Рецепти страв з сезонного врожаю

Літо – це чудовий час для приготування різноманітних смачних і корисних страв. Сезонні овочі, фрукти, ягоди та зелень є найкращою основою для створення справжніх кулінарних шедеврів. Тому EVA Blog разом із кулінарним каналом Кус-Кус підготували для тебе п’ять рецептів страв із сезонними продуктами, які нікого не залишать байдужими.

01-Рецепти-страв-з-сезонного-врожаю

Салат з кавуном, сиром Фета та креветками

Хочеться чогось смачненького, легкого та незвичайного? Маємо дуже цікаву пропозицію: приготуй салат із кавуном, сиром Фета та креветками. На перший погляд, може здатися, що це досить-таки сміливе поєднання продуктів. Але насправді це супер смачний салат, який точно поповнить твою книгу улюблених кулінарних рецептів. 

1 Салат з кавуном

Для приготування слід підготувати такі продукти:

  • кавун – 0,5 кг;
  • сир Фета – 400 г;
  • креветки – 10 шт;
  • перчик чилі – 5 г;
  • олія – 70 мл;
  • м’ята – 10 г;
  • сіль, перець до смаку.

А як правильно приготувати салат, розповість шеф-кухар Олександр Зеров у своєму відео. 

Цікаво на тему: 13 смачних заправок для салатів

Тарт із листкового тіста з овочами

Фудблогерка Настя Іванцова підготувала рецепт приготування тарта з листкового тіста з овочами. Тобі знадобиться всього лише 20 хвилин для приготування страви та мінімум продуктів. Швидко, смачно та ситно!

“Грати” з начинкою можна як завгодно, а за бажання можна приготувати й солодкий тарт, замінивши овочі на фрукти, а за основу взяти сиркову масу. Це універсальний рецепт, який завжди стане в пригоді!

2 тарт

Інгредієнти: 

  • помідори – 2 шт;
  • буряк – 2-3 шт;
  • листкове тісто – 500 г;
  • рікота – 200 г;
  • рослинна олія – 2-3 ст.л.;
  • сіль – 2 щіпки;
  • трави – 0,5 ч.л.

Смачного! 

Баклажани з фаршем

Любителі сезонних овочів точно не зможуть пройти повз цю традиційну грузинську страву Гарні Ярах. Страва на основі баклажанів виходить неймовірно смачною, а її приготування не вимагає наявності спеціальних кулінарних навичок. Якщо ти ще жодного разу не куштувала Гарні Ярах, то наполегливо рекомендуємо обов’язково її приготувати.  

3 Баклажани з фаршем

Інгредієнти:

  • баклажани – 2 шт;
  • м’ясний фарш;
  • перець – 3-4 шт;
  • цибуля – 2 шт;
  • томатна паста;
  • помідори – 2 шт;
  • чебрець;
  • м’ята;
  • чорний перець;
  • червоний перець;
  • кінза;
  • сіль;
  • гостра аджика.

Страва – пальчики оближеш!

Гаспачо

Гаспачо – це одна з популярних страв іспанської кухні, основним інгредієнтом якої є томати. І літо – найкращий час для приготування цього легкого та смачного супу. Нам не залишається нічого іншого, як поділитися з тобою смачним і перевіреним рецептом справжнього іспанського гаспачо!

4 Гаспачо

Інгредієнти: 

  • цибуля – 3 шт;
  • помідори – 3 шт;
  • огірок – 1 шт;
  • перець – 2 шт;
  • базилік – 1 гілка;
  • часник – 1 зубчик;
  • лимон – 1 ч. л.;
  • чилі – до смаку.

Цікаво на тему: Вечір італійської кухні: готуємо пасту, лазанью та тирамісу

Італійський сливовий пиріг

Ну, як же без десерту? Разом із Тетяною Літвіновою пропонуємо приготувати справжній італійський сливовий пиріг із заварним кремом. Встояти перед ним не зможе ніхто, адже це тааак смачно! 

5 Італійський сливовий пиріг

Продукти, які тобі знадобляться:

Для тіста:

  • яйця – 2 шт;
  • цукор – 100 г; 
  • соняшникова олія – 100 мл;
  • борошно – 380 г;
  • розпушувач – 10 г.

Для крему:  

  • молоко – 500 мл;  
  • яйце – 1 шт;
  • цукор – 100 г;
  • кукурудзяний крохмаль – 25 г;
  • ванільний цукор – 8 г;

Для начинки:  

  • сливи – 150-200 г.  

Подавай пиріг із чашкою ароматного чаю. Смачного! 

А що ти любиш готувати влітку? Поділися з нами в коментарях. І не забудь поставити вподобайку, якщо ця добірка рецептів тобі сподобалася!

Читай також:

19 Серпня / 2024 Здоров'я

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Кет Батлєр

    Став лайк, якщо так само, як я, не зрозуміла / не зрозумів, якого рожна кухар так охайно викладав креветки з пательні на серветку, аби серветка поглинула зайву олію, а потому додавав ці креветки до салату — і поливав салат разом із креветками такою самою олією.
    ККД — 0 %!