8 книг, які надихнуть вас на зміни

Як давно ви вставали з ранку бадьорою і повною сил, смакуючи ще один чудовий день свого життя? Отримували задоволення від звичних справ? Чи радують вас стосунки – з батьками, партнером, друзями, дітьми? А робота? Як часто ви відчуваєте себе щасливою?

Я склала добірку моїх улюблених книг, надихаючих на зміни. Рекомендую всім, хто усвідомлює, що живе одне-єдине життя, і не хоче витратити його на нецікаву справу, токсичні стосунки, застарілі образи, страхи і відмовки.

Обережно! Після прочитання будь-якої з книг ваше уявлення про себе і своїх можливостей може сильно змінитися. Особливо якщо ви не просто почитаєте книгу, а виконаєте практики і вправи, які пропонує автор. Ви ризикуєте одного разу прокинутися і виявити, що живете життям своєї мрії.

 

1 . Лариса Парфентьєва «100 способів змінити життя» (частина 1, частина 2)

Книга про пошук призначення, мотивації, про те, як обирати свій шлях і не збиватися з нього, а ще про те, як бути щасливим. Лариса вчить визнавати свої досягнення і здібності, накопичувати особисту силу, говорити «ні», не страждати на тему «у мене немає таланту», дає потужні щоденні техніки, які допоможуть зробити життя кращим, і питання, які допомагають визначити пріоритети. Цитати і чужі історії зарядять вас енергією і вірою в себе і свої сили.

 

2 . Олена Рєзанова «Ніколи-небудь. Як вийти з глухого кута і знайти себе»

Ви дізнаєтеся, «як не треба» і про те, чому ми застряємо в режимі відкладеного життя, як відключити «автопілот» і взяти керування на себе, як подружити амбіції і скромність, з’ясуєте, які прагнення – ваші, які підходи до зміни життя можуть виявитися невірними, в чому пастка «справжнього покликання» і чому люди можуть бути нещасними в своєму власному бізнесі. На вас чекає план дій і робота над відмовками і блоками.

 

Книгу легко читати, але автор не дає готових рішень. Вона ставить питання, і глава за главою перемикає вас в режим дії. Думаєте, у вас немає особливих талантів? Мрієте про щось, але як підступитися до мрії – незрозуміло? Або хочеться «кинути все» і залягти з коктейлями під пальмою? Читайте книгу, і нехай «ніколи-небудь» обійде вас стороною.

 

 

3 . Хел Елрод «Магія ранку»

В юності Хел Елрод помер на шість хвилин – в його машину врізався п’яний водій на високій швидкості. Медики повернули Хела до життя, він провів в комі майже тиждень, а, прокинувшись, дізнався, що ніколи більше не буде ходити. Згодом він зміг не тільки ходити, але став відомим спікером, автором бестселерів, чоловіком і батьком, пробіг марафон і ультрамарафон, і виявився одним з тих, хто в черговий раз довів – все відмовки лише у нас в голові.

 

Хел розповідає, як позбутися синдрому дзеркала заднього виду, вчить брати відповідальність за своє життя, визначати свою життєву мету, долати бажання робити для себе виключення, формувати своє оточення і рятувати життя своєї мрії. На своєму прикладі він показує, як всього одна година з ранку і шість нескладних практик здатні змінити ваше життя.

 

 

4 . Джулія Кемерон «Шлях митця»

Книга-гра, книга-дія, книга-інструмент. За 12 тижнів ви краще дізнаєтеся справжню себе і свої глибинні бажання. Джулія проведе вас крізь сумніви і страхи до вивільнення творчого початку і вільного його прояву. Вона допоможе згадати себе в дитинстві, коли ми були допитливими і спонтанними, дозволить доторкнутися до своїх давніх страхів і стереотипів, які, можливо, досі впливають на ваше життя. Вона переконає спробувати зайнятися творчістю в будь-якому віці – просто для задоволення.

 

Книга заявлена ​​як практичний курс, що допомагає розгледіти і пробудити в собі (іноді несподівані) таланти. А для мене вона виявилася напрочуд цікавою дорогою до глибин свого «я» і більш усвідомленого ставлення до світу.

 

 

5 . Барбара Шер «Давно пора! Як перетворити мрію в життя, а життя на мрію»

Барбара вважає, що будувати життя своєї мрії під силу кожному, і пропонує практичний метод. Вона допоможе знайти стимул, зібрати союзників, розібратися в своїх почуттях, розкрити свої таланти і жити повним життям. Вправи, спрямовані на розуміння того, а що ж, власне, таке – життя мрії, здалися мені не дуже сильними (в цьому сенсі «Шлях художника» набагато глибше), а ось підхід до досягнення бажаного виглядає цілком дієвим. Його сильні сторони – це планування «від зворотного», чіткі терміни досягнення мети і участь в групі успіху. Історії змін в житті інших людей надихають, а детальний інструктаж на предмет того, як крокувати до своєї мети підтримує і не дає збитися з курсу.

 

 

6 . Барбара Шер «Краще пізно, ніж ніколи. Як почати нове життя в будь-якому віці»

Завдяки цій книзі ви подивіться в обличчя кризи середнього віку і краще зрозумієте її природу. Барбара ділить життя умовно навпіл – і, читаючи, я не могла позбутися думки, що проживаю зараз не найкращу її половину! Не так вже й приємно думати про себе як про маріонетку в руках біології, але погляд на ситуацію з точки зору людства в цілому розставляє все по місцях. І навіть виникає думка, що середній вік – це практично подарунок.

 

Мені особливо сподобалися думки про те, як ставитися до проблеми віку і сприймати зміни тіла, впевненість Барбари в тому, що друга половина життя може стати більш захоплюючою, наповненою і усвідомленою, ніж перша, і, власне, зрозуміле і цілком реалістичне керівництво до такої життя.

 

Книга – відмінний подарунок батькам, друзям і родичам, особливо тим, хто не згоден тихо торохтіти по життю після 40, засісти вдома перед телевізором, в’язати шкарпетки і лаяти уряд. Ті, хто готовий відмовитися від нескінченної і свідомо програної гонки за красою і молодістю, знайти справу до душі і проживати кожен день з більшим задоволенням, ніж раніше, знайдуть в книзі багато підтримки і класних ідей.

 

 

7 . Денні Грегорі «Застав його замовкнути»

«Це книга про голос, який звучить у мене в голові. З дитинства я постійно чую цей тихий голос, який коментує все, чим я займаюся. Він розмірковує про рішення, які я приймаю, розповідає, що думають про мене інші, попереджає, що може трапитися поганого, якщо я зроблю те або це. І він майже ніколи не затикається!»

 

Знайомо? Денні Грегорі розповідає багато цікавого про внутрішній голос, який називає мавпою, про те, як непомітно він втручається в наше життя і псує її нескінченними причіпками і страхами. Книгу варто прочитати всім, хто хоче навчитися заглушати внутрішнього критика, хто займається творчістю, веде блоги, мріє видати книгу або просто страждає на перфекціонізм.

 

 

8 . Єва Кац «30 правил справжнього мрійника»

Це – підручник для дорослих мрійників. Єва переконана, що формат «повісь картинку дорогого автомобіля перед очима – і він з’явиться в твоєму житті» не працює. Працює енергія, спрямована на мрію, працює здатність відокремлювати свої бажання від чужих очікувань, працює вміння дозволити собі жити краще, ніж зараз, ширше мислити, бачити свої цілі і вбудовувати їх в свою повсякденність.

 

Ви дізнаєтеся, що робити, щоб вставати щоранку повною сил і насолоджуватися своїми бажаннями, навчитеся відокремлювати своє від чужого, і перетворювати мрії в бажання, а бажання – в життя.

Кожна з цих книг може стати ключем до кращого розуміння себе, стимулом до початку змін і дорожньою картою. Куди веде дорога? Вирішувати вам. Місце, в якому мрія стає реальністю, може виявитися прямо за рогом. Не позбавляйте себе можливості звернути з звичного маршруту і відправитися на його пошуки. Сподіваюся, книги надихнуть вас на це, підтримають і допоможуть перетворити життя на краще.

16 Серпня / 2019 Натхнення

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті