Суп Харчо
Суп Харчо – це національна грузинська страва, яку дуже люблять готувати й в Україні. Кислинка, легка гострота та аромат спецій роблять її ідеальною для тих, хто полюбляє апетитні та насичені смаком страви. Суп Харчо стане ідеальним варіантом обіду або вечері для всієї родини.

- рис – 50 г;
- помідори – 150 г;
- цибуля – 2 шт.;
- свинина – 600 г;
- вершкове масло – 20 г;
- томатна паста – 1 ст. л;
- аджика – 1 ст. л;
- хмелі-сунелі – 5 г;
- шафран – 2 г;
- коріандр – 5 г;
- часник – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- болгарський перець – 1 шт.;
- кріп і петрушка – додавайте стільки, скільки вам подобається;
- сіль та перець за смаком.
- лавровий лист – 3 листки.
А як правильно і швидко приготувати суп, дивись у відео:
Цікаво на тему: Рецепти улюблених страв авторів EVA Blog
Гороховий крем-суп із копченостями
Що може бути смачнішим за ніжний гороховий крем-суп із пікантними нотками копченого м’яса та хрусткими сухариками? Не закохатися в цю страву просто неможливо, особливо, якщо вона була приготована правильно. Тому, якщо ти шукаєш рецепт ідеального горохового супу, вважай, що ти його знайшла!

Які продукти тобі знадобляться для приготування:
- горох – 300 г;
- копчені ребра – 400 г;
- бекон – 100 г;
- білий хліб – 200 г;
- вода – 2 л;
- 1 цибулина;
- 1 велика морквина;
- 3 картоплини;
- часник – 2 зубчики;
- лавровий лист – кілька листків;
- чорний перець горошком за смаком;
- олія за смаком.
Коли всі інгредієнти на столі, саме час переходити до приготування страви. А як це правильно робити, дізнаєшся в ролику:
Гарбузовий суп із вершками
Якщо ти так само як і я, любиш гарбузовий суп, тоді тобі точно варто приготувати його за цим рецептом. Страва виходить дуже насиченою, смачною і ніжною. А аромат який…🤌 Гарбузовий суп з вершками готується швидко з простих продуктів. Це ідеальна страва, яка урізноманітнить твій повсякденний раціон.

Перелік продуктів, які знадобляться:
- гарбуз – 200 г;
- цибуля – 2 шт.;
- морква – 1 шт.;
- часник – 1 зубчик;
- імбир – 2 шматочки;
- вершки – 150 мл;
- чебрець – 1 гілочка;
- олія та сіль за смаком;
- петрушка – кілька листків, щоб прикрасити страву;
- бальзамічний оцет – кілька крапель (полити вже готову страву).
Детальний рецепт дивись у відео:
Цікаво на тему: Ідеї смачного перекусу: 8 незвичайних рецептів
Іспанський суп із ковбасою чорізо
Абсолютно легкий і водночас пікантний суп, який приємно порадує тебе буйством смаку. Він чимось віддалено схожий на солянку, але має свою родзинку. Тому, якщо хочеться приготувати що-небудь незвичайне на обід, пропонуємо зупинитися на іспанському супі з ковбаскою чорізо.

Інгредієнти для приготування страви:
- ковбаса чорізо – 300 г;
- бекон копчений – 250 г;
- селера – 150 г;
- цибуля порей – 200 г;
- морква – 200 г;
- квасоля біла – 300 г;
- курячий бульйон чи вода – 2 л;
- коріандр (зерна) – 20 г;
- перець горошком – 10 г;
- перець духмяний (горошок) – 10 г;
- кінза – 10 г;
- перець чилі – 10 г;
- сіль за смаком;
- олія.
Шеф-кухар Олександр Зеров розповість, як правильно приготувати суп. Натискай play і дивись:
Рибна солянка з трьох видів риби
Для любителів рибних супів шеф-кухар Олександр Зеров підготував особливий рецепт. Таку страву ти ще точно не куштувала, але запевняємо, коли ти її приготуєш, вона точно стане твоєю улюбленою. Рибна солянка з трьох видів риби однозначно претендує на звання однієї з найсмачніших і унікальних страв. Її дійсно варто приготувати!

Тобі знадобляться такі продукти:
- лосось – 1 голова, хвіст, хребет;
- лосось сирий – 1 голова, хвіст, хребет;
- філе лосося – 0,5 кг;
- слабосолений лосось – 150-200 г;
- горбуша копчена – 300-400 г;
- морква – 2 шт.;
- стебло селери – 4-5 шт.;
- цибуля – 2-3 шт.;
- корінь петрушки – 2 шт.;
- корінь пастернаку – 2 шт.;
- солені огірки – 250 г;
- оливки – 400 г;
- каперси – 50-70 г;
- лимон – 1 шт.;
- кріп – 3-4 гілочки;
- тим’ян – 2-3 гілочки;
- петрушка – 1-2 гілочки;
- консервовані помідори – 50 г;
- вершкове масло – 50 г;
- лавровий лист – 2-3 шт.;
- перець духмяний (горошок) – 10 шт.;
- сіль та перець за смаком.
Детальний процес приготування супу дивись у відео:
Цікаво на тему: Вечір французької кухні: готуємо рататуй, шукрут і профітролі
Веганський суп расам із помідорами та сочевицею
Також чудовим варіантом першої страви стане пряний індійський суп Расам. Він готується дуже просто, буйство смаку й аромату переверне твоє уявлення про смачний суп. А ще страва чудово підійде веганам, оскільки готується не на м’ясному бульйоні. Ну що, нумо готувати?

Запасися такими інгредієнтами:
- сочевиця – 50 г;
- помідор – 1 шт.;
- консервовані помідори – 400 г;
- олія соняшникова;
- перець чилі – 1-2 шт.;
- масло вершкове – 30 г;
- часник – 2 зубчики;
- кінза – 2-3 гілочки;
- м’ята – 1 гілочка;
- лайм – 1 шт.;
- зіра – 2 ч. л;
- перець горошком – 8-10 шт.;
- зерна гірчиці – 1/2 ч. л;
- гарам масала – 1/2 ч. л;
- молота кориця – 2 дрібки;
- сіль за смаком.
Більш детальний рецепт приготування смакоти чекає на тебе у відео:
Саламаха – простий козацький суп із гречаного борошна
Разом із фудблогеркою Анастасією Іванцовою пропонуємо приготувати автентичну українську страву – суп Саламаха. Дуже незвичайний рецепт, який однозначно вартий твоєї уваги. Для приготування знадобиться мінімум інгредієнтів і зовсім трохи часу.

Нам знадобиться:
- гречане борошно – 500 г;
- вершкове масло – 200 г;
- часник – 5 зубчиків;
- сіль та чорний перець за смаком;
- хліб – кілька скибок улюбленого хліба для подачі.
Другий варіант – з пряним трав’яним маслом
Для нього ще потрібно взяти:
- кріп – 1 пучок;
- чорний перець горошком – за смаком.
Клікай на відео, щоб подивитися, як правильно приготувати суп Саламаха.
Сподіваємося, тобі сподобалася добірка перших страв і ти вже знайшла для себе цікавий рецепт. Став вподобайку статті та поділися в коментарях, який суп захотілося приготувати 😉























Гарбузовий це дддуууужжжеее смачно
Обожнюю таке❤️
Смакота❤️
Клас! Якраз чогось такого і хочеться)))