8 березня — чудове свято весни та жіноцтва і, певно, кожна з нас вже готується приймати подарунки та теплі привітання. Незалежно від того, який формат святкування ви обрали: тихий сімейний вечір чи божевільну вечірку в колі друзів, без їжі вам все одно не обійтися. А лайфхаки про те, як не провести 8 березня на кухні, шукайте в новій статті на EVA Blog!
Залучіть чоловіка та дітей

Найпростіший спосіб розвантажити себе у святковий день — делегувати кухонні справи чоловікові та дітям. А якщо ваш коханий ще не збагнув, що він буде готувати святкову вечерю, повідомте йому про це заздалегідь. Не варто сваритися та ображатися, адже чоловіки не телепати — вони не здатні читати думки. Дозвольте своїм домашнім самим скласти меню — нехай для вас це буде сюрприз, та як завгодно експериментувати з інгредієнтами та подачею. А ви тим часом зможете приділити час більш приємним речам 🙂
Замовте столик в ресторані

Звичайно, за день до свята замовити столик в улюбленому закладі може бути проблематично, тож краще зробити це заздалегідь. Провести святковий вечір в ресторані — значить позбавити себе та рідних зайвої суєти, прибирання та миття посуду. А затишний інтер’єр, незвичайні страви та бездоганна сервіровка, на яку вдома просто не вистачає часу, допоможуть створити святковий настрій.
Замовте доставку їжі

Ну, а якщо ви твердо вирішили провести святковий день 8 березня вдома, тоді замовте їжу додому — завжди швидко, зручно та смачно. Зробити це можна по телефону, а можна за допомогою онлайн-сервісів.
Ekipazh Service — зручний сервіс, який працює в 25 українських містах. Усе, що потрібно для замовлення — обрати своє місто, заклад, переглянути меню онлайн та зробити замовлення. Середній час доставки — 60 хвилин. Оплатити замовлення можна карткою або готівкою.
Eda.ua — ще один сайт, на якому можна зробити замовлення з доставкою додому. Тут представлено ресторани та кафе з 28 міст України. Замовити можна будь-що: від піци та бургерів до страв індійської чи вегетаріанської кухні. Зробити замовлення можна телефоном, через сайт або мобільний додаток.
Святкуйте… по-французьки!

Джеймі Кет Каллан у своїй книзі «Француженки не сплять на самоті» ділиться секретами легендарного французького шарму, зокрема, умінням жінок влаштовувати звані вечори. Звана вечеря по-французьки — гарний спосіб показати свою вправність та вміння розважати гостей. Секрет полягає в тому, щоб приготувати одну складну коронну страву, наприклад, м’ясо по-бургундськи, та додати до нього нескладний салат і кілька простих, що не потребують приготування, наприклад, шампанське, цукерки, лікер, каву, вино, сир, фрукти.
М’ясо по-бургундськи
- 80 г вершкового масла
- 1,5 кг яловичої вирізки
- 1 ст. л. пшеничного борошна
- 750 мл червоного сухого вина
- ½ л яловичого бульйону
- пряні трави, сіль за смаком
- 150 г копченого бекону
- 180 г цибулі-шалот
- 300 г шампіньйонів
- 1 ст. л. бренді
- У каструлі з товстими стінками розтопіть масло та злегка підсмажте м’ясо.
- Додайте у м’ясо борошно, ще трохи підсмажте.
- Додайте вино та доведіть до кипіння.
- Вилийте бульйон, додайте сіль, спеції.
- Запікайте в духовці при 200 °С приблизно 2 години.
- Цибулю, бекон та гриби обсмажте на вершковому маслі й додайте до м’яса. Потоміть ще 10 хвилин.
- Перед подачею додайте у страву бренді.
Салат з грушею та сиром з пліснявою
- 3–4 пучки руколи
- 70 г вершкового масла
- 4 ст. л. цукру
- 100 г будь-якого сиру з блакитною пліснявою
- кедрові горішки — за бажанням
- 4 шт. груші «Конференція» або іншого сорту без кісточок
- Кедрові горішки обсмажте.
- На невеликій сковорідці розтопіть вершкове масло, додайте цукор та покладіть шматочки груші. Карамелізуйте протягом 2 хв.
- Викладіть на тарілку зелень, грушу, порізаний сир, горішки.
- Полийте карамеллю, що залишилась.
Бажаємо гарного настрою та неймовірного свята!

















Коментарі покищо відсутні