Яблучний Спас — одне з головних християнських свят, яке відзначається 19 серпня. За традицією в цей день заведено пекти пироги з яблуками. А оскільки цього року Спас припадає на понеділок, то у працюючої мами банально немає часу на приготування складних страв.
Вихід є — перевернутий пиріг із яблуками — простий, швидкий у приготуванні та дуже апетитний!

Інгредієнти для тіста
- 200 г борошна
- 100 г вершкового масла
- 4–5 ст. л. холодного молока
- сіль до смаку
Інгредієнти для начинки
- 180 г цукру
- 50 г вершкового масла
- 1 кг яблук
Спосіб приготування:
- Над мискою з борошном натріть на тертці холодне масло.
- Масло з борошном добре розітріть у крихту.
- Влийте молоко та замісіть тісто.
- Загорніть його у плівку та залиште в холодильнику на 30 хв.
- Тим часом приготуйте начинку. Поріжте яблука на дольки, видаліть насіння.
- Вершкове масло розтопіть з цукром на сковорідці. Доведіть до легкого рум’янцю.
- Додайте яблука та тушіть на повільному вогні 15 хвилин. Коли будуть готові, злийте зайвий сік.
- На дно форми для випікання викладіть яблука.
- Розкатайте тісто по діаметру вашої форми + 2 см.
- Яблука накрийте тістом, краї підгорніть по краю форми.
- Випікайте біля 35 хв. за температури 200 °С.
Коли пиріг зарум’яниться, дістаньте його з духовки, накрийте зверху тарілкою та переверніть. Цим ароматним яблучним пирогом можна привітати рідних та близьких.
Бажаємо смачного та затишного чаювання!

















Ухти! Дуже нестандартний рецепт! Дякую!