття була для тебе корисною.






















Коментарі покищо відсутні