Чому вам варто зайнятися йогою вже сьогодні

Не так давно йога сприймалась нами з недовірою і була чужим для нас видом фізичних занять. Але на сьогоднішній день це заняття вже встигло завоювати прихильність багатьох жінок і зарекомендувало себе як один з найкращих видів фізичних вправ та оздоровлення організму в цілому.

Під час занять йогою основна увага зосереджується на вивченні певних положень тіла, поз, що в йозі називаються асанами, деяких дихальних та медитативних технік. Деякі види йоги налаштовані суто на релаксацію, інші несуть в собі більше фізичні навантаження для організму. В будь-якому випадку заняття йогою корисні, їх можна підібрати для оздоровлення як молодого, так і старшого організму, а різні техніки роблять її доступною для всіх.

Користь йоги для здоров’я

Йога добре впливає на функціонування всіх систем і процесів в організмі. Регулярні заняття дозволяють позбутись хронічних болів в суглобах, кістках. Більшість асан йоги зосереджені на підтримці хребта і рівної правильної осанки, що є запорукою здоров’я всіх внутрішніх органів, правильного кровотоку та спокійної роботи нервових клітин. При виконанні асан, що зосереджені на внутрішні процеси в організмі, відбувається масаж органів та залоз, біологічно активних точок тіла, що стимулюють обмін речовин. Знижується кров’яний тиск і сповільнюється сердечний ритм, що допомагає долати аритмії та інші недуги серцево-судинної системи. Підвищується гнучкість та пластичність тіла, розтягуються зв’язки, сухожилля, стимулюється виробіток міжсуглобної рідини в кістах. Дихальні техніки дозволяють значно зміцнити дихальну легеневу систему, багато дихальних технік спрямовані на зняття напруги, стресу, сприяють релаксації і дарують відчуття легкості та свободи.

Йога та ментальне здоров’я людини

Дослідження давно показують, що заняття йогою допомагають покращувати пам’ять, увагу, сприяють розвитку концентрації, зосередженості. Всі, хто займається йогою, відзначають значне покращення настроїв, загальну врівноваженість, відсутність стресів, відчувають приливи енергії та сил. Вчені пояснюють це поступанням більшої кількості кисню до клітин мозку. Це відбувається саме під час виконання асан йоги та певних дихальних технік. Доведено, що йога допомагає перебороти синдром хронічної втоми, на який в сучасному світі страждає так багато людей.

Йога та духовне здоров’я

Практикуючи заняття з йоги, людина починає краще розуміти себе і своє тіло, перебуває в гармонії сама з собою. Це розвиває відчуття впевненості, усвідомленості, сили волі. Дозволяє віднайти внутрішній спокій, гармонію, новий сенс в речах і в житті. Усе це укріплює дух, внутрішні ресурси всього організму, внутрішню силу, яка здатна змінити життя в кращу сторону.

А як ви ставитеся до занять йогою? Поділіться у коментарях, яким видам спорту надаєте перевагу?

8 Листопада / 2017 Здоров'я

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Юлія Новак

    Цікава стаття 🙌🏻🤍Давно хотіла спробувати займатися йогою 🙇🏻‍♀️